Acımasız Avcılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan crocodile hunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,978
Ynt: Acımasız Avcılar

Bizim yayla karacaların yaşam alanı. Yavrulu yavrusuz demeden görüldüğü yeri duyduklarında oraya çadır kurup vurmadan dönmeyen o kadar insan varki etrafımda. Kışın ortasında gecenin bir yarısında projektörler görürsünüz dağların içerisinde.Bilrsiniz ki bir kaçak avcı gurubu dolaşmaktadır Sürekli ilgililere iletmekten bıkıyorum bazan şeytan diyor albir tüfek git ayaklarına sık.

Bir zamanlar evden eve geçerken sokakta karşımıza tavşanlar çıkardı. 10 yılı geçti tek bir tavşan dahi görmedim. Şehrin çıkışında dağ yolunda ilk sizi keklik sürüleri karşılardı. 20 yıldır bir tek keklik görmedim.

Ne diyelim Esra hanım sen şanslılardanmışsın. Kötüler bizim buraya toplanmış.
Dağılın U....

hyena' Alıntı:
Merhabalar siz benden ziyade kendinizi saygıya davet etseniz daha mantıklı olur bence...

Aslında bohçacı kelimesi avcılar tarafından ya da bu av kanallarının uydurduğu bir kelimedir, gerçekte kaçak avcı anlamına gelen poacher kelimesinden türetildiğini düşünmekteyim yani bohçacı zaten kaçak avcı demektir, yasal avlanan avcıların bu yüzden alınmalarına gerek yok ama ben yaptıkları eylemin avcılık olduğunu belirtmek istemiştim

200 lira ödeyince hayvanları katletme yetkisine sahip olmuyorsunuz

Hangi avcı silah ruhsatına dünyanın ücretini ödüyor ki, örnek olarak ruhsat vs ücretleri 5 yıllık 17,5 + avlanma izin ücretleri toplasan 150 TL yi bulmaz, Bu arada yivli tüfek kullananların hakkını da yemeyelim,

Tarık kardeşim neden ısrarla bizi katliamcı olarak gösteriyorsun biz 200 TL verince hayvanları katletmiyoruz kanunların verdiği haklar çerçevesinde avcılık yapıyoruz yivli tüfeğin vergisi yıllık yaklaşık 400 tl dir avlanma izinleri diğer tüfeklerin ruhsatı toplam 600 tl sırf bu iş için vergi ödüyorum benim ödediğim avcılık harçlarıyla devlet av hayvanı üretimi yapıp doğaya salıyor .. hala aynı şeyi söylüyorum avcı doğa dostudur dağların gönüllü bekçisidir lütfen avcılara saygılı olalım
Diğer söylediklerinize cevap yazma lüzumunu görmüyorum,

madem bende kapasite yok avcılıkla ilgili ince nuansları siz bilin yeter,

Selamlar Saygılar

Merhabalar,
Avcılık konusunda beyefendi diyorki devler benden aldığı harçla av hayvanı yetiştirip doğaya salıyor.Yok öyle birşey sadece OGM bünyesinde kısıtlı olanaklarla bir takım şeyler üretiliyor.Beyefendi ve onungibilerin verdiği para denize düşen damla gibi kalır.
Aşağıda yazacaklarım her hangi bir şahsı hedef almamıştır numarasız gözlük misalidir.
Ben sen o yani bizler ne dersek diyelim kendine avcı veya balıkcı diyen (sakın ha bu işi adam gibi yapanlara saygım sonsuzdur onlar ayrı) beyefendiler sadece öldürmek ve öldürdüklerini bire yüz ek yaparak anlatmaktan zevk alıp tatmin olurlar,onlar kendilerini sadece çanlı öldürmekle tatmin ederler.
Şahit olduğum bir olay benim yaylam olan SİSDAĞI'nda avcı bir abimize rastladım mevsim uygun değil <<hayrola neiş dedim>>.Yanıtı <<hiç sorma terbiyesizin biri bir kurdu yaralamış arka ayağını kırmış onu arıyorum uyutup veterinere tedavi ettireceğim>> dedi ve dediğini yaptı ve tekrar hayvanı doğaya saldı.Günlerce o hayvanı aradı.İşte avcı o ve onun gibiler.
İnsan geçmişinden utanırmı?Benim utanacak olduğum bir günüm var hemde çok utanıyorum.İzmir kuş cennetini bilirsiniz işte İzmirde çalıştığım dönemde beni oraya ava getirdiler av yapmadık resmen katliam yaptık.Bu gün bile aklıma gelince utanç duyarım.Sonra sonra baktımki insanlar benim ve arkadaşlarımın öldürdükleri ördekleri ve çeşitli su kuşlarını izlemek fotoğraflamak için neler yapıyor işte o zaman tamamen yıkıldım.
Benimde tüfeğim var hemde iki tane artık süs olarak saklıyorum elime sadece bakım yapmak için senede bir defa alıyorum.
Kahrolsun doğaya ve yaban hayatına kastedenler.
Kalın sağlıcakla.

Sevgili Arkadaşlar,

Elinizdeki silahı
savunmasız bir başka canlıya doğrultup
tasarlayarak onu öldürüyorsunuz.

Bunun su götürür hiç bir tarafı yoktur...

Silahınızdan bilerek ve isteyerek gönderdiğiniz materyalin o canlıyı öldürdüğü,
ve sizin bir canlının katli fiilini bizzat ifa ettiğiniz gerçeğini hiç bir şey değiştiremez.

Kocaman adamların küçücük kuşların tavşanların peşinden koşması, sürek yapması,
bir hayvanın katline bir başka hayvanı yardımcı ve aracı olarak kullanması tv den
izlerken bile yürek burkan bir manzaradır...içler acısıdır...

Afrikaya gidip bir aslan, ya da fil veya geyik , sibiryaya gidip kaplan vs öldüren o insanların
ne yaptıklarını bildiklerini ve aklı selimle hareket ettiklerini düşünmüyorum...onlar için üzülüyorum

Yaban tv de geçenlerde doktor olduğunu iddia eden bunu programın adına da taşımış olan bir vatandaş,
küçük kuşların peşinde gayretkeş bir şekilde...keklik ya da çulluk avlıyor...Hayvanı yaraladı...köpek de gidip zavallı hayvanı getirdi..
Yapılacak başka bişey yok...kafasını kopararak hayatına son verecek...Kameraya dönerek nezaket etti doktorumuz...şimdi yayına ara verelim dedi...Bir doktorun kendini düşürdüğü duruma bakın...Ben bir doktor olarak yerin dibine girdim...yanımdakilerin yüzüne bakamadım...Kaç tane kırık kanadı iyileştirdin ki sen şimdiye dek...ki bir tanesinin boynunu kırma hakkını gördün kendinde ? mübarek adam...

Bir kadın avcı-sanırım alman- kocaman bir geyiği indiriyor...şiddetle tebrik ediyorlar...teknoloji harikası bir silah ...falan metreden vuruyor..
Bir kadının elinde ölümcül silah bana biraz daha anlaşılmaz ve acı verici görünüyor...Belki bir anne..belki bir başka anneyi ya da babayı ya da yavruyu öldürüyor....

Aynı kanalda bir başka program...kocaman bir ayı...hayvanı yaralamışlar ...hayvan arka ayakları üzerinde kalkmış ön ayaklarını gökyüzüne kaldırmış göğe doğru bakıyor...sanki ne yaptım ben suçum ne neler oluyor ? der gibi zavallı ...
Avcı rolündeki vatandaş ta arka ayakları üzerinde ön ayaklarıyla silahını ateşliyor peş peşe ... işini yarım bırakmıyor yani...gururla...

Örnekleri çoğaltmak mümkün...daha fazlasını hatırlamak ve hatırlatmak üzüyor beni...devam etmeyeceğim...

Arkadaşlar bu hadiselerin gerçek anlamda hiç bir açıklaması olamaz...
Getirilecek muhtemel izahlar ve savunmalar durumun dram olduğu gerçeğini değiştirmez
Bu nedenle benim içtenlikle yazdığım satırlara istinaden cevabı yazılar yazmayınız....
Konuyu hepinizin bir kez daha kendi içinizde muhasebe etmenizi öneririm.

Ayrıca bu yanlışta ısrar edenleri tanrı effeder mi bilmiyorum...
Ebedi hayatta hesabını veremeyeceğimiz bu ağır kusurlardan uzak durmanız temennisi ile..

selimsarper' Alıntı:
Sevgili Arkadaşlar,

Elinizdeki silahı
savunmasız bir başka canlıya doğrultup
tasarlayarak onu öldürüyorsunuz.

