ACTYON SPORTS İLE NE YAPILMALI NE YAPILMAMALI????

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umocan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,424
Ynt: ACTYON SPORTS İLE NE YAPILMALI NE YAPILMAMALI????

200'den ziyade 160'ı geçmemenizi tavsiye ederim,yüksek araç sonuçta. :smiley:

Etiketler

sabri yucel' Alıntı:
asfaltda 200 gecmeyin ;D 198 le radara girdim 2 misli ceza yedim ...
araci benim gibi off road amacli kullancaksaniz yarim metre camur su dere gibi yerlere girmeden once aracda mutlaka yapılması gereken işlemler var .... ozellikle arac otamatikse ....
bu özellikle otomatik ise kısmı beni meraklandırdı. benim araç otomatik.

Otamatik sahibi arkadaslar

Bildiginiz gibi aracımızın sanzimani TCU kartı tarafından kontrol edilmektedir aracı 4 çekere alan diğer TCCU kartiyla birlikte Sofor koltuğunun altındadır ....

Bu iki kartdan sanzimana ve 4 çeker motoruna kumanda kabloları gitmektedir .... Soketli olup ek yerleri nın izalasyonu cok cok önemlidir mutlaka suya girmeden önce silikonla veya başka bir malzemeyle suya karsı koruma yapmalısınız .... Ayrıca aracın altı oturuyor batıyor vs vs kabloları kopma takılma çıkma gibi fiziksel darbelere karşıda mutlaka korumalısınız ....

Benim gibi aracın icine su dulduracak kadar girerseniz koltuğun altındaki 2 kart 4500 tl servisde
Kartlarında kesinlikle silikonla izole etmelisiniz yada aracın ici su alacak derinliklere. Girmeyin ....

Yazdıklarımın hepsi tarafimdan tecrübe edilmiştir Bari sizin canınız yanmasın ....

Elektronikci oldugum için bir cok sorunu kendim çözebildim yoksa bu aracı ağır oFf Road da Surekli yürütebilmek oldukca zor ... ... Sonuc olarak su cok ama cok zararlı uzak durmak en iyisi ...

Sabri abi tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkürler ben artık arabayı yıkatmam bile ;D 4x4 de keskin dönüşlerde benim arabada kasıyo garip bişey oluyo bu normalmi bide sizin yaptırdığınız bu yükseltme işleminin 4x4 modunda dönüşlerde dişliler le ilgili bi zorlama bi hata oluşmasına sebeb olma ihtimali varmı memlunmusunuz? İlgine şimdiden teşekkürler.

kuru ve sert zeminde arac 4 cekerdeyken kasılması normaldir ....vede kuru zeminde kullanmaya gerek yok lastikler cabuk aşinir .... 4 ceker karda buzda kumda camurda ve gevsek zeminde kullanılmalıdır ... gereksiz kullanım yakıt tuketimini artırır ....

sabri yucel' Alıntı:
kuru ve sert zeminde arac 4 cekerdeyken kasılması normaldir ....vede kuru zeminde kullanmaya gerek yok lastikler cabuk aşinir .... 4 ceker karda buzda kumda camurda ve gevsek zeminde kullanılmalıdır ... gereksiz kullanım yakıt tuketimini artırır ....

sadece yakıt tüketimi artsa iyi abi en başta baskı balatayı sonra aksları falan zorluyor daha sonra şanjuman geliyor

kesinlikle ediz kardesim ....normal asfalt yolda kullanmanın hic ama hic geregi yok .....

aracın manualin de yazıyor zaten 4 cekerin nerde kullanılması nerde kullanılmamasi gerektigi ....

memocan cok gecmiş olsun...tacrubelerın ı paylaşan diğer abilerede cok tesekkurler...son bir soru...255 65 r18 108 lastık olculerim psi degeri icin 30 yüklü 32 dediler nekadar dogrudur....

İlginize teşekkürler.Geçen lastiklerin havasını kontrol ederken yanıma clio yanaştı bütün lastiklerine 35ps hava bastı. Arabayı yükseltmenin en uygun yolu bence :p

bu araçlar 2.0 mış şimdi baktım, vergi konusunda avantajlı hemde donanımlı araçlar.her şeyiyle iyi de şu ön panjur ve farlar benim hiç hoşuma gitmiyor...

on panjur ve burunlu yapısı biraz itici geliyor insanlara

motor sanziman difransiyeller , konfor yakıt donanım ozellikle arka dingilin makas degilde amortisor olması oldukca buyuk artı getiriyor ..

peki 4x4 lerde hız sınırı kamyonet mi?

Evet hız sınırı kamyonet dört yada iki çeker olması farketmiyor,muayenede yıllık.

celo53' Alıntı:
Evet hız sınırı kamyonet dört yada iki çeker olması farketmiyor,muayenede yıllık.
muayene çok sıkıntı değil de(bizim buralarda rahat işliyor) radar durumu kötü, çok ceza yerim karadeniz otoyolunda :smiley:

kamyonet oldugu icin hız sınırı 80 veya 90 emin degilim ??? ??? emin oldugum bu aracin biraz fazla suratli oldugu ....

Arkadaşlar,
bizim aracımızın hız sınırı (trafiğin tolare ettiği - max hız +%10) 88 km dir. Ben 91 Km ile 140 tl ceza yedim.
bildiğiniz üzere , tüm araçların odometresi (km saati) gerçek hızınızdan %10 fazla gösterir. GPS kullananlarınız bunu rahatlıkla kontrol edebilir. Benim naçizane tavsiyem gps de 85-88 km gibi bir hız görünce, (ya da arac göstergesinde 90 km/h) cruize controlu devreye alıp (en azından bilinen kontrol bölgelerinde), keyfinize bakmak... aksi taktirde canınızın yanması çok büyük ihtimal:smiley::smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,929
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Yoldaki Adam

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR