Selamlar,
CNR 2020 Kamp Karavan Fuarı ile ilgili 2. mesajımda NK Karavan ile ilgili yaptığım gözlem, Firma sahibi görüşmesi ve çektiğim resimleri paylaşmak isterim:
2. Mesajım:
NK Karavan - 3.90 - Ritim 506 Modeli
Firma sahiplerimizle el sıkışıp, "ben Burak memnun oldum. Gezenbilirde O1 kategoride liste tutuyoruz, sizin karavanınızda listede detaylı bilgi alabilir miyim?" dediğimde pek hoş karşılanmadığımı söyleyebilirim. İlgilendiler ama yüzlerinde hiç tebessüm görmedim. Ve verilen cevaplar daha çok kısa ve öz cevaplardı.
O1 Belgesi: Özellikle O1 belgesi konusunda sorduğum soruya, direk "benimle gel, orada bazıları ileri geri yazıyor, belgeyi göstersem onlara karşı paylaşacak mısın?" diye sorduğunda, göster paylaşmazsam telefonumu vereyim, arayıp paylaşmadın dersin dedim. (Mesajımın sonundaki resimlerde görebilirsiniz.)
Dava süreci: Evet, onları yıpratmış. Saklamıyorlar. Dava neticelendi mi diye sorduğumda, evet kaybettik, temiz bir sayfa açtık dediler. Bu arada en kalabalık stand NK Karavandı diyebilirim. Hatta 2 bölüm kiralamışlar. Standları da büyüktü. Yani gelen kişiler pek dava vb süreçleri önemsemiyorlar diye gözlemledim.
Ağırlık: Karavanların ağırlıkları net olarak 730-740 kg seviyelerinde. Bu yüzden altın listemizde değerlendiremiyoruz ama kalitesinin ciddi anlamda arttığını net olarak söyleyebilirim. Fiyatları zaten herkesin bildiği gibi çok cazipti.
Kalite ve Donanım: Fuardaki karavanlarda artık banko üzerinde gaz bağlantılı ocak gördüğümü söyleyebilirim. Çok net olarak gözlerimle gördüm ki, cam tavan işçiliği Ortiz'den daha başarılıydı. En ufak bir yerde silikon izi görmedim. Yüzeyler ve ekler pürüzsüzdü. Perde çok rahat hareket ediyordu.
İç Dizayn: Özgün olarak şuanda sadece kendilerinin kullandığı iç dizayn, bana göre biraz sıkıntılı bir yerleşim olmuş. Bunu resimlerde görebiliyordum, gerçekte de net olarak gördüm. Banyo'nun arkada olması ve havalandırma camı takılamaması, yan ranzalarda cam olmaması ve sadece minibüs tipi ön sağ/solda 2 cam sürgülü camı olması ciddi bir havalandırma sorunu yaratmış. Bu cam meselesini konuştuğumda istediğiniz yere ek ücret karşılığı takarız dedi. Almayı düşünen arkadaşlara önerim, mutlaka 2 ranzaya ayrı ayrı ek ücretle cam taktırmaları olacak.
GENEL GÖZLEMİM: Tüm gözlemlediğim O1 kategorisindeki karavanlarda otururken Fuarda, NK Karavan ve Carpento'da içinde yalnız oturmama rağmen terlediğimi ancak sadece Pino karavanda ön cam olduğu ve direk açılabilir olması sebebiyle Faruk beyle 30 dakikalık konuşmam sırasında hiç terlemediğimi belirtmeliyim. (Gerçi Pino'da oturduğumuz karavan O1 kategorisinde değildi.) Bu gözlemimde bile tam açılır camın yarattığı hava sirkülasyonunun içinde oturmada yarattığı rahatlığı birkez daha anladım.
İç Dizayn Devamı: İç deri kaplama verdiği hissi çok hoşuma gitti. Zamanla atma yapıp bollaşır mı bilemedim. Ama dediğim gibi sıfır kalite hissi güzeldi. Banyo keşke duşa kabin panelden yapılmasaydı. İç genişliği güzel. Hem estetik olsun hem de içi gözükmesin diye resimle kaplanmış ama o resim zamanla atar diye düşünüyorum. Onu geçtim, mutlaka o kabinden su sızar. Evlenmeden önce bekar evimde aynı kabin yapısında banyom vardı. 6 aydan sonra ufakta olsa mutlaka su sızması yapıyordu. (Kapılardan) Bence o kısmı da mevcut mobilya yapısı ve kapısı ile yapabilirlerdi. (İçi de su geçirmez olarak)
Buzdolabı üstü cam sebebiyle Gardrop çalışamamışlar. Elbette bunda ranzanın dikine konumu iç dizayn sıknıtısı belirleyici olmuş. Ancak buzdolabı üstünü şahsi eşyalarınızı koymak için kullanabilirsiniz.
Kendi dizaynları olarak ön tüplük tasarımlarını beğendim. Gövdeye entegre saklı değil ama yine de diğer kutularına göre daha estetik duruyordu.
Carpento bile (Carpento Faruk beyin paran yoksa NK alabilirsin, sözünde dolayı bile dedim (!)) karavan kapısı konusunda çalışma yapmazken, NK'da standart olarak estetik bir karavan kapısı görmek çok hoştu. Bence her markada olmalı hatta artık şu kapı 2 bölmeli yapılmalı.
Ayrıca daha büyük 657 modeli de vardı ama O2 olduğunu düşünerek detaylı incelmedim.
Sonuç olarak:
Erba, Uncle, Ortiz vb 700 kg üstü O1 kategorisi karavanlarda en ucuz fiyatı ile ekonomik çözümler için iyi bir çözüm olarabilir NK Karavan. Kendi adlarına O1 belgeleri ile, yurt dışına yaptıkları ihracat ile bence geçmişlerine dedikleri gibi temiz bir sayfa çekmişler gibi. Ancak sahipleri biraz sert, çok fazla güler yüz beklemeyin
) Su alma konusunda verdikleri garanti ve malımızın arkasındayız imajı bence olumluydu.
Kardeşim, ben en uygun yollu, belgeli, 4 kişilik karavan bakıyorum, hemen almak istiyorum, biraz görüntüsü olsun, cam tavanı da çocuklar çok sever diyorsanız ben tavsiye ederim.
Ama geçmiş olumsuzluk önemli, 700 kg altı olmalı, banyo duşa kabin nedir, iç dizayn sebebiyle gardrop yok, ek olarak pencere vb para veremem diyorsanız biraz daha çıtayı yükseltip, 40.000 TL dolaylarında Erba ve kilo sıknıtım olmasın, içi sağlıklı kavak olsun derseniz MAY Karavan değerlendirebilirsiniz.
Ben bu karavanı alır mıyım? Tercih etmem çünkü, hem ağırlığı fazla hem de iç dizaynı bana uygun değil. Gardrop benim için önemli, duşa kabin yapısı benim için başlı başına bir sorunu teşkil ediyor. Camlarda ben minibüs camı istemiyorum, ek cam açma maliyeti vb derken bana pahalıya gelebileceğini düşünüyorum.
Değerlendiren ve ilgilenen arkadaşların bilgisine.
Sevgiler,
Ekli dosyayı görüntüle 518000
Ekli dosyayı görüntüle 518002
Ekli dosyayı görüntüle 518003
Ekli dosyayı görüntüle 518004
Ekli dosyayı görüntüle 518005
Ekli dosyayı görüntüle 518006