96-98 ZJ Modifiye Far ve Stop

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hekimoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,289

hekimoglu

Ana Kamp
Arkadaşlar selamlar,

96-98 model ZJ kasalar için far ve stop modifiyesine rastlayamadım. Özellikle mercekli far olsa iyi olur diye düşünüyorum. Zira farları pek verimli değil. Xenon taksak bile mercek olmadıktan sonra sanırım çok verimli olmayacak. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Nerden ve kaça temin edebiliriz. Zira ben yabancı ve yerli sitelerde hiç rastlamadım farlara. Stop olarak ise aşağıdaki örneği buldum.

Stop.jpg

Etiketler
Ynt: 96-98 ZJ Modifiye Far ve Stop

99 modeller için epey fazla Far ve stop çeşitleri var insanın iştahı kabarıyor. Bizimkinlere yok mu ::smiley:

[attachment=1]
[attachment=2]

jeep-grand-cherokee-black-projector-headlights.gif

Stop big.jpg

ebay de beyaz zeminli ve siyah zeminli stop çeşitleri var ama ön farlar için bir uygulama göremedim . Aslında ön camları şeffaf hale getirip mercek ve xenon uygulanabilir . Yaptırılırsa külfetli , kendimiz tarafında yapılırsa zahmetli ve dikkat isteyen bir iş . Ama yapılabilir .

Sanırım en çok uğraştıracak kısım merceklerin açılarının ayarlanması .

Evet aslında önemli olan ön far,

Arka bir şekilde bulunabiliyor. Ama ön far ve ön sinyallerin birbirinden ayrı olması modifiye far yapan firmalarında kafasını karıştırmış olmalı.
Bunu profosyonelce çalışıp yapmış bir firma olmalı diye düşünüyorum. Kendimizin yaptığı çok usta bir el olmadıkça hoş durmayabilir. ;)
[attachment=1]

Jeep far.jpg

Arkadaslar bende jeep i ilk aldıgımda epey arastırdım fakat serı uretım angellı ya da merceklı bulamadım.zar zor ıcı krıstalıze edılmıs ya da zemını degısık bır maddeyle kaplanmıs farlar buldum fakat abd fıyatı bıle ucuktu.ısteyenler sahıbınden com a gırsın aksesuarlarda angel far ya da led lı far dıye aratsın eyupte bır kısı var bunlarla ugrasn ve garantılı ben bayramdan sonra bı ara ugrayacagım.telefonu bulursam yazarım buraya

Sanırım şu linkteki arkadaştan bahsetmişsin...

http://www.sahibinden.com/ledli_far_-_day_lightWQQaXQQ10530631WQQpXQQdisplayitem&keyword=ledli%20far

http://www.sahibinden.com/guven_oto_elektrikveelektronikserviceWQQaXQQ10857864WQQpXQQdisplayitem&keyword=angel%20far

Angel dan ziyade mercek yaptırabilir miyiz? acaba?
Benim tam istediğim daha modern bir görünüş ve daha temiz gece görüşü... Ama asil ve arabalarımıza yakışır olması düşüncesindeyim. Basit bişey olsun istemiyorum.

Stop konusunda bir gelişme oldu ve aşağıdaki modeli buldum 165$ çifti. Ama yabancı bir sitede...

Far da hala bir gelişme yok :mad: :mad: :mad:

[attachment=1]

GrandCherokeeSmokedTaillights 97 Model 5.2.jpg

Ben bir dönem birşeyler bulmuştum ama şimdi nerde bir türlü bulamıyorum, araştırmaya devam...!

Modifiye stop çok önemli değilde modifiye ön far olsa güzel olur . ABD de var şefaf olarak tasarlanmış farlar zj için ebayde görüyorum .

Aslında en güzeli farları mercekli xenona çevirmek . Hurdadan iki tane far alıp deneme yapmayı düşünüyorum . Tek sıkıntım şuan ciddi bir zaman kıtlığı içindeyim ve merceği doğru şekilde ayarlayıp yapıştırma işi zj de ne derece zorlu olur kestiremiyorum . Daha önce 87 pajeroya yapmıştıkta merceği tam ayarlayıp yapıştırmak eziyete dönüşmüştü . Gerçi işin ustası olmuş birileri belki daha kolay yapar ...

Bende ışık ve aydınlatma takıntısı olduğundan bu konuda hassasım :smiley:

aradığınız şeyler bunlarmıdır beyler :D :D :D buyrun ozaman !!!!!
ön far ve arka stop sizler için :D :D :D

http://www.sahibinden.com/jeep_grand_cherokee_mercekli_far-04WQQaXQQ12961794WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/ipcw_jeep_grand_cherokee_stop_seti_1993-98_cwtce5001c-04WQQaXQQ12890484WQQpXQQdisplayitem

Abi çok para yav ...

Birinci ilandakini ben daha önce yaptım . İlanı veren kişide kendi yapacak . Bu iş ince bir iş . Düzgün yapılmazsa sonra uğraştırır , iyi sonuç vermez vs ... İş ince bende kıl müşteriyim böyle konularda :-D Şu mercek konumlandırması meselesini araştırıyorum olmazsa deneme yapmak lazım , çıkma far lazım :smiley:

Stopların böyle parlak değilde siyah olanları var daha hoş olur aslında.

Benim niyetim görüntüden çok işlev aslında bundan dolayı stop olayı pek ilgimi çekmiyor . Stopları yada sinyalleri daha parlak hale getirmek ön farlara göre hayli kolay zaten ...

barış bence çok gereksiz bişey sırf siz araştırıyosunuz fikir olsun diye koydum ve aslında citti maliyetler far ve stop alıp takmaya kalksan neredeyse vinç parası sadece görüntü için bence deymez ve açıkçası zj ye bu tarz aksesuğarlar yakışmıyo bence zj benim gözümde çok şık ve bi okadarda kaba olmalı :D

Dediğim gibi abi bende aydınlatma takıntısı var . Ben mesela her gördüğüm yerden el feneri , kol feneri , kafa feneri falan alırım . Araçlarımın farları bana hep yetersiz gelir . Psikolojik bir temel var yani ;D

Bence de görüntüsü gayet güzel , arka stoplarda bencede gereksiz ve görünüşü pekte güzel değil . Ön fara görüntü açısından yaklaşmıyorum tamamen aydınlatmaının iyileştirilmesi açısından bakıyorum . Mercekle xenon uygulanırsa hayli iyi sonuç alınıyor . Aslında direk üzerrinde farlara xenon taksak nasıl olur diye düşünmekteyim . Bazen çizgili far camında da iyi sonuç verebiliyor . Ama çoğu kez hem dağılım bozuluyor hem karşıdan gelen bozuluyor :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR