7/24 Açık Landrover'cılar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,141,523

Etiketler
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Sabah namazına kalkarım allahın izniyle. o yüzden o vakitte takılıyorum. delilikten değil yoksa :smiley:
bu gün elimi sürmeyecem arabaya ( dayanabilirsem tabi )
Bu gün yavuz ve umut hocalarımdan özel ders alacağım ;)
 


Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Ders; Zorunlu motorlu taşıtlar dersi
Konu; frende zorlama yoktur




Fren sistemi pascal prensibi ile çalışır. Fren pedalı bir silindiri hareket ettirir, silindir aldığı kuvvetle diğer bir silindiri hareket ettirir. diğer silindir kampana yada diskteki merkez tabir edilen kısımdır, pedalın bağlı olduğu kısımda ana merkez tabir edilen kısımdır.
Bu arada silidirler arasındaki çap farkları kuvveti artırır. Bazı araçlarda pedala uygulanan kuvveti artırmak için vakumla yada hidrolikle yada havayla çalışan düzeneklerde vardır.
 

Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Yavuz hocam devam devam :smiley:

bu arada sabahtan beri sanayideydim yeni geldim işe...
rötuş boyası yaptırdım,
elektrikçiye TIR devre kesici dedikleri şu şartelden taktırayım dedi o sıra bir baktık ki benzin hortumu patlamış onu değiştirdik komple
şarteli de taktırdım.

sinyal ve stop lambalarını otokarda bulamadık başka bir parçacıya 4 er tane sipariş verdim :smiley:

gelince de birazcık rötuş boyası geçtim bir ara devam edeceğim...
 






Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

tam hocasın yani ha...
bir de fırça kay tam olsun :D
umut da müsait olamadı galiba online olsa da onu arasam cepten uzzzuuuuun uzun halini hatırını sorup meşgul etsem ;)

o değil de ya ben bu gün elektrikçiye gitmeseydim benzin hortumu patlamış araba yanardı herhalde...
 

Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Burak kardeşim sen bence onu işi bilen bir ustaya götür bu şekilde hem sana daha pahalıya mal olur bence hemde Allah korusun gidip gelirken başına bir iş gelecek bu gidişle.
 




Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

emre hocam yok kaçırılan birşey :smiley:
73 series aldım başladım boğuşmaya. Yavuz hocam da diyor ki sen mi arabayı taşıyacaksın sırtında arabamı seni taşıyacak :smiley:
gücümün yettiği yere kadar ben taşıyacağım. bir noktada pes edersem artık kısmet...

Fren olayını Gökhan cezzan ustamla konuştum sağolsun arabayı ikitelli den ümraniye ye istemedi fren merkezi için. yerinde bakarız sıkıntı yok bana birkaç gün müsade et dedi...

Bu arada da ben içini biraz toparlamaya çalışıyorum ve çalışacağım. bu gün yetti yine. Yarın sabah güneş tepeye gelmeden önce sürme izolasyonu arka kısma ve yerlere uygularsam iyi olacak.

umut hocamın online olmasını bekliyorum. online olunca telefonda yapışacağım yakasına :smiley:
 

Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Şu benzin hortumlarını fren hortumlarını vs. komple bir elden geçirmekte fayda var.Gökhan bey geldiğinde alıcı gözle bir inceleyin bence. Yaınki ders konusu ne olsun?
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Mesajlar
1,523,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar


Geri
Üst