Acımasız Avcılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan crocodile hunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,001
Yer
kocaeli
Kamuoyunda ki yanlış ve yersiz önyargılara rağmen bizler biliyoruz ki Avcı, doğal yaşamın korunmasına herkezden daha duyarlı olan, bu anlamda çaba sarf eden bilinçli insandır.

Avcı vurmaktan, öldürmekten çok, av atmosferini yaşamaktan zevk alır. Avcılığın geneline bakıldığında ise vurmanın sadece çok küçük bir yer tuttuğu görülür. Bu kapsamda öncelikle Avcı için;

- Temiz doğal ortamlarda bulunmak,

- Temiz bir havayı teneffüs etmek,

- Temiz bir suyu kaynağından içmek,

- Temiz doğal ortamlarda kamp kurmak,

- Soğuğun keskin yüzünü çehresinde hissetmek,

- Yağan yağmurun altında sırılsıklam ıslanmak,

- Bir patika da saatlerce yürümek,

- Bir ağacın altında, çimlere serilip uyumak,

- Bir taşın yada çimin üzerinde azığını yemek,

- Doğada yanan bir kamp ateşinin başında sabahlamak,

- Doğanın içerisinde doğayla bütünleşerek sadece dinlemek ve seyretmek,

- Bir ağacın, bir çiçeğin mevsimsel değişimlerini heyecanla izlemek,

- Gördüğü manzaraya olan hayranlığını ölümsüzleştirmek için fotoğraflamak,

- Dostlarla doğal ortamları paylaşmak,

- İçilebilir düzeydeki buz gibi sularda serinlemek,

Gibi daha birçok sebep avcılığın asıl nedenini oluşturur.

Avcı doğaya adete aşık olan kişidir. Huzur ve mutluluk kavramları ile doğa kavramı avcı için aynı anlamı taşır. Avcı için doğada bulunulan anlar, dertten, tasadan, gamdan ve stresten uzak anlardır. Bu anlamda doğa, avcı için vazgeçilmez bir kaynaktır.

Hiçbir avcının tam olarak anlatamadığı bu yönü, bizler için oluşan önyargılarında ne kadar yersiz olduğunun kanıtıdır. Avcının aşk düzeyinde ki bu sevgisini asla göremeyen diğerleri, öldürmek-vurmak teması üzerinde yoğunlaşarak, önyargı ile avcıyı objektif değerlendirememekte ve anlayamamaktadır.

Bu denli güçlü ve sağlam bir temelle doğal yaşama bağlanan avcının bu duyarlılığının, korumacılık ve doğal yaşamın sürdürülmesi noktasında, uygulamalarla desteklenmesi gerekir. Kamuoyunda Avcı = Korumacı eşitliğinin aynı anlamı ifade ettiğinin bilinçlere yerleşmesi ve önyargıların kırılması noktasında yoğun çalışmaya gereksinim vardır. Şüphesiz avcının gerçek kimliği ile yer bulması ve bohçacılardan toplum içerisinde ayrılması zaman alacak bir husustur. Fakat bu önyargıların yıkılması son derece önemlidir. Bu anlamda tüm gerçek avcılara önemli sorumluluklar düşmektedir. Unutulmamalıdır ki bu imajın oluşmasında bizlerin yapmış olduğu hataların da payı büyüktür. Bununla birlikte kendimizi ispat etmenin dışında, asıl yönümüz olan doğa sever, korumacı ve üretici kimliğimizin açığa çıkarılması amaç olmalıdır. Bu konudaki faaliyetlerimizin sistemli ve örgütlü yapılmasında zarurette vardır.Bu anlamda birleşmeli ve sistematik olarak planlı bir çalışma ile gerçek yönümüzü açığa çıkarmalıyız.

avci.jpg

1001resim_avci.jpg

Ynt: Acımasız Avcılar

Buradaki yazı her doğaseverin yapmak istediği şeylerdir ama avcılar için hikaye bence buradakiler, tabiki avcılar da doğayı sevdikleri için bunları yapmayı severler ama ben önceliklerinin av olduğuna inanıyorum. 2 gün önce gazetede okuduğum bi haberde nesli tükenmekte olan ve koruma altında olan, ülkemize 11 tane gelen turnayı avcılar vurmuş düşünün artık nesli tükeneni bile vuruyorlarsa o ördeklerin,kekliklerin,domuzların vay haline, her avcıyı avnı kefeye koymasak da çoğu doğadaki atmosfere kapılıp öldürme içgüdüsüyle hayvanları katlediyorlar...

Selamlar Saygılar...

Malesef ülkemizde avcılar cani ve yobaz olarak görülürler.Ancak bilinçli avcı herzaman doğal hayatın devamlılığını sağlamasını ister ve çevreye saygılı ve doğa dostu insanlardır.
Saygılar...Mustafa :smiley:

hyena' Alıntı:
Buradaki yazı her doğaseverin yapmak istediği şeylerdir ama avcılar için hikaye bence buradakiler, tabiki avcılar da doğayı sevdikleri için bunları yapmayı severler ama ben önceliklerinin av olduğuna inanıyorum. 2 gün önce gazetede okuduğum bi haberde nesli tükenmekte olan ve koruma altında olan, ülkemize 11 tane gelen turnayı avcılar vurmuş düşünün artık nesli tükeneni bile vuruyorlarsa o ördeklerin,kekliklerin,domuzların vay haline, her avcıyı avnı kefeye koymasak da çoğu doğadaki atmosfere kapılıp öldürme içgüdüsüyle hayvanları katlediyorlar...

Selamlar Saygılar...
Selamlar turnayı avcılar vurmuş demişsiniz turna av hayvanı değildir avlanması yasaktır onu avcılar değil kaçak avcılar veya gazeteci Ufuk Güldemir'in deyimiyle bohçacılar vurmuştur avcı sezon kapanıca yaniyavru dönemi başlayınca tarihleride bellidir av yapmaz bohçacı ise sezon yavru zamanı dinlemez.avcılık doğayla bütünleşmektir tıpkı kamp offroad yapmak gibi ama kimi insanlar içgüdülerinde olan insanlık kadar eski olan avlanmayı seçer doğayla bütünleşmek için. Ayrıca şunu belirteyim siz diyelim 4 kişilik ailesiniz ayda 4 adet tavuk yüketiyorsunuz dört tavuğun ölümüne sebepsiniz ama kendinize göre içiniz rahat bıçakla kesen siz değilsiniz ya kendimi örnek vereyim bizde ayda 4 tavuk yiyoruz diyelim ben bir tavşan vurduğumda bir yaban tavşanı iki tavuğa bedel o ay 2 tavuk tüketiyoruz aynı şey emin olun sizde öldürüyorsunuz burada tetik çekmek veya satın almak ikiside aynı şey iki keklik bir tavuğa bedel vb örnekler çoğaltılabilir Bir avcı büyüğüm av dergisinde bu konu hakkında yazmış bütün insanlar günümüzdede avlanıyor insanlar eskiden avlanırlar eş seçerler çoğalırlar ailesine avlanarak yiyecek giyecek temin ederler soylarını devam ettirirler içgüdüsel olarak günümüzde ise eş seçerler çoğalırlar çalışırlar para kazanırlar ailesine bakarlar nasılmı yiyecek giyecek alarak(tavuk örneği burada açıklanıyor) yani avlanırlar diyor yanlız günümüzde temel ihtiyaçlar bunlar olmakla beraber,çocuklara ve kendine gelecek,sosyal hayat gibi temel ihtiyaçlarıda yapmaya çalışıyorlar ama temelde eski avlanmayla aynı diyor. hayvanlarda içgüdüsel olarak eş seçer çoğalır avlanarak ailesini besler soyunu devam ettirir diyor ve ekliyor yalnız onlar düşünmezler bunun yavru zamanımıdır yavrusumu vardır diye biz ise yaradanın vermiş olduğu özellik olarak düşünürüz fikir üretiriz avlanmaması gerekiyorsa avlamayız diyor ve ekliyor bunları yazan bir sosyolog değil içgüdüleriyle ve düşünerek hareket eden bir avcı diye yazı dahada uzun ama ben özetledim sizlere bir şeyler anlatabilidiysem ne mutlu selamlar

Öncelikle açıklamanız için teşekkür ederim, yalnız günümüzde durum biraz farklı, et yemek için avlanmak zorunda değilsiniz, her türlü et ve et ürünlerini ülkemizde rahatlıkla bulabilirsiniz, ben de tavuk örneğini vereyim tavuklar üretimhanelerde ülke ihtiyaçlarına göre yetiştirilip yumurta ve etlerinden faydalanılmaktadır, ama doğadaki hayvanları yetiştirme imkanımız yok, zaten doğanın acımasız şartlarıyla savaşıyorlar bir de bunun üstüne insan faktörü eklenirse yavaş yavaş nesilleri tükenmeye başlayacaktır, yani benim ayda 4 tavuk tüketmem onları öldürmediğim anlamına gelmiyor, ama zaten yeterince üretiliyor bir de ben ülkede hiç yokmuş gibi avlanmaya kalkarsam bu biraz ihtiyacın dışına çıkıp zevke hobiye giriyor,

şimdi dağda, bozkırda yaşamını sürdüren birisi için dedikleriniz doğru, et yemek için avlanmak zorunda ve insan da sağlıklı beslenebilmesi için et yemesi gerekmektedir, örnek vermek gerekirse bir kırgız avcısıyla şehirde yaşayan bir avcıyı aynı kefeye koyamazsınız, birisi hayatını sürdürmek için avlanıyor diğeri ise zevk için spor için avlanıyor (zaten avcılığın spor olduğuna inanmıyorum) bir insan zevk için başka bir canlının yaşam hakkını elinden almaması gerekir,

Bunlar sadece benim fikirlerim tartışmaya açık bir konu, ama zevk için spor için avlanmayı kabul edemem, ihtiyaç durumunda tabiki insan yaşamını sürdürmek için avlanacaktır,

Düşünün artık insanlarda nasıl bir hırs varsa tüfeklere takoz takma zorunluluğu getirdiler, ne kadar ava karşı da olsam benim bildiğim av tek kırma ile yapılır :smiley: tek atarsın hayvan kaçarsa o da onun şansıdır, 2.yi bile atmazsın, tabi bunu uygulayan çok avcı var onları ayrı tutuyorum,

Selamlar, Saygılar

Merhaba yukarıda dediğim gibi avcılık insanlık kadar eski insanın yaradılışında olan bir şey bunu yok edemeyiz ama kısıtlamalarla yapabiliriz günümüzde bunu vahşice yapanlar var ama eskiye nazaran az mesela duyuyorum 30 yıl evvel 100 bıldırcın kendileride kabul ediyorlar cahillik katliam ama günümüzde 10 bıldırcın bir günlük limit.olması gereken de bu zaten yani hiç yokmuş gibi avlanmıyoruz ama malesef bilinçsiz avcılar bilhassa kırda yaşayanlar limit yasa vb şeyleri tanımıyorlar burası benim köyümün arazisi deyip hayvanlar üzerinde çok avlanma hakkı var gibi görüyorlar bilinçli çevrecilik korumacı ve sürdürülebilir avcılık ve eğitim. Şunuda açıklayayım Almanya'da yılda 1 milyon domuz 500 bin karaca avlanıyor bu sayıların 3 katı kadar da yaşayan hayvan var abartmıyorum av dergisinde okudum yazan kişide alman av dergisinden almış bu bilgileri ama nesli tükenmiyor neden bilinçliler bizim ülkemizde karaca avı cumhuriyetten bu yana yasak koruma altında!!! ama Almanyadaki sayının yarısı kadar bile karaca yok anca yasaklayarak koruma altına aldık sanıyorlar ama yasaklamayla avlamamakla hayvanlar malesef çoğalmıyor bilinçli olarak avlanmak hayvan neslini tehlikeye sokmuyor .Amerikada mesela bir ildeki bitki örtüsü hespalanıyor hayvanların envanteri yapılıyor ona göre avlanacak hayvan sayısı belirleniyor ot az ise avlanacak hayvan sayısı artırılıyor hayvan başına para alınıyor ve bu paralar hayvanları korumak için harcanıyor ama bizim yetkililerimiz envanter nasıl yapılır bilmiyorlar bilinçli çevrecilik korumacı avcılık. diyorum ve Saygılar

sonuna kadar katılıyorum söylediklerinize ama maalesef kacak avın avcının önüne hiç bi zaman gecilemez böylede acı bi gercek var ülkemizde...yavru hayvan vuran dişi hayvan vuranada allah akıl fikir versin ıslah etsin diyorum sadece....avcı vurduguyla degil kacırdığıyla övünür diye bi söz vardır...işte gercek avcı böyle olmalıdır..

Dediğiniz gibi kaçak avcılık hep olur ama avcıların çoğu bilinçlense o zaman onlar pek ön planda olmazlar medyada hep bohçacılar avcı olarak gösteriliyorlarsuç gerçek avcılara kalıyor bilinçli olup birlik olup sesimizi duyursak avcıların gerçek doğa korumacı olduğunu anlatırız kaçak avcılık azalır ve medyada sağduyulu olursa onlar bizim farkımız anlaşılır gelecek sezonda rastgele

crocodile hunter' Alıntı:
Kamuoyunda ki yanlış ve yersiz önyargılara rağmen bizler biliyoruz ki Avcı, doğal yaşamın korunmasına herkezden daha duyarlı olan, bu anlamda çaba sarf eden bilinçli insandır.

Avcı vurmaktan, öldürmekten çok, av atmosferini yaşamaktan zevk alır. Avcılığın geneline bakıldığında ise vurmanın sadece çok küçük bir yer tuttuğu görülür. Bu kapsamda öncelikle Avcı için;

- Temiz doğal ortamlarda bulunmak,

- Temiz bir havayı teneffüs etmek,

- Temiz bir suyu kaynağından içmek,

- Temiz doğal ortamlarda kamp kurmak,

- Soğuğun keskin yüzünü çehresinde hissetmek,

- Yağan yağmurun altında sırılsıklam ıslanmak,

- Bir patika da saatlerce yürümek,

- Bir ağacın altında, çimlere serilip uyumak,

- Bir taşın yada çimin üzerinde azığını yemek,

- Doğada yanan bir kamp ateşinin başında sabahlamak,

- Doğanın içerisinde doğayla bütünleşerek sadece dinlemek ve seyretmek,

- Bir ağacın, bir çiçeğin mevsimsel değişimlerini heyecanla izlemek,

- Gördüğü manzaraya olan hayranlığını ölümsüzleştirmek için fotoğraflamak,

- Dostlarla doğal ortamları paylaşmak,

- İçilebilir düzeydeki buz gibi sularda serinlemek,

Gibi daha birçok sebep avcılığın asıl nedenini oluşturur.

Avcı doğaya adete aşık olan kişidir. Huzur ve mutluluk kavramları ile doğa kavramı avcı için aynı anlamı taşır. Avcı için doğada bulunulan anlar, dertten, tasadan, gamdan ve stresten uzak anlardır. Bu anlamda doğa, avcı için vazgeçilmez bir kaynaktır.

Hiçbir avcının tam olarak anlatamadığı bu yönü, bizler için oluşan önyargılarında ne kadar yersiz olduğunun kanıtıdır. Avcının aşk düzeyinde ki bu sevgisini asla göremeyen diğerleri, öldürmek-vurmak teması üzerinde yoğunlaşarak, önyargı ile avcıyı objektif değerlendirememekte ve anlayamamaktadır.

Bu denli güçlü ve sağlam bir temelle doğal yaşama bağlanan avcının bu duyarlılığının, korumacılık ve doğal yaşamın sürdürülmesi noktasında, uygulamalarla desteklenmesi gerekir. Kamuoyunda Avcı = Korumacı eşitliğinin aynı anlamı ifade ettiğinin bilinçlere yerleşmesi ve önyargıların kırılması noktasında yoğun çalışmaya gereksinim vardır. Şüphesiz avcının gerçek kimliği ile yer bulması ve bohçacılardan toplum içerisinde ayrılması zaman alacak bir husustur. Fakat bu önyargıların yıkılması son derece önemlidir. Bu anlamda tüm gerçek avcılara önemli sorumluluklar düşmektedir. Unutulmamalıdır ki bu imajın oluşmasında bizlerin yapmış olduğu hataların da payı büyüktür. Bununla birlikte kendimizi ispat etmenin dışında, asıl yönümüz olan doğa sever, korumacı ve üretici kimliğimizin açığa çıkarılması amaç olmalıdır. Bu konudaki faaliyetlerimizin sistemli ve örgütlü yapılmasında zarurette vardır.Bu anlamda birleşmeli ve sistematik olarak planlı bir çalışma ile gerçek yönümüzü açığa çıkarmalıyız.
sizin gibi bir avcının ,varlığını bilmek bile çok güzel,bemin tanıdığım ,hareket eden heşeye ateş eden ,ve kendisini avcı olarak gören
arkadaşlarıma bu anlatımınızı tavsiye edeceğim (ben avcı değilim) .iyi avlar,hoşça kalın.

toprağa atılan sonrasında kuşların biey zannedip kursaklarına indirdikleri kimyasal gübrelere ne demeli bunları üretenlerin yaban hayatını katletmelerine müsade ederken neden yaban düşünülmüyor
neden düşünülsünki nasıl olsa avcılar varya atarsınız onların üzerine olur biter
değerli arkadaşlar ben gözlerimle şahit oldum onlarca kekliğin bu şekilde telef olduğuna
yaban hayatında nesilleri tehlike altında yok olmakla karşı karşıya kalmış türler vardır olacaktırda ama tüm bunların sorumlusu avcı değildir gözünü para hırsı bürümüş birtakım çevrelerdir diyorum hayvanların yaşam alanını katleder oralara fabrikalar evler siteler kurarsanız nasıl üreyip çoğalacaklar vs bunun gibi birçok örnek verebiliriz

her bilinçli avcı hangi av hayvanını ne zaman ne adette avlanacağını bilir eline her tüfek alan avcı değildir olamazda zaten
saygılar

kaptan10' Alıntı:
toprağa atılan sonrasında kuşların biey zannedip kursaklarına indirdikleri kimyasal gübrelere ne demeli bunları üretenlerin yaban hayatını katletmelerine müsade ederken neden yaban düşünülmüyor
neden düşünülsünki nasıl olsa avcılar varya atarsınız onların üzerine olur biter
değerli arkadaşlar ben gözlerimle şahit oldum onlarca kekliğin bu şekilde telef olduğuna
yaban hayatında nesilleri tehlike altında yok olmakla karşı karşıya kalmış türler vardır olacaktırda ama tüm bunların sorumlusu avcı değildir gözünü para hırsı bürümüş birtakım çevrelerdir diyorum hayvanların yaşam alanını katleder oralara fabrikalar evler siteler kurarsanız nasıl üreyip çoğalacaklar vs bunun gibi birçok örnek verebiliriz

her bilinçli avcı hangi av hayvanını ne zaman ne adette avlanacağını bilir eline her tüfek alan avcı değildir olamazda zaten
saygılar

Zaten bizim derdimiz de gübreden zehirden kurtulanların kurşuna kurban gitmesi meselesidir. Artık ne yazık ki avlanacak kadar hayvan kalmadı bırakın avlanacak kadarını burada bu hayvan var diyecek kadar bile kalmadı. Bahse konu turna bizim fakülteye gelmişti siz avcı dersiniz ya da demezsiniz ya da direk bohçacı dersiniz (bence pek farkı yok birisi kağıtta yazan kurallar çerçevesinde öldürüyor diğeri olaya daha geniş yaklaşıp ne olursan ol gel ne zaman olursan gel vurup yiyeyim diyor) ama burada insanlar leylek, turna ya da kartal dinlemiyor vurup afiyetle yiyorlar.

Avcı (veya yırtıcı): av olarak adlandırılan diğer hayvanları veya organizmaları "avlanma" adı verilen bir davranışla avlayıp öldüren organizmadır.
Tanım Vikipedia'dan alınmıştır

Avcının tanımını insana uyarlarsak : Avcı av olarak adlandırılan diğer hayvanları "avlanma" adı verilen bir davranışla avlayıp öldüren kişidir.

Bu tanıma uygun davranışları gösteren her kişi avcıdır,

Gerçek avcı, sahte avcı, bohçacı, eline her tüfek alan vs ayrımı yapılamaz. bu işi yapıyorsa avcıdır, avladığı hayvanın avlanmasında yasak bulunan bir hayvan olmasının önemi yoktur, avlanması yasak hayvanı avlayan da avcıdır,

Selamlar, Saygılar

Malesef bu ince noktayı anlayamıyoruz her öldüren avcı değildir literatürde olabilir ama gerçekte değil bu ince çizgiyi çağdaş toplumlar anlamışlar onun için hem avlanıyorlar hemde koruyorlar mesela Avrupa Amerika tam bağımsızlıklarını henüz 25 yıl önce kazanmış Doğu Avrupalılar dahil bu ince çizgiyi anlamışlar kaçak avlananı avcı olarak görmüyorlar onlara avcı bile demiyorlar biz ise dünden kabul ediyoruz onlara avcı diyoruz daha çok yolumuz var bilinçli çevrecilikle zehirsiz gübrelerle atıksız nehir ve denizlerle nice günlere
Saygılar Selamlar

hyena' Alıntı:
Avcı (veya yırtıcı): av olarak adlandırılan diğer hayvanları veya organizmaları "avlanma" adı verilen bir davranışla avlayıp öldüren organizmadır.
Tanım Vikipedia'dan alınmıştır

Avcının tanımını insana uyarlarsak : Avcı av olarak adlandırılan diğer hayvanları "avlanma" adı verilen bir davranışla avlayıp öldüren kişidir.

Bu tanıma uygun davranışları gösteren her kişi avcıdır,

Gerçek avcı, sahte avcı, bohçacı, eline her tüfek alan vs ayrımı yapılamaz. bu işi yapıyorsa avcıdır, avladığı hayvanın avlanmasında yasak bulunan bir hayvan olmasının önemi yoktur, avlanması yasak hayvanı avlayan da avcıdır,

Selamlar, Saygılar

sizin yaşınız kaç bilmiyorum ama ben yaşça tecrübeli ve avcılık yapan biri olarak sizi saygıya davet ediyorum, çünkü gerçek bir avcıya bohçacı veya katliamcı muamelesi yapmak en büyük hakarettir.. sen doğa korumacı numarası yapan arkadaş.. doğayı korumak için neler yaptın? devlete doğrudan doğa korumada kullanılmak üzere kaç para ödedin ? adım gibi eminimki piknikte doğayı kirletmekten başka birşey yapmadın ama biz avcılar yılda 200 TL av hayvanı üretilmesi ve korunmasında kullanılmak üzere devlete para öderiz silahımızın ruhsatına dünyanın vergisini öderiz karşılığında kurallar çevresinde bir kaç hayvan vurur eş, dostla beraber yeriz .... ben size avcılıkla ilgili daha bir çok ince nüans anlatmak isterim ama biliyorumki sizde onları anlayacak kapasite maalesef yok....

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR