750 Kg. Alti Karavanlara Ruhsat Zorunlu Olacakmiş...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cevizkabugu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,298

cevizkabugu

Ana Kamp
Başlıkta herşey yazıyor.. Böyle bir çalışma varmı..?? varsa ruhsatsız 750 kg. altı karavanların durumu ve avrupa ruhsatsızn karavanların durumu ne olacak..??

Ruhsatsız karavanlara bir şekilde hepsine topluca ruhsat verilecek mi..?? MUAYENE ve VERGİ durumu değişeçek mi..??

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparsa bilgileniriz diye düşündüm..

Etiketler

Belki balon olabilir ama karavancılığın iştah kabarttığı bugünlerde devletin de bu alanda kendi çapında birtakım düzenlemeler yapmasını bekliyordum zaten...
Umarım araç üstü çadırdan da vergi almazlar...

Belki balon olabilir ama karavancılığın iştah kabarttığı bugünlerde devletin de bu alanda kendi çapında birtakım düzenlemeler yapmasını bekliyordum zaten...
Umarım araç üstü çadırdan da vergi almazlar...
balon balon..merak etmeyin.. devletin suanda bu konuya ayiracak vakti oldugunu dusunmuyorum. bu tarz sallama haberleri bazi karavan ureticileri cikariyor sanirim..

iyi gunler dilerim

balon balon..merak etmeyin.. devletin suanda bu konuya ayiracak vakti oldugunu dusunmuyorum. bu tarz sallama haberleri bazi karavan ureticileri cikariyor sanirim..

iyi gunler dilerim
Muhakkak böyle de olabilir. Yaz sezonu başlamadan, müşteriler tercihlerini belirlemeden, çekme karavan mı alsam, camper mi alsam, şu mu olsun bu mu olsun diye düşünürken üreticiler de bu karmaşada müşteri kapma telaşında. Eylül de herkes kovuğuna çekilecek, çekme karavan alanlar park edecek yer arayacak, satılık sahibinden bir sezon kullanılmış ilanları artacak. Keşke herkesin erişebileceği rakamlar olsa diyorum ama ne kadar çok olursa o kadar da ortalık kirlenecektir.
Ama devletin de iştahını kabarttığını hissettiğimi yine söylemeden geçemeyeceğim....

Bazıları Aliexpressten alışveriş yapıp sonrada video çekip efendim devleti şöyle kekledim işte satıcıya ürünün fiyatını düşük tutturttum,pakete hediye yazdırttım elektronik ürüne tekstil ürün kategorisi yapıştırttım dedi Sonrası Aliexpress alınan ürünlere kontrol+gümrük vergisi eklendi Yani kısaca söylemek istediğim ''Olabilir...Neden olmasın''

750 kg altı karavanalar da ruhsata tabii olacakmış.. Ruhsatsız hiç bir remörk/karavan trafiğe çıkamayacakmış.. Remörk/karavan takmış tüm araçların sürücülerine BE ehliyet şartı getiriliyormuş..

750 kg altı karavanalar da ruhsata tabii olacakmış.. Ruhsatsız hiç bir remörk/karavan trafiğe çıkamayacakmış.. Remörk/karavan takmış tüm araçların sürücülerine BE ehliyet şartı getiriliyormuş..
Birilerinin canı öyle istiyor ama bahsettiginiz sekilde bir durum yok. Zaten ülkeler "mış" "muş" ile yönetilmez. Resmi gazete herkesin kullanimina acik,dileyen bakabilir. Bahsedildigi bicimde soylenti cikaran kaynaklara bakmak lazim. Bir takim üreticiler olabilir mi acaba 😁

3 yıl önce bu konuyu açmıştım.. Buyrun izleyin O1 karavanlara ruhsat, her sene muayene ve BE ehliyet geliyor..

Mevcut 750 altı O1 ruhsatsız karavanlar ruhsatı olmadığı için maalesef trafiğe çıkamayacak..

Sıfır alınan O1 belgeli karavanlar noterde tescil edilecek ve ayrı bir plakası olacak..

Son düzenleme:

3 yıl önce bu konuyu açmıştım.. Buyrun izleyin O1 karavanlara ruhsat, her sene muayene ve BE ehliyet geliyor..

Mevcut 750 altı O1 ruhsatsız karavanlar ruhsatı olmadığı için maalesef trafiğe çıkamayacak..

Sıfır alınan O1 belgeli karavanlar noterde tescil edilecek ve ayrı bir plakası olacak..
Ercan beyin Bu ve bundan sonra yayınladığı videonun (Bürokratın konuştuğu) yorum kısmında "ertunk" olarak yaptığım açıklamalar ve yanıtları tek tek açıp okursanız konu hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Ercan beyin Bu ve bundan sonra yayınladığı videonun (Bürokratın konuştuğu) yorum kısmında "ertunk" olarak yaptığım açıklamalar ve yanıtları tek tek açıp okursanız konu hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Açıklamalarınız için videoya baktım ancak kısa zamanda o kadar çok yorun yapılmış ki, sizin kine ulaşmak mümkün olmadı..

Yorumlarınızı burada da paylaşırsanız memnun oluruz..

Video daki dernek başkanı sanırım kendi ayağına da sıkıyor.. O1 karavanlara ruhsat her sene muayene ve BE ehliyet gelirse kim alır bu 750 altı karavanları ben de çok merak ediyorum..

Almak yerine elden çıkartmak için bir mücadele başlar insanlarda.. Ben şansen hiç uğraşmayı düşünmüyorum, 750 kg. altı karavanımı ucuz pahalı satışa çıkartırım.. Her sene 2080 tl. muayene ücreti var..

Bir de gaz tesisatı , elektrik tesisatı, dengesine, sinyalizasyon ve fren sistemi kontrolü olacakmış muayenede..
O2 karavanlarda muayenede ne gaza ne elektriğe ne de dengeye bakan yok zaten.. Bu çekme karavan olayı tamamen biter bence..

Bu videodaki dernek başkanı da iş arasın kendine.. Muhtemelen işsiz kalacak..

Açıklamalarınız için videoya baktım ancak kısa zamanda o kadar çok yorun yapılmış ki, sizin kine ulaşmak mümkün olmadı..

Yorumlarınızı burada da paylaşırsanız memnun oluruz..

Video daki dernek başkanı sanırım kendi ayağına da sıkıyor.. O1 karavanlara ruhsat her sene muayene ve BE ehliyet gelirse kim alır bu 750 altı karavanları ben de çok merak ediyorum..

Almak yerine elden çıkartmak için bir mücadele başlar insanlarda.. Ben şansen hiç uğraşmayı düşünmüyorum, 750 kg. altı karavanımı ucuz pahalı satışa çıkartırım.. Her sene 2080 tl. muayene ücreti var..

Bir de gaz tesisatı , elektrik tesisatı, dengesine, sinyalizasyon ve fren sistemi kontrolü olacakmış muayenede..
O2 karavanlarda muayenede ne gaza ne elektriğe ne de dengeye bakan yok zaten.. Bu çekme karavan olayı tamamen biter bence..

Bu videodaki dernek başkanı da iş arasın kendine.. Muhtemelen işsiz kalacak..
Fikir beyan etmiş kişilere "yanıt" verdiğim için yorum altlarındaki "yanıt" sekmelerini tıklayın.

Dernek başkanı da, Bakanlık bürokratı da karavan mevzuatına hakim değil. Beyanlarından bu bilgisizlikleri hemen fark edilebiliyor.

(O) Sınıfı motorsuz taşıtları belirtir.
Ardındaki rakam tonajını sınırlar.
O1= <750 Kg, O2= >750Kg, O3= >3500Kg, O4= >10.000 Kg
DC = Merkezi dingilli römork
DC02= Açık kasa römork
DC13= Beygir römorku
DC99= Tanımlanmamış üst yapılı römorkları
SA = Motorlu karavanı
SE = Römork karavanı işaret eder

Römork Karavan (SE) Koduyla Kamp Taşıtı olarak tescili gerekirken, DC99 koduyla ya Yük nakli ya da Yolcu nakli şeklinde kanuna aykırı tescil edilmektedir.
Aynı şekilde Özel amaçlı taşıt-motorlu karavan (SA) olarak yolcu nakli-hususi tescil edilen taşıt da kanuna aykırı tescil edilmektedir.
Kanunun 3 maddesine istinaden; Kamp Taşıtı - Motorlu Karavan SA, kullanım amacının da Kamp taşıtı-Hususi olması gerekiyor.

O1 sınıfı römorklar muayeneden, muaftır, B sınıfı ehliyetle kullanılır.
O sınıfı motorsuz taşıtlar motorlu taşıtlar vergisinden muaftır.
O1 sınıfı römorklar çeken aracın plakasını taşır (Plakasız değildir)
Tip Onay belgesi taşıtın niteliğininin (üst yapısının) standartlara uygunluğunu belirler.
Uygulamada Tip Onay belgesi kanuna aykırı düzenlenmektedir.
Trafik Kanununu referans alan başta Trafik Yönetmeliği olmak üzere "motorlu, motorsuz karavan" ile ilgili tüm yönetmelikler kanuna aykırılık içermektedir.
Bürokratın bahsettiği AB Regülasyonlarına uyumlaştırmada hatalar vardır. Ercan beyin video açılışındaki "düğme baştan yanlış iliklenmiş" tespiti cuk oturuyor bu garabete.
Kanuna aykırılık taşıyan tüm yönetmeliklerdeki hataları defalarca raporladım, 7 bakanlığı ve noterler birliğini uyardım, verilen cevaplarda 2025 yılında yeni yönetmelikte düzeltilecek deniyor.
Bekliyorum, gene düzelmezse motorlukaravan sahibi biri olarak beni ilgilendiren kanunsuzluğu düzelttirmek için idari dava açacağım.
Üzülerek belirtmeliyim ki bu konularda video yapan tüm youtuberlere dosyaları ilettim ama kimse bu garabetleri dile getirmiyor.
Sanıyorum birileri düzene girmesinden rahatsızlık duyuyor.

Yeni düzenlemede Trafik yönetmeliğinin 14 ve 19 maddeleri bakalım AB Regülasyonuna uygun hale gelecekmi? göreceğiz

Tamam bundan sonra üretilen O1 tip onaylı çekme karavanlara ruhsat getirecekler de piyasada bugüne kadar satılmış binlerce karavan var..

Bu karavanlar 2. elde sahibi başkasına satmış, alan daha sonra bir başkasına satmış, o ona diğeri şuna buna satmış kimisinin faturaları evrakları kaybolmuş, yırtılmış evrakta yok ortada..

Yurt dışından gelmiş gümrükten bir şekilde geçmiş evrağı faturası olmayan hatta gümrük geçiş belgeleri zamanla kaybolmuş karavanlar var ve bu karavanlar onlarca defa el değiştirmiş, belgesiz ruhsatsız.. Bu karavanlara ruhsat verilecekmi asıl soru bu..?? Verilecekse sahibinde herhangi bir belge yok ise prosüdür nasıl işleyecek..??

Bu karavanlar 2. elde sahibi başkasına satmış, alan daha sonra bir başkasına satmış, o ona diğeri şuna buna satmış kimisinin faturaları evrakları kaybolmuş, yırtılmış evrakta yok ortada..
Okuyunca çok güldüm zira Hurşit Güneş aklıma geldi CHP'li Güneş'ten gülme krizine sokan sözler!

Endişelenmeyin, çok merak ediyorsanız geçmişte evraksız teknelerin nasıl kayıt altına alındığını sorgulayın muhtemelen benzer yöntem uygulanacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR