96-98 ZJ Modifiye Far ve Stop

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hekimoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,295
Ynt: 96-98 ZJ Modifiye Far ve Stop

Birbirimizi sevmeek burada ne işimiz var ;)

Önce ben yaptıktan sonra , iş düzgün olursa yapmak isteyen herkese yardımcı olmaya çalışırım .

Pivot ucu top şeklinde plastk çubuklar . far bunlara takılı vaziyette ...

Ben Xenona falan çevirmesem bile farı açmak istiyorum hemn temizlik için hemde bir taraf hafifi su alıyordu yapıştırlıdğı madde zayıflamış artık . Bu sebepten açmam lazım aslında ama bu iş için aracın nereyedeyse 2 gün farsız gezmesi lazım geldiğinden elimi atamıyorum . arcı 2 gün kullanmama fırsatı bulur bulmaz el atıcam bu işe ... Bununla birlikte çıkma ucuz far arayışındayım bakalım biryeren haber bekliyorum . Kafama göre temin edebilirsem onları evde baya kesip biçicem :smiley:

Far camı açma ve xenone çevirme gibi işlemler ilgili internette bolca fotoğraf var aslında . Baya evde uğraşıp yapan var ... Kendime ait bahçe içersinde bie ev hedefime ulaşabilirsem (yıllar var sanırım ;D ) ilk işim her tür alet olan bir garaj ve önüne sağlam bir lift . Eve buzdolabı , koltuk falan almadan önce bunları yaparım sanırım ;D

Etiketler

Arkadaşlar,bence farları açıp kapatmaktansa alın yeni farları orjinal orjinal kullanın.Geçen hafta 1 çift aldım oncekılerden daha farklı bır ısık dagıtımı var gıbı geldi.Bu arada merak edenler için söyleyeyim benimkiler cam ve fiyatı 450 lira.Xenon isteyen arkadaşlara duyurudur;beyaz ampuller xenon gibi olmuyor,bende uzun kısa xenon var ve sarı ışıktan daha iyi.

Özgür hocam direk çizgili camlı fara mı taktın xenonları ? Hangi marka kullanıyorsun ?

Bizim araçlar H4 olduğu için uzun kısa aynı ampulun üstünde ve xenonuda bu özellikte almak gerekiyor . Senin xenon uzun kısayı nasıl yapıyor ? Selektör ve uzun far performansından memnun musun ?

Çok sordum ama bende hep merak ediyordum standart zj farında sonuç nasıl oluyor diye

Barış

Dostum şöyle ki; evet H4 kullanılıyor,uzun kısa tek ampulden.Uzakdoğu menseili fakat bildiğim kadarıyla avrupa bile orada yaptırıyor.Uzunlar gercekten mukemmel.Mükemmel diyorum çünkü orjınallerdekı sarıların kısası uzunundan ıyıydı nerdeyse.Tavsıye ederım xenon kıtını.Gerçi dagıtıyor falan dıyorlar ama sarı ısıkla alakası bile yok.

Hımm Işık dağılımın nasıl ? KArşıdan gelen açısından falan sorun var mı ? Yada bir duvara vurduğunda farları eskiye gre çizgileri falan çok mu bozulmuş .

Uzunu nasıl yapıyor ? Yani ampuller motorlu mu ?

Son olarak marka nedir? Sakıncası yoksa kaça aldın acaba ? UZakdoğu olmasının bence çok önemi yok bence artık belli standartlar oturdu bu kitlerde adamlarda üretiyorlar işte üretilmyecek çok teknolojik naneler değil sonuçta ... Gerçi bazen çok tel maşa üretimlere raslıyorum ama azıcık anlayan biri ayırd ediyor onlar zaten ...

Valla çok sordum ama özellikle bu konuyu merak ediyordum . Aslında Xenon uygulaması , ışık dağılımı açısından çizgili camda iyi sonuç vermiyor pek . Ancak bazı farlarda pekte sorun yaratmyıyor dağılımı oldukça az bozuyor . ZJ de nasıl sonuç vereceği konusu aydınlamış oluyor böylece ... Hatta bulabilirsen açık renk bir duvarın önüne mesela 10 metre mesafeden geçip birkaç foto çeksen tam süper olur .

ssbman' Alıntı:
Önce ben yaptıktan sonra , iş düzgün olursa yapmak isteyen herkese yardımcı olmaya çalışırım .
Ben Xenona falan çevirmesem bile farı açmak istiyorum hemn temizlik için hemde bir taraf hafifi su alıyordu yapıştırlıdğı madde zayıflamış artık . Bu sebepten açmam lazım.... Bununla birlikte çıkma ucuz far arayışındayım bakalım biryeren haber bekliyorum . Kafama göre temin edebilirsem onları evde baya kesip biçicem :smiley:
Baya evde uğraşıp yapan var ... Kendime ait bahçe içersinde bie ev hedefime ulaşabilirsem (yıllar var sanırım ;D ) ilk işim her tür alet olan bir garaj ve önüne sağlam bir lift . Eve buzdolabı , koltuk falan almadan önce bunları yaparım sanırım ;D
Öncelikle çok teşekkürler.
Lütfen bu işi yapacağınızda haber verin, benimde bi faydam dokunur. Eminim. Çok merak ediyorum!

Bende öyle bi ev var. Satıyorum. Ama Bodrum' da. :smiley:

Xenonu ben sevmiyorum, hele sonradan uygulanandan hiç haz etmiyorum. Bu aracın elektrik sistemine müdahale çok sorun çıkarıyor. Zaten çoğu kişi sık sık akü bitiriyor. Sırf içinde kapı açınca 11 ampül yanıyor. Ama daha iyi olacaksa farklı renkte ampül takabilirim. Bi arkadaşım var büyük sanayide. kampanyalı zenon var onda. Çok güvenirim, bütün e30 lar ona gider. Bi sürü refarns var adamda. Tek ampüllü 300TL' yi bulmuyor. Aracın elektrik sisteminede hiç müdahale edilmiyor. İnceledim bene kutu içinde kablolarını felan. Sadece ampüle giden - + kullanılıyor. H4 lerede var sistem. Motor felan yok. Tek ampül çift hüzme. Ben anlamam xenon nasıl çalışır. Ama bunun için aküden elektrik çekmesi lazım, tavsiye etmem araya girilmesini.
Sadece Hella sislere xenon düşündüm ama siste yağmurda daha kötüymüş, xenon, beyaz, mavi ışık. Doğrumu? Bence en doğrusu temiz orjinal cam bide yukarıda da bahsedilen osram phıllıps felan gibi özel ampüller...

ssbman' Alıntı:
Hımm Işık dağılımın nasıl ? KArşıdan gelen açısından falan sorun var mı ? Yada bir duvara vurduğunda farları eskiye gre çizgileri falan çok mu bozulmuş .

Uzunu nasıl yapıyor ? Yani ampuller motorlu mu ?

Son olarak marka nedir? Sakıncası yoksa kaça aldın acaba ? UZakdoğu olmasının bence çok önemi yok bence artık belli standartlar oturdu bu kitlerde adamlarda üretiyorlar işte üretilmyecek çok teknolojik naneler değil sonuçta ... Gerçi bazen çok tel maşa üretimlere raslıyorum ama azıcık anlayan biri ayırd ediyor onlar zaten ...

Valla çok sordum ama özellikle bu konuyu merak ediyordum . Aslında Xenon uygulaması , ışık dağılımı açısından çizgili camda iyi sonuç vermiyor pek . Ancak bazı farlarda pekte sorun yaratmyıyor dağılımı oldukça az bozuyor . ZJ de nasıl sonuç vereceği konusu aydınlamış oluyor böylece ... Hatta bulabilirsen açık renk bir duvarın önüne mesela 10 metre mesafeden geçip birkaç foto çeksen tam süper olur .

Uzunları ıyı en azından sarı ısıktan cok ıyı.Karsıdakını rahatsız edıyor ama far yukseklıgı 0 konumundayken mesela ben 1. ya da 2. kademede kullanıyorum kımsenın rahatsız oldugu yok.Uzunu nasıl yapıyor,tek ampul oldugundan baglı oldugu unıte lıerı gıdıyor.Duvar olayını musaıt bır zamanda ceker koyarım.Son olarak,fıyatıda 300 ytl gıbı bırsey ama tekrardan hatırlatayım bu kıt uzun kısa bu yuzden boyle fıyatı.

Valla xenonu düzgü uygulandıktan sonra seviyorum ;D neden seviyorum , çünkü normal ampullere gre dünyan aydınlanıyor resmen ....

Xenon kitlerinin hepsi birbirinin aynı , montaj şekli de öyle ... Elektrik sistemine pek müdahale edilmiyor . Ama tercih meselesi bu işler ü bende araştırıyorum sorunsuz olacağına emin olursam taktırıcam .

H4 xenonlarda genelde ampulun altında ufacık bir servo motor oluyor ve ampulu aşağı yukarı hareket ettiriyor .

Işığn rengini belirleyen değer Kelvin . Xenonlar 5000 Kelvinden başlar 30000 bin kelvin olanalrıda vardır ve bidiğiniz mor yanarlar . Kelvin arttıkça ışık sarıdan beyaza ve devam ettikçe de maviye döner . Ve mayine döndükçe aydınlatma performansı düşer özellikle siste ve yağmurda iyi bir aydınlatma sağlamaz . Orjinaş xenon genelde beşbin yada altıbin K dır . Bu değerler takıldığından farlada görüş sorunu yaşanmayacaktır .

Sisler için 3000K-4000K kullanılırsa bence daha iyi sonuç alınır hatta belki 5000 bin K dada daha iyi sonuç alınabilir çünkü sonuçta ışık şiddeti çok daha yüksek sistemler sonuçta . Ama sarımsı ışığın siste daha iyi iş gördüğü , daha görünebilir ve gösterebilir olduğu bir gerçek ...

Özgür hocam bilgilendirme için teşekkürler , farların ve kaput içindeki montajın fotolarını içeren bir başlık açarsan çok faydalanırız açıkçası :smiley:

zj için özellikle ön far banada lazım tercihen yan sanayi olursa güzel olur :D barış şaşmazda rastlarsan bana da haber et sanırım benim araç da amerikan versiyon ön farlarım sapsarı adi plastik görüntüsü var. bir de yeşil bi zj ye arka siyah stop seti ne derece güzel durur kararsızım, hadi siyah olsa hiç kaçırmamak lazım sayah platformlu arka stopları, o zaman bambaşka durur (alfonse ye atıf yapılmıştır :D )

Plastikleri 50 dolar falanda sıfır olarak ama cam olanlar pahalı yav . Emin değilim ama çifti 400 lira civarı olabilir . Sıfır plastik yeterli bence . Ayrıca tampon üstüne sürüş lambalarıyla takviye yapılabilir aydınlatmaya ...

"Şaşmazda oto kaya var amerikancı oraya bir sor ğleksi olanlardan olması lazım . 2785001-02 numarası" diye yazmışım mesajlarımın birinde ... Başka yerlede de vardır saçma fiyat isterlerse vermemek lazım ama burda 50 dolar diye hatırlıyorum .

Kesinlikle cam almanız gereksiz; ben 3 sene önce sıfır plastik aldım hala en ufak soluklaşma yok...! Yeterki çamurlu ve kirliyken kuru haliyle ovalayarak temizlemeyin...
Resimde yanındaki köşe sinyal camıyla karşılaştırın (hiç değişmedi tam 14 sene)
En kullanışli çözüm ek halogenleri uzunlara bağlayın.

ZJsonhali002.png

ne oldu bu Zj. lerde Xenon son durumu varmı yapan acaba arkadaşlar bu aralar bende taktım bu far işine yaptıracağım inş.

Farlar şeffaf hale getirilerek mercek takılabiliyor . Ama inceledkçe karar verdim ki bence hiç yakışmıyor . Farlar aracın temel bir karakter özelliği olduğundan şekliyle oynaka görsel açıdan hoş değil .

Standart fara xenon ise çok sorunlu . Çok sorunlu olmasının 3 temel sebebi var . 1- ampuller H4 yani uzun kısa tek ampul 2-camlar eski tip çizgili 3- ZJ nin farları zaten bir garip göz alıyor ışık dağılı çokda normlara uymayabiliyor .

En güzel çözüm . Farlar çok zoulmamışsa temizlemek . Çok esikidiler ise değiştirmek ve philips yada osramın performans serisi(mavi falan değil fazla ışık veren) ampullerini kullanmak . Yol dışına yada çok tenha yollara vs giriliyorsa zaten ek aydınlatma gerekli ...

Ben bu sonuca vardım ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR