750 Kg. Alti Karavanlara Ruhsat Zorunlu Olacakmiş...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cevizkabugu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,292
DÖvlet babanın paraya ihtiyacı var, meteliğe kurşun çakıyoo.. Son kredi kartı limiti 100.000 üstü = 750 panç operasyonu da suya düşürüldü..

Heeee..!!!! diyosunuzki bir şekilde evrak felan olmasa da muhtarın vereceği bir imzalı kağıdı evrak haline getirip bir şekilde bir katakulli ile ruhsatı verecekler, mangırı cebe indiracekler... Heee...!!! anladıııııımm... Ben den kaçmaz....!!!!

Tamam da mangır bizden çıkacak.. kaça çıkacak muayene TÜV ve TSE filan acabaa.. Sonuçta elimizde bir ruhsat olacak ama bizi ne kadar yolacak..??
 

Etiketler
Okuyunca çok güldüm zira Hurşit Güneş aklıma geldi CHP'li Güneş'ten gülme krizine sokan sözler!

Endişelenmeyin, çok merak ediyorsanız geçmişte evraksız teknelerin nasıl kayıt altına alındığını sorgulayın muhtemelen benzer yöntem uygulanacaktır.

Sanıyorum 1983 yılıydı. Kendime ikinci elden bir balıkçı kayığı ile römorkunu satın aldım. Römorkun ruhsatı kayıp, baṣka da bir belgesi yoktu.

1983 yılında römorkta tüv gerekmiyordu ama ruhsat çıkarmak için Tüv‘e gitmem gerekti. Tüv görevlisi römorkun ṣasi numarası üzerinden gerekli bütün bilgilere ulaṣtı. Yalnız tekerlerin ayarlarının yapılmasını istedi. 30 km uzaktaki, römorku üreten firmaya gittim. Firma sahibi römorku görünce ṣaṣırdı. Çünkü römorku uzun yıllar önce yapmıṣtı. Ayarları yaptı ve nasıl yapıldığını da bana gösterdi.

Neden bunları yazdıklarıma gelince. Yakında, Türkiye’den gelen emekli maaṣım için SGK’ya bir yaṣam belgesi göndermem lazım. Yaṣam belgesini yaṣadığım yerdeki nüfus dairesinden alacağım, tercümana gidip tercüme ettireceğim, Türk Konsolosluğuna gidip onaylatacağım ve posta ile SGK’ya göndereceğim.

Türkiye’de yaṣayan, Alman emekli kurumundan emekli maaṣı alan Türk emekliler de Alman emeklilik kurumuna yaṣam belgesi gönderiyorlar. Yalnız onların iṣi kolay. Evlerinde telefonlarıyla, yaṣadıklarını dijital olarak Alman emeklilik sigortasına ispat edebiliyorlar.
 

Diyelim ki ruhsat çıkarttık.. Her yıl muayene için 2080 tl. yılbaşından sonra da 3200 tl. ödeyeceğiz..

2. olarakta çekme karavanlardan her sene 2000 tl. vergi alırlar mı..???..
 

Diyelim ki ruhsat çıkarttık.. Her yıl muayene için 2080 tl. yılbaşından sonra da 3200 tl. ödeyeceğiz..

2. olarakta çekme karavanlardan her sene 2000 tl. vergi alırlar mı..???..
O sınıfı motorsuz taşıtlar vergiye tabi değildir.
Yeni yılda çıkarılacağı ifade edilen yeni yönetmelikte kanuna aykırılıkların da düzeltileceği belirtiliyor.
Konu trafik kanunu madde 3 de yer alan "KAMP TAŞITI" Tanımının tescilde uygulanmasıyla çözülebilecektir.
Şayet Motorlu Karavan SA ve Römork Karavan SE koduyla Kamp Taşıtı olarak tescili yapılırsa Ulaştırma Bakanlığı da periyodik muayeneyi 2 yılda bir şeklinde düzeltecek.
Vergi, harç vs ödenmesi gereken rakamların yük olarak görülmesi kişiye göre değişir.
Örneklemenin doğru yapılablmesi için günlük sigaraya veya dışarda yenen yemek bedeli ile orantılanması algımızın değişmesine katkı sağlayacaktır.
 

Çekme karavanları 3 yıl hatta 5 yılda bir muayene yapmak daha mantıklı değil mi.??

Şahsen ben de çekme kullanıyorum.. Senede yaptığı kilometre son derece düşük 200-300 km yol anca yapıyorum senede..

Çekme karavanla her yıl binlerce km. yapacak kişi sayısı çok çok azdır.. Sonuçta ilk yıl 2-3 bin km. yapan bir yeni karavancı 2. ve 3. yıl 500km geçmez genelde..
 



Çekme karavanları 3 yıl hatta 5 yılda bir muayene yapmak daha mantıklı değil mi.??

Şahsen ben de çekme kullanıyorum.. Senede yaptığı kilometre son derece düşük 200-300 km yol anca yapıyorum senede..

Çekme karavanla her yıl binlerce km. yapacak kişi sayısı çok çok azdır.. Sonuçta ilk yıl 2-3 bin km. yapan bir yeni karavancı 2. ve 3. yıl 500km geçmez genelde..
Önce tanımı doğru ifade edelim Çekme değil Römork Karavan.

Taşıtların yürür mekaniğinin durduğu yerde de yıprandığı, vasfını yitirdiği bilinir. Kullanılmasa da mesela motor yağı değişir. Bu nedenle kontrolü gerekir Ki taşıt muayenesi bu açıdan önemlidir.

yılda 300 km yol yapan römork karavanın halk arasındaki adı "çökme karavandır" özellikle orman kamplarında yerinden dahi kıpırdatılmadan kullanılan türleri de vardır.

Size bunca soru sorduran ve bir nevi dert sahibi yapan bu hobinizden bence kurtulun, çok konforlu şişme çadır konseptini incelemenizi öneririm.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,661
Mesajlar
1,521,794
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
muradilgin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst