750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 471,428
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Bu arada bazı geliştirmeler yapmışlar 3.75 modeli için. Banyoya yuvarlak açılabilir bir cam koymuşlar. Karavanın sürgülü camları artık dışa açılır tipte cam olup standart olacakmış.

@Sami Demirpaz

Evet, Erba Karavan MAY Karavan ile şuan fiyat/sunulan anlamında en uygunu. MAY'de Eylül ayına sıra veriyordu en son.

Erba'da banyo camı ve dışa açılır cam ile ilgili bilgi vermişlerdi. Bence en önemli sorun, 4 kişilik karavanın 3 kişilik masa düzenine sahip olması. Ve bir de ağırlık. 750 kg altı versiyonunda kullanılan iç malzemeyi çok kişi beğenmiyor. (Kavak değilmiş.) Birde 750 kg altı olsa bile 700 kg altı olmadığı için kritik eşikte kalıyor. Bu durumda 650-670 kg ağırlığı ile MAY daha cazip kalıyor.

Bu arada bazı geliştirmeler yapmışlar 3.75 modeli için. Banyoya yuvarlak açılabilir bir cam koymuşlar. Karavanın sürgülü camları artık dışa açılır tipte cam olup standart olacakmış.
Bunlar güzel gelişmeler birde 4.10 a koydukları arka stop ve plakalık ekinide 3.75 e koysalar süper olur

@Sami Demirpaz

Evet, Erba Karavan MAY Karavan ile şuan fiyat/sunulan anlamında en uygunu. MAY'de Eylül ayına sıra veriyordu en son.

Erba'da banyo camı ve dışa açılır cam ile ilgili bilgi vermişlerdi. Bence en önemli sorun, 4 kişilik karavanın 3 kişilik masa düzenine sahip olması. Ve bir de ağırlık. 750 kg altı versiyonunda kullanılan iç malzemeyi çok kişi beğenmiyor. (Kavak değilmiş.) Birde 750 kg altı olsa bile 700 kg altı olmadığı için kritik eşikte kalıyor. Bu durumda 650-670 kg ağırlığı ile MAY daha cazip kalıyor.

3.75 Modeli ile ilgili olarak 620 kg belirttiler. Aküsü 2 adet güneş paneli dahil olarak.

Bunlar güzel gelişmeler birde 4.10 a koydukları arka stop ve plakalık ekinide 3.75 e koysalar süper olur

Eve malesef değişiklik yapmıyor bu konuda. 3.75'den günde 2 adet üretiyormuş. Herhangi bir ekleme çıkartma kişiselleştirme yapamıyor. ( Koltuk mobilya renkleri dışında ) Günde 1.5 karavan üretirsem zarar ederim bu fiyatı veremem diyor. Hak verdim o konuda.

4.10 olan modeli günde 1 adet çıkıyormuş, onda bazı ufak ekleme çıkartmalar yapılabilir.

Birde 3.75 Offroad modeli var. Ben onunla ilgileniyorum. 65 cm yerden yükseklik var.

Stanadart ile Offroad modeli arasında 3 adet farklı nokta var. 4.000TL fiyat farkı var.

*Şase'si 3mm daha kalın/etli malzeme
*BFG Lastikli 16" Jant ( Standart 14" jant )
*Arka stop lambaları

Resim cekebildiniz mi nasıl birşey olduğunu hafta sonu gidince göreceğim elbette ama merak ettik simdiden...

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resim cekebildiniz mi nasıl birşey olduğunu hafta sonu gidince göreceğim elbette ama merak ettik simdiden...

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

95946f4846e60cf5fcebec189d0d1046.jpg

Tatmin edici bir resim yok malesef elimde.

Eve malesef değişiklik yapmıyor bu konuda. 3.75'den günde 2 adet üretiyormuş. Herhangi bir ekleme çıkartma kişiselleştirme yapamıyor. ( Koltuk mobilya renkleri dışında ) Günde 1.5 karavan üretirsem zarar ederim bu fiyatı veremem diyor. Hak verdim o konuda.

4.10 olan modeli günde 1 adet çıkıyormuş, onda bazı ufak ekleme çıkartmalar yapılabilir.

Birde 3.75 Offroad modeli var. Ben onunla ilgileniyorum. 65 cm yerden yükseklik var.

Stanadart ile Offroad modeli arasında 3 adet farklı nokta var. 4.000TL fiyat farkı var.

*Şase'si 3mm daha kalın/etli malzeme
*BFG Lastikli 16" Jant ( Standart 14" jant )
*Arka stop lambaları
Yani bir şofben bile ekletemeyecekmiyiz bu biraz sıkıntılı

Yani bir şofben bile ekletemeyecekmiyiz bu biraz sıkıntılı

Yanlış yönlendirmek istemem, şohben , webasto gibi donanımlar ekleniyor. Ama kapısı burdan olmasın şurdan olsun, bu camı alalım başka yere takalım gibi kişişelleştirmeleri yapamayacaklarını anladım.

Yine de firma ile teyid etmenizi tavsiye ederim. Beni olduğu hali kurtarıyor diye çok irdelemedim o konuyu.

Yanlış yönlendirmek istemem, şohben , webasto gibi donanımlar ekleniyor. Ama kapısı burdan olmasın şurdan olsun, bu camı alalım başka yere takalım gibi kişişelleştirmeleri yapamayacaklarını anladım.

Yine de firma ile teyid etmenizi tavsiye ederim. Beni olduğu hali kurtarıyor diye çok irdelemedim o konuyu.
Tamam anladım şimdi teşekkür ederim yapısal değişiklikler ile ilgili bir sıkıntım yok

diye yazınca camların 90 derece yukarı doğru kalkacağını düşünmüştüm... ondan dolayı nasıl göründüğüne dair fotograf varmı dıye sormustum ama sanırım bu tip camlar sürgülü minibüs tipi...

diye yazınca camların 90 derece yukarı doğru kalkacağını düşünmüştüm... ondan dolayı nasıl göründüğüne dair fotograf varmı dıye sormustum ama sanırım bu tip camlar sürgülü minibüs tipi...

Yok yeni camlı modelin resmi değil bu. Resimdeki model eski tip camlı. Yeni camlara bir iki hafta içinde geçecekler diye anladım.

Selamlar,
Benim sorum şu: 90 derece tam açılan temperli cam, havalandırma anlamında minibüs camına göre daha faydalı olabilir. Ama çift kat plexi camın yerini tutar mı?
Plexi hafif, hadi ağırlık önemli değil, mevcut ağırlıkları kabul ettik diyelim.
Plexi Polis kalkanlarında kullanılan kırılması çok çok zor bir madde. Mesela taş atılıpta kırılamadığını biliyorum. Dolayısıyla normal camda bu güvenlik açığını ne yapacağız?
Son olarak, temperli camın çift cam olmadığı için sıcak/soğuk geçirgenliği çift kat plexiye göre çok çok daha fazla olacak. Bu durumda 40 derece sıcaklıkta bir günde serinlik bir yer bulsanız ve camları kapatsanız bile size çok faydası olmayabilir. Soğukta ısı geçirgenliğine girmiyorum bile.
Ayrıca, Fuarda birebir tecrübesini yaşadığım ve paylaştığım havalanıdmra sorununda, Erba 3.75'de mutfak bölümünde bir havalandırma yok. Yani karavan önünde ön bölümde ve yanlarda bir pencere yok.
Sadece arka bölümde sol ve sağda olmak üzere 3 cam var. Yatak/Masa bölgesi için bu yeterli olabilir. Ama mutfak bölgesini nasıl havalandıracağız?
(Banyo camı da olmasaydı çok çok kötü olabilirdi. Banyoya cam koymaları olumlu olmuş.)

Sevgili demirak kardeşim mutfak bölümünde havalandırmaya gerek olacağını düşünmüyorum neden dersen kapı zaten mutfağın yanında arka bölümde ki üç cam ve öndeki kapı yeterli olacaktır diye düşünüyorum keşke kapı iki parçalı olsa çok çok daha iyi olurdu tabi tavan havalandirmasinida unutmayalım tuvalet cami zaten olacakmış havalandırma anlamında sıkıntı çıkmaz 3.75 te güvenlik bölümüne birşey diyemem

Son düzenleme:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR