Amanoslarda Sac Kömbesi Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan küçük ağa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,206
Ynt: Amanoslarda Sac Kömbesi Yapımı

Olsa da yesek... :smiley:
Hatay'ımızın yemek kültürü oldukça zengindir. Ben herzaman derim; Yabani ot getirsen ondan bile yemek yaparlar ;D
İskenderun'u özledim be, memleketim benim...

Etiketler

küçük ağa' Alıntı:
koyun eti kuyruksuz dağ malı,süt lazımsa özellikle bu mevsimde gidin bir dağ köyüne çocuklarınıza keçi sütü bulun sizde için lüks marketlerde satılan ambalajı güzel ürünlerden uzak durun iyi geceler selamlar
Sedat abi öyle anlattınki canımız çekti ben yakınındayım valla davet edersen kuyruksuz dağ keçisi sütünden etinden bende isterem ;D

TEŞEKKÜRLER MAYIS AYINDA MEMLEKETİME GELİNCE ANNEME YAPTIRAYIM BARİ SİZ GELİN BERABER YİYELİM

PERLINGANIT' Alıntı:
KARAYILAN BELDESİ BEKLERİM
Bende Denizcilerin üstünde Kavaklıoluk Köyündenim,forumda yenisin kural bir büyük harfle yazmak yok bağırmak anlamına geliyormuş sizin beldede çok arkadaşlarım var,bir dörtlük yazayım sana çok eskilerden,Karayılanlılar sarar yarayı,Azganlıklılar geçirmeyin sırayı,Sarıseki güzellerin sarayı,gözleri Akarcayı değer Dudunun, kaşların karada bellerin ince,açılmış bahçede güllerin gonca,kurban olsun Kavaklıoluk Gömbece ,gözleri Kerkibi değer Dudunun,Arnacımdan eser garbinin yeli,Dudu hanım dersen Payasın gülü,İskele koltuğu Macirin eli,gözleri Arsuzu değer Dudunun, Gömbece(Bitişik Köyü),Kerkip(Bekbele Beldesi),Macir(Çınarlı Köyü)nün eski adları,Karayılanlılar sarar yarayı deken kastedilen Cerrahlardır.İskele(İskenderun) Bu türkü Payasta bir düğünde Abacılı aşık İbrahim tarafından Payasın en güzel kızı Dudu'ya halayda oynarken Payas'lılardan izin alınarak söylenmiştir,Dudu hanım yakın zamanlarda vefat etmiştir.daha çok uzun aklımda kalanı yazdım gurbette iyi gelir semlar

küçük ağa' Alıntı:
Bende Denizcilerin üstünde Kavaklıoluk Köyündenim,forumda yenisin kural bir büyük harfle yazmak yok bağırmak anlamına geliyormuş sizin beldede çok arkadaşlarım var,bir dörtlük yazayım sana çok eskilerden,Karayılanlılar sarar yarayı,Azganlıklılar geçirmeyin sırayı,Sarıseki güzellerin sarayı,gözleri Akarcayı değer Dudunun, kaşların karada bellerin ince,açılmış bahçede güllerin gonca,kurban olsun Kavaklıoluk Gömbece ,gözleri Kerkibi değer Dudunun,Arnacımdan eser garbinin yeli,Dudu hanım dersen Payasın gülü,İskele koltuğu Macirin eli,gözleri Arsuzu değer Dudunun, Gömbece(Bitişik Köyü),Kerkip(Bekbele Beldesi),Macir(Çınarlı Köyü)nün eski adları,Karayılanlılar sarar yarayı deken kastedilen Cerrahlardır.İskele(İskenderun) Bu türkü Payasta bir düğünde Abacılı aşık İbrahim tarafından Payasın en güzel kızı Dudu'ya halayda oynarken Payas'lılardan izin alınarak söylenmiştir,Dudu hanım yakın zamanlarda vefat etmiştir.daha çok uzun aklımda kalanı yazdım gurbette iyi gelir semlar

Ne güzel değerlerimiz var; Sedat Bey, bu güzel türkü sözlerinden haberimiz olmasını sağladığınız için sağolun. Türküleri güzel yapan, yaşanmışlıklardır. Abacılı Aşık İbrahim, türkünün sözleriyle, yöre kasabalarında ne güzel bir gezi de yaptırmış bu arada. Keşke sözlerin tümünü anımsayabilseydiniz; Youtube'da videosu da olsa ne iyi olurdu... :smiley: ;)

Selamlar.
Cavid Sezen

büyük harf için özür dilerim bildiğim birşey ama alışkanlık işte dikkat etmeye çalışıyorum ama kaçıyor arada bir böyle. türkü güzelmiş amcamlara bir sorayım bilecekler mi bakalım ;D akarcada dayımlar var bilirim kavaklıoluğu siz memleketi gezin bende buradan öğrenip gelince gezeceğim tabi uygun bir araçla şimdiki pek uymaz o yollara. değirmendereye kaledibine çıktım bu yazda içim gitti vallaha

gezmen' Alıntı:
Ne güzel değerlerimiz var; Sedat Bey, bu güzel türkü sözlerinden haberimiz olmasını sağladığınız için sağolun. Türküleri güzel yapan, yaşanmışlıklardır. Abacılı Aşık İbrahim, türkünün sözleriyle, yöre kasabalarında ne güzel bir gezi de yaptırmış bu arada. Keşke sözlerin tümünü anımsayabilseydiniz; Youtube'da videosu da olsa ne iyi olurdu... :smiley: ;)

Selamlar.
Cavid Sezen
Merhabalar Cavid bey,bu gün yaşlıca biriyle konuştum o da benim bilmediğim kısımlardan bildiği varmış yazacak yarın alacağım, youtube ve video için üzgünüm bu türkünün söylendiği zaman radyo bile yokmuş 100 yıllık ,selamlar

karayılanda saraçlardanım.akarcada durdu mehmet cengız dayım olurdu 2 donem muhtarlık yapmıştı belkı bilirsiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR