@
velarenka
Öncelikle Carabinata karavanınızı güle güle kullanın. Amacım hevesinizi kırmak değil. Ama gerçekleri de kendimize göre yorumlayıp, burada karavan düşünen arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim.
Söylediklerinizden fiyatı evet düşüktür, evet camları plexi dışa açılırdır. Sahip olmadığım için ürünün arkadasında duran bir markamı bilmiyorum. Ama yıllara sair bir marka olduğundan arkasında duran diye düşünüyorum.
Ama geniş bir karavan değildir. Özellikle banyo/Wc bölümü. Kesinlikle iddia ediyorum 80 kg dan yüksek kişiler banyo yaparken portatif tuvaleti dışarı çıkarır. Başka türlü ben sığamadım. Gardrop/Kıyafet dolabı/çekmecesi anlamında hiçbir şey yok. Ranzanın karşısına buzdolabı konmuş, oda 50 lt ve başka alternatif yok. 3.25 metre boyu zaten bu alan darlığını açıklıyor.
Tamam dediğiniz gibi ucuzdur, camları plexidir. Ama iç hacmi geniş derseniz, yapmayın etmeyin derim.
Bu arada MAY Karavanın O1 belgesi olmadığını ben iddaa ediyorum. Ya da O1 belgesi isteyenlere farklı karavan yapıyor, bilmiyorum. Çünkü teslim ettiği karavanlarda dediğim gibi yan reflektörler yok, plakalık yok ve plakalık ışığı yok. (Carabinata'nın O1 belgesi resmi olarak varmış, listeye ekleyeceğim.)
@
KrmHarita
Evet, Ortiz ağır basıyordu. Ama son yaptığını okudunuz mu bilmiyorum... 3.90 modelin 2 kişiliğini getirmişler. Ön cam eklemişler ve karavan 750 kg üstü olmuş. Yani 4 kişiliği O1 belgeli, 2 kişiliği 750 kg üstü satıyorlar
Bu durum pazarlama stratejisi olarak açıklasalar da ben farklı yorumladım. O yüzden bir anda arkaya atıverdim. Benim için güven önemlidir. Hatta ilk sıradadır. Hele milyarlar verip, uzun yıllar kullanacağım birşey alacaksam...
------------------------------------------------------------------------
Birde konu dışı olarak dün bir karavancı abimizin karavanına ziyarete gittim. Kendisi foruma girmiyor, yaşça da büyük. Bana karavanda her türlü cihazın 12 V olması ile ilgili deneyimlerini anlattı. Ve buzdolabı ile ilgili bir bilgi verdi. 220 V dolapların çalışma sesi ile 12 V'un sesi takdir edersiniz farklı. 4 metreden küçük 750 kg altı karavanlarda mutfak yatak bölümüne daha yakın olduğundan 220 V dolabın akşam çalışma sesinden rahat uyumanın çok zor olacağını söylüyor. Bu yüzden özellikle dolapta 12 V seçmemi öneriyor.
Hiç bu konuda düşünmemiştim. 4 metre altı (Yatak bölümü mutfağa yakın) 220 V buzdolabı kullanan karavan sahibi arkadaşlar bu yoruma katılır mı acaba?