750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 483,237
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yazdiklariniza sonuna kadar katiliyorum tabiki kimse bu isi hayir olsun diye yapmiyor ancak hem paran yoksa git nk al diyip hemde 89 a adria var neden seni alayim gibi soruda sacma sapan cevap veriliyorsa musteriye yaklasim az cok kendini belli ediyor.Beyefendi cari acigi cok dusunuyorsa cebinde ki cep telefonunu gitsin vestelle degistirsinde samimiyetini anlayalim
Paran varsa gel yoksa bi sagol bile demem bakis acisiyla faruk beye kolay gelsin umarim bakis acisini duzeltir

Etiketler
altı
Arkadaşlar gidin Erba karavandan ihtiyacınıza göre 3.75 yada 4.10 TD alın
Fiyatları uygun, pazarlık ederseniz KDV de belki almazlar,yada az alırlar
Ben Erba 5.25 kullanmıştım,ağır olması dışında hiç bir sorun yokdu,çok da memnun kalmıştım
751 kilo olursa mahvolurum gibi bir paranoyadan kurtulun
Bu şekilde 20 yıl karavan sahibi olamazsınız
Camlar minibüs camı olsun ,ne olacak,açınca havalanıyor,
Zaten soğuk havalarda karavan camı da olsa ısıtıcı olmadan olmaz
Sonradan taktırırsınız bir vebasto
700 kg civarı ve O1 belgesi olsun yeter
800 kiloya kadar birşey olmaz
4.10 da oturma 3 kişilik oluyor gibi
Ancak 2 yetişkin 2 çocuk sığar
Yada açılıp kapanan bir tabure konulur yemek yerken
Yatak açıkken çıkış kapısı biraz daralıyor,ama dar da olsa geçiliyor
Zaten gece sürekli dışarı çıkmak gerekmez
Güneş paneli TV vb zaten tesisatı çekip verirler

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Carpentoda buzdolabı,Ocak,lavabo,tuvalet, ısıtıcı,panel hiçbiri yok 60 bin diyorlar
Kafayı yemiş
Neymiş efendim parası olan gelsinmiş
Kaç tane karavan satmış
Bir tane kopya üretip arkadaşına vermiş
O da Instagram'dan reklamını yapıp duruyor
Başka da alan duyulmadı

Mesajı açıp açıp okuyorum. Vallahi günümü şenlendirdi yaptığınız inceleme. Okuyup okuyup sesli gülüyorum farklı farklı yerlerde. Ben iyi güldüm, Allah ta sizi güldürsün Faruk bey.

Karavan işi yapan Faruk'lar bir değişik oluyor demekki. Pino sahibi Faruk bey de bir röportajında avrupa karavanların kalitesiz olduğunu, kendilerinin daha kaliteli üretim yaptığını iddia ediyordu.

Yersiz kibir insanı komik duruma düşürüyormuş gerçekten.

Son düzenleme:

Carpento burada ürettiği karavanı, bir avuç karavan gönüllüsüne anlatamıyorsa, yurt dışına açıldığında ne bekliyor. Kendince onlardan daha iyi olduğunu düşünüyor herhalde ama unutmasınki onlar yıllardır bu işi yapıyor kendileri daha emekleme aşamasında. Zaten önce bu egolarını aşmak zorundalar.

Ne bekleyecek hocam. Öncelikle olay airstream'ın kulağına giderse -ki lansman için fuara katılmaları gerekeceği için gider- kendilerini ciddi ve yüklü miktarda tazminat isteyen uluslararası bir patent davası bekleme ihtimali oldukça güçlü. Tasarımdan "esinlenmek" o kadar kolay değil maalesef. Aynı durum maalesef umarsan rena 3 için de geçerli.

Bu airstream basecamp;
Gallery | Basecamp | Travel Trailers | Airstream

Bu ise airstream nest;
Gallery | Nest | Travel Trailers | Airstream

Son düzenleme:

Birebir kopya çekmiş her iki firma da

15 yıl önce Tekstil sektöründe Desinatör olarak yaklaşık 6 yıl çalıştım. Bazı müşteriler kopya yapmak istedikleri ürünler üzerinde orjinalinden farklı olarak 7 değişiklik yapıyorlardı. Bu farklılıkla lisans/patent cezalarından kurtulduklarını söylüyorlardı. Ben hukuki durumunu yada yasal durumunu bilmiyorum. Bana göre her şeyden önce ahlaki bir durum değil ancak piyasa böyle çalışıyor. Bu firmalar patent davaları ile karşılaşma ihtimalleri yüksek bir ihtimal. Matematikte 2+2=4 yapar ancak hukukta her zaman 2+2=4 yapmaz.

Başka bir iş için bulunduğum İstanbul'da bugünüm öğleden önce boştu. Fuara gittim. Denizci olarak önce BoatShow'u gezeyim dedim. 10 dk sonra çıktım. Girişe "orta sınıf giremez" yazmalılardı. Sergilenen tekneler hep üst sınıf idi. Hadi şimdi de karavanlara bakayım deyip geçiş yaptım. Aklımda Hotomobil, Umarsan ve Carettta Uncle vardı. Hotomobil farklı bir segment. Şirin, ama ÖTV yükü nedeniyle aşırı pahalı. Yetkili 70.000 TL civarında ÖTV araç fiyatına ekleniyor dedi. Karavan parası!

Aynı firmanın çekme karavanını da gezdim. Bana hitap etmedi. Karavanın üstü dışarıdan türbe gibi duruyor.

Umarsan'a geçtim. Büyük olan modelinde sabit yatak bölümüne geçerken başımı tavana vurdum. Boyum 1.82. Detay işçiliklerinde birtakım olumsuzluklar gördüm. Ayrıca içerisinin de komple fiber olması bana uymadı. Soğuk geldi açıkçası.

Caretta Uncle ise çok hoşuma gitti. Ancak standart modeli 65.000 TL+KDV idi!

Sanırım Avrupa karavan alacağım. Paramla rezil olmak istemiyorum. Bu benim görüşüm elbette. Herkesin görüşüne saygım var. Ancak biraz daha fazla ödeyip, piyasaya yeni girmiş, burnundan kıl aldırmayan dekoratör ya da mobilyacıların karavanlarında deneme tahtası olmak istemiyorum. İlk iki karavanımda bunu aradan çıkardım zaten.

Bu forum sayesinde sadece karavanları değil üreticilerinide tanıma şansımız oluyor insanlar kimden yakınlık görürse oradan alışveriş yapma eğiliminde oluyorlar çok beğendiğinim bir ürünü satıcıya antipati duyduğumda almaktan vazgeçiyorum

Merhaba. Evet siz zamanında yazmıştınız. Nasıl tahmin ettiniz. Güney Karavanıda unutmayalım. Güneydede fiyat oynamadı sanırım.

Evet Güney karavanın da fiyatı oynamadı
Ender Bey'in burayı takip ettiğini sanmıyorum
Zaten fiyat uygun olduğu için bol bol satıyor
Takip etse bile buradaki saçma yorumlardan etkilenip fiyat arttırmaz
Onun belli bir kar marjı var ve bu ona yetiyor
Evet Güney karavan kullandım
Bir gram su almadı
Karda kışta su almıyor
Ancak genel olarak malzeme kalitesi zayıf
Görsellik iyi değil
İş görür mü ,görür
Ama Erba çok daha iyi
Her ikisini de denedim
Erba 4.10 TD öneririm
Ama yok benim karavan hedefim 2023,para biriktireceğim,751 kilo olursa ölürüm falan diyorsanız bekleyin

Ustadim sonuç olarak erba nin bu 410 u hakkaten cebe ve akla uyuyor. Teşekkürler... Hepimizin gönlünde aslanlar yatıyor lakin hakikatler farklı . Başlangıç için fena değil, Avrupa benim icin biraz daha hayal.. Yoksa akıllı düşünene kadar deli dağlar aşacak

@mustafaatk

Evet, Carpento'nun sürgülü cam knousunu yazımda paylamıştım. Orada çalışan bir arkadaş sosyal medyada benimle paylaşmıştı. Ancak sürgülü minibüs camından kaçtığımız bu dönemde ben gerek su alma gerekse tam açılmadığı için havaladırma anlamında çözüm olmayacağını düşünüyorum.

@pasolvon

Mutlu olmanıza sevindim

Pino Faruk beyle ilgili de görüşmemiz oldu. Onuda paylaşacağım. Oda güzeldi

@Çelebii

Erba, Erba, Erba...
Nedir bu Erba?

Ucuz muymuş... İç malzemesi nedir? Kavak olmalı Kavak olmalı diyenler, Erba alın diyor. O1 olacak diye alan kişilerin bile tanımlayamadığı iç malzeme kullanıyor. Ayrıca 720-725 kg olan karavana nasıl gerçek O1 deriz?

Tüp koy, Kişisel eşyalar, 100 amp akü, atık deposu derken 800 kg oldunuz. Ne oldu gerçek O1?

4 kişilik karavanda 3 kişilik yemek masası için mi alalım?

KDV dahil 40.000 TL olan fiyatı mı ucuz? Mesele ucuzluksa, minibüs camıysa, içinin kavak olmaması ise NK alalım. Niye illaki Erba alıyoruz?

Bir soraki yazımda NK ile ilgili de değerlendirme yapacağım.

Bütçe kısıtından, para biriktirmeye çalışmaktan başımız dönmüşken, sivri sivri kişiler geçmişte fiyatları yükseltiyorsun diyordu. Üreticiler buraya bakmıyorlar bile, kendi kendimize gelin güvey olmaya, çok değerliyiz demeye gerek yok... Onlar zaten kendilerince fiyatları yükseltmiş, biz hala X marka, X marka diyoruz...

Son düzenleme:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SON KONULAR - FORUM