Bunun su götürür hiç bir tarafı yoktur...

Silahınızdan bilerek ve isteyerek gönderdiğiniz materyalin o canlıyı öldürdüğü,
ve sizin bir canlının katli fiilini bizzat ifa ettiğiniz gerçeğini hiç bir şey değiştiremez.

Kocaman adamların küçücük kuşların tavşanların peşinden koşması, sürek yapması,
bir hayvanın katline bir başka hayvanı yardımcı ve aracı olarak kullanması tv den
izlerken bile yürek burkan bir manzaradır...içler acısıdır...

Afrikaya gidip bir aslan, ya da fil veya geyik , sibiryaya gidip kaplan vs öldüren o insanların
ne yaptıklarını bildiklerini ve aklı selimle hareket ettiklerini düşünmüyorum...onlar için üzülüyorum

Yaban tv de geçenlerde doktor olduğunu iddia eden bunu programın adına da taşımış olan bir vatandaş,
küçük kuşların peşinde gayretkeş bir şekilde...keklik ya da çulluk avlıyor...Hayvanı yaraladı...köpek de gidip zavallı hayvanı getirdi..
Yapılacak başka bişey yok...kafasını kopararak hayatına son verecek...Kameraya dönerek nezaket etti doktorumuz...şimdi yayına ara verelim dedi...Bir doktorun kendini düşürdüğü duruma bakın...Ben bir doktor olarak yerin dibine girdim...yanımdakilerin yüzüne bakamadım...Kaç tane kırık kanadı iyileştirdin ki sen şimdiye dek...ki bir tanesinin boynunu kırma hakkını gördün kendinde ? mübarek adam...

Bir kadın avcı-sanırım alman- kocaman bir geyiği indiriyor...şiddetle tebrik ediyorlar...teknoloji harikası bir silah ...falan metreden vuruyor..
Bir kadının elinde ölümcül silah bana biraz daha anlaşılmaz ve acı verici görünüyor...Belki bir anne..belki bir başka anneyi ya da babayı ya da yavruyu öldürüyor....

Aynı kanalda bir başka program...kocaman bir ayı...hayvanı yaralamışlar ...hayvan arka ayakları üzerinde kalkmış ön ayaklarını gökyüzüne kaldırmış göğe doğru bakıyor...sanki ne yaptım ben suçum ne neler oluyor ? der gibi zavallı ...
Avcı rolündeki vatandaş ta arka ayakları üzerinde ön ayaklarıyla silahını ateşliyor peş peşe ... işini yarım bırakmıyor yani...gururla...

Örnekleri çoğaltmak mümkün...daha fazlasını hatırlamak ve hatırlatmak üzüyor beni...devam etmeyeceğim...

Arkadaşlar bu hadiselerin gerçek anlamda hiç bir açıklaması olamaz...
Getirilecek muhtemel izahlar ve savunmalar durumun dram olduğu gerçeğini değiştirmez
Bu nedenle benim içtenlikle yazdığım satırlara istinaden cevabı yazılar yazmayınız....
Konuyu hepinizin bir kez daha kendi içinizde muhasebe etmenizi öneririm.

Ayrıca bu yanlışta ısrar edenleri tanrı effeder mi bilmiyorum...
Ebedi hayatta hesabını veremeyeceğimiz bu ağır kusurlardan uzak durmanız temennisi ile..

bence siz doktor değil edebiyatçı olmalıymışsınız.... yada politikacı :smiley:

öyle içime dokunduki artık anasının dibinden ayırılmış minimi kuzucuklarun pirzolasını yiyemiyeceğim şırıl şırıl süt veren ineklerin bonfilelerini yemiyeceğim bıldırcınları mangalda cızlatmayacağım tavukların kanadını mangala atmayacağım minicik minicik balıkları tutupta tava yapmayacağım artık kendimi tamamıyla otçul vejeteryan bir yaşama adayacağım
ama bu saferde yeşili katletmiş olmazmıyız acaba :?

Yukarıdaki arkadaşların yazılarını okuduğum da gercekten üzüldüm belgesi olan kursuna gitmiş vergisini yatırmiş kisileride aynı katagorıye katliamcı olarak koymayın lütfen. okculuk mesela bi ata sporudur, avcılık spor degil madem boks bi spormudur ekskirim karete futbol bi spormudur?.yılın belırli dönemleri 52 hafta degil. sadece crşmba cmartesı pazar litlerinde av yapılıyor calışıyorsanız sadece dogal olarak hafta sonları arazıye cıkabiliyorsun oda bir yılda 12 13 seferi gecmez. avcılık yapıpda son on yıl içierisinde avlanma hakkı olan litlerindeki sayıda kuş vuran gercek avcı kesinlikle yoktur, daha sonrası bi sezon evde duran bir demir parcasına vize ve vergi verip evinde kapının arkasında bekliyor.
Ödedigimiz vergiler av hayvanı yetiştirilip dogaya salınması için verilmektedir biz (biz derken vadaşa) avcıların talepleri olmasına ramem bizlere üetim ve kuş salım izni verilmemektedir malesf ormacıların ve dsi nin v4000 cc arabalarına yakıt parası ve işyerlerindeki granit yer döşemesi, lüks büro malzemelerine ve oraya bura savurdukları yerlere gitmektedir gelin beraber bakalım. Arupa ülkelerinde ve tüm dünyada üretimi yapıp dogaya salan takipci olan devlettir çünki vergi alır kontrol eder.

Bi köyde yasayan coban üç tane belgeli bilinçli avcının vurdugundan fazla av yapar nasılmı? sabah evinden cıkar elli metre sonsra ormandır tüfeginin ruhsatı bile yoktur kulucka ve avlanma zamanı bilmez canı istediği zama istediği av hayvanını o köydeki son keklik dahi olsa genede öldürü işte bu kaliamdır.

Aynı köylü haşerlerle mücadele ve desteklemek için gene aynı devletin verdiği fare zehirini ormandan küreyek kendi tapulu arazisine katdıgı bahcasine bilinçsizce tohum eker gibi atdıgı için yine üç avcını vuramadığı ben bunuda hırs etdiğim için söylemiyorum yanlış anlasılmasın; tilki, sansar, keklik, karatavuk, gelincik, tavşan ve zehirin birazını yigip ölen fare yi yigen yılanlar ölür bu bir katliamdır.

Aynı köylü gübreyide böyle atar yazmama gerek yok sanırım üç avcı daha.

Eee balık alıyoruz severim de :D onuda avlıyorlar (öldürülüyorlar) gidip parayla alıyoruz yada gidip bizde tutuyoruz canlı canlı.. Dsi ne yapıyor okaliptus agaclandırmasıyla ve kurutma kanalları acarak mevcut olan göl ve akarsuları kurututor yada zamansızca kestikleri su yüzünden akarsularda milyonlarca balık ölüyor akarsuyu kesmeyin bu gölleri kurutmayın biz iş olanagı sunalım balık atatım üretim yapalım yemleyip besleyelim diyoruz deri koltugunda oturan müdür negerek var yahu başka işinizmi kok deyip üretim izni yine vermiyor. Menders havzasında ve akcaya dökülmeyem atıksu kanalı olmayan fabrika gösterin kimyasallar yüzünden balık ve dogadaki bi cok canlı ve bitki örtüsü olüyor tabı göc eden kuşlar ördekler ülkemize ugramayıp geciyor buda bi katliamdır aslında.

Dünyada nasıl oluyor ülkemizde avı yasak olan kuş ve hayvan türleri dünyada serbest, bunumuzun dibinde avrupa birliğinde, yunanistanda sınırn butarafında kuşları geyikleri seyrediyoruz orda catır catır vuruyor.

Türkiyede neler oluyor? MAK (merkez av komisyonu) Belli bir bölgeyi ava kapatıyor bikacyıl dogal ortamda yeterince kuş ürüyor yani sonra diyor ki bu bölgenin ava populasyonunu konrolunu üretimi avlamdırma iznini düşünün dev arazizi bu. satıyor içeriye girdiğinde parayla istediğin kadar vuruyorsun bu bütün türkiye ava kapatıp özel avlak olacak ne olacak türkiye 3 dünya ülkesi bütün avrupadaki avcılar burada catır catır öldürecek biz de parası olan bi tane iki tane eskisi gibi olacak kaliam ozaman başliyacak.

Bilincli olan insanın kuralları pirensipleri vardır avcınıda sahsım adına benimde; bizler cebimiz de para olmadıgı icin daglara cıkıp av yapıyoruz sanmayın, Dogada olmak bir patikadan yürümek yanlız kalmak yeni yerler görmek fotograf cekmek önün den de birden kalkan bir kusa bulursan tabi fişek atıp vurursak vurmak degilse takozu söküp 6 tane fişeği kalkan yada gecen kuş sürüsünün ortasına atıp iki kuş vurup gerikalan ontanesini yaralıbırakmak degil tabiki pirensibimiz bide cifte tüfekle gidilir donuz avına kıstırmaz çünki garanti olur otomatikten hızlı atanıda gördüm.. e gidin tarp atısı yapın diceksiniz:smiley: onuda yaptık avcılık atıcılık ikisi beraber zaten. keşke verdiğimiz vergiler yerine gitsede kısa köy yollarında tavsan görsek bizde. işte bunların yüzünden dogal kuş tavşan göremiyoruz lütfen dikkatle okunuz avcıların acımasızlığından değil. ne vurdun bu yıl derseniz atma fırsatım olmasına ramen bi tavsan başka yok tavşanıda marketden alamzsınız dimi?
Avcıyım ama büyk av yapılmasınıda sevmiyorum aslında afika, koç, teke avalrını yunus ve balina anınada karşıyım niye öldürülürse asıl acımasızlık katliam onlar

Ben yada benim gibiler öldürmek katiam yapmak acımasızlıgımızı göstermek için av yapmıyoruz. keş Dogada olmak başkadır bu bir yaşam tarzıdır. okuyan arkadaşların ikna olmayacaklardır biliyorum ama. gercekler yukarıda arkadaşlar.

DR.ÖZHAN' Alıntı:

sayın doktorum sizi bu engin ve sağ duyulu görüşlerinizden dolayı gönülden kutluyorum, sabit fikirli olup dünyaya at gözlüğünden değil daha geniş bakmak lazım geldiğini her halde diğer arkadaşlar da anlamıştır .. hislerimize tercüman olduğunuz için teşekkür ederim. :smiley:

Biz kimseye et yemeyin ot yiyin demiyoruz ki burada anlatılmak istenen sadece hayvanların da yaşama hakkının bulunduğu, yapılan avlanmalar neticesinde soylarının tükenmekte olduğu bir gerçektir ve bunun mazereti olamaz, ayrıca bu sayede ekolojik denge de bozulmaktadır, hayvan popilasyonlarındaki değişimlerin doğaya büyük etkileri dokunmaktadır,

selimsarper' Alıntı:

Yavruları olan tek bir domuzu ya da bir kuşu dahi vursanız besleyen anne-baba olmadığı için o yavrular da açlıktan ölecektir,

Ayrıca 150 metreden bile koskoca hayvana dürbünlü tüfek kullanılıyor, o da ayrı bi komedi zaten...

Selamlar, Saygılar...

Doğada ki canlıların yaşama hakları ise konumuz ; kullandığımız arazi araçları bilinçsiz avcılardan daha tehlikeli değil mi ekoloji için? ::smiley:
ilk mesajımda söylediğim gibi.. Gerçek avcıya saygi duyarım,, Her meslekte olduğu gibi avcılar arasında da art niyetli, bilgisiz vs. kişiler olabilir. Elmalar ile armutları ayıralım :D

av ın bir sezonu vardır ve o sezonda yapılır yani anlayacağınız gerçek avcı sezonda avlanır ve kurallar dahilinde avlanır
sezonda yapılan avda hiç bir hayvanın yavrusu açıkta kalmaz zaten yavruda olmaz

Bazı arkadaşlar ısrarla yanlışı savunuyor hala...

hangi şartlar altında olursa olsun,
ehliyetiniz ne olursa olsun,
mevsim - sezon ne olursa olsun,
kurallar ne olursa olsun,
hayvanın cinsi ve boyutu ne olursa olsun,

BİR BAŞKA CANLIYI ÖLDÜRME HAKKINIZ YOK ARKADAŞLAR...

BÖYLE BİR HAKKI KİM KİME VERMİŞ ???

SEN VURASIN DİYE Mİ YARATILDI O MAHLUK ??

BU NASIL BİR YANILGIDIR ?

Sevgili Hunter 06-1

Benim mesleki pozisyonumun konuyla ilgisi yok,
mevzuuyu sığlaştırmanın da gereği yoktur...
Bir üniversite profesörü olarak konunun nasıl ele alınması gerektiğine de
en az ortalama bir vatandaş kadar vakıf olduğumu düşünüyorum.

Hepinizi sağ duyuya, tekrar düşünmeye ve duyarlı olmaya davet ediyorum.

selimsarper' Alıntı:
Bazı arkadaşlar ısrarla yanlışı savunuyor hala...

hangi şartlar altında olursa olsun,
ehliyetiniz ne olursa olsun,
mevsim - sezon ne olursa olsun,
kurallar ne olursa olsun,
hayvanın cinsi ve boyutu ne olursa olsun,

BİR BAŞKA CANLIYI ÖLDÜRME HAKKINIZ YOK ARKADAŞLAR...

BÖYLE BİR HAKKI KİM KİME VERMİŞ ???

SEN VURASIN DİYE Mİ YARATILDI O MAHLUK ??

BU NASIL BİR YANILGIDIR ?

Sevgili Hunter 06-1

Benim mesleki pozisyonumun konuyla ilgisi yok,
mevzuuyu sığlaştırmanın da gereği yoktur...
Bir üniversite profesörü olarak konunun nasıl ele alınması gerektiğine de
en az ortalama bir vatandaş kadar vakıf olduğumu düşünüyorum.

Hepinizi sağ duyuya, tekrar düşünmeye ve duyarlı olmaya davet ediyorum.
Merhabalar Eğer siz et yiyorsanız etini yediğiniz hayvanda öldürülüyor sizde et yiyerek hayvan öümüne sebep oluyorsunuz size bu hakkı kim verdi? Nasılki et yemek sıradan birşeyse av hayvanı avlayıp yemekte sıradan birşey.Burada birisi tetiği çekmek diğeri bıçakla kesimesine sebep olmak ikiside aynı öldürmek.

merhaba ben de yaklaşık 5 senedir avcılık yapıyorum ve babamdan bana geçti bu hastalık.Avcılık hakkında kim ne düşünürse düşünsün avcı yapacağını bilir ve kimseye açıklama yapmak zorunda değildir. Şuan avcılığın yeri dünyada en üst sıralarda olan bir spordur.Ülkemizdede avcılık gittikçe bilinçli hale gelmekte ve yaygınlaşmaktadır.Kim kimin hakkında ne düşünürse düşünsün bu herkezin kendi görüşüdür.Ülkemizdeki bütün problemler bittide şimdi sıra avcılara sataşmaya geldi.

"Merhabalar Eğer siz et yiyorsanız etini yediğiniz hayvanda öldürülüyor sizde et yiyerek hayvan öümüne sebep oluyorsunuz size bu hakkı kim verdi? Nasılki et yemek sıradan birşeyse av hayvanı avlayıp yemekte sıradan birşey.Burada birisi tetiği çekmek diğeri bıçakla kesimesine sebep olmak ikiside aynı öldürmek."

Evet bu söze söylenecek çok fazla bir şey yok...

İki olayı aynı kategoride değerlendirebilen bu düşünceye de
saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok... ;D

Az önce yaban tv de portakallı pilavlı çulluk tarifi verdi vatandaşın biri...

Ayıyı vurduk...ne yemeği yapacağız?
neresinden ???

Yaban hayvanını vurmakla
Besi hayvanını kesmek arasında fark yoksa...

Büyük ve küçük baş hayvanları da çayıra salıp vuralım o zaman...
Bundan da keyf alabilecek arkadaşlar vardır mutlaka...

Bilmem anlatabildim mi ?
Yukarıdaki mukayesenin ne denli komik olduğunu...

Avcılara kimsenin sataştığı yok,
Erişkin insanlar...muhasebesini kendileri yaparlar,
Her kes kendinden mesul,
Bizimkisi sadece duyarlılık...

sevgiler

av vurmakla bitmez avın neslinin tükenmesinin nedeni avcılar değildir. Mesela sulak alanların bataklıkların kurutularak tarım arazisine çevrilmesi bu bataklıklarda sulak alanlarda barınan milyonlarca canlı var siz bu alanları yok ettiğiniz zaman milyonlarca canlıyıda yok etmiş oluyorsunuz barınaklarını yok etmiş oluyorsunuz bu katliam olmuyorda avcının vurduğu 10 tane kuşmu katliam oluyor.Ya tarımsal ilaçlar ! bunlara nedemeli?ama iş yine avcıda bitiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,931
Kaydolan Son Üyemiz
mcmehmet

Çevrimiçi üyeler

Geri