Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,763
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

Levent Bey Ahşapla çok yakın olmasamda ilgileniyordum Bende kıl testere ie oyma ile uğraşmıştım bir zamanlar hatta sanat bölümüne Naht ile ilgili bir sayfa açmıştım.ama nedense bu sayfa gözümden kaçmış. İlk sayfadan itibaren bir solukta okudum. elinize dilinize sağlık. Çok güzel bilgiler var artık sık kullanılanlar listesine bu bölümü de kaydettim. yakından takip etmek için.

Etiketler

acemi80' Alıntı:
Levent Bey Ahşapla çok yakın olmasamda ilgileniyordum Bende kıl testere ie oyma ile uğraşmıştım bir zamanlar hatta sanat bölümüne Naht ile ilgili bir sayfa açmıştım.ama nedense bu sayfa gözümden kaçmış. İlk sayfadan itibaren bir solukta okudum. elinize dilinize sağlık. Çok güzel bilgiler var artık sık kullanılanlar listesine bu bölümü de kaydettim. yakından takip etmek için.

Mete bey teşekkürler :smiley: atölye'ye hoşgeldiniz :smiley:
kıltestere işlerinizden örnekler varmı elinizde arkadaşlarla paylaşalım

buralpdi' Alıntı:
Mete bey teşekkürler :smiley: atölye'ye hoşgeldiniz :smiley:
kıltestere işlerinizden örnekler varmı elinizde arkadaşlarla paylaşalım

Levent bey bu sayfayı bulmadan önce sanat bölümünde bir sayfa açmıştım aşağıya linkini veriyorum bir ki örnek var orda

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40343.0

Mete bey çok güzel eserler, ellerinize sağlık harika
kıl testeresini iş icabı çok seneler kullandım, sizinki kadar ince iş olmasada kalıp çıkarmada kullandım, küçük hayvanlar kestim mobilya kulpları için, tornadan sonra en sevdiğim makinaydı dekopaj :smiley:

selamlar,
bende cok onceden kıl testeresı ıle yapmıs oldugum calısmayı sızlerle paylasmak ıstedım.maun ve dısbudak kaplama ıle yapılmıstır.
IMG_0594.png

2fast4u' Alıntı:
selamlar,
bende cok onceden kıl testeresı ıle yapmıs oldugum calısmayı sızlerle paylasmak ıstedım.maun ve dısbudak kaplama ıle yapılmıstır.

Gökhan bey elinize sağlık çok güzel temiz bir çalışma olmuş.

Kakma (Markiteri) konusu da ayrı bir konu. Türk el sanatlarının kendine has özellikleri olan branşı.

buralpdi' Alıntı:
Gökhan bey hoşgeldiniz :smiley:
ellerinize sağlık, çok güzel
Begenılerınız ıcın cok tesekkur ederım.macka endustrı ve meslek lısesı mezunuyum,uzunca bır surede marangozluk yapmıstım ;)agac ıslerı konusunda bıraz deneyımlı sayılırım...

Yeni katılan misafir arkadaşlar ile kurumuş saman rengi gibi ahşaplar çok renklenecek gibi görünüyor . mete bey diğer bütün arkadaşlar hoş geldiniz.

seyyah-34' Alıntı:
Yeni katılan misafir arkadaşlar ile kurumuş saman rengi gibi ahşaplar çok renklenecek gibi görünüyor . mete bey diğer bütün arkadaşlar hoş geldiniz.

Saol Kemal bey bu sayfayı geç gördüm ama en sık uğrayacağım yerlerden biri olacak eminim. Bu vesile ile emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Levent Bey, resim güzel olmadı ama sanırım anlaşılır. Araç içine benzer açılır masalar görüyorum kataloglarda. Ray masayı sağa sola çekmeye yarıyor. Bir de masa açılıp kapanıyor. Ayak masa kapalı iken dolap ile masa arasında kalıyor. Bir de yolda giderken masanın açılıp kapanıp gürültü yapmaması için (sağa sola rayda gitmesi için değil) kilit yapmak gerekir. Burada 2 önemli bağlantı noktası var. Biri ray ve masa kenarı, diğeri de içeri açılıp kapanan ayak bağlantı yeri. Bu iki bağlantı parçası için bir öneriniz var mı? Teşekkürler
[attachment=1]

katlanirmasa.jpg

Merhaba

Bu link işinize yarayabilir.

Selçuk

http://www.anakamp.org/mycamper/myc_diys_masa.html

hemen aklıma gelen böyle bir sistemde masa yapabilirsin , özdal beyin projesindeki gibi kızaklı da olabilir, belki arkadaşların aklına başka fikirler de gelebilir

masa1.JPG

Levent bey konu harici olacak ama araya sıkıştırayım, avatarda fotoğrafı olan çocuk aileden birimi?
Çok hoşuma gittiği için soruyorum :D

acemi80' Alıntı:
Levent bey konu harici olacak ama araya sıkıştırayım, avatarda fotoğrafı olan çocuk aileden birimi?
Çok hoşuma gittiği için soruyorum :D

aileden değil internetten buldum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri