Ynt: Alkol ve OFFROAD
kesinlikle çok haklısınız,
itiraf ediyorum;
önce bir barda saatlerce içip sonra iki araçla ormana daldık.. ben yoldan çıkıp bir ağacın üzerine çıkıp ancak durabildim.. araç yan yattı hem de yuvarlanmama ramak kalmıştı.
diğer araçtaki arkadaşım bana yardım ederken-yani beni çekmeye çalışırken aracının içinde sızdı kaldı-
REZALET yani..
sabahı orada ettik dehşet bir yağmur.. arabayı çekiyoruz tamamen yan yattı ama yere değmesine 3-4 cm. kaldı.. çekerken yere yaklaşıyor.. bırakıp öteden çek- santim santim..
bir günü orada geçirdikten sonra akşam üzerine doğru alabildik arabayı.. direksiyon amortisörü, domuzluk, yan basamak, ön far-sinyal, bilinen tüm ayarlar gitti..
bir maaşımı arabaya harcadım..
bu benim için milat oldu..
tamam bir kadeh şarap içip gittiğim oldu ama ötesinde evde oturmaya başladım..
hayatla derdi olan insanlarız, dağı doğayı ormanı çok seviyoruz ama ille de tüm eğlencelerimizde alkol olmamalı bence..
ama ince bir ayrıntı var sevgili arkadaşlarım..
içki içeni de ötelememek gerekiyor..
kazaların % bilmem kaçı alkol nedeniyle oluyor tespiti bence doğru değil..
bu, alkolden alınan yüksek vergi ile başlayan ve yaşam biçimine müdahale boyutuna geldiğini düşündüğüm kampanyanın bir parçası.. türkiyenin yollarının kazadaki payı tutanaklarda %1-2 civarında görünüyor.. ingilterede %13 civarı, almanyada %7 -bu durumda bizim yollarımız daha iyi görünüyor
yani bu tespit gerçek olmayabilir. tabi kimsenin içip içip birilerinin üzerine çıkıp öldürme hakkı yok..ama
adam gibi evinde ya da barda lokantada içene kimse karışmamalı.. abd de bira 0,50 birim iken türkiyede 3,25 olmamalı..tamam yasalar küçükleri alkolden korumalı ama 18 yaşa silah ruhsatı hakkı da vermemeli..
hepinize saygı ve sevgilerimle..