Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,909

Etiketler

Ynt: Alkol ve OFFROAD

Bu konuyu kim açtıysa sağolsun,ben aracımı alalı 8 ay gibi bir zaman oldu ve aracımı alırken maksadım ailemle güzelbir hafta sonu geçirebilmek için normal araçla ancak mesire yerlerine gidildiği için mesire yerlerindeki mangal dumanını çocuklarımın tertemiz ciğerlerine çekmeden,rahat bir ortamda mükemmel bir hafta sonu geçirmek içindi,mesire yerlerindeki başlıca sıkıntılar duman ve magandalar ve sanki çok yer varmış gibi yeni gelenler hemen yanı başına kuruldukları yetmiyormuş gibi birde ailemi var çocukmu var ? umursamadan içkileri çıkartıp bağırta bağırta müziğide son ses açıp sanki iyibir halt ediyormuş gibi pişkin pişkin bakarak rahatsız olmadan rahatsız etmeleri,bu konuda kaçkere başımbelaya giriyordu,oysa maksadım çocuklarım ve ailemle güzel bir hafta sonu geçirmekti ,8 aydır her katıldığımız gezilerde çok iyi hatta mükemmel ailelerle tanışarak büyük kocaman bir aile olduk,hemen hemen hepsi kadınlı erkekli hepsi içki içiyor,ve akılları başında kendilerini kaybetmiyor,Fakat ne kadar doğru yapılıyor? çünkü gittiğimiz her gezide genellikle eşler ve çocuklarımızla beraber oluyoruz,günümüzde alkol ve sigara reklamı hatta tv lerde bile mozaiklenirken çocuklara kötü örnek olmaması için bukadr özen gösterilirken,offroad gezilerde sular seller gibi içilirken çocukların gözü önünde yapılıyor,bu çocuklara alkol ve sigaranın kötü vetehlikeli hatta ölümcül lanet birşey olduğunu,nasıl anlatır veya izah ederiz?şunu iyi biliyorumki kesinikle offroad gezilerinde alkol alarak araç kullanılıyor hem ailelerinin hemde çocuklarının canınıda tehlikeye attıkları gibi kendi çocuklarınada kötü örnek oluyorlar,peki ilk okuldan beri öğretmenlerin alkol ve sigara çok kötü bir şeydir dediklerinde o çocuklar nekadar inanacaktır o öğretmenlerine ?her geziye katılmak istiyorum arkadaşlarımıda çok seviyorum hepsi ayrı bir değer mükemmel insanlar ama bende çocuklarıma alkolün ve sigaranın nekadar kötübirşey olduğunu aynı öğretmenleri gibi öğütlerken gezilerdeki ortamdan nasıl etkilenmemelerini sağlayabilirimki?ya arkadaşlarımdan kopmam gerek yada çocuklarımı hafta sonları yanımda getirmemem gerek, ama hafta sonu dinlenmek ve enerjilerini sitreslerini atması gereken eğlenmeyi hak eden onlar herşey onların iyiliği ve büyüdüklerinde kötü alışkanlıklara kapılmadan topluma faydalı bir insan olmaları için değilmi?eee ozaman ne yapmamız gerek ?bizimmi arkadaşlarımızdan kopmamız gerek? yoksa alkolü su gibi tüketen arkadaşlarımızın aileli gezilerde alkolü tüm çocukları düşünerek almamaları mı gerek?çocukları düşünerek en doğru kararı vermek gerek çünkü herkesin çocuğu var çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyalım unutmayalım tüm uyuşturucu bağımlıları ilk sıgarayla başlamış sonra alkolle de devam ettirmiş daha sonrada uyuşturucu bağımlısı halini almıştır, benim çocuğum asla yapmaz demeyin bu işin cahillikle yoksullukla alakası yok ne canlar alkol ve uyuşturucudan yok olup gittiler,benimki seninki onunki hepimizinki hiçbirimizinki gitmesin bu konuda hepimiz duyarlı olalım ben arkadaşlarımı hatta dost diyebileceğim kişileri çokseviyor onlardan ayrılmak istemiyorum onlarda bi seçim yapsınlar çocuklarının geleceği ve kötü alışkanlıklara başlamamaları için mücadele mi yoksa alkolmü?

Sn.Pehlivan kardeşim sizi çok iyi anlıyorum.O halde bu konuda biraraya gelmekte fayda var.(Kişi sevdiğiyle beraberdir.h.ş.) iyi gezmeler ve selamlar.

pehlivan bey konuya hoş geldiniz,sizi çok iyi anlıyorum,benzer olayları yaşadım,halende yaşıyoruz,bireysel olarak hiçbir yaptırım'mım olamaz
olmuyor sadece sinirlenip kendimi yıpratıyorum,onun içindirki bu konuyu açtım,bir olalım, birlik olalım,diye,
alkolü, birde offroad'da düşünebiliyormusunuz ?

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
pehlivan bey konuya hoş geldiniz,sizi çok iyi anlıyorum,benzer olayları yaşadım,halende yaşıyoruz,bireysel olarak hiçbir yaptırım'mım olamaz
olmuyor sadece sinirlenip kendimi yıpratıyorum,onun içindirki bu konuyu açtım,bir olalım, birlik olalım,diye,
alkolü, birde offroad'da düşünebiliyormusunuz ?

orhan bey biz elimizden geleni yapalım karınca misali safımız belli olsun Fakat aslında okadar önemli bir konuki inşallah diğer arkadaşlarımızda bunun farkına varırlar, kendilerini kaybetmiyorlar doğru, ama bugün çocuklarına alkolün kötü birşey olduğunu anlatmak reklamların veya bazı kurum ve kuruluşların görevi değil, her anne baba nın 1 . vazifesidir,alkolün ve sigaranın kötü birşey olduğunu anlatsalar,çocuklarına ne kadar inandırıcı olacakkki?anne baba!!!! madem kötü siz neden içiyorsunuz demezlermi?ben içmesini biliyorum alkolü ağzımla içiyorum başkaları gibi biyerimle değil deniyor? ???peki çocuğunun onun kadar bilinçli bir içici olacağını kim garanti verebilir ??? :mad:oysaki her sıgara paketinin üstünde yazılar uyarılar var)!Ben her anne babaya şunu öğütlüyor ve soruyorum, kendimizden çok değer verdiğimiz hayatımızı adadığımız çocuklarımızı öldürebilirmiyiz?tabiki hayır diyeceklerdir, peki neden alkol ve sigaraya teşfik ediyorsunuz ???gün geçmiyorki alkol yüzünden tv lerde ölümlü haberler,ölümcül hastalığa yakalanan insanlar eksilmiyor, ve ya kötü yola düşen veya uyuşturucu bağımlısı olan mahvolan gençler ve ailelerle alakalı haberlerden bıktık usandık,alkol kullanan arkadaşlara gelin sizde çok geç olmadan kendinizi koruyamıyorsanız çocuklarınızı koruyun bu illetten,hastanaler ve morklar ve mezarlıklar bu alkol ve sigara yüzünden mağdur olmuş insanlarla dolu sizin çocuğunuz bizim gençlerimiz çocuklarınızda onlardan biri olmasın :'( :'( :'(

freegraf' Alıntı:
Sn.Pehlivan kardeşim sizi çok iyi anlıyorum.O halde bu konuda biraraya gelmekte fayda var.(Kişi sevdiğiyle beraberdir.h.ş.) iyi gezmeler ve selamlar.

duyarlı arkadaşlar hepinize ayrı ayrı tşk ederim ,inşallah bu konuda daha fazla organizasyon yapar hatta özellikle alkol alınmayan ve ailelerle birlikte olduğumuz bu konuya duyarlı bekar arkadaşlarda gelir, kamplı veya günü birlik bir gezi tertip edilip bu konunun uzmanı olan kişiler gerek aramızdan gerekse tanıdıklarımızdan yardım isteyerek gezilerimizde konuşmacı olarak bulundurulabilirsek, kişileri dahada bilinçli bir gezenbilir ailesi oluşturulur, alkolsüz gezilere rağbet artar ve gezilere gelenler alkol alınmayacağı için gezilere iştirak ettiklerinde, alkolsüz gezilerin ve sohbetlerin ne kadar harika bir ortamda olup ofroad gezilerinin alkolsüzde yapılabileceğini göstermek olabilir, ayrıca sakın yanlış anlaşılmasın ALKOL kullanan arkadaşlara karşı ayırımcı değilim hatta bir çok gezide ayırım yapmadan gider aralarında bulunur namazımıı kılar onlarda benim ve ailemin hassaiyetini bildikleri için bana asla kötü yaklaşmamışlardır (benide dışlamamışlar hatta ellerinden geldiğince duyarlı olmuşlardır)mükemmel de bir dostluk kurmuşumdur bulunduğum ortamlarda gördüğüm yanlışlıkları dile getirmek istedim çünkü değer verdiğim arkadaşlarımın çocukları benim içinde çok önemli inanıyorumki aynı duygular onlar içinde geçerlidir

Nereye gittiğimizden çok ,kiminle gittiğimiz çok daha önemli,
[attachment=1]

DSC00695.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,014
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR