Ynt: Ankara - Işık Dağı'nda Off Road Gezisi Duyurusu (06 Şubat 2011)
robot' Alıntı:
sağolun, düşündüklerim MT-754,MT-762 veya bf goodrich marka da olabilir.bana çamurda, karda, taşlıkta, ve asfaltta iyi olan bir lastik arıyorum aslında.
"bana çamurda, karda, taşlıkta, ve asfaltta iyi olan bir lastik"
böyle bişi yok....
birine yaklaşırsan öbürüne uzaklaşırsın....
maxxis' ler çok başarılı... Ben stt almadan önce bakmıştım...
yanlış hatırlamıyorsam mt 754 ü yanlarında diş olmadığı için beğenmemiştim... cj kullanan bi arkadaşımda yanlarının çok zedelendiğini söylemişti...
kullanan üç kişi tanıyorum... 2 si cj, biri toyota... genel olarak lastik performansından memnundular ama...
hatta toyota kullanan arkadaşımız bayağı uzun bi asfalt gezide kullanmıştı, memnundu....
mt 762, yanlış hatırlamıyorsam, alacaktım, 5 adet satmadıkları için almamıştım...
abdülkadir özcandır distirbütörü... değişmediyse... 1-1.5 sene önce...
ellerinde 8 adet istediğim ebat vardı, ben 5 adet almak istiyordum...
4x4 araçlarda, yedek lastiğin aynı ebatta olması, hatta aynı lastikten olması ayna mahrutiyi korumak için çok önemlidir...
bide lastiğin devamını geleceğinin garantisini vermemişlerdi, birini yararsam ne olacaktı halim
Bunları lastik alırken değerlendirmelisin....
maxxislerin fiyatları diğerlerine nazaran galiba ucuz... yani öyle hatırlıyorum...
Zaten türkiyede bilinenin aksine maxxis' ler usd de başarısından çok ucuzluğu yüzünden tercih ediliyor, ama başarılı lastikler...
Usd' de ve Türkiye' de çok adının duyulmasının sebebide bir çok çok gösterişli, göz önünde olan makinaların 38 gibi büyük ebatlarda satışı olan hemen hemen tek marka olan maxxisi kullanması... dikkatimizi çok çeken araçlarda bu markayı görünce en iyisi zannediyoruz...
Good Year Dura Trac:
çamurda biraz zayıf,
kar-buz-asfalt-yağmur-gürültü bayağı iyi,
yan yüzey sağlamlığı çok iyi, diş sayılabilecek desenler var yanında
fiyat yüksek...
Cooper Stt:
Çamurda çok iyi,
kar-buz-asfalt-yağmur Dura Trac' tan kötü ama tatminkar iş görür,
gürültü dura trac' tan biraz fazla-rahatsız etmez-1 yıl sonra sertleşiyor-vınlıyor,
yan yüzey sağlamlığı iyi, dişlerde var yanlarda...
Fiyat yüksek ama dura trac ın altında...
Bf goodrich At:
Çamurda zayıf ama idareten iş görür...
sessiz...
yağmur, asfalt, kar, buz çok iyi...
yanda diş yok ama çokda gerek yok, sağlamdır yanakları, komple sağlam lastik....
üretim amacının dışına çıkmadan kullanan herkes çok çok memnun kalmıştır...
Çok şık...
Fiyat stt gibi galiba...
At lastik alacak, çamur ve sert zemin tırmalama
performansı benim için önemli olmasa tek geçerim...
Kumho KL-71:
Çamur yapılmayan texas gibi eyaletlerde asfalt, ses ve kaya performansı açısından çok beğeniliyor...
ama ben tekirdağda çamurda seyrettim lastikleri, boşaltımı çok iyi...
karda yorum yapamayacağım ama zannedersem buz için olan kılcal çizikler çok az galiba...
yanakta beyaz yazı ile üretimi yok...
marshall ile aynı fabrikadan çıkar, marka en az diğerleri kadar güvenilir...
yanlarında dişimsi desenler var, işe yarra mı bilmem...
sessizliği, fiyat ve performansı kombinasyonunda kesinlikle tavsiye ederim...
ben bi dahaki sefere dura trac alamazsam kl 71 alırım büyük ihtimal...
görsel açıdan beyaz yazılı olmaması dışında süper...
................
motorla ilgili PM den sorduğunuz soruya cevap vereceğim... tel nosunu bekliyorum ustanın...