Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,772
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

Malzeme olarak 18mm suntalam kullandım.
başlık 94.6x30
başlık süsü 94.6x12
yatak yanları 191x12
direkler 10x170
korkuluk ve merdiven direği 150x12 (merdiven direğini sonradan kısaltmak zorunda kaldım)
basamaklar 55x12
alt kat yerden yüks. 20 cm.
üst kat yerden yüks. 125 cm.
alt kat oturma yüksekliği 85 cm.
yatak kısmı 90.5x190.5 (18mm ham sunta.)

bu ranzayı bir mağazada görmüştüm fiyatı 260 tl idi. yav dedim bunda ne var bunu ben de yaparım :D :D. benim maliyetim ise 80-90 tl arası. mağazada gördüğüm ranza alttaki.

Görüntü008.jpg

Görüntü025.jpg

Görüntü027.jpg

Etiketler

Hme bu ürünler suntalam varya bir yıl bile dayanmıyor. Silmeye bile gelmiyor çocuklara yaqpılan ürünler biraz daha dayanıklı olmalı diye düşünüyorum. Abim ki demirden almıştı çocuklarına da onların bile hakkından geldiler bunları düşünemiyorum bile :smiley:

Güle güle kullanın Ellerinize sağlık.

Sayın peşehodka , haklı olabilirsiniz gerçekten çok dayanıklı bir malzeme değil suntalam. biz de tecrübe etmiş olacağız. benim asıl amacım Yaybek (Yusuf) kardeşim gibi kendi karavanımı yapmaya başlamadan önce biraz pratik kazanmak. beğenmenize sevindim. saygılarımla...

Sayın Mus72 ellerinize sağlık çok güzel olmuş açıkcası bu kadarını beklemiyordum :-[ ben çocuklara 1 sene oldu profil olanlardan aldım bilseydim kendim yapardım sizin yapmanız banada cesaret verdi bi dahakine,hayırlı uğurlu olsun

Yusuf hocam siz adamı marangoz yaparsınız
akşam ahşap ürünlerine baktım ölesine tabi ben böyle ürünler deneyemem bile :smiley:

Bizim millettimiz beceriklidir yaa

Saolasın Yusuf kardeşim. Fakat bu işlere başlama kararı vermede asıl senin bizlere vermiş olduğun cesarat etkili oldu. Bu arada özellikle ütüleme ve montaj sırasında bizim hanımın katkılarını da söylemem gerekiyor... :smiley:

Perihan hanım teşekkürler beğeniniz için.
Sayın Mus72 gururlandım şimdi ;D sizin ve eşinizin ellerine sağlık.
Benimde çok hoşuma gider çalışırken eşimin yanımda olması ve yardım etmesi birlikte fikir alış verişi yaparız ve işin artistlik kısmında mutlaka kendisine sorar fikrini alırım.

Bizde bir de ahşap desen formaları vardı. Ahşapın üstüne beyaz astar çekilirdi. Kurumaya bırakılırdı. İkinci katı da geçilirdi. O da kurutulurdu. Kuruyunca Köpük rengi toz bir karışım yapardı babam. Onu beyazın üsrtüne geçerdi ve lastik bit forma ile desen yapardı. Aynı pürmüzlü gibi olurdu o desenler. Ama burada ben hiç görmedim O formalardan da bulamadım. Şimdi aklıma geldi. Ey Allahım :smiley:

mus72 , ellerinize sağlık herkesin rahatca yapabileceği bir örnek vermişsiniz yapım aşamalarınıda anlatan resimler olsaydı harika olurdu
resimlerden anladığım kadarı ile işçiliğiniz düzgün, çizgilerde hata yok güle güle kullanın :smiley:

peşehodka' Alıntı:
Bizde bir de ahşap desen formaları vardı. Ahşapın üstüne beyaz astar çekilirdi. Kurumaya bırakılırdı. İkinci katı da geçilirdi. O da kurutulurdu. Kuruyunca Köpük rengi toz bir karışım yapardı babam. Onu beyazın üsrtüne geçerdi ve lastik bit forma ile desen yapardı. Aynı pürmüzlü gibi olurdu o desenler. Ama burada ben hiç görmedim O formalardan da bulamadım. Şimdi aklıma geldi. Ey Allahım :smiley:

Perihan hm ''lastik bit forma'' bir aletmi ?

Levent bey, sizin gibi ustalardan övgü alabilmek bizim için onur verici bir şey. çok teşekkür ederim...

buralpdi' Alıntı:
Perihan hm ''lastik bit forma'' bir aletmi ?

evet lastik ya da kağuçuk gibi bişeyden yapılmıştı. Küçüktüm çok net hatırlamıyorum
nasıl anlatsam beşik altı gibi sallanan bişeydi ve desen gibi dalgaları vardı. yaş boyanın üstüne gezdiriyorsun hareketle dbeyaz boya ortaya çıktığı için desen oluşuyordu. Çok değişik bir teknik. Ben şunu Bulgaristana gidince bi araştırayım yaa iyi aklıma getirdiniz siz onu allah razı olsun

mus72' Alıntı:
Levent bey, sizin gibi ustalardan övgü alabilmek bizim için onur verici bir şey. çok teşekkür ederim...

rica ederim, elinize sağlık güle güle kullanın :smiley:

bizi yetiştiren ustalarımız(Allah rahmet eylesin)'' durun bakalım biz daha usta olamadık '' derlerdi, şimdi anlıyorum o sözlerin nedenini, bende daha usta olamadım arkadaşlar, sadece sizlere göre biraz daha tecrübeliyim bu konuda, bende tecrübelerimi paylaşıyorum sizlerle :smiley:

kkutu3.jpg

kkutu4.jpg

bu aletin ismi '' Wood grainer'' yani budak aleti ahşap boyama malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz üstteki resimdeki deseni verir kullanımı el alışkanlığına bağlıdır düzgün bir desen çalışması yapabilmeniz için biraz antıraman yapmanız lazım
Bulgaristana gitmenize gerek yok Perihan hm :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR