750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 471,478
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
@mustafaatk

Evet, Carpento'nun sürgülü cam knousunu yazımda paylamıştım. Orada çalışan bir arkadaş sosyal medyada benimle paylaşmıştı. Ancak sürgülü minibüs camından kaçtığımız bu dönemde ben gerek su alma gerekse tam açılmadığı için havaladırma anlamında çözüm olmayacağını düşünüyorum.

@pasolvon

Mutlu olmanıza sevindim :smiley:

Pino Faruk beyle ilgili de görüşmemiz oldu. Onuda paylaşacağım. Oda güzeldi :smiley:

@Çelebii

Erba, Erba, Erba...
Nedir bu Erba?

Ucuz muymuş... İç malzemesi nedir? Kavak olmalı Kavak olmalı diyenler, Erba alın diyor. O1 olacak diye alan kişilerin bile tanımlayamadığı iç malzeme kullanıyor. Ayrıca 720-725 kg olan karavana nasıl gerçek O1 deriz?

Tüp koy, Kişisel eşyalar, 100 amp akü, atık deposu derken 800 kg oldunuz. Ne oldu gerçek O1?

4 kişilik karavanda 3 kişilik yemek masası için mi alalım?

KDV dahil 40.000 TL olan fiyatı mı ucuz? Mesele ucuzluksa, minibüs camıysa, içinin kavak olmaması ise NK alalım. Niye illaki Erba alıyoruz?

Bir soraki yazımda NK ile ilgili de değerlendirme yapacağım.

Bütçe kısıtından, para biriktirmeye çalışmaktan başımız dönmüşken, sivri sivri kişiler geçmişte fiyatları yükseltiyorsun diyordu. Üreticiler buraya bakmıyorlar bile, kendi kendimize gelin güvey olmaya, çok değerliyiz demeye gerek yok... Onlar zaten kendilerince fiyatları yükseltmiş, biz hala X marka, X marka diyoruz...
Erba ve NK kıyaslanmaz bile
NK ile ilgili bu kadar şikayet varken ben kendini kanıtlamadan almam
Sonuçta amatör üretim, sipariş gelince apar topar yapılıyor
Erba Türkiye'nin en fazla karavan üreten ve satan firmalarından biri
Seri üretim yapıyorlar
Pek şikayet yok
Ayrıca 5.25 kullandım,ağır olması dışında gayet memnun kaldım
5.25 i de sıfır almıştım ve pazarlıkla indirim yapmışlardı
Ayrıca KDV ödemedim o zaman

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar,

Fuar ile ilgili ilk mesajımı Carpento ile ilgili yazmıştım. 2-NK Karavan, 3- Hotomobil, 4- Carvan Karavan, 5- Umarsan Rena ve 6- Pino(Kısa bir yazı olacak) ile ilgili de bu şekilde yazı yazacağım. Ancak yoğunluğum sebebiyle fırsat buldukça paylaşıyorum, kusura bakmayın.

Bir de Crawler ve Başoğlu ile ilgili birşey yazmayacağım. Başoğlu'na gittiğimde patron bey misafirleri ile oturuyordu. Bekledim ama görüşmesi bitmemişti. Diğer ilgilenen arkadaşlar da sorduğum sorular ile ilgili bilgisi olmadıklarını söylediler. Zaten İzmir bayisinden detaylı incelemiştim ve paylamıştım.(Bu arada İzmir bayisi kapandı?) Bana göre işçiliği çok iyi olmasına rağmen en büyük sıkıntısı 750 kg a yaklaşan standart ağırlığı ve 1.80 yüksekliği idi.

Birde Sosyal medyada resim paylaştıkları, Faytonların kaldırılması kampanyasında, Caretta karavanı fayton romörk haline dönüştürüp, "Biz Fayton sorununu çözdük Sayın İmamoğlu" demeleri, buna dikkat çekmeleri benim için olumluydu. Ama 500-600 kglık bu romörkü hangi aracın çekeceğini de bilemedim...(Çevrecilik sebebiyle elektrikli araç olmalıdır diye düşünürken, üstündekilerle 700 kg a yaklaşan ağırlığı hangi elektrikli araç çekebilir? Sanırım çekici sorununu çözmemişler.)

Crawler, içinde ağırlık probleminden geçtiğimiz yazılarda bahsetmiştim. Diğer Fuarlarda incelediğim için zaten detaylı inceleme yapma gereği duymadım. Özellikle Avrupa'da bilinirliği sebebiyle çok başarılı olduğu biliniyor, bence başarısının sırrı, özgün tasarım ve en önemlisi Dünya'da çok alternatifin olmadığı Offroad karavan sınıfında olmasıdır. Benim için Carpento gibi ağırlık odaklı çalışma yaparlarsa, özellikle Izz modelinin yatak kapasitesi sebebiyle 650 kg lara düşerse o zaman değerlendirilebilir olabilir. Ama elbette fiyatının yüksek oluşuda yine Carpento ikilemini bana yaşatır diye düşünüyorum. Ağırlığı bu seviyelerde olmadığı için zaten şuan konuşmaya gerek yok.

Diğer markalar O2 kategorisinde ya da Motokaravan sınıfında üretim yaptıkları için sadece bazılarının içine girerek, bazılarına da uzaktan bakarak gözlemlemekle yetindim.
Sevgiler,

Son düzenleme:

Crawler de özgün tasarimdan ziyade güney afrika cumhuriyeti karavan üreticisi conqueror den kopya cekmis olduğunu düşünüyorum... Aynı zamanda avusturalyada çok fazla kullanıyor oranın iklimine ve koşullarına çok uyumlu bir karavan...

Üretici web adresi
Conqueror Off Road Campers | Industry Leaders In Caravan & Trailers

Değerlendirmeleri beklemeye devam...

GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar,

CNR 2020 Kamp Karavan Fuarı ile ilgili 2. mesajımda NK Karavan ile ilgili yaptığım gözlem, Firma sahibi görüşmesi ve çektiğim resimleri paylaşmak isterim:

2. Mesajım:

NK Karavan - 3.90 - Ritim 506 Modeli

Firma sahiplerimizle el sıkışıp, "ben Burak memnun oldum. Gezenbilirde O1 kategoride liste tutuyoruz, sizin karavanınızda listede detaylı bilgi alabilir miyim?" dediğimde pek hoş karşılanmadığımı söyleyebilirim. İlgilendiler ama yüzlerinde hiç tebessüm görmedim. Ve verilen cevaplar daha çok kısa ve öz cevaplardı.

O1 Belgesi: Özellikle O1 belgesi konusunda sorduğum soruya, direk "benimle gel, orada bazıları ileri geri yazıyor, belgeyi göstersem onlara karşı paylaşacak mısın?" diye sorduğunda, göster paylaşmazsam telefonumu vereyim, arayıp paylaşmadın dersin dedim. (Mesajımın sonundaki resimlerde görebilirsiniz.)

Dava süreci: Evet, onları yıpratmış. Saklamıyorlar. Dava neticelendi mi diye sorduğumda, evet kaybettik, temiz bir sayfa açtık dediler. Bu arada en kalabalık stand NK Karavandı diyebilirim. Hatta 2 bölüm kiralamışlar. Standları da büyüktü. Yani gelen kişiler pek dava vb süreçleri önemsemiyorlar diye gözlemledim.

Ağırlık: Karavanların ağırlıkları net olarak 730-740 kg seviyelerinde. Bu yüzden altın listemizde değerlendiremiyoruz ama kalitesinin ciddi anlamda arttığını net olarak söyleyebilirim. Fiyatları zaten herkesin bildiği gibi çok cazipti.

Kalite ve Donanım: Fuardaki karavanlarda artık banko üzerinde gaz bağlantılı ocak gördüğümü söyleyebilirim. Çok net olarak gözlerimle gördüm ki, cam tavan işçiliği Ortiz'den daha başarılıydı. En ufak bir yerde silikon izi görmedim. Yüzeyler ve ekler pürüzsüzdü. Perde çok rahat hareket ediyordu.

İç Dizayn: Özgün olarak şuanda sadece kendilerinin kullandığı iç dizayn, bana göre biraz sıkıntılı bir yerleşim olmuş. Bunu resimlerde görebiliyordum, gerçekte de net olarak gördüm. Banyo'nun arkada olması ve havalandırma camı takılamaması, yan ranzalarda cam olmaması ve sadece minibüs tipi ön sağ/solda 2 cam sürgülü camı olması ciddi bir havalandırma sorunu yaratmış. Bu cam meselesini konuştuğumda istediğiniz yere ek ücret karşılığı takarız dedi. Almayı düşünen arkadaşlara önerim, mutlaka 2 ranzaya ayrı ayrı ek ücretle cam taktırmaları olacak.

GENEL GÖZLEMİM: Tüm gözlemlediğim O1 kategorisindeki karavanlarda otururken Fuarda, NK Karavan ve Carpento'da içinde yalnız oturmama rağmen terlediğimi ancak sadece Pino karavanda ön cam olduğu ve direk açılabilir olması sebebiyle Faruk beyle 30 dakikalık konuşmam sırasında hiç terlemediğimi belirtmeliyim. (Gerçi Pino'da oturduğumuz karavan O1 kategorisinde değildi.) Bu gözlemimde bile tam açılır camın yarattığı hava sirkülasyonunun içinde oturmada yarattığı rahatlığı birkez daha anladım.

İç Dizayn Devamı: İç deri kaplama verdiği hissi çok hoşuma gitti. Zamanla atma yapıp bollaşır mı bilemedim. Ama dediğim gibi sıfır kalite hissi güzeldi. Banyo keşke duşa kabin panelden yapılmasaydı. İç genişliği güzel. Hem estetik olsun hem de içi gözükmesin diye resimle kaplanmış ama o resim zamanla atar diye düşünüyorum. Onu geçtim, mutlaka o kabinden su sızar. Evlenmeden önce bekar evimde aynı kabin yapısında banyom vardı. 6 aydan sonra ufakta olsa mutlaka su sızması yapıyordu. (Kapılardan) Bence o kısmı da mevcut mobilya yapısı ve kapısı ile yapabilirlerdi. (İçi de su geçirmez olarak)

Buzdolabı üstü cam sebebiyle Gardrop çalışamamışlar. Elbette bunda ranzanın dikine konumu iç dizayn sıknıtısı belirleyici olmuş. Ancak buzdolabı üstünü şahsi eşyalarınızı koymak için kullanabilirsiniz.

Kendi dizaynları olarak ön tüplük tasarımlarını beğendim. Gövdeye entegre saklı değil ama yine de diğer kutularına göre daha estetik duruyordu.

Carpento bile (Carpento Faruk beyin paran yoksa NK alabilirsin, sözünde dolayı bile dedim (!)) karavan kapısı konusunda çalışma yapmazken, NK'da standart olarak estetik bir karavan kapısı görmek çok hoştu. Bence her markada olmalı hatta artık şu kapı 2 bölmeli yapılmalı.

Ayrıca daha büyük 657 modeli de vardı ama O2 olduğunu düşünerek detaylı incelmedim.

Sonuç olarak:

Erba, Uncle, Ortiz vb 700 kg üstü O1 kategorisi karavanlarda en ucuz fiyatı ile ekonomik çözümler için iyi bir çözüm olarabilir NK Karavan. Kendi adlarına O1 belgeleri ile, yurt dışına yaptıkları ihracat ile bence geçmişlerine dedikleri gibi temiz bir sayfa çekmişler gibi. Ancak sahipleri biraz sert, çok fazla güler yüz beklemeyin :smiley:) Su alma konusunda verdikleri garanti ve malımızın arkasındayız imajı bence olumluydu.

Kardeşim, ben en uygun yollu, belgeli, 4 kişilik karavan bakıyorum, hemen almak istiyorum, biraz görüntüsü olsun, cam tavanı da çocuklar çok sever diyorsanız ben tavsiye ederim.
Ama geçmiş olumsuzluk önemli, 700 kg altı olmalı, banyo duşa kabin nedir, iç dizayn sebebiyle gardrop yok, ek olarak pencere vb para veremem diyorsanız biraz daha çıtayı yükseltip, 40.000 TL dolaylarında Erba ve kilo sıknıtım olmasın, içi sağlıklı kavak olsun derseniz MAY Karavan değerlendirebilirsiniz.

Ben bu karavanı alır mıyım? Tercih etmem çünkü, hem ağırlığı fazla hem de iç dizaynı bana uygun değil. Gardrop benim için önemli, duşa kabin yapısı benim için başlı başına bir sorunu teşkil ediyor. Camlarda ben minibüs camı istemiyorum, ek cam açma maliyeti vb derken bana pahalıya gelebileceğini düşünüyorum.

Değerlendiren ve ilgilenen arkadaşların bilgisine.

Sevgiler,

Image01.jpeg

Image02.jpeg

Image03.jpeg

Image06.jpeg

Image07.jpeg

Image09.jpeg

Son düzenleme:

Crawler de özgün tasarimdan ziyade güney afrika cumhuriyeti karavan üreticisi conqueror den kopya cekmis olduğunu düşünüyorum... Aynı zamanda avusturalyada çok fazla kullanıyor oranın iklimine ve koşullarına çok uyumlu bir karavan...

Üretici web adresi
Conqueror Off Road Campers | Industry Leaders In Caravan & Trailers

Değerlendirmeleri beklemeye devam...

Selamlar,

Gönderdiğiniz marka da IZZ modeli ile ilgili gerçekten birebir aynı çizgiler var. Bir ortaklık var mı, kim kimden esinlendi bilemedim. Ama firmanın eski olduğunu okuyunca sizinde belirttiğiniz gibi bizim esinlenmemiz büyük olasılık gibi duruyor. Bir ortaklık/Ortak üretim yoksa o halde "Özgün tasarım" sözünü geri alıyorum.

Avustralya kıtasında rekabet ettiği Brüder firması var. Ayarlanabilir süspansiyon sistemi sebebiyle daha Offroad yapısına sahip diyebilirim. Ama fiyat olarak elbette Crawler'dan pahalı gözüküyor.

Dediğim gibi dünyada mevcut karavanlar gibi çok rekabet edilebilir bir piyasası yok Offroad karavanların. Bu ve belki de fiyat avantajı Crawler'ı öne çıkarıyor diye düşünüyorum. (Tasarım avantajını geri aldım :smiley:)

Ben de tam olarak aynisini dusundum carpento iletisini okuduktan sonra. Hatta pino faruk bey konusuyormus gibi geldi mesajin ortalarinda :smiley: tamamen ayni tavir karavanlarin kalitesinin de ayni cikma ihtimali yuksek bu durumda. Hos mobilyalar akan tavanlar azarlanan yalanlanan musteriler. Basarilar kendilerine avrupa pazarinda.

Mesajı açıp açıp okuyorum. Vallahi günümü şenlendirdi yaptığınız inceleme. Okuyup okuyup sesli gülüyorum farklı farklı yerlerde. Ben iyi güldüm, Allah ta sizi güldürsün Faruk bey.

Karavan işi yapan Faruk'lar bir değişik oluyor demekki. Pino sahibi Faruk bey de bir röportajında avrupa karavanların kalitesiz olduğunu, kendilerinin daha kaliteli üretim yaptığını iddia ediyordu.

Yersiz kibir insanı komik duruma düşürüyormuş gerçekten.

Merhaba, gezenbilir i uzun suredir takip etsemde üye olup yazmayı hiç düşünmemiştim fakat elzem oldu, anlamadığım şu; bir insan yeni, eski farklı üyeliklerden kendi kendine yazıp cevap verince ne oluyor anlamış değilim, gerçekten tebessüm ile okuyorsam da diğer arkadaşlarıda uyarmak hasıl oldu ona göre okusunlar yazılanları

Merhaba, gezenbilir i uzun suredir takip etsemde üye olup yazmayı hiç düşünmemiştim fakat elzem oldu, anlamadığım şu; bir insan yeni, eski farklı üyeliklerden kendi kendine yazıp cevap verince ne oluyor anlamış değilim, gerçekten tebessüm ile okuyorsam da diğer arkadaşlarıda uyarmak hasıl oldu ona göre okusunlar yazılanları
Biraz daha spesifik olunması gereken enteresan bir yorum. En son benim son derece objektif bir postuma cevap yazildigi icin üstüme mi alinmam gerekiyor acaba?

Çünkü eğer öyle ise son derece kırıcı olduğunu ve yanıldığınızı bilmenizi isterim. Cevap yazan arkadaşla şimdiye kadar hiç bir etkileşimim olmadığı gibi geçmiş postlarımı ve açtığım konuları da incelemenizi, akabinde görüşünüzü tekrar gözden geçirmenizi rica ederim.

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar,

CNR 2020 Kamp Karavan Fuarı ile ilgili 2. mesajımda NK Karavan ile ilgili yaptığım gözlem, Firma sahibi görüşmesi ve çektiğim resimleri paylaşmak isterim:

2. Mesajım:

NK Karavan - 3.90 - Ritim 506 Modeli

Firma sahiplerimizle el sıkışıp, "ben Burak memnun oldum. Gezenbilirde O1 kategoride liste tutuyoruz, sizin karavanınızda listede detaylı bilgi alabilir miyim?" dediğimde pek hoş karşılanmadığımı söyleyebilirim. İlgilendiler ama yüzlerinde hiç tebessüm görmedim. Ve verilen cevaplar daha çok kısa ve öz cevaplardı.

O1 Belgesi: Özellikle O1 belgesi konusunda sorduğum soruya, direk "benimle gel, orada bazıları ileri geri yazıyor, belgeyi göstersem onlara karşı paylaşacak mısın?" diye sorduğunda, göster paylaşmazsam telefonumu vereyim, arayıp paylaşmadın dersin dedim. (Mesajımın sonundaki resimlerde görebilirsiniz.)

Dava süreci: Evet, onları yıpratmış. Saklamıyorlar. Dava neticelendi mi diye sorduğumda, evet kaybettik, temiz bir sayfa açtık dediler. Bu arada en kalabalık stand NK Karavandı diyebilirim. Hatta 2 bölüm kiralamışlar. Standları da büyüktü. Yani gelen kişiler pek dava vb süreçleri önemsemiyorlar diye gözlemledim.

Ağırlık: Karavanların ağırlıkları net olarak 730-740 kg seviyelerinde. Bu yüzden altın listemizde değerlendiremiyoruz ama kalitesinin ciddi anlamda arttığını net olarak söyleyebilirim. Fiyatları zaten herkesin bildiği gibi çok cazipti.

Kalite ve Donanım: Fuardaki karavanlarda artık banko üzerinde gaz bağlantılı ocak gördüğümü söyleyebilirim. Çok net olarak gözlerimle gördüm ki, cam tavan işçiliği Ortiz'den daha başarılıydı. En ufak bir yerde silikon izi görmedim. Yüzeyler ve ekler pürüzsüzdü. Perde çok rahat hareket ediyordu.

İç Dizayn: Özgün olarak şuanda sadece kendilerinin kullandığı iç dizayn, bana göre biraz sıkıntılı bir yerleşim olmuş. Bunu resimlerde görebiliyordum, gerçekte de net olarak gördüm. Banyo'nun arkada olması ve havalandırma camı takılamaması, yan ranzalarda cam olmaması ve sadece minibüs tipi ön sağ/solda 2 cam sürgülü camı olması ciddi bir havalandırma sorunu yaratmış. Bu cam meselesini konuştuğumda istediğiniz yere ek ücret karşılığı takarız dedi. Almayı düşünen arkadaşlara önerim, mutlaka 2 ranzaya ayrı ayrı ek ücretle cam taktırmaları olacak.

GENEL GÖZLEMİM: Tüm gözlemlediğim O1 kategorisindeki karavanlarda otururken Fuarda, NK Karavan ve Carpento'da içinde yalnız oturmama rağmen terlediğimi ancak sadece Pino karavanda ön cam olduğu ve direk açılabilir olması sebebiyle Faruk beyle 30 dakikalık konuşmam sırasında hiç terlemediğimi belirtmeliyim. (Gerçi Pino'da oturduğumuz karavan O1 kategorisinde değildi.) Bu gözlemimde bile tam açılır camın yarattığı hava sirkülasyonunun içinde oturmada yarattığı rahatlığı birkez daha anladım.

İç Dizayn Devamı: İç deri kaplama verdiği hissi çok hoşuma gitti. Zamanla atma yapıp bollaşır mı bilemedim. Ama dediğim gibi sıfır kalite hissi güzeldi. Banyo keşke duşa kabin panelden yapılmasaydı. İç genişliği güzel. Hem estetik olsun hem de içi gözükmesin diye resimle kaplanmış ama o resim zamanla atar diye düşünüyorum. Onu geçtim, mutlaka o kabinden su sızar. Evlenmeden önce bekar evimde aynı kabin yapısında banyom vardı. 6 aydan sonra ufakta olsa mutlaka su sızması yapıyordu. (Kapılardan) Bence o kısmı da mevcut mobilya yapısı ve kapısı ile yapabilirlerdi. (İçi de su geçirmez olarak)

Buzdolabı üstü cam sebebiyle Gardrop çalışamamışlar. Elbette bunda ranzanın dikine konumu iç dizayn sıknıtısı belirleyici olmuş. Ancak buzdolabı üstünü şahsi eşyalarınızı koymak için kullanabilirsiniz.

Kendi dizaynları olarak ön tüplük tasarımlarını beğendim. Gövdeye entegre saklı değil ama yine de diğer kutularına göre daha estetik duruyordu.

Carpento bile (Carpento Faruk beyin paran yoksa NK alabilirsin, sözünde dolayı bile dedim (!)) karavan kapısı konusunda çalışma yapmazken, NK'da standart olarak estetik bir karavan kapısı görmek çok hoştu. Bence her markada olmalı hatta artık şu kapı 2 bölmeli yapılmalı.

Ayrıca daha büyük 657 modeli de vardı ama O2 olduğunu düşünerek detaylı incelmedim.

Sonuç olarak:

Erba, Uncle, Ortiz vb 700 kg üstü O1 kategorisi karavanlarda en ucuz fiyatı ile ekonomik çözümler için iyi bir çözüm olarabilir NK Karavan. Kendi adlarına O1 belgeleri ile, yurt dışına yaptıkları ihracat ile bence geçmişlerine dedikleri gibi temiz bir sayfa çekmişler gibi. Ancak sahipleri biraz sert, çok fazla güler yüz beklemeyin :smiley:) Su alma konusunda verdikleri garanti ve malımızın arkasındayız imajı bence olumluydu.

Kardeşim, ben en uygun yollu, belgeli, 4 kişilik karavan bakıyorum, hemen almak istiyorum, biraz görüntüsü olsun, cam tavanı da çocuklar çok sever diyorsanız ben tavsiye ederim.
Ama geçmiş olumsuzluk önemli, 700 kg altı olmalı, banyo duşa kabin nedir, iç dizayn sebebiyle gardrop yok, ek olarak pencere vb para veremem diyorsanız biraz daha çıtayı yükseltip, 40.000 TL dolaylarında Erba ve kilo sıknıtım olmasın, içi sağlıklı kavak olsun derseniz MAY Karavan değerlendirebilirsiniz.

Ben bu karavanı alır mıyım? Tercih etmem çünkü, hem ağırlığı fazla hem de iç dizaynı bana uygun değil. Gardrop benim için önemli, duşa kabin yapısı benim için başlı başına bir sorunu teşkil ediyor. Camlarda ben minibüs camı istemiyorum, ek cam açma maliyeti vb derken bana pahalıya gelebileceğini düşünüyorum.

Değerlendiren ve ilgilenen arkadaşların bilgisine.

Sevgiler,

Ekli dosyayı görüntüle 518000

Ekli dosyayı görüntüle 518002

Ekli dosyayı görüntüle 518003

Ekli dosyayı görüntüle 518004

Ekli dosyayı görüntüle 518005

Ekli dosyayı görüntüle 518006

Çok teşekkürler bilgilendirme için, NK gerçekten düşük bütçe için iyi bir alternatif ve artık O1 belgeleri de resmileştiğine göre, gerçekten alternatif olarak değerlendirilecek ürünler listesine girdi bence. Bundan sonra da hatalar, sıkıntılar olacaktır mutlaka (Tüm üreticiler için) samimiyet ile bunları da aşacaklarını düşünüyorum. Ticaretin güzel tarafı geçmişi temizlemek hem zor hem kolaydır, temiz beyaz sayfa açtık sözünü önemsedim ben şahsen. Zaman içinde marka daha iyi bir yere gelecektir mutlaka.

Ama parası olmayan NK alsın hadsizliğinin özrü yok tabi. Parası olan da NK alabilir ve kimse kimseye nereden ne alacağını sormaz. Bu cümlemin yeri de belli zaten.

İfşa edin

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yazdığınız yazıyı okuyunca ne yazdığınızı anlayamadım Lütfen daha basit ve örnek vererek fikrinizi bir daha açıklarmısınız? teşekkür ederim

Son düzenleme:

Forumda binlerce üye var herkesi zan altında bırakmışsınız. Rahatsız olduğunuz konu veya konuları, kişi veya kişileri belirtirseniz o arkadaşlarında kendilerini ifade etme şansı olur. Şu anda tepkinizin kime olduğu belli değil.

Selamlar,

Nk karavan ile ilgili sosyal medyada da ciddi ithamlar ile “sakın almayın” şeklinde paylaşımlar çıkmaya başladı...
Kaporasını alamamalarından bahsediyorlar...

Elbette araştırmadan iddialara inanmak olmaz, ama Yine de alacak olan arkadaşlar yoğurdu üfleyerek yemelerini öneriyorum.

Şu aşamada ucuz karavanlarda Erba ve May aynı çizgide rekabet eder haldeler...

Şu adreste fuara ilişkin görüşlerimi belirttim.

Yerli Çekme Karavan Üreticileri

Çoğu 750 altı gruba girdiği için buradan da paylaşayım istedim.

Mesajınızın üzerine bir kaç kişi tarafından size cevap hakkı tanınmış olmasına rağmen 3 gündür cevap vermediğinizden ortada kalan konuyu nihayete erdirmek isterim. İddianızı tam olarak bir noktaya doğrultamasanız da doğrultsaydınız bile yönetimden rica edilip IP adreslerinde çakışma olup olmadığının tespiti çok kolay bir konuydu. Ancak vermemiş olduğunuz cevap nedeniyle ve ilk mesajınız olması nedeniyle bu yazınızı manipülatif bir yorum olarak görmekteyim.

Az önce yazdığım gibi, sizin iddianız yani "insanların kendi kendilerine cevap yazmaları" yönetimin de desteği ile üyelerdeki IP çakışması üzerinden çok kolay ispat edilebilir, bunun için tek yapmanız gereken adres vermek. Peki ya siz burada eleştirisi yapılan bir üretici adına çalışmadığınızı ya da sorumlusu olmadığınızı ispatlayabilir misiniz?

Selamlar,

CNR 2020 Kamp Karavan Fuarı ile ilgili 3. mesajımda "Hotomobil" ile ilgili yaptığım gözlem ve çektiğim resimleri paylaşmak isterim:

3. Mesajım:

Hotomobil Karavan - Ronin - Gladiatör - Troy Modelleri

Çok lafı uzatmadan direk şunu söyleyebilirim ki, Hotomobil markasından bir karavan almak istiyorsanız çok paranız olacak. Standart donanım ve ekstralara girdiğinizde emsallerine göre ciddi rakamları gözden çıkarmanız gerekiyor.

Ronin

Geçmişte de paylaşmıştım. Ronin Türkiye'nin ilk ve tek alkovenli 0 motokaravanı diyebiliriz. Donanım paketleri, Doblo üzerine 3 kişi kapasiteli karavan yapısı çok iyi. Resimlerde alkoveni küçük gibi geldi ama canlı gördüğümde tavan hekisi ile çok rahatlıkla 1 yetişkin 1 çocuk kalabilir. (Mutfak dolap altında gizli bir teleskopik merdiveni var.)

Ancak gel gelelim, Doblo'nun tek kabini sebebiyle 3 ruhsata işli kemerli yolcu taşınabildiği için bence en büyük negatifliği bu gibi gözüküyor. Özellikle ÖTV'siz alma durumunuz varsa (geçmiş yazımda da belirttiğim gibi 303.000 TL limit altında kalması sebebiyle engelli arkadaşlarım bu karavanı ÖTV'siz olarak alabilir.) full modelinin 150.000-200.000 TL arasına düşen fiyatı bu anlamda avantajlı duruyor. Doblo alt yapısında olduğu için 1.6 dizel motorun ekonomikliği ve 17 m3 lük bir motokaravan boyutlarında değilde ufak şehir içinde de rahatlıkla kullanılabilir olması da bir avantaj.

İşçiliğe diyecek sözüm yoktur. U masa işlevseldi. Mutfakta rahatlıkla ayakta kaldım. Ayrıca Taek kaplama banyosuna girdim ve çıkmadım :smiley:

Troy

2 kişilik monoblok çekme karavan modeli. 3.10 metre uzunluğa ve 650 kg yola çıkmaya hazır ağırlığa sahip. Dolayısıyla kişisel yük ile bile çok rahatlıkla 750 kg altı kalacak bir karavan. Ancak günümüzde 3.60 metrede 600 kg ağırlık yakalanabildiyse, 3.10 için biraz daha ağırlık azaltma sağlayabilirler diye düşünüyorum.

Şase Al-Ko, karavan içi yükseklik 1.90. 100 litre temiz su tankı ile 60 litre atık su tankı standart. (Atık su tankının standart olması ayrı bir hoş geldi.)

Yatak ölçüsü de 130X190 olarak belirtildi. Yani standart karavan çift kişilik yatağına sahip diyebiliriz.

Bu arada 650 kg yola çıkma ağırlığı içinde 95 Amper Jel Akü'de var. Avrupa karavanlarda gördüğümüz "Yola Çıkmaya Hazır" kavramı için verilen ağırlık bilgisi bence çok yerinde olmuş.

Standart donanım 69.000 TL fiyat etiketine sahip. Burak, dediğin gibi çok pahalı değilmiş demeyin. Bu fiyatın içinde, ek pencere, tavan heki, portatif tuvalet, Wc heki ve Buzdolabı yok (Buzdolabı modelleri tam karavan tipi, titreşim korumalı ve 3 sistem). Onları eklediğinizde 90.000 TL yi aşıyorsunuz. (Buzdolapsız alırsanız 85.000 TL lere alabilirsiniz.)

Bu arada resmi olarak ilan ettikleri opsiyon fiyatları piyasa fiyatlarına yakın. Yani aman aman afaki farklar koymamışlar.

Karavan genel olarak 2 kişi için ideal gözüküyor. Ağırlığı ve boyutları ile iyi. Ama fiyatı ile meşhur Niewiadow'a rakip düzeyde. Ona göre en büyük avantajı yerli olması ve açılabilir tavan olmaması olabilir.

Gladiatör

Karavan konseptinde özellikle yurtdışında olan pickup üstü alkovenli karavanlarda ülkemizde de artık 2. bir marka ürün çıkardı. Pino bu konuda öncülük ederken, Hotomobil'de çıkardığı ürünle bir nevi Pino'ya rakip oldu. 410 kg ağırlığı ile Pick-up araçların taşıma kapasitesini aşmıyor, en önemlisi 2.90 metre uzunluğu ile kasadan dışarı çıkmıyor. (Kasadan dışarı çıkma olayı Pino Faruk bey ile yaptığımız 30 dakikalık konuşmada da geçti. Kendisi mevzuat çaığını kendisine göre yorumlayarak 30-50 cm kapak boyu sebebiyle kasadan karavanın aşabileceğini söylüyor. Ancak benim mevzuat yorumuma göre yükün kapaktan aşmaması gerekiyor. )

Bu noktada, Hotomobil mevzuatı direk karşılamış. Ancak kasa kapağını aşmaması sebebiyle, özellikle kabine girmede nasıl bir merdiven/rampa kullanılabilir diye düşünmeden edemedim. En önemlisi kabini aşmaması için sınırlandırılan 2.90 metrelik uzunluk, 2-3 kişi için karavan içinde biraz yetersiz kalmış gibi hissettim. Örneğin, buzdolabı tek kişilik yatağa dönüşen masa/yatak kombinasyonu altına yer açılmış. (Ayak ucuna) Buda karşılıklı otururken 1.78 olan boyumla beni bir hayli sıkıştırdı diyebilirim. Yani içeride masada oturup, zorla yemek belki yenebilir. Ama keyif yapılamayacağını kesinlikle söyleyebilirim.

Alkoven yatak 130X185 olarak standart çift kişilik yatak ölçülerini karşılıyor.

Tek kişilik masa/yatak da 60X185 cm ölçülerinde...

Ancak yine Ronin'de bahsettiğim durum bu model de farklı olarak var. Pickuplar genelde çift kabin 4-5 kişilik araçlar. Ancak kabine aldığınız bu kasa sadece 3 yatak içeriyor. Dolayısıyla +1+2 kişi için ya ek çadır ya da ek yatak için çekme karavan daha almanızı zorunlu kılıyor.

Kabinin standart donanımda fiyatı 39.000 TL. 55 litre temiz su deposu, 95 Amper aküsü, 1 gözlü ocağı standart.
Ancak yine Troy'da ki gibi, tuvalet, buzdoalabı ve heki/ek cam kombinasyonu bu fiyat içinde değil.

Sonuç olarak:

Kalite anlamında tüm ürünleri çok iyi. Karavan gibi donanımları olması insanı ayrıca mutlu ediyor. (Plexi camları, kavak iç dizaynı vb.). Firma özellikle ihracat konusunda çok istekli. Alkovenli Doblo garantili motokaravan olması sebebiyle ve rakibi olmaması sebebiyle öne çıkıyor. Yukarıda bahsettiğim gibi, engelli olan ve karavan hayali kuran kişilere direk hitap ediyor.

Gladiatör biraz küçük. Ufak 2-3 kişi için ek 40-50.000 TL vermek elbette tartışılır. Keşke en azından bir 4 kişilik olabilseymiş...

Hotomobil'de genel olarak banyo/tuvalet düzenini çok beğendim. Banyo kısmına uyguladıkları teknelerde çok hoş duran zemin taek kaplama, süper olmuş.

Benim için belki Allah nasip ederse çocuklar büyür ve sadece eşimle 1-2 kişilik gezintiler yaparım dediğimde otomatik versiyonu geldiğinde Ronin anlamlı olabilir. Ama şuan için yukarıda bahsettiğim gibi kişi sayısı yetersiz kalıyor. Bence firma artık 4-5 kişilik modeller geliştirmeli. Sadece 2-3 kişilik modeller bekarlar ve çiftler için anlamlı olabilir. Ama çocuğu olanlar ne yapsın? :smiley:

Şu anda değerlendirdiğimizde, 2-3 kişi için Hotomobil markası karavanları biraz maliyetli duruyor. Kilo ve kalite anlamında hiçbir sorunları yok. Ama dediğim gibi insan 2 kişi için bu kadar masrafa girmeye değer mi diye düşünmeden edemiyor. Özellikle çekme karavan modeli Troy'u 4 metrelere çıkarıp, kapasitesini de 4-5 kişiye çıkarırlarsa, en azından kalabalık aileler için bir çözüm sunmuş olurlar. Elbette bunu yaparken, çok kaliteden ödün vermeden özellikle 600-650 kg ağırlığı bozmadan çözüm sunmalarını bekliyoruz.

Gelecekte ben inanıyorum ki, böyle bir ürün sunacaklar. Takip etmeye devam...

Gladiatör Resimleri:

001.jpg

002.jpg

TROY Resimleri:

003.jpg

005.jpg

Ronin Resimleri:

008.jpg

009.jpg

Son düzenleme:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR

Geri