tamam protesto edelim ve yarın kontak kapatalım kaç kişi bu eyleme katılır acaba ;D hiçkimse desem çokmu kötümser olurum.şimdi herkese soruyorum ben dahil hangimiz gerçek kazanç üzerinden vergi veriyoruz acaba.lüks yaşamımızdan taviz vermiyoruz ama asla değilmi.devlet baba da işin kolayına kaçıyor ve en basit nerden vergi tahsil ediyorsa ona yöneliyor.alkol sigara akaryakıt vs vs.arabası olmayan bu zam beni ilgilendirmez,sigara içmeyen bu beni ilgilendirmez vs vs diye kimse umursamıyor ve sonuç ortada.kimse hükümeti de suçlamasın onları savunduğum falaan da yok her gelen aynı yok yani farkları.altta kalan hep halk ;D
benim de o kadar koyunum olsa sallamazdim. bu memlekette yaklasik 50 milyon oy kullanan koyun var. İktidar degisse bile sonuc hic degismiyor: biz onlarin politikalarinin KDV'sini oduyoruz (Kazik Daima Vatandasa)
Sanirim bizim ulkede bazı politikacilar isterse odunu bile seçtirebileceklerine ianandıkları için bu kadar rahat hareket ediyorlar galiba
Şimdi bu yazdıklarımı moderatörler silerse kızmam ama yazmadan edemeyeceğim. Hiçbir siyasi parti ve düşünceyi savunmadan ve hedef almadan yazıyorum:
Son 10-15 yılda neredeyse bütün KİT'ler satıldı, Petrol ofisi, Telekom, TEKEL. Hatta TEKEL'in Sigara ve Rakı fabrikaları gibileri ikinci hatta üçüncü sahiplerine satıldı. Devlet tüm zarar eden KİT'leri satıp elde edilen gelirle hakın üzerine yük olarak binen vergileri azaltmayacak mıydı? KİT satışlardan elde edilen karlar ile gelir elde edip vergi yükünü azaltmayacaklar mıydı?
Şimdi en çok neyin vergisini ödüyoruz? AKARYAKIT; TEKEL; TELEKOM; OTOMOTİV
Sebeplerden biri de şu: Vergi kaçakçılığına engel olamayan devlet vergiyi doğrudan değil dolaylı yollardan almaya çalışıyor.
Yani maaşlı çalışansanız ya da vergi kaçıramayan bir sektörde bir işiniz varsa sadece kendi verginizi ödemekle kalmıyorsunuz vergi kaçıranların sebep olduğu yükü de sırtınızda çekiyorsunuz.
tarihsel olarak varil fiyatları ve litre fiyatlarına bir bakın .
2000 yılından bu yana varil fiyatları 5 kat artmış litre fiyatları 10 kat........, alınan vergiler le bldyelere kaynak ayrılmıyormu sosyal yardım adındaa ve o yardımlar fakir fukaraya diye kendi yandaşlarına kömür olarak dağıtılmıyormu. içimden neler demek geliyorda şuraya yazamıyorum hani. tekrar söylüyorum Allahından bulsunlar.
Sebeplerden biri de şu: Vergi kaçakçılığına engel olamayan devlet vergiyi doğrudan değil dolaylı yollardan almaya çalışıyor.
Yani maaşlı çalışansanız ya da vergi kaçıramayan bir sektörde bir işiniz varsa sadece kendi verginizi ödemekle kalmıyorsunuz vergi kaçıranların sebep olduğu yükü de sırtınızda çekiyorsunuz.
Kürşat bey kimse umursamaz bunları...
Tepkisizlikte son nokta aşıldı
İnsanlar bugün Banka Şubesine giren silahlı soyguncuların "Bu Bir Soygundur" bağırışını sallamamış
Soyguncular bu tepkisizlikten korkup yakalanmamak için kaçmaya çalışmışlar. Elleri ayaklarına dolanmış
Tepkisizlik bu kadar korkunç demekki
Bombası yok mu bu meredin? nükleerden sonra tepkisiz bomba
Üyesi olduğum diğer tüm araç forumlarında aynı veya benzer başlıklar var.
Hepsinde inanılmaz tepkiler, sersenişler, sticker çalışmaları, isyanlar, suçlamalar var...
Bir işe yarıyor mu????
-HAYIR ;D
Peki işe yaramıyor diye, hiç bir şey yapmayalım mı?