@
suat54
Tamam ama, ocak yok karavanda? Portatif ocak&tüp üstü ocak almak lazım. Ama soğukta mümkün değil içerde yakamazsın.
Buzdolabı 12 V değil. Sadece kamp alanında çalışır. Geldin, kendine gelmesi vs, yani evden birşey koyamazsın ya da kendine 12 V ufak bir dolap alman lazım.
Şofbeni geçtim, ısıtıcı için 3.500 TL istiyor. Rakam 32.000 TL oldu. (24.000 TL + KDV + ısıtıcı)
Tuvalet mobil olsun, ek birşey eklemeyelim, diyelim.
Camlar, ısı yalıtımı ve sızdırmazlık soru işareti...
Ranzalarda cam yok. Arkada da cam yok. Sadece açılan 2 cam var, onlarda minibüs tipi. Yukarıda 40X40 heki var ama Banyo/Lavaboda hiç havalandırma yok. Ön cam açılmıyor gibi gördüm... Uzun lafın kısası, en azından ranza bölümüne cam eklemek lazım. Hem ışık hem de havalandırma için. Tuvalete 30X30 heki eklemek lazım. Banyo ve lavaboda havasız kalmamak için. Birde E belgeli cam diyor ama gerçek plexi karavan camı değil diye düşünüyorum. Sonuç olarak, 2 ufak ranza camı, banyo heki, tüm camların plexi olması 10.000 TL yi bulur.
Elektrik akü, şarj &inverter(7 tane priz varmış.) işine girdiğinizde yine bir 6-7.000 TL daha ekleyin. (güneş paneli işine girmiyorum)
Bu arada karavan içinde sadece 2 tane led lamba var. Ek ışık gerekebilir.
Yani lükse girmeden rahat uyuyabilmek için cam, güneş paneline girmeden basit elektrik işine girildi mi toplam 50.000 TL yi buluyoruz. Ocak mobil olur. Buzdolabını 12 V yaparsak orada da 3-4.000 TL atsa 55.000 TL ye dediğiniz gibi rahat kalmak için bir karavan olur.
Fiyat yine iyi ama iç plastik kaplama, yalıtım konusunda soru işareti yaratan izolasyon ve kendi üretimleri şase ilerde sorun çıkarırsa 2. elde de sıkıntı yaratabilir.
Bu arada bu markanın basına yansımış 1 mahkemelik durumu vardı.
Kontrol paneli, TV, Dıştan Kasetli Tuvalet, sabit ocak, al-ko stabilizatör vb lüks olarak gördüğümüz şeylere girmiyorum hiç...