Açık Hava Satışı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Artur2001 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,397

Artur2001

Ana Kamp
Herkese Merhaba,

Şimdiye kadar iki tane Defender'ım oldu. İlki 1989 model 2,5 n/a dizel LT77 şanzımanlı bir defender, şimdi ki ise 2001 model 300 TDI bir araç. Yaklaşık 7 sene zarfında elimde bir takım yedek parçalar birikti.
Belki aranızda benim gibi bir takım yedek parçaları olanlar vardır. Bunları elden çıkartmak ve ihtiyacı olanlara ulaştırmak için aklıma bir fikir geldi.
Aslında bu sistem yurtdışında LR organizasyonlarında sıklıkla yapılan bir "garage sale" ya da "açık hava satışı"..
İnsanalar elleirnde ki parçaları getirir, "makul" bir fiyata satar, ihtiyacı olanlar da bir el arabası ile istediklerini alır götürür...
Tabii saçma sapan fiyatlara bu parçaları satmak bu sistemi çalışmaz hale getirir.
Bu tür bir satış için havanın izin verdiği bir zamanda, açıklık bir alanda (şehir dışı, piknik yapılabilir, çok uzak olmayan..) bir organizasyon yapılabilir. Çoluk çocuk herkes gelir bir yanda ufak tefek mangal sohbet, bir tarafta herkes alacağını alır satar, tavsiyeleri canlı olarak dinler..
Tabii bu fikir daha önce gerçekleştirildi ve forumu takip etmeme rağmen böyle bir etkinliği göremediğim için zamanınızı aldıysam lütfen kusuruma bakmayın. Ancak bana işe yarar ve uygulanabilir gibi geldi.

Herkese çok selamlar..

Etiketler
Ynt: Açık Hava Satışı

Selamlar,
aslında bir panayır haline gelebilirse cok güzel olur tabii.. Bu arada, hangi sehirde oturuyorsunuz? maalesef bende satacak hic malzeme olmaz ama alacak bulurum kesisn.. reha

LR'cilerin buluşması için bir sebep daha olur, fena olmaz. Hem ihtiyacı olanlar ihtiyaçlarını karşılar, hem elinde fazla malzemesi olan değerlendirmiş olur. Hem de "alış-veriş bahane, gezi şahane" diyenlere de fırsat olur.

Bu açık hava satışı en çok bana yarardı sanırım. Elimdeki parçaları sayayım:

- Land Rover Discovery MPI 2.0lt I4 tipi benzinli motor parçaları
- R380 ve 1.41 HI oranlı LT230 transfer kutusu (bir arkadaşa söz verdim, ama henüz satılmış değil)
- Discovery 300TDI için gösterge paneli
- Discovery TD5 veya V8 4.0 için dijital klima kontrol cihazı
- Discovery TD5 veya V8 4.0 için sağ sol sinyal farı (sıfır) ve alt çıtaları (2. el)
- Discovery TD5 veya V8 4.0 için ön far yükseklik ayar motorları (sağ sol çifti) (2.el)
- Discovery ABS ECU - SRD 000070
- Discovery Sunroof düğme paketi (ön üçlü grup)
- Range Rover P38 SRS Airbag ECU - AWR 6507
- Discovery Sunroof ECU - AMR 2128
- Range Rover P38 Wabco ABS ECU - ANR 4898

Açık hava satışı sırasında bir takım malzemeler daha olabilir :smiley:

affınıza sığınarak kendi fikrimide iletmek isterim ben seri 3 toplamaktayım parçayla uğraşamadım ve 1 tane daha alıp kendime yedek parça yaptım işime hiç yaramıyacak parçaları var inanın maddi yönden bir kar amacım yok ama seri 3 parça sıkıntısını çektiğim için kendime yedek parça yaptığım seri 3 parçalarını satabilirim kendi aramızda yazışarak parçaların durumunu anlatarak karşılıklı mütabakatla anlaşılır, birbirimize yardımcı olmuş oluruz düşüncesindeyim. kendimden örnek verdimki konu anlaşılsın ama eminimki hepimizde işimize yaramayan ancak bir başka arkadaşımızın arayıpta bulamadığı parçalar vardır reha bey bu konuda birşeyler yapabilirseniz hepimiz için faydalı olacağı düşüncesindeyim. saygılar.

land alınca nasıl bir bağlantı oluyor insanda çözemedim ama satmayacam diyerek başlatıyor insana sevgi doluyor........

Kutluyorum....Mükemmel bir fikir......Hatta Land severler için zamanla Land ile ilgili her malzeme gelebilir...Mesela Land amblemli giyim malzemeleri....aksesuarlar.....model..maket araçlar vs vs.......Şahane bir panayır..piknik tarzı ortam olur...Şahsen bu konunun bir yerlere gelebilmesi için elimden geleni yapıcam.....Haydi Land sever dostlar....Desteklerinizi bekliyoruz...

Bence de harika olur diyeceğim ama zaten bilinmeyen yapılmayan bir şey değil yurtdışında bu tür organizasyonlar buluşmalar .... günü ....buluşması yada ...... festivali adı altında yapılıyor bizde de olsa süper olur örnek Paris te sanırım Bastil meydanı mıydı neydi orada hafta sonu tüm motorlu 2 yada 3 tekerli makineler toplanıyor hem eğlence birlikte hareket etme duygusu hemde bilgi ve alışveriş söz konusu açık moto pazarı gibi gözlerime inanamamıştım. Harika olur karşılaşılan zorlukların aşılmasında kaynaşmakta birlikte düşünmekte varlığın bilinmesi anlamında şehir içinde bir yerde bile olur.alan geniş olsun aykırı davranışlar olmasın yeter.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri