Yusuf..
Zirve
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler
http://www.youtube.com/watch?v=0h2JCD5qvKc
http://www.youtube.com/watch?v=0h2JCD5qvKc
ŞAFAK 18' Alıntı:Kimsecikler yok. Nerdesiniz arkadaşlar? Herkeze hayırlı akşamlar.
Vladinka' Alıntı:Selamlar,
Konu başlığı çok güzel.Ama ben çok geç farkettim.Dostların mesajlarını bir solukta okumaya çalıştım.Ama yine de tekrar tekrar okuyacağım.Benim de çam kokusuna karşı dayanılmaz bir zaafım var.İnsan çok şeyler yapmak istiyor ama bilgi yetmeyince tabii ki isteği kursağında kalıyor.Sağolsun Levent(Buralpdi) Bey bu işin inceliklerini bir sanatkar edasıyla bizlerden esirgemiyor.Sağolsun, varolsun.
Ergun
eitokm' Alıntı:Sitenize bu konuyu görüp üye oldum, bu da ilk mesajım. Bu konuda engin bilgilerinizi yazdığınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Bende nacizane bir duvar kitaplığı hazırladım. Sizinde bilgilerinizden faydalanmak isterim. Olması gerekenleri yada olmaması gerekenleri ve yapacağım hataları öncede söyleyebilirseniz dikkatli bir iş çıkarıp, fotoğraflarınıda yine sizinle paylaşmak isterim. Ayrıca araştırmalarım sonucu bu tür bir kitaplığın 150-200 civarına satıldığını gördüm, sizce astarı yüzünden pahalıya mı mağlolur?
Çok Teşekkürler
buralpdi' Alıntı:Zafer biz buradayız, selamlar
Ergun bey ben teşekkür ederim, selamlar
merhabalar,
burada verilecek karar;
ekonomi mi ?, yoksa ben yaptım diyebilmekmi?
hazır almak her zaman (mobilyada) ucuza gelir, selamlar
Yusuf Aybek' Alıntı:Sayın eitokm aramıza hoş geldiniz,yapmak istediğiniz kitaplık size özgü bir çizim olacağından ve kendi işciliğiniz olacağından size gurur verecektir ama yapacağınız işcilik hem modüler bir ürün kadar düzgün olmayabilir belki hazır satılan ürünler kadar ucuz olmayabilir ama bunu ben yaptım deyip etrafınızdakilere hava atabilirsiniz nerede oturduğunuzu bilmiyorum ama belli merkezlerde verdiğiniz ölçüleri kesip hazırlayan yerler var size onları montajlamak kalıyor o merkezler mesela avrupa yakasında keresteciler sitesinde,anadolu yakasında modoko ve çevresinde ayrıca tüm yapı marketlerin ahşap bölümünde var ama yapı marketlerde biraz pahalı.
firat_ok' Alıntı:Levent Bey Merhaba,
Öncelikle mesajlarıma verdiğiniz açıklayıcı cevaplar için teşekkür ederim ancak resim paylaşılmadığı için buradan da durumu aktarmak istedim.
Arka tarafa aşağıdaki gibi bir oturma grubu yaptırtmıştık. Ancak ortaya inen masa(yatak) çok kalın ve ağır(2,5mm kalınlığında) 2 bacak üzerinde duracağından masayı kaldırırken ve indirirken dengeden dolayı sorun yaşanacağını düşünüyorum. Bu yüzden olabildiğince hafif ve dayanıklı(yattığımız zaman) bir malzeme önerisi istemiştim(12mm kavak kontraplak ve destek yerlerine çift kat önermiştiniz).
Çizimle de yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Teşekkürler.