@
yugun
Abi buzdolabı yorumların için teşekkürler. O halde dediğine göre belki markaya dikkat etmek gerekir eğer yatak alanı yakınsa...
@
velarenka
Tüm karavanların olumsuz yönlerini yazmışsınız. Ama sahibi olduğunuz Saly'ye gelince bu kadar çömert olmuyorsunuz. 1-2 sayfa önce geniş demiştiniz. Şimdi o kadar geniş olmayabilir diyorsunuz. Neyse bu hem fikir olduğumuz bir eksiklik. Daha bu kadar değil ki?
Arka kapı nedir? Ek donanım fiyatları nedir? Uygun fiyatlı dediğiniz Carabinata'yı frensiz satıyorlardı en son?
İşçilik iyi demişsiniz. Dış Carabinata yazısı çıkartma. Ve ben bakarken, C halfinin alt bölümü atmıştı. Geldi birisi C yi söktü. Bu mu kaliteli işçilik? Bunları Facebook grubunda yazdığım arkadaşlar üstüne film kaplarım ne olacak bile dediler...
Neyse bende sahip olduğunuz şeyi kötüleyip elbette hevesinizi kırmak istemiyorum. Ama bana göre Carabinata ucuz değil ve "çok kaliteli" hiç değil. Kalite sadece plexi cam ile olmuyor...
VE hala bu devirde, 750 kg üstü 50.000 TL bedelli yattığımız karavanları frensiz öneriyorlar ve alıyoruz ya... Ben bunu hiç anlamıyorum. Ve bu frensiz alan kişiler birde çok bilir oluyorlar, biz bu işi bilmiyoruz...
Ya 250 kg tekne taşıdım arkamda. Acil fren yaptım durmadı tekne, fren mesafem 2 kat arttı. 750 kg da düşünemiyorum hele eğimde hiç düşünemiyorum o frensiz arkadaşları...
750 kg karavanda dolap zaten yetersiz diyip işin içinden çıkılmasını da anlamıyorum. Rakiplerinde fazla dolaplar, bundan bahsediyorum. Aynı fiyatlı May'de daha fazla dolap var Saly'e göre?
@
KrmHarita
Evet Carpento pahalı, burada hem fikiriz. Ama benim gibi sizinde 85.000 TL çıkardığınız donanımı May ve Saly'e eklediğimizde kaç çıkacağız?
Örneğin Saly'de yine Carpento gibi aşağıdaki donanımları eklemeniz gerekiyor:
ALKO Şase için Frenli Dingil ve Kaplin Tertibatı
ALKO Amortisör
ALKO Stabilizatör (AKS™ 3004)
60 lt 12V Karavan Tipi KLEO Buzdolabı
CBE Kontrol Panel ve Şarj Cihazı (PC100)
CBE 220V/12V Priz ve Anahtar Grubu
TRUMA S2200 Ortam Isıtıcı
İnverter
Güneş Enerji Sistemi 185W Panel, 10Ah Kontrol + Kablo ve Diğer Malzemeler + Montaj
Fiamma atık su tankı 23 litre
Thule Omnistor 1200 (3.50x2.50) Tente
Mobilya Kulpları
Bu farklar yaklaşık 20.000 TL tutuyor. Saly'nin 0 liste fiyatı ne kadar bilmiyorum. 50.000 TL olsa toplam 70.000 TL 10-15.000 TL fark, daha çok karavan, daha geniş karavan, daha çok dolap ve yaşam alanı... Elbette tercih melesi.
Söyledim yine söylüyorum eksiklikleri var mı evet var..Dış çıkartma kabul gormeyebilir kabul edilebilir kisi tercihine kalmış..seffaf folyo kullanir cozmek isteyen oyle cozer istemeyen zaten edinmez.. 3.25 boyunda 4 kisilik dizaynda kapı arkadan olmayacakti da nereden olacaktı..Ayrica frenli karavanim ve ayrica fiyati 50binlerde degil degismediyse 43bin lira frenli fiyati..
Bu yazismalarinizda uzuldugum konu dolap sayisini az bulup kaliteye bagliyor olmaniz..Üzücü...Fiyatina göre bir tabir vardır...bu fiyatlarda siz bana karavan söyleyin ben bunu satıp onu alıcam..istedigim ozellikler olsun ama tamam mı kardesim..mesela cam olsun olmazsa olmazım..karavanim var ama camlar minibus camı..dısa acilir istiyorum 1 tane degil 5 camı da öyle olsun..yaz bana gidip alıcam..
Iscilik kotu demissiniz ben hala sizin o karavanin icine girip gezdiginizden supheliyim..Neyse yazisacak birsey kaldigini dusunmuyorum..Soru sormak isteyen arkadaslar varsa seve seve cevap veririm..iyi gunler