actyon sports'a hangi lastik?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpperr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,546

alpperr

Ana Kamp
Actyon sports aracımın lastiklerini a/t lastikle değiştirmek istiyorum, aklımdada iki marka var fakat takacağım ebat konusunda biraz endişelerim var...Aracın orjinal lastiği 225/75/16 çapında, benim takmayı düşündüğüm ebat ise 245/75/16... Çapta 3 cmlik bir büyüme elde etmiş olacağım böylece, bu kadar yükselmenin araç üzerinde olumsuz bir etkisi olurmu? araca başka bir önlem almak gerekirmi?
Aklımdan geçen lastikler ise;
1- Bridgestone A/T 673
2- Bfgoodrich A/T
sizce hangi lastik daha mantıklı olur...
Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum...

Etiketler
Ynt: actyon sports'a hangi lastik?

Kendim kullandım, Kesinlikle BF Goodrich. Hem arazide hem de asfaltta kendisinden beklenmeyecek performans sergileyen bir lastiktir.

arazideki performans derken, 10 cm civarı çamurlu yollardan beni geçirmeyi başarırmı dersiniz?

Aracı tarsus/mersinde kullanıyorum ve lastik ihtiyacı en çok ava gittiğim zamanlar kendini hissettiriyor, yoksa araçla off-road yapmak gibi bir niyetim yok, teknemi indirirken kum üzerinde beni üzmeyecek, yağmurlu havalardada tarla kenarlarında olan çamurlu yollardan beni geçirebilecek bir lastik arıyorum açıkçası...

Bahsettiğiniz zeminlerde BF Goodrich'leri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Diğer seçenekler için Forumu da tarasanız daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

desen olarak bridgestone a/t 693 hoşuma gitmişti ama onuda sorduğum bayilerde bulamadım, fabrikadan teslim tarihi bile vermiyorlar... Bir arkadaşta toyo.hankook ve maxxis lastikleri incelememi söyledi ama bu markalarda hangi modeller iyi iş görür ve bu lastiklerin kalitesi nasıldır bilemiyorum...

alpperr' Alıntı:
desen olarak bridgestone a/t 693 hoşuma gitmişti ama onuda sorduğum bayilerde bulamadım, fabrikadan teslim tarihi bile vermiyorlar... Bir arkadaşta toyo.hankook ve maxxis lastikleri incelememi söyledi ama bu markalarda hangi modeller iyi iş görür ve bu lastiklerin kalitesi nasıldır bilemiyorum...
ben bahsettiğiniz lastiği kullanıyorum desenleri yandan görünüşü ve performansı bence mükemmel! Taşlık ve çamurlu arazide tes ettim çamurun yanında yerler taşlık olduğu için lastiğin yıpranacağını düşünmüştüm çünkü aynı yollardan farklı bir araçla lassa rally 1 lastikleriyle geçmiştik çok aşınmıştı ama bu lastik hiç aşınmadı. ilk taktıktan sonra 2-3 gün lastikler çok kayıyordu ama daha sonra bu geçti! ebat: 245 75 16 kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım. zaten lastik ebadı konusunda da ediz beye danışmıştım orjinal jantlarıyla 245 yanağı geçmemem gerektiğini söylemişti ebat konusunda içiniz rahat olsun. ben tavsiye ediyorum

[/quote]

Sevgili prokopi kullandığınız lasikler at694 mü at 693 mü acaba...
Fotoğraftan 694 gibi görünüyorda?

araca yükseltme yapmadan 245/75/16 ebadında lastik takılabilirmi?

Takılabilir diye kuvvetli bir tahminde bulunabilirim, çünkü; çapta 3 cm, yarıçapta 1,5 cm kadar büyüme ile çamurluk içine yaklaşmış oluyor ve bu da her hangi bir sürtmeye sebep olmaz...

alpperr' Alıntı:
Sevgili prokopi kullandığınız lasikler at694 mü at 693 mü acaba...
Fotoğraftan 694 gibi görünüyorda?
Alper bey doğru söylüyorsunuz yanlış yazmışım benim lastikler 694 :smiley: siz 694 düşünmüyormusunuz peki?
fezai65' Alıntı:
araca yükseltme yapmadan 245/75/16 ebadında lastik takılabilirmi?
ben o ebatta lastikleri taktim resimde görüldüğü gibidir bir sorun teşkil etmiyor

bridgestone dueler 694 hakkında yurtdışındaki sitelerde baya iyi şeyler yazılmış... Türkiyede a/t lastik olarak en fazla bfgoodrich önrilmesine karşın yurtdışında bridgestone daha çok tercih ediliyor gibi... Ben aracın üzerindeki orjinal lastikleride saklamayı düşündüğüm için (yaz kış değiştirmeyi düşünüyorum) biraz daha agresif göüntülü ve off-road özelliği biraz daha ağır basan bir lastik olduğu için 693 düşünüyordum... Adanada bir bayi ile cooper discoverer st lastik için görüştüm ve istediğim ebatları siparişle gtirtebileceklerini söylediler, cooper içinde baya olumlu yazılar okudum, bakalım hangisi olacak en sonunda bende bilmiyorum, forumda yazılan yorumları okudukça kararsızlığımda artıyor yavaş yavaş... :-\

alpperr' Alıntı:
bridgestone dueler 694 hakkında yurtdışındaki sitelerde baya iyi şeyler yazılmış... Türkiyede a/t lastik olarak en fazla bfgoodrich önrilmesine karşın yurtdışında bridgestone daha çok tercih ediliyor gibi... Ben aracın üzerindeki orjinal lastikleride saklamayı düşündüğüm için (yaz kış değiştirmeyi düşünüyorum) biraz daha agresif göüntülü ve off-road özelliği biraz daha ağır basan bir lastik olduğu için 693 düşünüyordum... Adanada bir bayi ile cooper discoverer st lastik için görüştüm ve istediğim ebatları siparişle gtirtebileceklerini söylediler, cooper içinde baya olumlu yazılar okudum, bakalım hangisi olacak en sonunda bende bilmiyorum, forumda yazılan yorumları okudukça kararsızlığımda artıyor yavaş yavaş... :-\
Zaten ben yurt dışındaki forumlardan yola çıkarak 694 aldım ülkemizde bu lastik konusunda pek fazla yorum yapılmamış!
aldığım fiyatı da yazayımda alacağınız lastiklerle mukayese açısından aklınızda bulunsun
4xA/T694=920TL
tanesi=230TL(nakit) aldım.

prokopi' Alıntı:
Zaten ben yurt dışındaki forumlardan yola çıkarak 694 aldım ülkemizde bu lastik konusunda pek fazla yorum yapılmamış!
aldığım fiyatı da yazayımda alacağınız lastiklerle mukayese açısından aklınızda bulunsun
4xA/T694=920TL
tanesi=230TL(nakit) aldım.
. Bende bu lastiği arıyorum ama bulamadım yakın tarihde aldı iseniz satıcı bilgilerini gonderebilirmisiniz size zahmet

Merhaba. Ben bir süre önce 235x85x16 M/S Hurricane marka Amerikan lastikleri taktım Actyon Sports'umu hem yükseltti hem de bayağı bir arazi aracı görüntüsü verdi. Tabii ki biraz sesi arttı asfaltta ama önemli değil. Buzda ve ıslakta kayacağı söyleniyor. Geçen gün ava giderken asfaltta karlı buzlu yolda kaydı. Neyseki kazasız ve şarampole devrilmeden durabildi. Ama kabahat lastiğin mi bilemiyorum.

Romanya Kaz avı 2011 Ocak 017.jpg

235/85/16 lastikler raçta herhangi bir sürtme yaptımı acaba? Araca yükseltme işlemi uyguladınızmı?
Birde lastik çapındaki bu değişiklik yakıt sarfiyatına ne kadar etki etti, bilgilendirirseniz sevinirim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR