Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,415
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

arkadaşlar çalışmalarınız sırasında size yardımcı olacak bu aparatı her zaman kullanabilirsiniz, bu aparatı yapın ve bir kenara koyun, dik durması gereken bütün parçalarınızda, birinin tutmasına ihtiyaç duymadan çalışmanızı sağlar,

DSC00982.JPG

DSC00984.JPG

DSC00985.JPG

Etiketler

DSC00987.JPG

resimdeki (eşşekler) metal sehpalardan yaparsanız bu aletlerde çok iş görür, her işinizde kullanabilirsiniz, üstüne çıkıp yüksek yerlerde çalışmanıza olanak sağlar, çalışırken parçalarınızı tutar, bu aparatlar çırak kadar size fayda sağlayan yardımcı aletlerdir,

DSC00988.JPG

paylaşım için teşekkürler levent abi. bu arada ilk resimdeki yatar daire testere çok hoşuma gitti. ilerde işi geliştirirsem bende alırım belki. :smiley:

şeymasonay' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler levent abi. bu arada ilk resimdeki yatar daire testere çok hoşuma gitti. ilerde işi geliştirirsem bende alırım belki. :smiley:

Ahşap işleriyle uğraşacaksan yatar daire şart, inşaallah sanada alırız, neden olmasın

selamlar
nasılsınız
bu sehpaları kırnapla sardım ama ne tür boya ile boyayabilirim ahşap bölümlerini, köpruye uyguladğmız boya sehpalarda tutmadı
bir fikriniz varmı

002.jpg

003.jpg

001.jpg

002.jpg

sehpalar mdf hertürlü boya malzemesini kabul eder
ayakkabı boyası dahil
kolay gelsin

konumuzla alaksı yok ama paylaşmak istedim
levent abi sizin profil resminizin altında yokluk adamı mucit yapar diye bir söz var.
kendi evimin halılarını kendim yıkıyordum ama fırçalamak zor iş hele hanım beğenmiyorsa... bende halı fırçalama makinelerini fiyatlarını araştırdım baya pahalı geldi. bende kendim yapmaya karar verdim. ilk önce yaptığımda çok sallandı hatta tutamadım. sonra yayları kullanınca sallantıyı aldı ve başarılı oldu. 5 tane büyük boy halıyı çok güzel fırçaladı.motor küçük olduğu için ısınma problemi var ama yinede randuman aldım.
bu arada aleti dahada geliştirmek istiyorum . tabii ki az masrafla . bu konuda bilgi ve tecrübesi olanlardan teknik destek alabilirim saygılar

mayıs 2010 041.jpg

mayıs 2010 045.jpg

İlahi Özgür kardeş ömürsün vallaha ;D ;D itiraf edeyim benim evin arkasında 6 m2 bir alanı havuz şeklinde yapıp içini komple fayans kalebodur döşemiştik bugün iş dönüşü birazda yürüdüm İstanbul'da hava çok nemli ve sıcak olmasından eve kendimi zor attım ve baktım bizim hatun halı yıkıyor bende biraz serinlemek birazda yardım amaçlı giydim şortu aldım elime fırçayı ;D yıkarkende aklıma buna benzer bir sistem geldi ve hatun sizi bu dertten kurtaracağım ve bir makina yapacağım dedim üzerine senin bu projeni gördüm ve çok güldüm ;D çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Özgür çok iyi bir proje, müthişsin, severim böyle mucit işleri,
bu aleti zamanla geliştirecek ve daha kullanışlı olacaktır, bir kere başlamışsın, akşam ve boş zamanlarında düşünecek, çalışırken hoşuna gitmeyen parçaları geliştireceksin,
evet yoklluk adamı ne yazıkki mucit yapıyor :-\, bunun güzel tarafı boş zamanlarımızı değerlendirip boş işlerle uğraşmamız

Tebrik ederim Ögür bey; düşünce güzel, umarım biraz daha geliştirirsin, bizlerede faydası olur. Hepimiz yaz geldimi bu halı yıkama işlerinden muzdaribiz, inşallah bu sıkıntılara sayende son veririz.

Kolay gelsin, icatlarının ve güzel tasarımlarının devamını bekliyoruz. Tebrikler.

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. inanın nasıl olur nasıl gider diye düşündüğüm zamanlarda bütün streslerden arınıyorum.
şimdilik bu makine bir ön çalışma diye düşünüyorum eksikleri ortaya çıkıp sorunları giderdiğim zaman daha güçlü bir motor ile ve dayanaklı malzemelerle yeniden yapmayı düşünüyorum .saygılar iyi akşamlar

Teşekkür

Arkadaşlar burada yazan çizen resim koyan çok değerli bilgilerini paylaşan öncelikle Levent beye ve tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Ben şimdiye kadar malisef pek bir bilgi paylaşma imkanı bulamadım. Ancak bu bölümü sürekli takip ediyorum. Bir çok konuda fikirlerinizden yardım alıyorum. Bu nedenlede sizlare teşekkür etmeyi bir borç bildiğim için yazmak istedim.

Şu ana kadar eşime hobi çalışmalarında kullanması amacıyla bir masa yapmak dışında başka bir fiiliyatım olmadığından sizlerle pek bir şeyler paylaşamıyorum ancak bir bilgisayar danışmanı olarak bu konularda sıkıntınız olursa seve seve sizlere yardımcı olamaya çalışırım.

Hepinize selamlar.
Cahit

Ynt: Teşekkür

COKTEM' Alıntı:
Arkadaşlar burada yazan çizen resim koyan çok değerli bilgilerini paylaşan öncelikle Levent beye ve tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Ben şimdiye kadar malisef pek bir bilgi paylaşma imkanı bulamadım. Ancak bu bölümü sürekli takip ediyorum. Bir çok konuda fikirlerinizden yardım alıyorum. Bu nedenlede sizlare teşekkür etmeyi bir borç bildiğim için yazmak istedim.

Şu ana kadar eşime hobi çalışmalarında kullanması amacıyla bir masa yapmak dışında başka bir fiiliyatım olmadığından sizlerle pek bir şeyler paylaşamıyorum ancak bir bilgisayar danışmanı olarak bu konularda sıkıntınız olursa seve seve sizlere yardımcı olamaya çalışırım.

Hepinize selamlar.
Cahit

Cahit bey çok teşekkürler, faydamız olduysa ne mutlu :smiley:,
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR