Ynt: 96-98 ZJ Modifiye Far ve Stop
ssbman' Alıntı:
Valla aslında geçmişini araştırmak lazım . Benim araçla sorguladığınız ABD de yapılmış görünüyor ama üzerinde birçok yazı ve kullanım klavuzu almanca ve araç Almanyadan ithal edilmiş ... Neyse çokta farkı olduğunu düşünmüyorum . Sonuçta belli standartlara göre üretiliyor .
Valla çok önemli değil ama, genede bilgi veriyim.
USA versiyonlarının far camı PLEXI, sinyaller BEYAZ, çamurluklarında sinyal YOK, radyo TEK rakamlı atar, bide saat radyodan ayarlanmıyomuş ( bu yanlış galiba hi-fi tipine göre değişir)
AVRUPA versiyonlarının far camı CAM, çamurluklarda sinyal VAR, radyo ÇİFT rakamlı atar.
Şase kodunu bu linklerden çözümleyebilirsin.
http://jeep.avtograd.ru/VIN/vin_en.asp
http://www.autoinsurancetips.com/jeep_vin.htm
ssbman' Alıntı:
Farları söküp eve getirmen lazım . Sökebilmek için için panjuru çıkartıyoruz ama şartmı hatırlamıyorum , sonuçta kolay sökülüyor panjur çalışma alanı rahatlıyor .
Panjur kolay sökülüyor.
ssbman' Alıntı:
Arkada pivotlar tutuyor . Alttan üstten tutup kendine doğru çekince far yerinden çıkıyormuş . Bende incelemedim başka bir bağlantı göremedim .
Pivot ne? Bunu parça katologlarından veya servis kılavuzundan bakmaya çalışacağım. denerseniz haber verin lütfen. bende yazarım.
ssbman' Alıntı:
Valla benim el işçiliğim fena değildir , ince işlerdede baya titizimdir . Bu sebepten yapıştırma işleri bana pek zor gelmiyor ama sen yapıştırma özürlüyüm diyince tereddüt ettim . Yoksa sağ salim açıp işlemi yaptıktan sonra yapıştırma işi daha kolay bence . Zaten silikonla çalışılacağı için telafi etme şansın var hemen donan bir malzeme değil . Yalnız kapatıldıktan sonra sıkıca bantlanmalı ve 24-36 saat sonra araca takılmalı . İşçiliği ve malzeme düzgün olduktan sonra sorun çıkartmaz . millet camı ve kasayı temizlemeden üç kuruşluk silikonla kapatıyor farı 6 ay sonra su alıyor diyor . Alır tabi ...
Isıtma kısmında far camı ve far kasasını bozulmaması için dikkatli olunması gerekliliğini tekrar hatırlatayım bu arada ... Deneyerek ısı yavaş yavaş arttırılmalı .
Beklerim sorun değil. Ben bu sökme yapıştırmaya cesaret edemem, ancak yeni far almayı göze alırsam, bulursam, önce denerim ama hiç bi tecrübem yok bu konuda. Yapılırken bile görmüşlüğüm yok.
En iyisi kendimi size sevdirip, size yaptırmak gibi gözüküyor
Bu işi yapmayı planlarsanız haber verin lütfen, ameliyata bende girmek isterim. Cola, bira, yemek ne isterseniz.....
Çok ciddiyim....