750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 471,630
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Umarsanın tek parça ve fiberglass olması profosyonel bir karavan görünümü vermiş. Biraz daha araştırdığımda firmanın bir çok sektöre imalat yaptığını farkettim.
Bu zaman kadar reklamlara pek önem vermemişler ki acep .
Firma cam elyaflı polyester üreticisi gibi. İstenilen şeyi kalıpla çıkartabiliyor. Hemde hafif malzeme.
Aşağıda internet siteleri mevcut.

Umarsan Cam Takviyeli Polyester Otomotiv Yan Sanayii Reklam Panoları Poliüraten Ürünler Model Tasarım ve Kalıplama

Aslında herkes profosyonel yaptığı işi yapsa ortaya çok güzel iş çıkar.

Mesela umarsan dış kabini-alko alt takımı-içini profosyonel iç tasarımcı-elektrik sistemini o konuda uzman bir firma verecek. Hepsini birleştirmek fazla zor olamsa gerek.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=5aj9xdwmh2c

Son düzenleme:

Etiketler
@emurat

Monoblok gövde eksiz tek parça gövdeyi simgeliyor. Buda sızdırmazlık anlamında önemli bir gösterge olarak görülüyor. Zamanla karavanın yol şartlarında ek yerlerinde açılma kaynaklı su alması olabileceği mantığı ile Monoblok gövdenin faydalı olduğu belirtiliyor.

@Demirak

Hocam monoblok gövdeyi anladım da. Fiberglas ı anlamadım. Fiberglas nasıl oluyor. Yeterince sağlam mıdır? Diğer karavanlar neyden yapılıyor? Misal May karavan Orhan usta ne kullanıyor bu gövdeyi yaparken?

@emurat

Selamlar,

Ben 1-2 yıldır Karavanlar konusunda araştırma yapıyorum. Karavan imalatı ve yapım detayları konusunda çok bilgim yok. Ama fikrimi sorduğun için şu şekilde cevaplayabilirim: Gördüğüm kadarıyla tüm karavanların imalatında sandviç sistem dediğimiz sistem kullanılıyor. İçi kavak/ahşap orta kısmı yalıtım malzemesi(taş yünü vb.) dış kısımda Fiber/polyester(aslıda farklı kavramlar ama hep aynı anlamda konuşuluyor) ya da aliminyum presleniyor.

Aliminyum & fiber ayrımı ile ilgili gördüğüm ve incelediğim kadarıyla karavanların çoğu Fiber. Özellikle Off Road karavanlar aliminyum kullanıyor gibi gözlemliyorum. Bunu Aliminyum'un daha dayanıklı yapısına bağlayabiliriz.

Monoblok dediğimiz ve konuştuğumz teknoloji karavan yapımında yeni teknoloji olarak belirtiliyor. Sandviç panel gibi bloklar yerine tek gözde yapısı var. Tek parça/eksiz olduğu için zamanla yol şartları gereği eklerin açılması ve su alma vb sorun yaşanmadığı belirtiliyor.

MAY Karavan da dış kaplamayı polyester kullanıyor.

Son düzenleme:

sayın Demirak , (taş yünü vb.) demişsiniz,hangi marka taş yünü kullanıyor ? o markayı biraz inceleyim.

@tilsimonline

Gündoğdu Karavan: MAVERA 6.50 – Gündoğdu Karavan

Tiny Ev Konseptinde de okumuştum: AİLECE TATİL KEYFİ İÇİN HER ARAÇLA ÇEKİLEBİLEN ASİLVAN WEEKEND Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 781609886

Diğer markalarda sözlü olarak kullandığını söyleyen birkaç marka vardı ama size gstermek için Web sitelerine baktığımda bilgi bulamadım. Bu yüzden güvenemediğim için onları söylemiyorum.

Ara yalıtım konusunda taş yünü ve özellikle strafor köpük tarzı uygulamalar okuyorum. Daha başka varsa, dediğim gibi o detayları bilmiyorum.

Merhabalar, Yeni karavanımı teslim aldım ve şarj olayını çözmeye çalışmama rağmen kafam pek basmadı yardımınızı rica ederim. Karavanımda 2 adet 100 amper jel akü, 1200 lük invertör ve güneş panelleri var. Karavanımı kamp alanına çektiğimde akülerimin dolduğundan pek emin değilim. İnvertör aynı zamanda karavanım

Merhabalar, Yeni karavanımı teslim aldım ve şarj olayını çözmeye çalışmama rağmen kafam pek basmadı yardımınızı rica ederim. Karavanımda 2 adet 100 amper jel akü, 1200 lük invertör ve güneş panelleri var. Karavanımı kamp alanına çektiğimde akülerimin dolduğundan pek emin değilim. İnvertör aynı zamanda karavanım
Satıcı firma invertör aynı zamanda karavanınızı şarj ediyor dedi ama 3 gündür takılı olmasına rağmen şarj edemedim. Ayrı bir akü şarj cihazı mı almam gerekli? Ayrıca karavanımı elektriğe bağladığımda prizleri invertörden sökerek ana şebeke hattına takmaktayım, invertörüde şarj olması amaçlı açık bırakmaktayım,doğru mu sizce?

Satıcı firma invertör aynı zamanda karavanınızı şarj ediyor dedi ama 3 gündür takılı olmasına rağmen şarj edemedim. Ayrı bir akü şarj cihazı mı almam gerekli? Ayrıca karavanımı elektriğe bağladığımda prizleri invertörden sökerek ana şebeke hattına takmaktayım, invertörüde şarj olması amaçlı açık bırakmaktayım,doğru mu sizce?

Hocam burası yanlış başlık olmuş. Burası yeni karavan almak isteyenlerin bölümü. Dolayısıyla da kullanım tecrübemiz az. Sen yeni konu açıp anabaşlığa yazarsan daha çok cevap alırsın.

@PY1409

Hayırlısı olsun, kazasız belasız.

Murat hocamın da dediği gibi, teknik konularda çok fazla bir bilgimiz yok. Bu yüzden enerji ile ilgili başlığa yazın isterseniz?

Bu arada hani marka aldınız?

Herkese merhabalar, bir süredir yazılanları takip ediyordum. Çok faydalı bir başlık, emeği geçenlerin emeğine sağlık

Dün İzmit fuarda Umarsandan 3.60 sipariş ettim. Monoblog olması, buzdolabı, ocak gibi beyaz eşyalarda iyi markalar kullanılmış. 2 çocukla bakalım nasıl olacak :smiley:

Saygılar, Selamlar

Sent from my iPhone using Tapatalk

Herkese merhabalar, bir süredir yazılanları takip ediyordum. Çok faydalı bir başlık, emeği geçenlerin emeğine sağlık

Dün İzmit fuarda Umarsandan 3.60 sipariş ettim. Monoblog olması, buzdolabı, ocak gibi beyaz eşyalarda iyi markalar kullanılmış. 2 çocukla bakalım nasıl olacak :smiley:

Saygılar, Selamlar

Sent from my iPhone using Tapatalk
Oncelikle hayirli olsun...Iyi gunlerde kullanmaniz dilegiyle...Bu karavanin gorselleri...tanitim videosu...katalog vs. varmidir...2020 yilinda uretici firmalarin hala urunlerinin iNTERNET tabanli tanitimlarinda bu kadar zayif olmasini aklim almiyor...Zaman ve butceler kisitli her yerli karavan ureticisini tek tek ziyaret etme imkanimiz da yok...O yuzden firmalarin biraz daha kurumsal olmalari detay ve guncel internet siteleri uzerinden urunleri hakkinda bilgi vermelerini bekliyorum ki internet sitesi olan bir cok ureticinin siteleri guncel bile degil....Biraz vizyon fena olmaz kanaatimce...

osmankk
Karavanınız hayırlı olsun.. Güle güle kullanın.. Karavan hakkındaki görüşleriniz neler? Neden tercih ettiniz? İç dizaynı kullanışlımı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON KONULAR

Geri