Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,642
Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

tyt.fan' Alıntı:
istanbul şaban usta meraklıları olarak bir organizasyon yapıp ustayı ziyaret etmeli.ustanın bulunduğu yerde küçük bir gezi .

şaban.usta' Alıntı:
murat bey buyrun gelin başım üstüne diğer sitelerdende gelmek istiyen arkadaşlarda var bir hafta sonu iyi güneşli bir hava uygun olur sygılar

bende gelmek istiyorum hafta sonu olursa çok iyi olur :smiley:

Etiketler

Şaban usta,

Yaptığın iş, özenli vede temiz oluyor ona şüphe yok.. Fakat, Tornada kasnak yapmak falan bunlar basit işler. Endüstri meslek lisesi birinci sınıfa giden her öğrenci bunları yapabilir.

Yanlış anlama ama;
Yaptığın işlerle değil, yaptığın işin temiz ve kaliteli olmasıyla övünmelisin...

boxeralfa' Alıntı:
Şaban usta,

Yaptığın iş, özenli vede temiz oluyor ona şüphe yok.. Fakat, Tornada kasnak yapmak falan bunlar basit işler. Endüstri meslek lisesi birinci sınıfa giden her öğrenci bunları yapabilir.

Yanlış anlama ama;
Yaptığın işlerle değil, yaptığın işin temiz ve kaliteli olmasıyla övünmelisin...

hangi meslek lisesinde bu öğrenci :smiley: adam isviçre ordu çakısı gibi.hızar değil ama dal vs kesen testeresi var rambo bıçağı değil ama dilimleme yapıyor.cırcır tornavida değil ama düz yıldız söküp takıyor.motor mekanik torna tesviye tasarım .şaban ustada hepsinden biraz var.küçümsenecek birşey değil bence.sanayi sitesinde ustayım deyip dükkan açıp çekiçle vidayı yerine oturmaya ikna edenleri görünce.bence emeğe saygı biraz

boxeralfa' Alıntı:
Şaban usta,

Yanlış anlama ama;

arkadaş ben hiçbir işimle öğünmüyorum ben kendi işmi kendim yaparım diyorum ben o kasnak işini örnek olarak verdim dışarıda iş yaptırmanın ne kadar zor olduğunu göstermek için yapılan işin özelliğini bilmeden o işi kendisi yapmadan bir iş ve emek bu kadar küçültülür çok güzel örnek vermişsin sağolasın şimdi sen benim yazmış olduğum yoruma alınırsında değilmi

sayın arkadaşım o öğrenciyi gönderde benim bir parça daha yapmam gerekiyor onuda ona yaptırayım

şaban usta sana yapılan yorumları yanlızca gülümseyerek okuyorum bütün yapmış olduğun işlerin değerini yanlızca benim gibi.vede bu işlerden anlayan insansanlar anlar arkadaşlar kasnak masnak hikaye adam her işi ben yapıyorum demek isiyor dışarda hiç bir işi yaptırmıyorum kaynak..boru bukum..kesim torna ölçüm biçim hesap kitap ayar motor elektirik kaporta boya vs vs vs BEN YAPIYORUM DİYOR aslında herkes anlıyor amma bakış açılarımız
değişik sen desen bende böyle bir iş çıkarcam sanayide perişan olursun ağlarsın usta usta dolaşmaktan bırakın birde istedigin gibi olmaz

OrhanKırcı' Alıntı:
şaban usta sana yapılan yorumları yanlızca gülümseyerek okuyorum bütün yapmış olduğun işlerin değerini yanlızca benim gibi.vede bu işlerden anlayan insansanlar anlar arkadaşlar kasnak masnak hikaye adam her işi ben yapıyorum demek isiyor dışarda hiç bir işi yaptırmıyorum kaynak..boru bukum..kesim torna ölçüm biçim hesap kitap ayar motor elektirik kaporta boya vs vs vs BEN YAPIYORUM DİYOR aslında herkes anlıyor amma bakış açılarımız
değişik sen desen bende böyle bir iş çıkarcam sanayide perişan olursun ağlarsın usta usta dolaşmaktan bırakın birde istedigin gibi olmaz

teknikmiş emekmiş kim anlıyorki kime anlatıyorsun hemen kıyaslama tokuşturma başlıyor şu daha iyisini yapar bu bilmem ne yapar bende bu araçtan yapıcam senin yaptığından daha üstün olacak diyen yok

is ovme , yerme seviyesine indi ve asil mecrasindan cikti.bunlari birakalim da asil meseleye donelim yapilan arac amacina uygun is goruyormu eksikleri nedir nasil iyilestirilir , ayni konuda calisma yapmak isteyenlere ornek olacak yanlari nelerdir , olumlu yanlari nasil daha da gelistirilir , neticede yoktan meydana getirilmis bir arac ve gordugum kadariyla boyle kapsamli bir calisma ulkemizde ilk yapiliyor ben sahsen ilk denemede olumsuz olarak tespit edilen yerlerin duzeltilip yeni deneme surusunun goruntulerini merakla bekliyorum.

merkezci' Alıntı:
is ovme , yerme seviyesine indi ve asil mecrasindan cikti.bunlari birakalim da asil meseleye donelim yapilan arac amacina uygun is goruyormu eksikleri nedir nasil iyilestirilir , ayni konuda calisma yapmak isteyenlere ornek olacak yanlari nelerdir , olumlu yanlari nasil daha da gelistirilir , neticede yoktan meydana getirilmis bir arac ve gordugum kadariyla boyle kapsamli bir calisma ulkemizde ilk yapiliyor ben sahsen ilk denemede olumsuz olarak tespit edilen yerlerin duzeltilip yeni deneme surusunun goruntulerini merakla bekliyorum.

sayın arkadaşım işi oraya getiremiyoruz ki eleştirilerden tam duruludu diyorum birisi bir kılçık atıyor ortaya aydde iş gidiyor yine başka mecralara

ustam cevaplama sen isi tamamla goruntuleri koy biz keyifle seyredelim , daha iyi olacagini dusundugumuz bir sey aklimiza gelirse paylasalim neticede musterek akil herseyden ustundur kimseyi kucumsememek lazim bazen hic teknik bilgisi olmayan birinin alakasiz gorunen fikirleri o gune kadar olanlarin hepsinden iyi olabilir mesele iyi niyette saygilar

ilk teste bizim motor infilak etti kırnkta bir dengesizlik vardı daha önceki işlemleri yaparken bunu farkettim amma konple motor yapmadık daha önce bu şekilde çalışmış gider dedik amma maksimum zorlanınca yatak sardı ve bir haftadır onunla oğraşıyorum yeni kırank geldi yatakları sıfıladık motor şu an hazır durumda bu akşam motoru yerine monte edicez sürkülasyonda problem vardı onuda devrini arttırmak için malum kasnağı yaptım ilave olarak elektirikli sürkülasyon panpası koyuyorum ve ısı problemini bu şekilde aşmıya çalışıyoruz bu işte radyetörleri öne koymadığımızdan olsa gerek ısı problemi epeği oğraştırıyor beni amma bu defa tamadır diyorum yarın bir test daha yapıcaz bakalım durum ne olacak göreceğiz saygılar

Dışarıda iş yaptırmak gerçekten zor. İşi bilmeyenlerin yaparız demelerine güvenip ortaya birşey çıkmaması durumları piyasada yaşanan birşey..

Yaptığın işi kesinlikle küçümsemiyorum.
Ögrenci konusuna gelirsek, en yakın endüstri meslek lisesinden yardım alabilirsin..

Yaptıgın işi kesinlikle destekliyorum. Projeni takip ediyorum.
Kolay gelsin.

şaban.usta' Alıntı:
ilk teste bizim motor infilak etti kırnkta bir dengesizlik vardı daha önceki işlemleri yaparken bunu farkettim amma konple motor yapmadık daha önce bu şekilde çalışmış gider dedik amma maksimum zorlanınca yatak sardı ve bir haftadır onunla oğraşıyorum yeni kırank geldi yatakları sıfıladık motor şu an hazır durumda bu akşam motoru yerine monte edicez sürkülasyonda problem vardı onuda devrini arttırmak için malum kasnağı yaptım ilave olarak elektirikli sürkülasyon panpası koyuyorum ve ısı problemini bu şekilde aşmıya çalışıyoruz bu işte radyetörleri öne koymadığımızdan olsa gerek ısı problemi epeği oğraştırıyor beni amma bu defa tamadır diyorum yarın bir test daha yapıcaz bakalım durum ne olacak göreceğiz saygılar
ustam çok geçmiş olsun gerçekten üzüldüm motor için

gökşan' Alıntı:
ustam çok geçmiş olsun gerçekten üzüldüm motor için

sağolasın arkadaşım amma bunlar normal durumlar bizim ilk testimizde motor haricinde herangi kafes veya değişik yerlerden olumsuzluklar çıkmaması benim için onemliydi yani buda gösteriyorki bütün ölçümler esaplamarım doğruluğunu gösremesi bakımından memnunum motor olayı durum bu yeniden yaptım yine makinayı zorlıyacaz zayıf noktaların ilk testlerde kopması gerekiyorki sağlamlıyalım motor dahil gücü yetmedi bizi tatmin etmiyor alternatif cüşüncelerimiz devam ediyor olmassa V 8 350 - 400 hp bir motor akuple edebilirim ilerliyen zamanda şu an için bu motorla gidecez saygılar

ustam makinanin sase kismi cok saglam gorunuyor , yuksek guclu tirbo diesel bir makinada koyabilirsin diye dusunuyorum cok yuksek tork elde edebilirsin hem bir suru dusuk model ve saglam motorlari olan tirlar hurdaya gidiyor bunlarin tamamina yakininda turbo diesel makina var ve gucleri de 300 bg den basliyor devir isi de problem olmaz low kullanmayacagin icin tekerlere yuksek devir aktarabilirsin diye tahmin ediyorum hem bu makinalar cok ucuz fiyata alinabilir.

bir tır motoru kaç kilodur fikriniz varmı diycem olmadığı çok belli.yakıt sarfiyatı nedir 7 8 litrelik bir diesel motorun .nasıl bir depo konmalı .

murat bey teşekkür ederim en basitinden yaptığım işin anlatımı bu yani işi yapmak için CNC makinası gerekmiyor veya diğer işler için de öyle süper lüks makinalarım yok amma her işimi görecek kadarı mevcut teknik bilgi birikimimde öyle kimseye muhtaç olmadan her işimi kendi imkanlarım dahilinde yapıyorum saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR