Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johnplayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 365
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,699

Etiketler
Ynt: Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

sizin araçları görenlerde şöyle düşünür; ''haaa böyle araçlara binerlerse tabiki yakıttan dolayı bu kadar şikayet ederler'' derler. :D

Arkadaşlar madem ne yapabilirize geldik, o zaman çuvaldızı kendimize batırmanın vaktidir.Yazacaklarım kimseyi hedef almamakradır, kimseyi darıltmasın.Madem bu noktaya geldik bunların söylenmesi gerek artık.

Hükümete vergi vergi diye yükleniyoruz iyi çok güzelde, beklediğimiz ve de aldığımız hizmetlerin hepsi parayla oluyor bu çarkın dönmesi lazım.Türk olarak bizler de çok "ZEKİ" insanlar olduğumuz için her türlü şartta her türlü vergi kaçırmayı beceririz.Dünyada başka ülke yoktur ki muhasebecinin tanımı "Devletten para karşılığı vergi kaçıran kişi" olsun.Devlet normal yollardan alamadığı vergileri bir şekilde tolere edip dolaylı yollardan alacak.Tek kaçamadığımız noktayı da buldu "PETROL" sistem zaten elektronik olarak tüm istasyonlarda kontrol altına alındıktan sonra kaçakçılık da minumuma indi Devlette alamadığı vergiyi birşekilde tolere ediyor.Çünkü hiçbirimizin arabasından vazgeçeceği yok.

Hiç kimse kusura bakmasın, bu mesajın altına da biz vergimizi ödüyoruz diye saldırmasın.Biz bir ürünün pazarlığını yaparken "Fiş almazsak ne olur ? " diyen milletiz.Herşeye eleştiri herşeye başkaldırma bir yere kadar.Asla ve asla inanmamki şu konu altında 1 kişi çıksın da desinki direkt ya da dolaylı yoldan ben vergi kaçırmadım ya da birilerinin vergi kaçırmasına müsama etmedim.Her satın aldığınız ürünün almadığınız fişinde bir vergi yükü var.

Petrol fiyatlarını avrupayla kıyaslıyoruz eyvallah ama Avrupada millet vergiden kan ağlıyor, kazandığımızın yarısını devlete vergi olarak veriyoruz diyorlar, ve bu da sistemli bir işleyiş kimsenin bir yere birşey kaçırdığı yok.Daha doğru düzgün kimse gelir vergisini vermiyorken, doğru dürüst verdiğimiz tek vergi petrol Devlet ne yapsın benzinden alacağı vergiyle çarkı döndürmeye çalışıyor.

Şu yukarda yazdıklarıma istinaden Bir kişi de çıksın desin ki ben vergi kaçırmadım yada kaçırılmasına sebep olmadım.Ondan özür dileyeceğim.

turkakreb' Alıntı:
sizin araçları görenlerde şöyle düşünür; ''haaa böyle araçlara binerlerse tabiki yakıttan dolayı bu kadar şikayet ederler'' derler. :D
Haklısınız.. ben de içimden "cahil" derim onlara.. Zira, benim aracım 10lt mazor tüketiyor şehiriçinde ;-) .. Daha önceki aracım Jetta da 10lt. "benzin" tüketiyor idi. Amma.. zaten böyle bir etkinliğe her türlü araç il katılmak gerek.

Selamlar
haklısın.. ama kendi namıma söyleyebilirim ki "vergiden kan ağlıyorum". Zira, dolaylı vergilerin dışında bir de "bordro mahkumları" var.. bizler ! daha maaşımı görmeden, min. %35'in devlete kaptıran.

Uğur bey . Özür dilemeyeceksiniz. rahat olun.

Değerli arkadaşlarım;

Konu gene kayıyor bir yerler. Sonuçta herkesin bir sıkıntısı var, yazdıkça yazarız. Lütfen sonuca gelelim.

O yüzden ben GEZENBİLİR içinde ki tüm grupları kastederek söyledim, sadece OFFROAD camiası yok bu sitede.

Levent arkadaşımızın dediği gibi her bölgede o bölgenin temsilceleriyle aynı saatte yapılırsa tüm Türkiyede sanırım ses getirebiliriz. GEZENBİLİR ailesini de hç kimse küçümsemesin çok büyük kitleye hitap etmekte. Ayrıca GEZENBİLİR e üye olmayan kendi dostlarımızı ve arkadaşlarımızıda davet ederek oldukça kalabalık bir sayıya ulaşabiliriz.

Serhat bey konu bir yere filan kaymıyor, aksine sorunun çözümüne inmeye çalışıyoruz.Protesto yapmak, başkaldırmak, eleştirmek çözüm değil.Sorun belli kaynağı da belli.Ya bu ülkede milyon kişilik mitingler yapıldı da ne oldu ? 100 araç toplansan bir yere eylem yapsan ne olur ? İyi ihtimalle ulusal kanalların birinde kısa bir haber geçerler.Onunla kalır.

Yapacağımız şey vergi bilinçlendirilmesinin yapılması, kendi günlük hayatımızda bazı şeylere daha çok dikkat edip özen göstermek, vergi kaçıranları uyarmak, hatta ihbar etmektir.Sorunun çözümü meydanlara inmek değildir zira bu ülkede hiçbir mesele meydanlarda hallolmadı.

Yapılan bu torba yasalar, kanunlar vs. boşuna yapılmıyor.Açıkta kalan vergi borçlarını toparlayarak sistemi daha kontrol edilebilir ve vergi kaçakçılığına daha az müsama eden bir sisteme döndürmeye çalışıyorlar.

moonwalker_arc' Alıntı:
Serhat bey konu bir yere filan kaymıyor, aksine sorunun çözümüne inmeye çalışıyoruz.Protesto yapmak, başkaldırmak, eleştirmek çözüm değil.Sorun belli kaynağı da belli.Ya bu ülkede milyon kişilik mitingler yapıldı da ne oldu ? 100 araç toplansan bir yere eylem yapsan ne olur ? İyi ihtimalle ulusal kanalların birinde kısa bir haber geçerler.Onunla kalır.

Yapacağımız şey vergi bilinçlendirilmesinin yapılması, kendi günlük hayatımızda bazı şeylere daha çok dikkat edip özen göstermek, vergi kaçıranları uyarmak, hatta ihbar etmektir.Sorunun çözümü meydanlara inmek değildir zira bu ülkede hiçbir mesele meydanlarda hallolmadı.

Yapılan bu torba yasalar, kanunlar vs. boşuna yapılmıyor.Açıkta kalan vergi borçlarını toparlayarak sistemi daha kontrol edilebilir ve vergi kaçakçılığına daha az müsama eden bir sisteme döndürmeye çalışıyorlar.

Bir sürü şey yazdım ama sildim, ikili diyaloğlara girmenin bir anlamı yok, görüşlerinize saygı duyuyorum o kadar, ama fikirlerinize katıldığımı söyleyemem.

Ben artık bir şey yazmıyorum, bir şeyler yapmak isteyen arkadaşlar olursa benimde katılacağımı belirtmek isterim.

Herkese iyi geceler.

Serhat bey ben de sizin görüşlerinize saygı duyuyorum, meydanlara inmenin çözüm olacağını düşünüyorsanız bu yönde çalışmalarınız sürdürün.Bende kendim ve çevrem dahil olmak üzere vergi konusunda herkesi titiz davranmaya sevk edeceğim.

sertem41' Alıntı:
Bir sürü şey yazdım ama sildim, ikili diyaloğlara girmenin bir anlamı yok, görüşlerinize saygı duyuyorum o kadar, ama fikirlerinize katıldığımı söyleyemem.

Ben artık bir şey yazmıyorum, bir şeyler yapmak isteyen arkadaşlar olursa benimde katılacağımı belirtmek isterim.

Herkese iyi geceler.

Aynı fikirdeyim...

moonwalker_arc' Alıntı:

Haklısınız ama, konuyu kontrol altında tutamayız bu şekilde...doğru birilerinin vergisini veriyoruz vs vs vs..hepsine katılıyorum, ne diyelim...vergi kaçırdığını gördüğünüz adama lan senin yüzünden ben benzine 4.016 lira ödüyorum, öde ulan vergini diyecekmiyisiniz, deseniz ne cevap alırısnız...vs vs vs...sistemin bi şekilde değişmesi gerekiyor...

biz ne şekilde olursa olsun hedeften şaşmayalım....akp ydi, o partiydi şu partiydi, zorlayalım onlarda hedef vergi kitlesinin zorla bulsunlar...bi çok kuyumcu arkadaşım var, ama ne kadar vergi verdiklerine inanamazsınız....bunlara falan girersek konu dağılıp gidecek bi şekilde..tekrar ediyorum haklısnız..başlangıç noktası dediğiniz yer ama, şimdilik orayla uğraşamayız, önce bi hedef belirleyip toplu reaksiyon gerekli...ben de biliyorum vergiyi fazla ödeyene enayi dendiğini vs vs vs... ama sistemi değişime zorlamazsak değişimi elde edemeyiz...

yani bir şekilde 3-5-7-10 gün her neyse...şu yakıtları almamamız gerekli,,,hedef bu buna göre proje lazım..
ilk sefer de 1 gün tüm taşıtlar ve 3-5-7- neyse tüm özel taşıtlar...

olmadı mı...

3 gün tüm taşıtlar 5-7-10 gün özel taşıtlar...

mecbur kalacalar...şirketler, hükümetin vergi oranı...

amaç, amaç, amaç
amaç yakıt fiyatını makul seviyeye çekmek se bu nasıl olur ona göre yol çizmek gerek...başka mantık yok...almazsan düşeeerrrrrr...alırsan yükseliiiirrrrr

moonwalker_arc' Alıntı:

Bu ülkede gerek gümrüklerde gerek sınırlarda dönen olaylara ne sizin ne bizim aklımız erer , işin acı tarafı büyük sevkiyatlarda hükümetinde yer yer buna göz yumması.Bu ülkede bazı şeylerin protesto edilmesi gerektiğini düşünüyorum.Siz öyle düşünürseniz o böyle düşünse zaten kimse çıkıp sesini duyuramazki.Bu konuda gezenbilir olarak örgütlenip akaryakıt zammını protesto etmemiz gerektiğini düşünüyorum.Devletin yeterince vergi aldığını da düşünüyorum. Aldığım ürünün zaten en az %18i devlete vergi olarak gidiyor.Bunun ötvsi var o var bu var.Hükümeti eleştirmiyorum yanlış anlamayın başından beri böyleydi bu.Yani bir kişiden ne kadar vergi alınması gerekir ? Tüm Türkiye'yi 500tl maaş alıyor olarak hesaplıyorum ve ayda devlete 10 lira vergi verdiklerini hesaba kattığımda ortaya çıkan sonuç muazzam.ayda 700.000.000tl vergi geliri elde eder bu ki en düşük şartlarda. ve sadece vatandaştan , yani tüzel kişiden alınan vergide değil bu.Yani bu nasıl haklı görülür anlamıyorum.bu ülkede daha binlerce gelir kaynağı var devlete. Muazzam paralar dönüyor ortada ve hala nasıl oluyorsa yetmiyor.Avrupada alınan vergi fazla evet.200€ desek ortalama gayet fazla. Ama adam 2000€ maaş alıyor. bizde vergi(dolaylı yoldan alınan tüm vergiler) 100 tl olsa zaten maaş ortalamamız 900 küsür tl.Yani biz hem avrupalı gibi fazla vergi ödüyoruz hemde enayi yerine koyularak adamlardan 2 kat pahalı benzin kullanıyoruz. Bir protesto programı olursa katılacağımı bildirirm. Saygılar ,

997799' Alıntı:
önce bi hedef belirleyip toplu reaksiyon gerekli...ben de biliyorum vergiyi fazla ödeyene enayi dendiğini vs vs vs... ama sistemi değişime zorlamazsak değişimi elde edemeyiz...
Katılıyorum.

Deniz bey avrupada alınan vergiler konusunda yanılıyorsunuz bir araştırmanızı tavsiye ederim.Ya da etrafınızda vardır Alman gurbetçileri vergiler yüzünden kaçıp Türkiyeye dönenlere bir sorun bakalım.

Abiler,kardeşler.ne kadar konuşursak ne kadar yazarsak boş.bu ülkede ne devlet kendi gelirini kısar ne de kuyumcu,avukat,minibüscü,taksici,vs.leri vergisini tam anlamıyla öder.bugün memeketin büyük holdinglerinden birisi vergiden kaçmak için neler yapdı bir bilseniz,bir kulüp başkanı ne filimler çevirdi bir bilseniz amaç ne peki?ben zaten çok vergi veriyorum daha fazlasına gerek yok.bizi yönetenler onlarımı dinler yoksa bizimi?tabiki onları dinliyecekler çünkü ekonomiye yön veren onlar adam bir yerden 10 milyar vergi veriyorsa diğer şirketi üzerinden 20 milyar kaçırıyor sonra ne oluyor bizim gibi bordro mahkumlarının maaşı kuşa dönüyor.ALLAH korkusu olmayan insan her kötülüğü yapar bunu unutmayın.bu konuya ilk yazdığım yazıda dedimki kimseye zarar vermeden yol köprü hatta ankarada yaşayanlar vekillerin yollarını kapatsınlar dedim.idda ediyorum 10 sene eylem yapalım yine bir şey olmaz.bizim halkımız sadece amerika biryeri işgal ettiğinde sokaklara dökülür ondada kendilerini farklı gören sinema tiyatro dünyası entelleri olur.bu memkeketin 50 milyar doları batık bankalara gitti çocuklarımızın geleceği çalındı.benim zihinsel engelli oğlumun ve bizden çok daha kötü durumda olan ailelerin geleceği çalındı.hani nerde aydın takımı niye tepki vermiyorlar bu kadar pahalı benzin olurmu diye niye tepki vermiyorlar ey devletim niye düzgün vergi toplayamıyorsun diye niye.çünkü hiç birinin geçim derdi yok hiç biri benim gibi sizin gibi yılda 4000 tl sadece maaşından vergi vermiyor.isterseniz bana kızın küfür edin ben eylem yapalım dedim ama malesef hiç bir sonuç çıkmayacağı için vazgeçtim.işin sonunda anamızı alıp gitmek var çünkü.ama ahdim var ahiret de memleketi bu hale getirenlerin hepsinden davacı olacağım çünkü gerçek hayat orda olacak.adil olamayan yöneticiler orda hesap verecek.saygı ve sevgiler sunarım.YİĞİT EREN

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR