Ankara Grubu Off-Road Etkinliği (16 Ocak 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TnaTkmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,190

Etiketler

Ynt: Ankara Grubu Off-Road Etkinliği (16 Ocak 2011)

Teşekkürler ediyorum Mesut, harita konusunda destek olmaya çalışırım ancak zaten bildiğim yerler olduğu için sıkıntı yaşamıyorum çoğunlukla..

Karagöl aslında çok yakın Evirgan yaylasına ama yol oldukça çetindi :smiley:

Gezinizi yeni inceleyebildim. Çok sık online olamıyorum...
Hoş gezi olmuş...

Serdar bey, enjektörlü araçlarda karbüratörün yerinde olan, hava filtresinden gelen hortumun takılı olduğu, içinde hava kapakçıkları olan parçanın ismi throttle body. Türkçesini bilmiyorum.
Bunun içinde ucu çubuk gibi hareketli bi parça var. Rölanti sensörü deniliyor, aslında sensör değildir, ayarlayıcı bi parçadır.
Bu parçaya emme manifoldundan gelen hortum takılıdır. Manifolddan gelen bu hortumdaki negatif basınç düşünce çubuk hareket eder rölanti devrini arttırır. Veya vica-verca...
Ya hortum tıkalı/patlak... Ya da bu hareketli parça kirlenmiş, çalışamıyor. Lpg' li araçlarda gazın içerisindeki kurumdan dolayı bu sistem çabuk kirlenir. Lpg'siz halinde bu kısımdan sadece filitre tarafından süzülmüş hava geçtiği için kirlenme geç olur...
Artı,
Sizin araçtaki direk hava filtresi rölanti dengesizliğine yol açmaz. Ancak bu filtre std hava filtresi kadar ince bi süzme yapmadığı için giren hava daha tozludur, yani bu parçanın kirlenmesi daha çabuklaşacaktır...
Tavsiyem, motor başka bi yerden hava felan almıyorsa, bu parçayı kolayca yukarıdan sökmeniz ve benzin gibi bi solventle temizlemeniz. 15 20 dakika mazotoda yatırabilirsiniz.
(Araç çalışırken, bu parça ileri geri hareket ederken üzerine balata spreyide sıkabilirsiniz. Bu Geçici bi çözümdür, çokta sağlıklı bi yöntem değildir)
Tavsiyem throttle body' i tamamiyle sökmeniz ve içindeki tps sensör, kapakçıklar dahil solventle temizlemeniz. Zor bi işlem değil.
Lpg sisteminizin iki adet filtresi olmalı, bunlarda kurumlanmıştır büyük ihtimal...

Kezbannnn, Amirrrrr, Yeğenim Efe... :smiley:
Süpersiniz be, kim tutar sizi...
"İki çekerim mekerim ama her bi yere gider gelirim" yani...
Süpersiniz be, kim tutar sizi... :smiley:

Patlak lastikle uzun süre yol almak aynı akstaki, hatta bazen kasılmadan dolayı diğer akstaki ayna mahrutiyi bozar... Şanslısınız...
Ayrıca elektrik/elektronik 4 çeker seçen sisteminiz makinanızın -patlak lastikten dolayı- tekerleklerindeki devir farkını görüp sistemi korumaya almış, orta defransiyeli kapamış... Şanslısınız...
Zaten, bence, Amir şanslı ;), Kezban şanslı ;), Efe ayrı bi şanslı :smiley: ;)

Neyse, konuyla alakalı değil bunlar biliyorum ama paylaşmak istedim. Belki faydam olur...

Selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR