90 Gün Asya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yuluturk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,645

yuluturk

Yeni Üye
2015 Haziran ayında rusya, kazakistan moğolistan, kırgızistan vb. 9 ülkeye gezi yapacağım. yaklaşık 90 gün. bu tur içine yakutistanda var. bu gezi ile ilgili çok sorularım olacak. yardım edeceklere şimdiden teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: 90 Gün Asya

güzergahım : gürcistan-rusya-moğolistan-kazakistan-kırgızistan-özbekistan-türkmenistan-azerbaycan olacak. türkmenistan ve özbekistan girişlerinde kapıdan vize alabilirmiyim. yeşil pasaportum var.yada giriş yapmadan önceki bir ülkde konsolosluğundan ?? Örneğin, kızgızistan da özbekistan konsolosluğuna gidip vize alabilirmiyim ??

merhaba,
yeni üye olmanız nedeniyle , bir bilgi sahibi olamadım...hangi vasıta ile, nasıl, ve kimlerle, böyle bir seyahati planladınız..bana yazar iseniz..sevinirim...saimsimsir

Oncelikle hoş geldiniz. Turkmenistan ve Ozbekistan vizeleri için şimdiden araştırmaya başlayın.Bu iki ülke için yeşil pasaportun onemi yok.Kapıda almak çok zor. İyi geziler. ergun

Kazakistan icin vize almaniza gerek yok pasaportunuzla gittiginizde 30 gun izin veriliyor zaten.onemli olan 1 hafta dolmadan o an hamgi sehirdeyseniz yabancilar subesine gidip ordan bir evrak alicaksiniz.2,500 tenge gibi bir fiyati var (10-15$ civari).dogu turkistan kazakistan ve kirgizistan bolgelerinde yardimci olabilirim kazakistanda okudum uygur turkuyum,bolgeye hakimim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ederim. Yaklaşık 1 yıldır bu geziyle ilgili araştırma yapıyorum. Karşılaşacağım sorunlar : (Tahminimce)
1-Özbekistan ve Türkmenistan vizeleri
2- Rusya'da Tümen-Salekhard ve Salekhard-Tiksi ve Tiksi-Yakutsk kentleri arasında arabalı feribot yolculuğu. Eğer bu mümkün olursa Kuzey Buz denizine kadar çıkmış olacağım.
Bu yolculukla ilgili youtube detaylı video yükledim. ilgilenen arkadaşlar izleyebilirler. Youtube a "yahya ulutürk" yazarsanız hemen çıkıyor zaten. Yada link : https://www.youtube.com/watch?v=nrImUwTq1Hk

Hangi araç ile gitmeyi düşünüyorsunuz? Araç ile ilgili hazırlıklarınızı paylaşırsanız hem bilgilenir hem de katkı sağlayabiliriz.

Hocam rotanız bana çok iyi geldi,ben'de nasip olursa önümüzdeki yıl çıkmayı düşünüyorum.Rota hemen hemen aynı,sizi takip ediyorum.Allah kazasız belasız gidip gelmeyi nasip etsin.Gezi detaylarınızıda bekliyoruz. Selamlar

Özbekistan ve Türkistan için kapida transit vize imkanini arastirmanizi öneririm.

Özbekistan'da 4 sene çalışmış biri olarak.

Bu ülkenin vizesi için çok önceden işe koyulmanızı.

Turist vizesinin bile zor alındığını.

Ülkede kaldığınız süre boyunca mutlaka (bir yerden otel v. b.) konaklama onayını almanızı tavsiye ederim.

Öncelikle hayırlı yolculuklar.Nasıl bir araba kullanacağımız çok önemli.Çünkü geçeceğiniz yerlerde yolların çoğunluğu bakımsız olacaktır,Türkiye de ki yolları mumla arayacaksınız.geçeceğiniz ülkelerde yedek bir güzergahınız olsun.Yolların hepsi haritalardaki gibi açık olmayabiliyor.Yakıt ikmallerinide önceden planlamanızı tavsiye ederim.Merkezi yerlerden uzaklaştıkça yakıt bulmanız sorun olabilir.Benzinlik yoktur demiyorum ama bazen sadece bir çeşit yakıt satan yerler olabilir.

всё будет хорошо!

Arabanız dizelse yukarıda dediğimi kesinlikle yapın.Çünkü seyahatiniz boyunca birçok ülkede ve benzinlikte ikmal yapacaksınız.

всё будет хорошо!

krasavchik' Alıntı:
Arabanız dizelse yukarıda dediğimi kesinlikle yapın.Çünkü seyahatiniz boyunca birçok ülkede ve benzinlikte ikmal yapacaksınız.

всё будет хорошо!

Aslında Ortasya'ya gidecekseniz benzinli(+LPG) araç ile gitmelisiniz.

Çünkü bazı yerlerde dizel benzinden daha pahalı olabiliyor.(Dönemsel mevsimsel neden olduğunu çözememiştim.)

Üstene üstlük dizeli yüz kilometrelerce temin edemeyebilirsiniz.

Benzinli aracı daha kolay tamir ettirirsiniz.

TR'den çıktıktan sonra zaten benzin çok ucuz.

Ben olsam özellikle nesil dizelle Ortaasya'ya gitmekten kaçınırdım.

@krasavchik ,

Yaşar beye diğer başlıkta sorduğumu size de sormak isterim izninizle:

Vladikavkaz-Mahaçkale-Astrahan-Volgograd-Saratov-Samara güzergahındaki yol kalitesi hakkında bilgi veya duyumunuz var mıdır?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Dün eşimle birlikte gezimi tamamlayıp sıkıntılı günlerimizde olsa sağ salim arızasız yurdumuza döndük Bulgaristan, Romanya, Macaristan,Slovakya,Polonya,Beyazrusya,Rusya,Moğolistan,Kazakistan,Azerbaycan, daha önce Gürcistana gittiğimden dolayı İrandan Vatanıma döndüm ama İranı tavsiye etmem gümrük zorluğundan ve sigorta tefeciliğinden dolayı. Veli devekaya

@Tito Santana,
Bayağı geç bir cevap olacak ama,seçtiğiniz güzergah sanırım bizim tır firmalarının Kazakistan güzerhında.Eğer yanılmıyorsam,ozaman yolların düzgün olması gerek.Ama yinede Volgograd'ta yolların "BERBAT" olduğunu söyleyebilirim.Ben "mineralnye vody-Elista-Volgograd-Tambov-Lipetsk" güzergahında seyahat ettim.Volgograd'ta kadar ki kısımı tavsiye etmiyorum bu rotada.Abartmadan sadece "çok kötü"

всё будет хорошо!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri