Acımasız Avcılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan crocodile hunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,978
Ynt: Acımasız Avcılar

Arkadaşlar başlığa uygun bir şekilde açıklama yapıyim :smiley: ;) :D 8)
Büyük bir zevkle avlar, afiyetle yerim :eek: :eek: :eek:
Kendimi bildim bileli avlanırım taki 10 yıl öncesine kadar ::smiley: ::smiley: ::smiley:
Ozaman çağ mı atladım, yok sadece evlendim ve biraz mola verdim ;D ;D ;D
Avcılar kızmaz ruhsat almak için muayeneden geçeken maruz kaldıklaı sorulardan ....... ???
Onun için herkezin görüşüne saygı duymak lazım geniş düşünmek lazım :( :( :(
Vergi, algı, avlanma zamanı, vsvsvsvs Sonuçta zevk meselesi offroad gibi treking gibi 8)
SEVGİLER SAYGILAR

Avcılığı kanunlara ve kurallara uygun yapan tüm avcılara saygım var.
Keşke bende avcı olabilseydim ama ne yazık ki evime fare girse onu bile öldüremem ben. Ha kasaptan aldığımı afiyetle yerim tamda bir etoburum.. Ama can alabilmek farklı. Ben alamam..

Bir arkadaşımız avlanmak zorunda değiliz et ürünlerine kolayca ulaşabiliyoruz demiş.. Ulaştığımız et ürünlerinden en çok tüketileni tavuk mesela.. Tavuklar 1 ay içinde yumurtadan çıkıp satışa hazır paketlenmiş tavuk oluyorlar :smiley: Bunu yemek mi doğal yoksa doğada doğal şartlar altında beslenip doğal zamanı ile gelişimini tamamlamış olan hayvanı yemek mi?
Şahsi tercihim doğal olan olurdu :smiley: Ama av eti bulmak fabrikasyon üretim tavuk bulmak kadar kolay değil :smiley:

Avcılığı bilmiyorsanız, derneklerini federasyonlarını kanunlarını bilmiyorsanız, avcılık gözünüzde ateşli bir silahla yabanda hayvan telef etmek ise avcılara karşı ön yargılı olmanız normal. Benim de 5-6 sene evveline kadar olduğum gibi..

Ama her işi doğru ve yanlış yapan olduğu gibi avcılar arasında da var bu.. Ve gerçek avcılar onları sizin gibi genelleyip "hepsi avcıdır" demiyor :smiley:

Bu tür genellemeler hepimizi mutsuz etmekten öteye gitmez..

"Cinnet geçirip ailesini doğrayan canlı insandır. Her insan cinnet geçirip ailesini doğrar" Sizin bohçacılarla avcıları aynı kefeye koymanız anca bu kadar doğru bir varsayımdır :smiley:

Koyunları kesip yemek normaldir çünkü onlar bizim yememiz için yaratılmıştır. Bir insanı öldüren cezalalandırılır, kanunlarla yasaklanmıştır. Çünkü o kanunları insanoğlu kendisini korumak için yapmıştır. Ya kanunları koyunlar, tavuklar, kurtlar yapsa idi...

Akıllı ve güçlü olmamız haklı olduğumuzun delili midir sizce.

MG51' Alıntı:
Koyunları kesip yemek normaldir çünkü onlar bizim yememiz için yaratılmıştır. Bir insanı öldüren cezalalandırılır, kanunlarla yasaklanmıştır. Çünkü o kanunları insanoğlu kendisini korumak için yapmıştır. Ya kanunları koyunlar, tavuklar, kurtlar yapsa idi...

Akıllı ve güçlü olmamız haklı olduğumuzun delili midir sizce.
Keklikler tavşanlar bıldırcınlar geyiklerde etini yememiz için yaratılmıştır islamiyet kurallarına göre eti yenen hayvanlardır koyun etini satın alıp veya sürümüz varsa bir koyun kesip yemek ne kadar doğalsa tavşan avlayıp yemekte o kadar doğaldır ayrıca benim yukarı satırlarda yazdığım yazılar da var onları da okumanızı tavsiye ederim.İyi akşamlar

İyi akşamlar,
Bilinçsiz avcılara sesleniyorumöldürün öldürebildiğiniz kadar,birkaç sene sonra sizlerde benimgibi sadece tüfek gezdirirsiniz.
Adam gibi avcılara saygı duyuyorum onlar doğa ananın fahri bekcileri.
kalın sağlıcakla.

KILINÇ' Alıntı:
Keklikler tavşanlar bıldırcınlar geyiklerde etini yememiz için yaratılmıştır islamiyet kurallarına göre eti yenen hayvanlardır koyun etini satın alıp veya sürümüz varsa bir koyun kesip yemek ne kadar doğalsa tavşan avlayıp yemekte o kadar doğaldır ayrıca benim yukarı satırlarda yazdığım yazılar da var onları da okumanızı tavsiye ederim.İyi akşamlar

Ben avcılık hakkında bir yorum yapmadım genel manada bizim dışımızdaki bütün canlıları kast ederek işe farklı bir boyut kazandırmaya çalıştım sadece.
Sayın kılınç, Gerek Dinimiz gerekse örfümüz gereği bizim dışımızdakileri kanun çerçevesinde öldürmek mübah. Kanunları yapan biz olmasaydık diyorum halimiz nice olurdu. :smiley:

Ama abi "etsiz hayat çok bayat" :D Mangalsız offroad da olmaz karavan da :D mangalda patlıcan-biber-domates bir yere kadar ;D ;D

Allah bizi biliyorda ona göre koymuş kanunu bizden önce.. Bize işi doğru yoldan yapmak kalmış sadece :smiley:

İyi akşamlar Esra hanım,
Siz ve sizingibi açık sözlüleri tebrik ediyorum birde hayvan hakları savunucuları varya bağırır dururlar pirzolaları biftekleri yutarlar.Onlar acaba pirzolanın bifteğin meşe ağacında yetiştiğinimi biliyorlar ne dersiniz.Sizin dediklerinize sonuna kadar katılıyorum çok doğru demişsiniz.
Kalın sağlıcakla.

eftaLYa' Alıntı:
Ama abi "etsiz hayat çok bayat" :D Mangalsız offroad da olmaz karavan da :D mangalda patlıcan-biber-domates bir yere kadar ;D ;D

Allah bizi biliyorda ona göre koymuş kanunu bizden önce.. Bize işi doğru yoldan yapmak kalmış sadece :smiley:

Katılıyorum :smiley: sadece bir başka boyutla sohbete renk katmak istedim.
Ya kanunları onlar yapsaydı :D :D :D

Dostlar ben belgeselleri çok severim ,zevk için öldüren, insandan başka ,herhangi bir yaratık varmıdır ?ÇOK MERAK EDİYORUM.

hunter06_1' Alıntı:
sizin yaşınız kaç bilmiyorum ama ben yaşça tecrübeli ve avcılık yapan biri olarak sizi saygıya davet ediyorum, çünkü gerçek bir avcıya bohçacı veya katliamcı muamelesi yapmak en büyük hakarettir.. sen doğa korumacı numarası yapan arkadaş.. doğayı korumak için neler yaptın? devlete doğrudan doğa korumada kullanılmak üzere kaç para ödedin ? adım gibi eminimki piknikte doğayı kirletmekten başka birşey yapmadın ama biz avcılar yılda 200 TL av hayvanı üretilmesi ve korunmasında kullanılmak üzere devlete para öderiz silahımızın ruhsatına dünyanın vergisini öderiz karşılığında kurallar çevresinde bir kaç hayvan vurur eş, dostla beraber yeriz .... ben size avcılıkla ilgili daha bir çok ince nüans anlatmak isterim ama biliyorumki sizde onları anlayacak kapasite maalesef yok....

Merhabalar siz benden ziyade kendinizi saygıya davet etseniz daha mantıklı olur bence...

Aslında bohçacı kelimesi avcılar tarafından ya da bu av kanallarının uydurduğu bir kelimedir, gerçekte kaçak avcı anlamına gelen poacher kelimesinden türetildiğini düşünmekteyim yani bohçacı zaten kaçak avcı demektir, yasal avlanan avcıların bu yüzden alınmalarına gerek yok ama ben yaptıkları eylemin avcılık olduğunu belirtmek istemiştim

200 lira ödeyince hayvanları katletme yetkisine sahip olmuyorsunuz

Hangi avcı silah ruhsatına dünyanın ücretini ödüyor ki, örnek olarak ruhsat vs ücretleri 5 yıllık 17,5 + avlanma izin ücretleri toplasan 150 TL yi bulmaz, Bu arada yivli tüfek kullananların hakkını da yemeyelim,

Diğer söylediklerinize cevap yazma lüzumunu görmüyorum,

madem bende kapasite yok avcılıkla ilgili ince nuansları siz bilin yeter,

Selamlar Saygılar

Ben avcılığın zevk için ve spor olarak yapılmasına karşıyım, hayatı idame konusunda yapılan avcılık tamamen farklıdır, birisi hayatını devam ettirebilmek için yapıyor diğeri ise keyfi, zaten ilk sayfadaki yazımda da belirtmiştim,

Etsiz bir hayat olmaz tabiki, zaten insanın sağlıklı beslenebilmesi için gerekli bir besindir, gene demek istediğim ülkemizde bulunan et ürünleri dururken koyun dana tavuk vs bunları belirtmemin nedeni ise üretimlerinin yapılıyor ve soylarının tehlikede olmamasıdır, diğer üretimleri yapılmayan tamamen kendi şartlarıyla üreyen hayvanların yenmesi biraz saçma geliyor, zaten ava gidenlerin %50 den fazlasının altında pahalı arazi araçları ellerinde fiyatları binleri bulan tüfekler vs vs onların da ihtiyaçtan avlandığını düşünmüyorum,

eftaLYa' Alıntı:
"Cinnet geçirip ailesini doğrayan canlı insandır. Her insan cinnet geçirip ailesini doğrar" Sizin bohçacılarla avcıları aynı kefeye koymanız anca bu kadar doğru bir varsayımdır :smiley:

buradaki karşılaştırdığınız varsayım benim tanımıma göre tamamen alakasız duruyor, ben avcının tanımını yaparken avlanma amacı ile öldürme eyleminde bulunan bir insanın da avcı olduğunu belirttim, kişi vs ayırımı yapmadım... zaten bohçacının da anlamı kaçak avcı demektir anlam olarak poacher den türetildiğini düşünüyorum

hem ne yazık ki tüm avlanmalar kanunlara uygun da yapılmıyor zaten bu azalmanın sebebi de bilinçsizlik, düşünün yasa tüfeğe takoz koyma zorunluluğu getiriyor ki bir ava 2+1 üçten fazla fişek atılmasın diye, kaç kişi domuz avına haznesinde 2 fişekle gidiyor ki? tabi o biraz sıkar :smiley:

eski avcılardan bazıları şöyle söyler ben ava tek fişek atarım ikincisini atmam ki o da onun yaşama şansıdır diye, elindeki tüfek ne olursa olsun vuramadım diye hırs yapmaz,

bu düşüncelerde olan tabiki pekçok avcı var ama çoğunluk böyle olursa yaban hayatı daha çok gelişme imkanı bulur,

Selamlar Saygılar

Hep söylüyorum.. Allah'ın sevgili kuluyum.. Benim karşıma hiç kötüleri çıkarmaz.. Yıllardır yanlız yaşarım başıma kötü birşey gelmediği gibi kötülük gelebilecek insan bile görmedim diyebilirim :smiley:

Ne alaka diyeceksiniz..

Tanıdığım tüm avcılar , av işini doğru yapanlar. Deutsch Kurzhaar derneği kurucusu ve başkanı ve pek çok üyesi, deutsch drahthaar derneği kurucusu ve başkanı ve pek çok üyesi , Kartal avcılar ve atıcılar derneğinin pek çok üyeleri, İngiliz setter derneği kurucuları, başkanı ve pek çok üyesi.. Liste çok uzun..

Bu adamlar iyi insan olmanın yanısıra ayrıca iyi (doğru) avcılar.. Kötüsünü (yanlışını) görmediğim için negatif yönünden bakmamda pek mümkün olmuyor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,931
Kaydolan Son Üyemiz
mcmehmet

Çevrimiçi üyeler

Geri