Amasra-cide-pınarbaşı-küre-inebolu-çatalzeytin-ayancık-erfelek-sinop-gerze-yakakent-alaçam-bafra....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan i.güneş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 461
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 146,409
Ynt: Amasra-cide-pınarbaşı-küre-inebolu-çatalzeytin-ayancık-erfelek-sinop-gerze-yakakent-alaçam-bafra...........hopa,-ba

Sataplia Natural Reserve

Parka giren, rehberli tur gurubunu takiple, koşturmaca gezi, başladı.

Mağara

Ynt: Amasra-cide-pınarbaşı-küre-inebolu-çatalzeytin-ayancık-erfelek-sinop-gerze-yakakent-alaçam-bafra...........hopa,-ba

Sataplia Natural Reserve

Teras,
Ufaktan zıplamaya kalktım, Korkmadım desem yalan.

Kristal teras;

Muhteşem bir güzellik, bakir orman.

Gurupla birlikte, geziyi sonlandırdık, Rehber hanım Türkiye'yi çok sevdiğini anlatmaya çalıştı.Bizimle çok ilgilendi, Park çıkışı, kendilerine karavan ile eşlik edebileceğimizi anlatmaya çalıştıysa da benim çay-kahve inadımı kıramadı.

Sırasıyla
Tskaltuba, Kheni, Senaki geldik pazarlık yaptık. Para bozdurdum. Ne hikmetse 10 gün önce 1 TL=0,79 Lari iken bu gün 0,76 Lari olduğunu öğrendim. Pazar çıkışı Poti yoluna çıkmak için köprünün altından tam geçecektim ki bağrışmayla durdum. Az kalsın çatıya uymayan, uyduyu orada bırakacaktım. Ağaçlı, yeşillik, bahçe içi tek katlı evleri olan Abaza yerleşim bölgesinde geçerken tren yolunu yanın da dem saatim geldiğinden mola verdim. Etrafımda meraklı gözler oluştu, buyur ederek çayıma ortak ettim. Onlar altında kalır mı hemen votka ikramıyla karşılık vermek istedilerse de ben alkol kullanmadığı belirtip tekliflerini geri çevirmek zorunda kaldım.
Geç vakit Poti'ye girdim, yol boyu yardımcım yine Seyyah54 de teşekkürler.

38. gün
15.09.2014
Karadeniz liman kenti, Rioni ırmağının denize döküldüğü yer. Bolca petrol tesisleri ve gemi tezgâhları var.
Poti
Akşam büyük bahçenin meydanın da rahat bir yer bulduk. Gece her yerde olduğu gibi burada da ses, içki boldu, tek güzelliği araçlarıyla dans ederek, lastik kokusu yayan yoktu.
Sabah doğru köprünün orada ki pazara, balık bulma ümidiyle gittiysem de hayal kırıklığı, tatlı su balıklarından başka yok.
Etrafı şöyle bir yayan gezerek Batumi'ye doğru yola koyuldum.
Poti'yi çıkınca, deniz kenarında kahvaltı için mola verdim. Polanyalı bir karavancı Adana, Van yol güzergahı hakkınada bilgi aldı.

Doğa güzellikleri, Deltaları seyrederek sırasıyla
Ozurgeti, Choloki, ZurabZhvania Bridge ve

Kobuleti
Karadeniz kıyısında, çok güzel bir sayfiye yeri, bir daha ki gelişimizde, uzun bir süre tatil yapmaya karar verdik.

Kobuleti
Karavan için kamp yapmaya müsait yerler var.

Batumi'ye yağmur altında, geri dönmüş olduk.

Pizza Meeydanı

Ekli dosyalar

• 20140915_180702.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 200

39. gün
16.09.2014

Batumi de son gün, bu gün yurda giriş yapma hazırlığı başladı.
Sabaha kadar yağmur yağdı, etraf su gölcükleriyle doldu.
Gümrükten sorunsuz geçtik, elimizde kalan Larileri son kuruşuna kadar harcadık.

Yurdumuza hoş geldiniz.
Batumdaki o resimde de gözüken kocaman dönme dolaba binmediniz mi?
Gori,Kaşuri yörelerinde yol kenarında satılan yerli,uzunumsu karpuzdan almadınız mı?Galiba Borjomiden geçmediniz?Batuma dönerken karayolu tünelinden geçtiniz gibi.Tünele girmeyip birazda uzun olsada eski yoldan yukarıya tırmanıp göçmen kuşların tespiti yapılan kuş sayım köyünden geçseydiniz aşağılara doğru ayaklarınızın altında uzanan müthiş tabiat manzarasını da görecektiniz canınız sağ olsun başka bir sefere artık.
Saygılar