Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,755
Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

whiteagle' Alıntı:
Güzel çalışma ve proje tebrikler. Kolaylıklar dilerim
Buggy nerede görme şansımız varmı.
teşekkürler

Bende kendim hobi amaçlı buggy yapmaya kara verdim.
Yapacağım buggy bahsettiğiniz gibi amerikan version dediğinizden olacak.

Önek olarak aşağıdaki videodakileri alıyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=B7FThqI71aU

ilhan kardeşim bizde model olarak buradan seçtik işte bizim modelimiz bu araç bitince buna benziyecek erhalde

http://www.youtube.com/watch?v=OVpyNZZr5Mo&feature=related

Etiketler

mertbirincioglu' Alıntı:
ağırlık ne kadar olacak bittiği zaman acaba tahmin var mı

şimdiden bir şey söyleyemiyeceğim ağırlık olayı bizimde önemsediğimiz bir konu zaten ilk olarak aracı boyaya girmeden aracı tartıp kilosunu öğrenicez ki amörtüsör helezonlarını imalini yaptıracağız oda kilogramına göre yapılacak saygılar

mertbirincioglu' Alıntı:
aha :smiley: haftaya geleceğim o tarafa sanırım çerkezköyde oto sanayi nerde dikkatimi çekmedi hiç fabrikalar tarafında mı kapaklıya doğru mu

oto sanayiye yakın motorcu şaban usta diye sorasan hekez yol gösterir fevzipaşa okulunun alt sokağı saygılar artı tam yeri profilde harita üzerinde işaretledim

http://yoltay.com/buggy.html

başka uğraşan kişilerde var.10 sene kadar önce bende çok heveslenmiştim, daha sonra elimiz varmadı üstüne vazgeçtik.Ciddi emek gerektiren bir iş. Kolaylıklar dilerim.Bu arada linkteki kişileri tanımam, tesadüf geçen gün nette rastladım.

yavuz arkadaşım türkiyede aradığım zaman en kapsamlı ve sitemli çalışma bunlar çıkıyor amma bunların alt dizaynları belirli bir karoser üzerine beşik sistemiyle dizayn ediyorlar büyük olanıda inceledim fakat dingil üzerine denge kolu monte ediyorlar yalnız yüksek salınımlarda bu sitem aracın sağa sola gezmesine sebebiyet veriyor yani aracın dengesini olumsuz etkiliyor bu kadar yüksek suspansiyon olyında bağımsız dingil olayını uyguluyorlar amrikan versiyonu araçlarda benim projemde bunlardan esinlenerek yapıyorun dingil bağlantıları dingil başına 4 adet oynar mafsallarla çapraz bağlantı yapıcam çünkü bu araçta altta sabit şase yok kafes sistemiyle tamamen çelik kontriksiyon sistemiyle yapıyorum saygılar

şaban.usta' Alıntı:
oto sanayiye yakın motorcu şaban usta diye sorasan hekez yol gösterir fevzipaşa okulunun alt sokağı saygılar artı tam yeri profilde harita üzerinde işaretledim

şaban ustam merhaba
ben çerkezköyde ikamet ediyorum yarın müsaitsen 4ten sonra uğamayı planlıyorum müsait misin

ustacım gördüğüm kadarı ile motor dodge motoru düzgün çalışıpta yüz güldürenini hiç görmedim koy ona bi 6 silindir enter motoru unut tavsiyem sadece emeğe saygım sonsuz kolay gelsin

__ C J 7 __' Alıntı:
şaban ustam merhaba
ben çerkezköyde ikamet ediyorum yarın müsaitsen 4ten sonra uğamayı planlıyorum müsait misin

sezgin bey buyur gel bir çayımı içtanışmış oluruz saygılar

ismail55' Alıntı:
ustacım gördüğüm kadarı ile motor dodge motoru düzgün çalışıpta yüz güldürenini hiç görmedim koy ona bi 6 silindir enter motoru unut tavsiyem sadece emeğe saygım sonsuz kolay gelsin

ismail bey kardeşim motorun gerekli bakımını yaptım motorda hiçbir sorun yok yeni revizyondan geçmiş saat gibi çalışıyor bakıcaz ileride ne olur deiştirmek gerekirse tavsini dikkate alıcam saygılar

Bende daha önce böyle bir proje için detaylı bir araştırma yapmıştım. Hatta Tayland da özel offroad amortisörleri üreten ve aynı zamanda ürün ithal ettiğimiz firma ile de iletişime geçmiştim. Ben de 1200 kg hesap yapıyordum fakat onlar muadil örnekler göstererek 1800-2000 kg civarında olacağını, dolayısıyla amortisörlerin yetmeyeceği konusunda beni uyarmışlardı. Aklınızda bulunsun...

mehaba oğuzbey kardeşim ilginize teşekkürler bizde amortüsörleri ayrı aldık elezonları ve diğer sistemleri kurulu değil elezonları kendimiz büktürezeğizaracın klogramına göre

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR