ACTYON SPORTS YAZILIMLA 170HP OLDU

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan prokopi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,188
Ynt: ACTYON SPORTS YAZILIMLA 170HP OLDU

dün itibariyle bende yaptırmış bulunuyorum.
italyan Dimsport firmasının yazılımı atıldı. kataloğa göre 275 hp 380n/m tork oldu.
bendede 265*75*16 lastik var. ilk kalkışlardaki hantallık ve kasma kalktı, ara hılanmalar iyileşti.
yazılımın birkaç günde kullandıkça araca tam oturacağını söyledi yapan arkadaş , dahada iyi olacak dedi. göreceğiz. fiyat 870 tl
ayrıca gaz peadlı altındaki sokete takılan bir cihaz denedik, söylediğine göre pedal tepki süresini kısaltıp aracın daha çabuk ivmelenmesini sağlıyormuş.
sensör ve potansiyometre aracılığıyla gaz verme zamanını kısaltıp aracın telli gazdaki gibi ani tepki vermesini sağlıyormuş.
denedik ben farkı gördüm ,ama duygusal sebebten alamadım. en kısa zamanda onuda alıcam. fiyat 620 tl.
İzmir'de ilgilenenler için iletişim bilgileri;
Gökhan Gündoğdu :0 533 544 22 39
yakıtla ilgili neler olacak deneyip görücez.

Etiketler

sabri yucel' Alıntı:
arkadaslar ben tunıng yaptırdım torkda cıddı bır artıs soz konusu ama tabıkı herseyın bır bedelı var :D
soylekı eskı orjınal halıyle hemen hemen aynı yakıyor sakın kullanımda ama 160 180 gıdınce eskı halınden cok yakıyor benım arac otamatık ve 265 lastık var yakıtı buda olumsuz etkılıyor 225 veya 245 lastıkle daha az yakıyordu . su an 120 130 suratle 100 km de 9 lıtre yakıyor ... genel olarak arac bır vıtes buyudu 4 cıktıgı yerı 5 le cıkıyor ... kesınlıkle yaptırın derım ..... benım aracda vıncde var demır tampon sıs farları vs normal aracdan daha agır bunuda goz onunde bulundurmak lazım .... selamlar
hocam kocaman a/t lastikleri takıyorsunuz,bi dünya fazladan ağırlık(ekipmanlar)ekliyorsunuz sonra 120ile giderken 9 litre yakıyor diyorsunuz...
ben hormonsuz ;D(sizinkilere bakınca)4x2 manuel asvalt lastikleri ile 100-110km hız ile 7litre yakıyorum diyince bana inanmıyorlar diğer forum sitelerinde.

sevgılı dostum 7 litre gercekten ıyı rakam aslına bakarsan sabırlı kullanımda o degerlere ınmek mumkun olabılır su an 9 lıtre yakıyorum ama bu araca gore cok makul bır deger bence ;)

Rüstem ÖNEL' Alıntı:
dün itibariyle bende yaptırmış bulunuyorum.
italyan Dimsport firmasının yazılımı atıldı. kataloğa göre 275 hp 380n/m tork oldu.
bendede 265*75*16 lastik var. ilk kalkışlardaki hantallık ve kasma kalktı, ara hılanmalar iyileşti.
yazılımın birkaç günde kullandıkça araca tam oturacağını söyledi yapan arkadaş , dahada iyi olacak dedi. göreceğiz.
ayrıca gaz peadlı altındaki sokete takılan bir cihaz denedik, söylediğine göre pedal tepki süresini kısaltıp aracın daha çabuk ivmelenmesini sağlıyormuş.
sensör ve potansiyometre aracılığıyla gaz verme zamanını kısaltıp aracın telli gazdaki gibi ani tepki vermesini sağlıyormuş.
denedik ben farkı gördüm ,ama duygusal sebebten alamadım. en kısa zamanda onuda alıcam. fiyat 620 tl.
İzmir'de ilgilenenler için iletişim bilgileri;
Gökhan Gündoğdu :0 533 544 22 39
yakıtla ilgili neler olacak deneyip görücez.

yukarıda 275 hp yazmışım, 175 olacak düzeltiyorum.
fiyat bilgilerinide kampanya dahilinde olduğu için dikkate almayın.
gerçek fiyatları daha yüksekmiş. :smiley::smiley:

Turbo dizel ve benzinli araclarda chip box gibi isimlendirmelerle yapilan yazilim degisimi uygulamalari %30 civarinda guc ve tork artisi verir. Bu artis rakami mekanik bir takim ozel parcalar ile (Yakit pompalari egsoz manifold degisiklikleri daha buyuk turbo intercooler gibi) %100'lere kadar da cikabilir. Tabiiki motor aksami ve aktarma organlarinda omru kisaltir. Bilincsiz yazilim uretenlerin verdikleri ek zararlar da vardir. Ancak dogru uzman kisilerce uretilen ve giris seviyesi olan %30'larda alinan guc artislari ne garantisini bozar ne de omur dususu yaptiran kisiyi etkilemez. Soyle ki gunumuzde araclar 10 yil 300-400 bin km kullanilmak icin yapiliyor. Uygulamadan sonra omur 7 yil 250 bin km'ye dustu diyelim Siz bu araci sifir yada 1-2 yasinda 30-70 bin km'de aldi iseniz en az en az 4-5 yil ve 150 bin km sorunsuz kullanirsiniz... Genelde chip uygumalari oncesi ve sonrasi da dinamo'ya sokulmasi fiyata dahildir.
Sonucta ehil kisiler tarafindan yapilan yazilim uygulamalari iyidir. ama 800 TL' de cok fazla be hocam 300-500 T'yi gecmemesi lazim eger donanimsal olarak upgrade yapilmiyorsa... Sonucta bir yazilim laptop'tan yukleniyor... Nerde ise kendin bile download edip yukleyebilirsin

chip tuning denilen yazılımsal modifiye işlemini bu araçlara değil ama Fiat Doblo ve Mercedes E220 CDİ için uygulattım zamanında Doblo nun akibetini bilmiyorum ama sattığım Mercedesi halen arkadaşım kullanmakta ne bir kara duman ne de motordan doğan bir arıza mevcut

sistem 1 ila 1.5 lt yakıt sarfiyatını arttırması doğal bunu yapan ciddi firmalar zaten uyarmakta fakat sakin kullanımlarda 0.5 lt ye kadar da tasarruf sağladığını daha önce yaptırdığım araçlarda denemiş bulunmaktayım

fakat deneyen arkadaşlarımdan uygun fiyatlı montajlarda yakın tarihte sorunlar çıktığınıda bilmekteyim yaptırdığınız tuning işlemini dünya markası olması ve ürünün arkasında duran güçlü firmalara yaptırmak en doğru seçim olduğunu yaptırdığım uygulamadan biliyorum

şu anda LPG destekli bir araç kullanıyorum dizel araca geçer isem kesinlikle yaptırma taraftarıyım

ayrıca ülkemiz hava şartları ve yakıt kalitesi yüzünden %30 değilde güçte %20-25 tork ta %30 değerleri yakalandığınıda belirtmek isterim benim dyno sonuçlarım bu yönde idi bu artış bile yeterliden çok fazladır bana göre

actyon sport veya kyon alımı için görüşmelerim sürmekte inşallah birinin sahibi olacağım aldığım gibide yaptırmayı planlıyorum yine eski yaptırdığım firma ile

saygılarımla barbaros şenbaş

selam arkadaşlar.ben de uzun araştırmalar ve merak sonucu race cip uygulaması yaptırdım.ne diyeyim araca biner binmez daha 100 m. içinde farkı hissettim.aracım acayip serileşti (yani daha da serileşti).şimdi bir süre de yakıt kontrolü yapacağım. aracım 2009 actyonsports 6 A/T uygulamayı izmir de 400 tl ye taktırdım.15 dk.da oldu.hiç bir tadilat olmuyor.

Ynt: Actyon Sports Yazılımla 170hp Oldu

parozite' Alıntı:
selam arkadaşlar.ben de uzun araştırmalar ve merak sonucu race cip uygulaması yaptırdım.ne diyeyim araca biner binmez daha 100 m. içinde farkı hissettim.aracım acayip serileşti (yani daha da serileşti).şimdi bir süre de yakıt kontrolü yapacağım. aracım 2009 actyonsports 6 A/T uygulamayı izmir de 400 tl ye taktırdım.15 dk.da oldu.hiç bir tadilat olmuyor.

Merhaba, yakıt nasıl değişti ve nerede yaptırdınız? Gerçi mesaj oldukça eski sanırım, güncel olarak İzmir`de bu işlemi sağlıklı ve uygun bir şekilde nerede yaptırabiliriz, bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Ynt: Actyon Sports Yazılımla 170hp Oldu

chip olayını yapanlar 3-4 yıl geçmiş aradan .hala aracını satmayan arkadaşlardan son yorumları alalım.ilk takıldığında güç artışı ivmelenme konusunda herkes memnundu ama aradan geçen zaman oldukca uzun motorda veya diğer aksamlarda sorun yaşayan tecrübelerini aktarabilecek arkadaşlar varmı.

problem olsa yazarlardı

Emin misiniz? Problemi yazabilmek için önce varlığından haberdar olmak lazımdır.
Ortaya çıkma ihtimali olan problemler ne? 1- standard dışı emisyon 2-kısalan motor ömrü.
1. problemi anlayabilme ihtimalleri yok, 2. problemi de en az 100bin km devirmeden anlama ihtimalleri yok.
yani hiçbirşey yazamazlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.