@
udisa
Abi teşekkürler.
Maxi'de ön ranza yapmayı düşünmedim. Kapıyı 20-25 cm sola yani tam tekerleğin yanına alabilirse, boş alıp, ranza değilde 1.95X 95-100 lük çift kişilik bir yatak yapacağım.(Masa kombinasyonlu)
Üstüne de portatif daha çok küçük çocuklara yönelik 50-60lık bir ranza düşünüyorum. (Pino ve Adria benzeri tavana doğru kaldırılabilir olacak.) Yani masaya dönüştürdüğümde ranzayı kaldırıp, orada camı açıp yemek yenebilir bir alan yaratma amacındayım. Bu şekilde arka yatağı hiç masaya dönüştürmeme gerek kalmayacak.
Ender GÜNEY bey, söylediğniiz gibi çok ılımlı ve yardımcı olmaya gönüllü bir üreticiymiş. Telefon görüşmemizde bunu net olarak anladım. Sorduğum sorulara aldığım cevabım şu şekilde: @
atcyildiz
1- Maxi boş hali tam olarak kaç kg geliyor? 550 kg civarı geliyormuş. Mobilyalı standart olarak 750 kg geliyormuş. Yani Mobilyalar, sıhhı tesisat, mutfak banko, evyeler, ocak, buzdolabı aksesuarları 200 kg fark ettiriyormuş. Mobilyayı suntalam yerine Kavak kullanmak ortalama 50-60 kg düşürürmüş. Yani 690-700 kg geleceğini söylüyor.
2-Ön tarafa arka cam benzeri 50 x 135 cm cam olur mu ve yatak masa kısmına sola olduğu gibi sağ tarafa da 50X70 cam ekleyebilir miyiz? Ön cam takılabilmesi için ön tüplük tavana doğru geldiği için biraz daha bombe vererek kapak kısmına doğru yapılabilir ve cam takılabilir dedi. Ön açılabilir cam konusunda araç ile giderken hangi marka/cam olursa olsun %1 oranına su alabilir dedi. Sabit cam öneriyor. Sabit kesinlikle almaz ama açılabilir camın araç ile hızla giderken yağmur suyunu azda olsa alacağında ısrarlı. Ama ben Avrupa'lı yapıyor, o riske girerim dedim. Belki cam biraz küçültülebilir dedim, olabilir dedi. Yan cam zaten takılabiliyormuş.
3- Kapı lastiğe kadar 20-25 cm sağa çekilebilir mi? Lastiğe kadar çekerim, istediğin yere alırım, sıkıntı olmaz dedi.
4- Boş karavan olarak sattığı modelinde elektrik&sıhhi tesisat var mı? Elektrik pano ve priz koyuyormuuş. Yani elektrik tesisatı var. Sadece su yani sıhhi tesisat ve mobilya yok.
Sonuç: Karavanı istediğim modele uygun yapabiliyor. Ağırlık olarak, beklediğim ağırlıklara yakın kalacak gibi gözüküyor. Gerçi MAY Karavanda 670 kg civarı bekliyorum demiştim, bunda 690 civarı sanırım şase kaynaklı fark gibi gözüküyor. (May Orhan Usta 15-20 kg hafif yeni vidalı şase yapmıştı.)
Belki Al-Ko şase kulalnılıp, buradan da avantaj sağlanabilir. Ama elbette buda ekstra olur.
Cam değişikliğinin maliyetini şuanda almayacağım için sormadım. Ama 2 cam ortalama 2-3.000 TL arttırsa ve bunu KDV indirimi olarak saysam, 4-5.000 TL de Al-Ko şase farkı olsa 30.000 TL ye istediğim gibi bir karavan alabiliyorum.
Mobilya, tesisat, gaz hattı, mutfak/banyo ekipmanları, depolar, ek ışık led/elektrik ekipmanları, 15.000 TL gelse 45.000 TL ye harika bir karavan olacak. +5.000 TL dıştan kasetli Tuvalet, +5.000 TL Isınma ve Sıcak su desek, +5.000 TL ek asesuar, TV, çadır, branda vb desek 60.000 TL ye bu iş tamam gibi gözüküyor.
Orhan Usta'nın 4 metresi, mevcut modeller aynı fiyat kalsa +2.000 TL 3.80 metre farkı gibi olsa, 46.000 TL oluyor, +9.000 TL Plexi cam farkı ile, 55.000 TL oluyor. Yukarıda saydığım diğer aksesuarlar ile 70.000 TL barajını aşmış oluyor.
Kilogramın hemen hemen aynı kaldığını düşünürsek, 10.000 TL fiyat farkı var gibi gözüküyor.
Görüşünüz nedir?