Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,784
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

buralpdi' Alıntı:
sadece torna işi yok bu bahsettiğiniz basit bir iş değil, şevkinizi kırmak için söylemiyorum , yeteneğiniz olsa bile marangoz makinaları olmadan bu işi böyle düzgün çıkaramazsınız bunu anlatmaya çalışıyorum, yoksa bunu yapanda bir insan ama'' alet çalışır el övünür '' atasözünü hatırlatmak istiyorum, yapılamayacak iş yoktur yeterki isteyin :smiley:

söyledikleriniz dikkatte alınmıştır. Zaten bunu bizim yapmamız çok çok zor
yalnız şu varki burda bizim şehirde böyle şeyler pek yapılmadığı daha doğrusu talep olmadığı için çok uçuk fiyatlar söyleniyor o bakımdan fikir edinmek istemiştim
teşekür ederim

Etiketler

Üstad Levent beyin izni ile evimde zaman zaman yapmaya çalıştığım bazı eserlerden bir ecza dolabını sizlerle paylaşmak istedim.beni böyle bir iş yapmaya sevk eden benim istediğim derinlik ve ölçülerde bir dolap bulamayışım oldu. bulduklarıma ise 80-150 tl arası para istendi ama yine kafama göre değildi. bu marifetimi bilen eşim ya sen neden yapmıyorsun böyle bir şey deyince doğru Bauhaus yolunu tuttuk ve görünen bu malzemeleri temin edip evde de montajını yaptım. maliyet ise 25 tl.
alınan malzemeler :
1- 5mm beyaz renkli 5 parça mdf
2- iç kısma bir adet cam raf
3- 2 adet ön cam
4-cam çivisi ve ahşap yapıştırıcısı
5-camı tutup yana çekmek için altı kendinden yapışkanlı nikel çıta
6- 3 mm den 6 mm çift camı içine alacak ebatta içi cam kanalı olarak kullanılacak kanallı alüminyum çıta.
7- camın renklendirilmesi için oto cam flimi. hani olur olmaz ilaçların dışardan net görülmesine engel olmak için.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

adım kemal elimden gelen budur :D :D yayınlayacağımı bilseydim yapı aşamasınıda resimlerdim.

KEND? ?MALATIM (1).jpg

KEND? ?MALATIM (3).jpg

KEND? ?MALATIM (2).jpg

KEND? ?MALATIM.jpg

Çok güzel olmuş Kemal hocam
Ellerinize sağlık.
Bi zahmet söküp yapım aşamasnı resmediverin :D

Bize öğrenciyken tahta kuş yuvaları yaptırırlardı. Öğretmen onları bize keserdi gerçi bize sadece onları birleştirmek kalırdı. Ama çekik çivi çakmasını, vidalamasını öğretiyorlardı. Sonra da onların içini döşerdik pamukla falan yemlik koyardık, ön bölmesine de minik taslar su için ve köyün korusuna görütrür asardık. Ağacımızı da işretlerdik, bazı derslerde öğretmen bize onlara yem koymaya götürürdü kış günleri karda kayar oynar dönerdik. Bu anılar insanın aklından hiç çıkmıyor ya ( gavur ne yaptırırmış :smiley: )

paylaşmak istedim

şu resimdekilerine benzer şeylerdi

BUYUK-KUS-YUVASI-19X14X15-5__17703029_0.jpg

Levent Bey;

Paylaşımın için teşekkür ederim, gerçekten pratikte güzel şeylere örnekler veriyorsunuz, yaptığınız masa çok hoş pratik bir tasarımdı ellerinize sağlık.

Saygılar.....

Evet arkadaşlar, Ellerinize sağlık. İnsan isteyince neler yapabiliyor.
Yapılabilecek ufak tefek basit işlerden herkes yaptıklarını buradan paylaşırsa çok güzel olacağı düşüncesindeyim.
Herkesin kafasına, ellerine, parmaklarına sağlık...
Unutmayalım!
BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA DEĞERLENİR, GÜZELLEŞİR...

Kemal bey ellerinize sağlık güzel olmuş, başka eserleriniz varsa bekleriz :smiley:
Perihan hanım eski eğitimler yok artık, sanat okullarında bile insanlar mesleklerini öğrenemiyorlar, bizler şanslı öğrencilerdik
Sayın Arı, ŞAFAK 18 teşekkürler takdirleriniz için :smiley:

buralpdi' Alıntı:
Kemal bey ellerinize sağlık güzel olmuş, başka eserleriniz varsa bekleriz :smiley:
Perihan hanım eski eğitimler yok artık, sanat okullarında bile insanlar mesleklerini öğrenemiyorlar, bizler şanslı öğrencilerdik
Sayın Arı, ŞAFAK 18 teşekkürler takdirleriniz için :smiley:

Hocam siz şimdi şu paletlerden veya benzer üründen kitaplık örnekleri de verirsiniz de biz de duvarımıza monte ederiz de kitaplarımız hep başucumuzda olur olmaz mı :smiley:

peşehodka' Alıntı:
Hocam siz şimdi şu paletlerden veya benzer üründen kitaplık örnekleri de verirsiniz de biz de duvarımıza monte ederiz de kitaplarımız hep başucumuzda olur olmaz mı :smiley:

neden olmasın, tabii acele etmezseniz :smiley:
haftaiçi yoğun çalışıyoruz hafta sonları boş olursam seve seve yaparız, (bu masayı ne zamandır yapmak istiyordum dün kısmet oldu)

Levent Bey;

Sizinde başınızı sorularımızla ağrıtıyoruz ama, birşey sormak istiyorum.

Daha önceki bilgilerinizde vermişsiniz ama, sunta testeresini(eltesteresi), tezgah testeresi olarak yapmak istiyorum, ama masaya montaj aşaması bölümünde çekincelerim var. Eltesteresinin masaya sabitleye bilmek için fazla tutturulacak taban bölümü yok nasıl bir tavsiyede bulunursunuz, birde monte ettikten sonra, testerenin açılı kesme vb. fonksiyonlarından faydalanamıyacak gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, kendinize iyi bakın.

Saygılar...

Levent bey, masanın montajı esnasında tablayı oluşturan parçaların arasına marin tutkal uygulayıp kuruyunca zımpara yapmak nasıl olur?

arı' Alıntı:
Levent bey, masanın montajı esnasında tablayı oluşturan parçaların arasına marin tutkal uygulayıp kuruyunca zımpara yapmak nasıl olur?

daha iyi olur :smiley:,

zımpara işini boyasını yaparken anlatmayı düşünüyorum

ŞAFAK 18' Alıntı:
Levent Bey;

Sizinde başınızı sorularımızla ağrıtıyoruz ama, birşey sormak istiyorum.

Daha önceki bilgilerinizde vermişsiniz ama, sunta testeresini(eltesteresi), tezgah testeresi olarak yapmak istiyorum, ama masaya montaj aşaması bölümünde çekincelerim var. Eltesteresinin masaya sabitleye bilmek için fazla tutturulacak taban bölümü yok nasıl bir tavsiyede bulunursunuz, birde monte ettikten sonra, testerenin açılı kesme vb. fonksiyonlarından faydalanamıyacak gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, kendinize iyi bakın.

Saygılar...

altındaki taban tutturulmaya yeterli, çok zorlanıyorsanız montajı için alt taban sacının dört köşesinden delik delip öyle vidalayabilirsiniz, yapılan bu işlemde parçalarınızı düz kesebilmek için lazım, doğal olarak yatardaire makinesinin yaptığı işleri yapmasını bekleyemeyiz, aparat size yardımcı malzeme, elde doğru kesemeyeceğiniz parçaları bu aparat sayesinde daha rahat yapabileceksiniz, açılı kesebilirsiniz açıklamaları bir kez daha okuyun :smiley:

Levent abi Ellerine sağlık çok güzel bir masa olmuş,bitmiş boyanmış halini merak ediyorum,sanırım haftaya çokca arkadaş fotolarını gönderip Levent bey nasıl olmuş masam diyecek ;D

Kemal abi utanıp yayınlamak istemediğinz dolap bu ise çok beyendiğim deyip sunacağınız el becerilerinizi merakla bekliyoruz ;)

Sayın Peşehodka o kamelyanın yan frezeli parçaları büyük yapı marketlerde var stılıyor bir kısmını oralardan alıp süsleyerek eldeki malzeme ilede buna yakın bir ürün çıkar tabi istemek lazım istedikten sonra inanın olmayacak birşey yok hele Levent abi gibi bir üstad hoca varken ha bu arada Levent abi beni gaza getirme kafam bozulursa yaparım bir kamelya ;) ;D ;D

korkulur sizden ;D
kamelya yapmak zor değil ama alet edevat istiyor, yoksa niye yapılmasın :smiley:
yapı marketlerden hazır malzeme alıp yaptığı zaman ustanın istediği paradan fazlaya gelir, ayrıcada emeğini harcamış olur

Levent bey ellerinize sağlık. Bilgilerinizden her zaman istifade ediyoruz. Naçizane bir ranza projem vardı. Mesaiden arta kalan zamanlarda bir haftada ancak bitirebildim. Masa çalışmanızı görünce burda yayınlayabileceğim aklıma geldi. Lakin iş işten geçti . Aşamaları görüntülememiştim. Ama yine de bitmiş halini merak eden arkadaşlar olursa resimlerini buraya koyar ölçülerini de verebilirim. Fakat kayar kapaklı bir portmanto çalışmam da olacak . İnşallah onun yapım aşamalarını burda paylaşmak istiyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR