Bir kez daha üstüne bastırarak ifade etme gereği duyuyorum
İthal ürünlerle donatılmış çok estetik bir avrupa karavan olan Adria malum sitede 86 bin tl ye satılırken
Şu halleri ve eksik ve kalitesiz donanımlarıyla
May-ortiz-erba-başoğlu uncle-saly vb. Bu halleriyle hepsinin kdv dahil fiyatı 30-40 bin arasında bir fiyatı olması gereklidir
Havadan atıp tutmak kolay
Sorun bakalım 2019 da kaç tane karavan satmışlar
On taneyi geçmez
Ülke ekonomik krizde,vatandaşın alım gücü düşük
Kimse eline 70-80 bin tl alıp,hadi gidip 750 kg bir yerli karavan alayım demiyor
Karavan satıcıları beni daha iyi anlayacaklardır
LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi, senin görüşlerine önerm verdiğimi ve fikirlerini önemsediğimi biliyorsun.
Ancak bazı yorumlarını anlamıyorum ve hatta nasıl bunu yazar diye de söylemeden edemiyorum.
1- Adria 360 DK dediğimiz 86.000 TL olan (Pazarlıkla 83.000 TL ye de bırakıyorlarmış.) karavanın donanımlarına baktınız mı?
Benim bahsettiğim ve 72.000 TL hesapladığım MAY'deki donanımlara göre baktığınızda,
*Amortisör yok, 122.88 Euro KDV Hariç
*Kapı sinekliği yok, 188 Euro KDV Hariç.
*Hareketli Giriş Basamağı 14 Euro KDV Hariç.
*5L 220 V elektrikli Boyler (Dışarıdan elektrik almak gerekiyor ancak kamp alanlarında elektrik dalgalanması sebebiyle çalışmıyormuş. Yani verim alınamıyor. 5 litre kazanı olması da çalışma bile hızlı su ihtiyacını karşılayamıyor.)
*50 litre su tankı, Atık su tankı yok ve fiyatı 74,88 Euro KDV Hariç.
*Güneş paneli yok ve ne kadara takıyorlar bilmiyorum.
*Uydu sistemi yok ve ne kadara takıyorlar bilmiyorum.
*Stabilizatör 250 Euro KDV Hariç.
Bunları toplarsak (Donanım olarak aynı MAY için( 123 + 188 + 14 + 75 + 250 = 650 + KDV = 767 Euro X 6,4 (KUR) = 4.909 TL (Düz 5.000 TL)
83.000 TL + 5.000 TL = 88.000 TL
Güneş panelini 6.000 TL ye taksalar(Standart düşünüyorum ama mutlaka daha fazladır.) + Neta Mobil Uydu Anteni'de 6.000 TL olsa, etti mi fiyat
100.000 TL...
Ve hala, 5 L randımanlı çalışmayan bir su ısıtıcınız, 50 litre yetmeyen bir su tankınız var.
Yani aradaki fark 14.000 TL falan değil, bildiğiniz 25.000 TL den fazla... Bu noktada ithale 25.000 TL den fazla fark verebilirsiniz. Bu sizin bileceğiniz iştir.
Ama ben vermem. Ehliyetim olsa bile vermem.
Buna ramen bana hala ithal alınır derseniz, bende yerl üreticileri savunmadığınız için sizi kınarım...
-----------------------------------------------------------------------------------------
2- Ayrıca saydığınız birçok marka zaten o fiyatla karavan satıyor. Adam ne yapsın 2020 model yapıyor, karavanda bir sürü iyileştirme yapıyor. Ve hala 38.000 TL ye satıyor. Daha ne yapsın?
Siz plexi camlı, dıştan kasetli tuvaletli, ısıtıcılı vb istediğiniz ekipmanları istediğinizde de yapıyor ve yine fiyat cazip çıkıyor daha ne yapsın?
Şuan 70.000 TL üstüne satılan standart Caretta Uncle leblebi gibi satılıyorsa bence sizin bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor.
Şuan sarı sayfalı sitede, 150.000 TL üstü, alde ısıtmalı çekme karavan 1 haftada satılıyorsa, bence sizin bu görüşlerinizi değiştirmeniz gerekiyor. Böyle yerli üreticiye yol gösterilmez.
Aksine köstek olursunuz.
Parası olan isteyen istediğiniz alır. Siz 38.000 Tl ye minibüs camlısınız alırsınız. Benim bütçem 70.000 TL dir ben donanımlısını alırım.
Başkada sözüm yok...
@
yugun
Abi 159.000 TL ye yerli Crawler karavan satıyor. 70.000 TL gerçekten iyi para mı?
@
Gkhn060638
Karavanınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.
NK ile ilgili su alma ve yalıtımda sürekli aynı eleştiriler geliyor. Umarım zamanla sizde aynı şeyleri söylemezsiniz.
@
tekelimustafa
Hayırlısı olsun. İlk knouştuğumuzda zaten ORTİZ alacağınızı düşünmüştüm. ÖN/Yan kapak ile ilgili söylediğiniz düzeltme için teşekkürler. Ama gün sonunda bkatığımda benim belirttiğim bakiye çıkmış ve kabul etmişsiniz. Bütçem daha düşük diyordunuz
Neyse dediğim gibi kazasız belasız. O2 almak ile bence iyi bir karar vermişsiniz.