Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 647,434
Ynt: Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

Monti' Alıntı:
Erkan hocam merak ettim. Senin mesleğin dağ taş gezip güzel fotolar cekmekmi? Ne bitmez tukenmez gezmeymiş yaw. Kıskanıyorum valla
Abi meslekten ziyade bir hobi ve çok seviyorum her ne kadar amatörce yapsam da, birde insan zamanla gittiğ yerleri gördüğü güzellikleri unutabiliyor fotoğraflar sayesinde anılarımda hep taze kalıyorlar

P2060088.jpg

P2060107.jpg

P2060106.jpg

P2220008.jpg

Etiketler

outlaw06' Alıntı:
Erkan dpt de çalışıyor.gezi yerlerini planlıyor.hem geziyor hem yakıt hem sodexo hemde ayda 2800 tl maaş alıyor Dalca abi.İyiden iyiye kıskan:smiley:))))))

:smiley:) :smiley:

P2220044.jpg

P2220046.jpg

P2220089.jpg

Haftasonu Cherokee gezimize gelecek olan çok muhterem sayın Cherokeeci arkadaşların dikkatine:
Bana telefon numaralarınızı bildirirseniz sevinirim....
Ayrıca Stikerlarımız hazır.....

SEVGİLİ DOSTLAR; 6. BÜYÜK ETKİNLİĞİMİZ KISMETSE; 13 OCAK 2013 TARİHİNDEDİR
-6 Ocak olarak önceden açıkladığımız tarih 4 arkadaşın aöf sınavı olduğu için ertelenmiştir.
-Gurubumuz şu an ortalama 40-45 araç civarına ulaştı.Üye sayısıda 242 dir şu an!Bildiğiniz gibi her etkinliğimiz 20-25 araç altına düşmüyor.Artık gurup müdavimi olmayan veya guruptan bir dostumuzun referansı olmadan yabancı araç almayacağız gezilerimize.
-Gurup içerisinde hayal bile edemeyeceğimiz bir dostluk, samimiyet, kaynaşma, saygı,sevgi ortamı oluştu.Gerçekten de çok zor bir iş başardık hep birlikte, bunun muhafazası için büyümemizi bundan sonra yavaşlatacağız.
-Gurup üyesi olan tüm dostlarımıza, abilerime bir kere daha güzel kalpleri ,dostlukları, burada oldukları için kalpten teşekkürler:smiley:
Etkinliklerimiz Allaha şükür mükemmel geçiyor.Bunda herkesin katkısı var.Elbette 7-8 arkadaş,abimiz İsim vermeye gerek yok herkes biliyor) liderliği, yükü omuzlamış durumda ama bu sayfaya bir kere dahi girip tek bir mesj dahi azanın emeğine saygı duyuyor teşekkür ediyorum...

mesut kose' Alıntı:
''jeep olsun çamurdan olsun'' bide Cj olursa dadından yinmez .

Mesut abi mevzuu jeep ise ben bu aracı tek geçerim ( willys mb) daha hic bir araçta ben böyle bir karizma görmedim

Willys_MB_Jeep_1944.jpg

Willys-MB-Jeep-1942.jpg

images.jpg

images (1).jpg

İnsanlar eskiden araç tasarım işini sanırım daha iy biliyorlarmış :smiley:

jeepet1.jpg

Jeep-Willys_MB_1943_800x600_wallpaper_01.jpg

restored-mb-3.jpg

willys_mb_1942_ww_ii_nine_lakh_neg_96635431413446715.jpg

outlaw06' Alıntı:
Bende değişik haller var arabayı satalı:smiley:
Sabah bir esnaf kahvesinde çay içtim.Camel whıte yerine bakkaldan direk lark istedim.artık sigarayı iki küçük parmağımın arasına sıkıştırıp içiyorum.atkıyı kafama sarıp çenemde bağlıyorum.Beyler acil bana bir araba!Bu gidiş gidiş değil:smiley:))
Kıyamam... X5ini satan bilge oldu V8'ini satan bilge :smiley: En kısa sürede seni arabalandırmak lazım. Başkasının arabasında misafir olmak kesmez bence seni :smiley: Lafım yanlış anlaşılmasın ne zaman istersen arabamda yerin hazır kardeşim...

outlaw06' Alıntı:
@serdar abi ben 3 sene evvel falan çok kısa wj bindim.ama sen tanıyorsun arabayı.nasıldır abi wj ler.99 lar 2000 den çokmu kötüdür?

Savaş 99lara sakın girme derim. WJ istiyorsan en az 2000 modelden başlamak lazım. Teknik düzeyde epey iyileştirmeler mevcut çünkü. Sitedeki bilgilerden ve kendi bilgilerimden bu iyileştirmelerin bir kısmını aktarayım:

1999 model 4.7 motor araclar km degıl mıl olarak uretılmıs amerıkan modellerdır. Alırken km nın mıl oldugunu ve guncel mıl olan km yı 1.65 ıle carpman gerekir.

1999 model 4 ılerı otomatık ve 2000 model sonrası 5 ılerı otomatık gecıs yapıldı.
1999 modeller QuadraTrac, 2000 ve üstü modeller QuadraDrive çekiş sistemi var.
2001 model ve sonrası limited modellerde on gosterge zemınlerı beyaz...
1999-2001 model lımıted modeldekı cıft boge klıma 2001 sonrasında ıyılestırılmıstır.
2002 ve sonrasında on cam dıreklerınde el tutamacları vardır. Olmayan serıde cıkma eskı model takılmıs olabılır.(cok dıkkat edılmelıdır kı cam patlamıs dırekler egılmıs aırbag acılmıs olma rıskı vardır.)
2001 sonrasında motor kaputu altındakı aydınlatma kaldırılmıstır.
2002 ve sonrasında orjınal yagmur sensoru bulunmaktadır.

**lımıted serısı ustune ek olarak 2002 ve sonrasında overland model ıyılestırmesı yapılmıstır.
Motor ho(hıgh output) extra 30 hp fazladır.motor uzerınde 18 tane extra degısıklık yapılmıstır.
Sıkıstırma oranlarından pıstonlar celık ve tam sıkıstırma ıcın pıston basları kubbe(dome) seklındedır.
**yagmur sensor ve orjınal 17" jantlar.
**upcountry suspansıyonlar
**sag sol body marspılyer celık koruma.
**dıreksıyon da sadece ust taraf (yarım dıreksıyon)ahsap kaplama.
**derı dosemelerde derı suet kaplama.lımıted serısınden cok daha kalıtelı ve catlamasızdır.
** surucu yolcu aırbag artı olarak yan hava yastıkları eklenmıstır.
Ve
arka ve on dıferansıyel varılok kılıt dıferansıyel mevcut.

Daha gider bu konu o yüzden yüzyüze konuşsak daha iyi olacağı kanatindeyim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR