7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,147,941
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Tempus' Alıntı:
abi neden sana yalan soyliyim, porye lazimdi bana gecen mesela sifiri bulamadik ama Huseyin ustada 2 tane birden vardi cikma , taktik birini sorunsuz yuruyorum 2 haftadir. Sefakoydeki cikmacilarda ben daha arayipda bulamadigim disco 2 parcasina raslamadim,

kürşat bir kurban bayramı arefesinde , bende sefaköyde tırımlamıştım ,abs,tcs, merkezi gitmişti ,0 parça bursada vardı 5500 liramıydı neydi ,çıkmasını zorla bulmuştuk 2000 liraya öylede sattım arabayı

Etiketler

Tempus' Alıntı:
abi bence temiz defenderlar su an ederinin 2 katina satiliyor. ben eli yuzu duzgun bindigim discovery ye alternatif olarak alabilecegim 35-40 000 den asagi defender gormedim.
Kürşad Türkiye'de anormal bir durum yok defender İngilterede bile discolara nazaran aynı değerde

cihanülker' Alıntı:
kürşat bir kurban bayramı arefesinde , bende sefaköyde tırımlamıştım ,abs,tcs, merkezi gitmişti ,0 parça bursada vardı 5500 liramıydı neydi ,çıkmasını zorla bulmuştuk 2000 liraya öylede sattım arabayı

abi senin zamaninla simdiki ayni degil , en fazla 10 gunde ben ingiltereden istedigim parcayi getirtirim. Turkiyede yoksa bile

cihanülker' Alıntı:
yakında sizide gümrükte black liste alırlar ,sonrada başlarsın tırımlamaya benden söylemesi :D

abicim ben önlemini aldım daha kendi adıma yurt dışından bir parça getirtdim onda da adres mersin ve farklı isme teslim edildi ;D ;D ;D

ben değil ama çevremdekiler kara listeye girmiş olabilirler ;D ;D ;D

Tempus' Alıntı:
abi senin zamaninla simdiki ayni degil , en fazla 10 gunde ben ingiltereden istedigim parcayi getirtirim. Turkiyede yoksa bile

kesinlikle doğrudur canım ,işler çok değişmiş ama araba aynı araba bir tek o değişmemiş , yahu yukarıda allah var ,levent oto sanayide kaç tane land rover parçası getiren dükkan türemiş işe bak servisleri saymıyorum , yani tamircileri ,birde toyotaya bak ,batıp duruyorlar ,işte gerçek burada başlıyor diyorum kimse inanmıyor ,hatta geçen ankarada arkadaşım bile bunu söyledi abi dedi eğer ,LAND rover işini yapsaymışım keşke şimdiye evim arabam her şeyim olurdu dedi hesap et düşünün yani :D

cihanülker' Alıntı:
hacı sen nerdesin yahu , mutfakta gördüm seni son gün bizde bir daha göremedim yenimi kalktın yoksa :D

Dertliyim hoca dertliyim ne sen sor ne ben söyliim :( Bilgisayarı açmak gelmiyor içimden.

Hatta defender toyota tartışmasına girmek bile gelmiyor içimden ;D ;D

Ama önceki sayafalardan hocamın gönderdiği fotodaki araç TC li, 120 beygir puma motorlu, 6 ileri şanzımanlı "new defender" , Bugün için Üretilen 2 arazi aracından biri, toyotanın arazi aracı var demeyin maalesef yok, son arazi aracının 1998 de üretimini durdurdular (12 yıl önce macera bitti ;) ).

55 K euro edermi? bilmem ama araç sıfır , %80 i vergilerden oluşuyor fiyatının ötv mötv, kdv vb. Araziye girmesi için 4 lastik dışında hiç bir modifikasyona ihtiyacı yok, benim olsa soluğu arazide alırdım, vx100, 200 vb. üfürükten tayyare bunun yanında ;D

Neyse. sonucda yerli bir arac almiyorsan yabanci kokenli tum araclarda parca problemleri ayni seviyede. Defender askeri ve devlet kurumlarinda yaygin kullanildigi icin parca sorunu daha az. Ama istanbulda kullandigin bir discovery herhangi bir parcasinin arizasi yuzunden parca bekleyip sanayide 1 gunden fazla yatmaz. Cikma yada sifir o arac yurur. Ama istanbul disindaki sehirleri bilmem.

Bak sana bugun yasadiklarimi anlatayim, Onus otomotiv Oktay ustanin oraya gittim muhabbete, ayni anda kapida 6=7 tane disco1 ve 2 vardi. Park edicek yer bulamadim, Sonra huseyin ustanin oraya gittim en az 3-4 disco da orda vardi ve bu araclarin hepsi full arazi donanimli, sanarsinki discovery expedition gurubu oto sanayine ugramis :smiley:

e tabi bu kadar cok arac araziye girip tamire gelirse dogal olarak tamir ve parca sektorude hizla buyur :smiley:

Tempus' Alıntı:
Neyse. sonucda yerli bir arac almiyorsan yabanci kokenli tum araclarda parca problemleri ayni seviyede. Defender askeri ve devlet kurumlarinda yaygin kullanildigi icin parca sorunu daha az. Ama istanbulda kullandigin bir discovery herhangi bir parcasinin arizasi yuzunden parca bekleyip sanayide 1 gunden fazla yatmaz. Cikma yada sifir o arac yurur. Ama istanbul disindaki sehirleri bilmem.

Kürşad Disco I desen tüm parçaları defender zaten , parçayı aramaya değil eldeki markalardan seçim yapmaya zorlanıyor insan ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR