Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,772

Etiketler
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

levent abi ve diğer arkadaşlara merhaba. bundan 2-3 yıl kadar önce bu sitenin ve bu bölümün mudavimiydim.ama 3 yıldır çalıştığım okulda norm fazlası oldum. bir oraya bir buraya koşturuyorlar bizi fırsat bulup ahşap işeriyle uğraşamıyorum. ama işlerim düzelirse tekrar bu hobime devam edeceğim.

Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

şeymasonay' Alıntı:
levent abi ve diğer arkadaşlara merhaba. bundan 2-3 yıl kadar önce bu sitenin ve bu bölümün mudavimiydim.ama 3 yıldır çalıştığım okulda norm fazlası oldum. bir oraya bir buraya koşturuyorlar bizi fırsat bulup ahşap işeriyle uğraşamıyorum. ama işlerim düzelirse tekrar bu hobime devam edeceğim.

bekleriz :D
selamlar

Ynt: Ahşap İle İlgili Teknikler

Levent Bey;
Karavancılıkla ilgisi olmasada ahşap koruma ile ilgili önerilerinize ihtyicım var.Balkonun varendasında bulunan korkuluk ve çatı kısmını taşıyan direklerde hem düşük kalitesinden hemde mevsim koşullarından dolayı çatlamalar sözkonusu düzeltmek için önerilerinizi rica ediyorum.
Aklıma gelen çözümler önce zımpara sonra boya ardından dolgu verniği tekrar zımpara ve son kat vernik. veya zımpara -macun-zımpara ve vernik.Yardımlarınız için teşekkürler.Arada kademelerdeki zımpara numaraları ile ilgilide önerileriniz olursa memnun olurum....

Kalın sağlıcakla

Süleyman bey,
-önce güzel bir zımpara yapın,
-hataları ve çatlakları macun ile onarın, zımparalayarak tesviye edin,
-dolgu verniği uygulayın, yüzey pürüzsüz hale gelene kadar zımpara yapın gerekirse iki veya üçüncü katı çekin, dolgu veniğiniz süt kıvamında olsun,
-son kat verniğinizi çekin,
zımpara olarak ilk zımparada 180kum, sonrasında dolgu verniği için 220kum zımpara kullanabilirsiniz,
kolay gelsin :smiley:
selamlar

buralpdi' Alıntı:
Süleyman bey,
-önce güzel bir zımpara yapın,
-hataları ve çatlakları macun ile onarın, zımparalayarak tesviye edin,
-dolgu verniği uygulayın, yüzey pürüzsüz hale gelene kadar zımpara yapın gerekirse iki veya üçüncü katı çekin, dolgu veniğiniz süt kıvamında olsun,
-son kat verniğinizi çekin,
zımpara olarak ilk zımparada 180kum, sonrasında dolgu verniği için 220kum zımpara kullanabilirsiniz,
kolay gelsin :smiley:
selamlar

İlgi ve cevap dolayısıyla teşekkür ederim.....

Levent abi gecen cuma izmirden aldığım t5 ile 1800 km yol gittim, bir tane bile durduran olmadı, ama sağolsunlar kantarcilar hic es gecmedi gelene kadar bes defa kantara girdim her girdiğimde bu karavan dedim gönderdiler. en son dedim tart bakalim ne gelecek. 2650 kilo geldi. yatak dolap ve ocak evye var. bana fazla geldi, zaten mdf kullanmışlar içini degistirmek istiyorum ama burada marin kontra bulmam imkansiz adını bile bilmiyorlar. netten satin alabilecegim yer var mı, bulursam mobilya ustasi arkadaşim var yapımı sorun değil.

msh' Alıntı:
Levent abi gecen cuma izmirden aldığım t5 ile 1800 km yol gittim, bir tane bile durduran olmadı, ama sağolsunlar kantarcilar hic es gecmedi gelene kadar bes defa kantara girdim her girdiğimde bu karavan dedim gönderdiler. en son dedim tart bakalim ne gelecek. 2650 kilo geldi. yatak dolap ve ocak evye var. bana fazla geldi, zaten mdf kullanmışlar içini degistirmek istiyorum ama burada marin kontra bulmam imkansiz adını bile bilmiyorlar. netten satin alabilecegim yer var mı, bulursam mobilya ustasi arkadaşim var yapımı sorun değil.

Mahir marin kontra da mdf gibi ağır malzeme, kavak kontraplak öneriyorum hafifliğinden dolayı, istitap haddi ne kadar senin araçta, 2650kg banada fazla geldi

levent abi kavak kontra daha iyi olur. ama nerden alıcam bilemiyorum. istihab haddi 3000 kilo , o gün hesapladım bana 350 kilo kalıyor motoru arkaya koysam motor 125 kilo.

msh' Alıntı:
levent abi kavak kontra daha iyi olur. ama nerden alıcam bilemiyorum. istihab haddi 3000 kilo , o gün hesapladım bana 350 kilo kalıyor motoru arkaya koysam motor 125 kilo.

bulunduğun yerde ahşap malzeme satan dükanlara sipariş ver, onlar mal aldıkları zaman seninkinide getirirler, senin temin etmen daha pahalıya mal olur, kontraların gelene kadar da aracını test etmiş iç düzenine karar vermiş olursun

msh' Alıntı:
-

marin kontradeyılde su kontrası dıye arastırın mobılyacılar boyle bılır..

direkt olarak suya maruz kalan yerde kullanmıyorsanız marin veya su kontrasına hiç gerek yok..aynı kalınlıktaki kavak kontra en az % 35-40 arası daha hafiftir...

Destan06' Alıntı:
Birde Levent ağabeyin yaptığı karavanın sitede paylaşımı var mı?

benim karavanın yapım aşamaları bu başlıkta,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34515.0

selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR