Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,415
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

Ahmet kardeşim teşekkür ederim burada övülmesi gereken foruma çokca katkı sağlayan Levent abidir biz kendisinin gölgesinden faydalanıyoruz.

Levent abi tebrik ederim güzel bir yazıya konu olmuş yazdıkların ne diyelim büyüksün usta ;D

Etiketler

yaybek' Alıntı:
Ahmet kardeşim teşekkür ederim burada övülmesi gereken foruma çokca katkı sağlayan Levent abidir biz kendisinin gölgesinden faydalanıyoruz.

Levent abi tebrik ederim güzel bir yazıya konu olmuş yazdıkların ne diyelim büyüksün usta ;D

hep beraber arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz diyelim :smiley:

gaz verme Yusuf sonra imza istemeye gelirsin felan ;D

Levent abi aslında bu gazeteler el işi falan dergisi gibi hanımlara yönelik dergiler çıkarıyorlarya. işte bu tür dergiler gibi erkekler içinde marangozluk, basit tamiratlar vs. şeklinde dergiler tasarlasalar senin gibi ustalığını paylaşmaktan çekinmeyen kıymetli abilerimizde o dergilerde yazılar yazsalar bence çok faydalı bir iş yapmış olurlar.
bir düşünsene abi TALAŞ adında bir dergi çıkıyor. teknik editörü buralpdi lakabıyla sensin. her sayısında başka bir eşyanın yapım teknikleri anlatılıyor. değerli okuyucular bu haftaki sayımızda hep birlikte sunta kesme makinesini yatay testere olarak kullanmak için tezgah imal ediyoruz gibi. çok güzel olurdu inan.

wankel' Alıntı:
Levent abi aslında bu gazeteler el işi falan dergisi gibi hanımlara yönelik dergiler çıkarıyorlarya. işte bu tür dergiler gibi erkekler içinde marangozluk, basit tamiratlar vs. şeklinde dergiler tasarlasalar senin gibi ustalığını paylaşmaktan çekinmeyen kıymetli abilerimizde o dergilerde yazılar yazsalar bence çok faydalı bir iş yapmış olurlar.
bir düşünsene abi TALAŞ adında bir dergi çıkıyor. teknik editörü buralpdi lakabıyla sensin. her sayısında başka bir eşyanın yapım teknikleri anlatılıyor. değerli okuyucular bu haftaki sayımızda hep birlikte sunta kesme makinesini yatay testere olarak kullanmak için tezgah imal ediyoruz gibi. çok güzel olurdu inan.

güzel bir hayal, çünki talep çok az çıkarılacak derginin masraflarını bile karşılayamaz, nereden biliyorsun diyeceksin en son denememizdede örneğine bizzat şahit oldum BEADYHOME markası altında takı eğitim seti imal eden firmada bizzat görev aldım, sonuçları berbattı

zaman zaman iyi gaza geliyorum ama mantığım dur daha erken demekte. birazda duygusal nedenlerle araştırma inceleme ve özümseme dönemini uzatmaktayım. birkaç yere uygun araç düşerse haberim olsun notunu bırakmadımda değil bu arada.

bisiklet camiamızdan Kaya beydende yardım sözü aldım ki daha bi güven duymaktayım kendime. Kaya abimiz Ankara sitelerde mobilyacı, mutfak dolapları falan yapmakta. ya nasip deyip bakınmaktayım şimdilik.

eldeki malzemeleri değerlendirme adına çok güzel bir video Yusuf, ellerine sağlık :smiley:

Sömestir tatiline az kaldı. Çocuklara güzel bir kayık yapmayı düşünüyorum. Bizim çocukluğumuzda yaptığımız basit kızakları pek beğenmiyorlar. Şöyle güzel bir kızak(Kayık) nasıl yaparım. Örnek resimler, çizimler olanlar paylaşırsa sevinirim.

Fikirlerinizi bekliyorum. Saygılar....

ŞAFAK 18' Alıntı:
Sömestir tatiline az kaldı. Çocuklara güzel bir kayık yapmayı düşünüyorum. Bizim çocukluğumuzda yaptığımız basit kızakları pek beğenmiyorlar. Şöyle güzel bir kızak(Kayık) nasıl yaparım. Örnek resimler, çizimler olanlar paylaşırsa sevinirim.

Fikirlerinizi bekliyorum. Saygılar....

ben kendime bir kızak yaptım onun resimlerini bulamadım, bulunca paylaşırım, selamlar :smiley:

bu torna tezgahında çalışmanın bir tadını alsan Yusuf bir daha kopamazsın, tabiki böyle otomatik değil kendin şekilleri vereceksin, her kalemi dokundurdukça hava uçuşan talaş parçaları ve ahşap kokusu seni mest eder ;), marangozluk zevkli meslektir ama para için yapmayacaksın imkanlar müsade edecek zevkine çalışacaksın, selamlar :smiley:

Levent abi tornalar eskiden beri beni çok keyiflendirir izlemeye bayılırım hatta bir ara bayağı niyetlenmiştim yapı marketlerin birinde küçük bir torna vardı metal için bayağı gidip geldim almak için ama nerde ve nasıl kullanacaktım birazda işin maliyeti beni frenledi aynı ürün bu aralar 1400 lira gibi ayrıca ahşap için olanıda vardı,bugün lazım oldu bir parça yaptırmam lazımdı tornacıya gittim iş uzadı bayağı kaldım eleman metale ince ince bir güzel şekil veriyorduki,bakalım ileride çalışma atölyesi olan bir yerim olursa mutlaka bir tanede torna alacağım ufağından,bu aralar şirkette çekimlerde kullanacağımız bir aparat üstünde çalışıyoruz defalarca Karaköye gittim geldim sistemde hicbir parça bir birine uymuyor o sebeple arayıp duruyorum torna olsa kolayca yapılacak işler.

217099.jpg

211218.jpg

buralpdi' Alıntı:
böyle otomatik değil kendin şekilleri vereceksin, her kalemi dokundurdukça hava uçuşan talaş parçaları ve ahşap kokusu seni mest eder ;), marangozluk zevkli meslektir ama para için yapmayacaksın imkanlar müsade edecek zevkine çalışacaksın

Bu yaşıma değin, zaman zaman hızar ve marangoz makinelerini gördüm, ustaların çalışmalarını izledim; gerçekten o ahşabın kokusu ne biçim birşey arkadaş?!... Yukarıdaki sözlere ben de katılıyorum; bence Levent Ustam şanslı... ;)

Cavid Sezen

Yusuf Aybek' Alıntı:
Levent abi tornalar eskiden beri beni çok keyiflendirir izlemeye bayılırım hatta bir ara bayağı niyetlenmiştim yapı marketlerin birinde küçük bir torna vardı metal için bayağı gidip geldim almak için ama nerde ve nasıl kullanacaktım birazda işin maliyeti beni frenledi aynı ürün bu aralar 1400 lira gibi ayrıca ahşap için olanıda vardı,bugün lazım oldu bir parça yaptırmam lazımdı tornacıya gittim iş uzadı bayağı kaldım eleman metale ince ince bir güzel şekil veriyorduki,bakalım ileride çalışma atölyesi olan bir yerim olursa mutlaka bir tanede torna alacağım ufağından,bu aralar şirkette çekimlerde kullanacağımız bir aparat üstünde çalışıyoruz defalarca Karaköye gittim geldim sistemde hicbir parça bir birine uymuyor o sebeple arayıp duruyorum torna olsa kolayca yapılacak işler.

geçen bende kendime hakim olmasam bir tanesini kucaklamış eve geliyordum ;D

gezmen' Alıntı:
Bu yaşıma değin, zaman zaman hızar ve marangoz makinelerini gördüm, ustaların çalışmalarını izledim; gerçekten o ahşabın kokusu ne biçim birşey arkadaş?!... Yukarıdaki sözlere ben de katılıyorum; bence Levent Ustam şanslı... ;)

Cavid Sezen

hele bir de tornaya çıralı çam takacaksın Cavid hocam offf offf doğayı koklar sarhoş olursunuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR