Abant Yok Oluyor - İmza Kampanyası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ece Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,236
Ynt: Abant Yok Oluyor - İmza Kampanyası

merhaba öncelikle
bölge deki inşaat çalışması zaten şuanda mahkeme kararı ile durdurulmuş durumdaymış bir gazete haberinden edindiğim en son bilgi
fakat doğal olarak bölge içersinde gözlemleyebildiğim en azından ve hocalarımdan duyumlarım ile bir çok bitki türü görünmemekte
hayvanları ise şuan bilmiyorum Abant alası ise zaten kontrolsüz balıkçılık ve göle atılan sazan türü ve otaller nedeniylede sıkıntı çeken bir endemik türüydü umarım onlarda yok olmaz tamamen. doğada canlıda ölen bir şeyi diriltmek mümkün değildir amaç onu öldürmemek zaten.
saygılarımla

Etiketler

Merhaba arkadaşlar,
Bu yazdıklarım sadece bugünkü iktidar için değildir, gelmiş geçmiş iktidarları kapsar.
Bir bölgeye yol ne için yapılır?
O bölgede yaşayanların ulaşımı rahat ve konforlu olsundiye değilmi?
Fakat günümüzde niçin yapılıyor?
O bölgeyi imara açıp yeni zenginler yaratmak ve kendi yandaş mütehaİT lere para kazandırıp rantı paylaşmak için.
Varsa aksini düşünen söylesin.
Örnek, Meşhur KARADENİZ OTOYOLU (dünyanın en uzun deniz manzaralı yolu) eski kullanılan yolun kuzeyinden denizi doldurarak yapıldı doğa ve deniz tahrip edildi.
Eski yol 45.00 metre istimlak edilip yol olarak kullanılan kısmı 22.00metre gibidir.Yani yolun sancağında ve iskelesinde 1960 larda TCK tarafından istimlak edilip parası ödenmiş yer vardır.Dolgu olması gereken yerler yarılacak olan yerlerden çıkan malzemeyle dolabilirdi, fakat mütehaİT ler az kazanırdı değilmi.
Bitki ve canlı türleri bizleri ilgilendirir, zenginleri sadece para ilgilendirir.
Kalın sağlıcakla.

sisdagili61' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
Bu yazdıklarım sadece bugünkü iktidar için değildir, gelmiş geçmiş iktidarları kapsar.
Bir bölgeye yol ne için yapılır?
O bölgede yaşayanların ulaşımı rahat ve konforlu olsundiye değilmi?
Fakat günümüzde niçin yapılıyor?
O bölgeyi imara açıp yeni zenginler yaratmak ve kendi yandaş mütehaİT lere para kazandırıp rantı paylaşmak için.
Varsa aksini düşünen söylesin.
Örnek, Meşhur KARADENİZ OTOYOLU (dünyanın en uzun deniz manzaralı yolu) eski kullanılan yolun kuzeyinden denizi doldurarak yapıldı doğa ve deniz tahrip edildi.
Eski yol 45.00 metre istimlak edilip yol olarak kullanılan kısmı 22.00metre gibidir.Yani yolun sancağında ve iskelesinde 1960 larda TCK tarafından istimlak edilip parası ödenmiş yer vardır.Dolgu olması gereken yerler yarılacak olan yerlerden çıkan malzemeyle dolabilirdi, fakat mütehaİT ler az kazanırdı değilmi.
Bitki ve canlı türleri bizleri ilgilendirir, zenginleri sadece para ilgilendirir.
Kalın sağlıcakla.
Tamamen katılıyorum.

camouflage' Alıntı:
Amiyane tabirle; ''yorgan gitti, kavga bitti'' diyebiliriz.
Eski vali gittikten sonra, makam harici, dışarıdan sohbetini sevdiğim aynı zamanda il dahilinde orman işlerine bakan bir vali yardımcımıza rica ettim. Bindik benim arabama gittik. Daha önceleri kendimde alabalık avı ile uğraştığım ve Abant aynı zamanda köyümüzün yaylası olması hasebi ile eski halini ve yapılmak istenenlerin muhtemel kötü sonuçlarını dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Konu hakkında yeteri kadar kamuoyu baskısıda oluşmuştu zaten. Hatada ısrar edende kalmayınca, toparlanabildiği kadar toparlandı, en azından projenin ilerleyen aşamaları durduruldu diye biliyorum.

Bu gerçekten sevindirici bir haber İlhami bey..:smiley:
Tanıyor olduğunuz vali yardımcısına birkez daha teyit için danışabilseniz ve
kesin durdurulup durdurulmadığı hk.da bizlerle de bu sayfa vasıtası ile paylaşabilirseniz gerçekten çok memnun olurum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR