Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11,343
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 905,136

yok bişi...

• .

Kullanılan: 3 50.0%
  • .

Kullanılan: 3 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    6
Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.

ttos' Alıntı:
alp geçmiş olsun umarım ciddi bir rahatsızlık değildir, aracı hangi ara dere sattın bu yoğunlukta hayırlısı olsun.

Durup dururken aniden pazarlığa oturduk. 10 dakikada bitti iş. Bende şaştım valla...

Rahatsızlık ciddi biraz. Ama kısa zamanda toparlancam inşallah. Çok burada bahsetmek istemiyorum. Teşekkürler.
Sorandan da Sormayandan da Allah Razı Olsun...

Beşkentli' den telsiz selamını aldım... Eyvallah...

Etiketler

Alfonse' Alıntı:
Durup dururken aniden pazarlığa oturduk. 10 dakikada bitti iş. Bende şaştım valla...

Rahatsızlık ciddi biraz. Ama kısa zamanda toparlancam inşallah. Çok burada bahsetmek istemiyorum. Teşekkürler.
Sorandan da Sormayandan da Allah Razı Olsun...

Beşkentli' den telsiz selamını aldım... Eyvallah...

Alp geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin sana

Sefer abi o face de sorduğun yer ;evet tahmin ettiğin yer:smiley: Oktayın sıfır çizdiği yere imza attım:smiley:
Ömer abi selam saygılar abi.
Alp bende seni arayacaktım gördüğüm iyi oldu seni görmek güzel. Abi egzos konusunda yardıma ihtiyacım var.Nerede nasıl bir egzos yaptırmalıyım.Hem performansı düşürmesin hemde v8 sesi alayım hanımın dayısı şaşmazda egzosçu lakin ona sorarsam ona yaptırmak zorunda kalabilirim, aradığım onda yoksa başka yere gitmeye utanırım herhalde.Ne yapayım?Tavsiye lütfen.

Alp bu arada ne zaman nereye gitmen gerekirse söylediğim gibi gelip şöförlüğünü yaparım:smiley:Allah yapmacık dost olmaktan korusun.Selam verdik, beraber yola çıkmışlığımız var, aynı ortamda yedik içtik.Bu kıymetlidir benim manevi dünyamda.Ne zaman ihtiyacın olursa ara.Allah kısa zamanda şifa verir inşallah.

outlaw06' Alıntı:
Sefer abi o face de sorduğun yer ;evet tahmin ettiğin yer:smiley: Oktayın sıfır çizdiği yere imza attım:smiley:
Alp bende seni arayacaktım gördüğüm iyi oldu seni görmek güzel. Abi egzos konusunda yardıma ihtiyacım var.Nerede nasıl bir egzos yaptırmalıyım.Hem performansı düşürmesin hemde v8 sesi alayım hanımın dayısı şaşmazda egzosçu lakin ona sorarsam ona yaptırmak zorunda kalabilirim, aradığım onda yoksa başka yere gitmeye utanırım herhalde.Ne yapayım?Tavsiye lütfen.

Aleykumselam savaş teşekkür ederim saygı bizden

outlaw06' Alıntı:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31625.msg279746#msg279746

Burasıdır Savaş. Hatırladığım kadarıyla Karagöl'de beğenmiştin benim eksozu. Ali abi'ye veya Zeki'ye Alp'in eksozunun aynısını istiyorum de yaparlar. umarım hatırlıyordur ali abi nasıl bişi yaptığını. Uzun zaman oldu...

Bendede çok selam söyle, uzun zamandır gidemedim yanlarına. Bi süre daha gidemeyeceğim galiba yanlarına. Malum araç yok

outlaw06' Alıntı:
Alp bu arada ne zaman nereye gitmen gerekirse söylediğim gibi gelip şöförlüğünü yaparım:smiley:Allah yapmacık dost olmaktan korusun.Selam verdik, beraber yola çıkmışlığımız var, aynı ortamda yedik içtik.Bu kıymetlidir benim manevi dünyamda.Ne zaman ihtiyacın olursa ara.Allah kısa zamanda şifa verir inşallah.

Şöförlük ne demek Savaş. Estağfurrulah... Yazmadın, görmedim, duymadım sayıyorum. Deme öyle lütfen...

Çok sağol samimiyetin için.

Bu arada :smiley:
;D Beraber yola mola çıkmadık, sallama ;D siz kayboldunuz ;D biz bulduk ;D haaa sabah çayınızı içtim, doğrudur ;D

( ;) şaka yapıyorum haa -sakın zıplama- ;) seni V8'in deposuna atarım, öyle olursun ;D )

Abi çok teşekkür tüm yazı başlıkların için, toptan teşekkür.
O egzosu yaptırırsam bunun performans kaybı ne olur, yakıt farkı ne olur?İşi uzmanından öğrenelim lütfen:smiley:

Savaşşşşşş......

Yapacağı işi, fiyatı önceden kesinlikle konuş. Kafadan sakın dalma olaya.
Ben onlardan eminim ama senin kavramlarını tanımıyorum. Pahalı Ucuz göreceli kavramlar bunlar. Kişiden kişiye değişir. Mahçup olmak istemem. Kapiş? ;)

Alp kaybolduk doğrudur.Yolu tarif eden senle Murat balcı olunca:smiley: 15 metre altımızda kamp var bizi 3 kere dağa 2 kere köye yolladınız:smiley:))
Hatırlamazsa nasıl tarif edeyim?Siz kat. ü ,susturucuyu falan söktünüzmü yoksa aralara borumu yapmıştınız?

Alfonse' Alıntı:
Savaşşşşşş......

Yapacağı işi, fiyatı önceden kesinlikle konuş. Kafadan sakın dalma olaya.
Ben onlardan eminim ama senin kavramlarını tanımıyorum. Pahalı Ucuz göreceli kavramlar bunlar. Kişiden kişiye değişir. Mahçup olmak istemem. Kapiş? ;)
Yaw ben pazarlıksız karpuz almam:smiley: Sonucuda baştan konuşurum zaten.taahhüt edileni ve veriyi.

outlaw06' Alıntı:
Abi çok teşekkür tüm yazı başlıkların için, toptan teşekkür.
O egzosu yaptırırsam bunun performans kaybı ne olur, yakıt farkı ne olur?İşi uzmanından öğrenelim lütfen:smiley:

Uzman muzman yok... En sonunda yedircem seni o V8' e... :smiley:

Sıkı eksoz olursa oluşacak back pressure düşük devirde gaz tepkilerini sertleştirir. Yani düşük devirde daha çok performans diyebiliriz.
Rahat eksoz olursa yüksek devirlerlerden daha yüksek devirlere anvalenme daha rahat ve hızlı olur.
Açık eksoz düşük devirde tepki kaybı yapar. Sıkı eksoz yüksek devirde makineyi sıkar.
Bizim araçlar 8 patlar ve 4 patlarla göre daha düşük devirde max tork verir. Max tork devir aralığıda daha uzundur. 8 makinede 4 patlara göre açık eksozda şehir içi dışı daha iyi konfor ve performans alınır.
Dengeli Performans için sıkı eksoz daha mantıklı ama bu bodosloma yapılmaz. Pro çalışma ister. Buda böyle olmaz :smiley:
Hatta eskiden süpertramp mı ne bi marka vardı. Amerikan şeysi. Eksoz çıkışına takılan kocaman bi uç. Bunun ağzında aylanlarla aralığı ayarlanabilir kapağı vardı. Uzun yol gibi yüksek devirde gazlıcaksan çıkıştaki kapağın aralığını açıyordun. Şehirde gazlıcaksan sıkıyordun.

Ama senin makinede eski efsanevi Muscle Car "Dodge Charger" 'daki Chrysler Magnum318 makine var. Bloktur performanstır aynı.
Sadece emisyon değerlerini yasal sınırlara getirmek için üst kapak değişik, tabiki teknolojik yenilikler var Charger'a göre. Performans aynı.

Makine çok güçlü olduğu için eksozla sanayi işi oynamayla oluşacak farkları bu makinede normal kullanımda biz hissetmeyiz... Bu sorunu boşgeç yani.

Standarta göre değiştireceğin her eksoz şekli gazlarsan yakışını arttırır. Ama açık eksozla gaza az basarsan %3 kadar ekonomi yakalrsın. %5' i geçmez.

outlaw06' Alıntı:
Alp kaybolduk doğrudur.Yolu tarif eden senle Murat balcı olunca:smiley: 15 metre altımızda kamp var bizi 3 kere dağa 2 kere köye yolladınız:smiley:))
Hatırlamazsa nasıl tarif edeyim?Siz kat. ü ,susturucuyu falan söktünüzmü yoksa aralara borumu yapmıştınız?

;D Cep telefonundan "sesime gel" dedim dinlemediniz ;D napıyım ;D

Katımatı kaldır at. Ali abi gösterir yerine ne takılcağını. Sadece Katın önünde bi sensör var. O sökülüp yeni sisteme takılacak. Onun iptali olmaz. Lambda sönsörünün ucu kavrulmasın diyede yüzük yapılıp ucu borunun içinden yeterince koku alcak şekilde uzaklaştırılacak

outlaw06' Alıntı:
Uzman değilim diyene bak.Çok teşekkürler

Uzman muzman değilim ben. Bi bok bilmem. Hiç araştırmam, hiçte hiç bişii merak edip, öğrenmem... :-* :-*

;D Hep Sallıyom ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR