Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,909

Etiketler

Ynt: Alkol ve OFFROAD

Bu konuyu kim açtıysa sağolsun,ben aracımı alalı 8 ay gibi bir zaman oldu ve aracımı alırken maksadım ailemle güzelbir hafta sonu geçirebilmek için normal araçla ancak mesire yerlerine gidildiği için mesire yerlerindeki mangal dumanını çocuklarımın tertemiz ciğerlerine çekmeden,rahat bir ortamda mükemmel bir hafta sonu geçirmek içindi,mesire yerlerindeki başlıca sıkıntılar duman ve magandalar ve sanki çok yer varmış gibi yeni gelenler hemen yanı başına kuruldukları yetmiyormuş gibi birde ailemi var çocukmu var ? umursamadan içkileri çıkartıp bağırta bağırta müziğide son ses açıp sanki iyibir halt ediyormuş gibi pişkin pişkin bakarak rahatsız olmadan rahatsız etmeleri,bu konuda kaçkere başımbelaya giriyordu,oysa maksadım çocuklarım ve ailemle güzel bir hafta sonu geçirmekti ,8 aydır her katıldığımız gezilerde çok iyi hatta mükemmel ailelerle tanışarak büyük kocaman bir aile olduk,hemen hemen hepsi kadınlı erkekli hepsi içki içiyor,ve akılları başında kendilerini kaybetmiyor,Fakat ne kadar doğru yapılıyor? çünkü gittiğimiz her gezide genellikle eşler ve çocuklarımızla beraber oluyoruz,günümüzde alkol ve sigara reklamı hatta tv lerde bile mozaiklenirken çocuklara kötü örnek olmaması için bukadr özen gösterilirken,offroad gezilerde sular seller gibi içilirken çocukların gözü önünde yapılıyor,bu çocuklara alkol ve sigaranın kötü vetehlikeli hatta ölümcül lanet birşey olduğunu,nasıl anlatır veya izah ederiz?şunu iyi biliyorumki kesinikle offroad gezilerinde alkol alarak araç kullanılıyor hem ailelerinin hemde çocuklarının canınıda tehlikeye attıkları gibi kendi çocuklarınada kötü örnek oluyorlar,peki ilk okuldan beri öğretmenlerin alkol ve sigara çok kötü bir şeydir dediklerinde o çocuklar nekadar inanacaktır o öğretmenlerine ?her geziye katılmak istiyorum arkadaşlarımıda çok seviyorum hepsi ayrı bir değer mükemmel insanlar ama bende çocuklarıma alkolün ve sigaranın nekadar kötübirşey olduğunu aynı öğretmenleri gibi öğütlerken gezilerdeki ortamdan nasıl etkilenmemelerini sağlayabilirimki?ya arkadaşlarımdan kopmam gerek yada çocuklarımı hafta sonları yanımda getirmemem gerek, ama hafta sonu dinlenmek ve enerjilerini sitreslerini atması gereken eğlenmeyi hak eden onlar herşey onların iyiliği ve büyüdüklerinde kötü alışkanlıklara kapılmadan topluma faydalı bir insan olmaları için değilmi?eee ozaman ne yapmamız gerek ?bizimmi arkadaşlarımızdan kopmamız gerek? yoksa alkolü su gibi tüketen arkadaşlarımızın aileli gezilerde alkolü tüm çocukları düşünerek almamaları mı gerek?çocukları düşünerek en doğru kararı vermek gerek çünkü herkesin çocuğu var çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyalım unutmayalım tüm uyuşturucu bağımlıları ilk sıgarayla başlamış sonra alkolle de devam ettirmiş daha sonrada uyuşturucu bağımlısı halini almıştır, benim çocuğum asla yapmaz demeyin bu işin cahillikle yoksullukla alakası yok ne canlar alkol ve uyuşturucudan yok olup gittiler,benimki seninki onunki hepimizinki hiçbirimizinki gitmesin bu konuda hepimiz duyarlı olalım ben arkadaşlarımı hatta dost diyebileceğim kişileri çokseviyor onlardan ayrılmak istemiyorum onlarda bi seçim yapsınlar çocuklarının geleceği ve kötü alışkanlıklara başlamamaları için mücadele mi yoksa alkolmü?

Sn.Pehlivan kardeşim sizi çok iyi anlıyorum.O halde bu konuda biraraya gelmekte fayda var.(Kişi sevdiğiyle beraberdir.h.ş.) iyi gezmeler ve selamlar.

pehlivan bey konuya hoş geldiniz,sizi çok iyi anlıyorum,benzer olayları yaşadım,halende yaşıyoruz,bireysel olarak hiçbir yaptırım'mım olamaz
olmuyor sadece sinirlenip kendimi yıpratıyorum,onun içindirki bu konuyu açtım,bir olalım, birlik olalım,diye,
alkolü, birde offroad'da düşünebiliyormusunuz ?

Nereye gittiğimizden çok ,kiminle gittiğimiz çok daha önemli,
[attachment=1]

Orhan bey doğru söze ne denir,ben ilave edeyim bana arkadaşını söyle,sana kim olduğunu söyleyeyim denir iyi geceler