69 Tuzla Willys Motor Revizyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyin43 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 265
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,259
Ynt: 69 Tuzla Willys Motor Revizyonu

DEMİRAL' Alıntı:
çok emek ve sabır tekrar hayırlı olsun bu arada Eskişehirdeki hurdacı hakkında bir ip ucu varmı hafızanızda en azından yeri nerede :smiley:

çok Teşekkür ederim. İnanın bana eskişehir sanayisinde öyle çok hurdacı yok ama ismini gerçekten hatırlayamıyorum bigün atlayıp gitmiştik bizim aracı toplamadan önce hem gezi hemde motor bakalım diye
çok üzgünüm bu konuda size yardımcı olamıyorum

Etiketler

huseyin43' Alıntı:
çok Teşekkür ederim. İnanın bana eskişehir sanayisinde öyle çok hurdacı yok ama ismini gerçekten hatırlayamıyorum bigün atlayıp gitmiştik bizim aracı toplamadan önce hem gezi hemde motor bakalım diye
çok üzgünüm bu konuda size yardımcı olamıyorum
Canınız sağolsun bende eskişehirden bir arkadaş bulup soruşturayım inşallah buluruz tekrar kolay gelsin vede hayırlı olsun

Fren sisteminde bişey var galiba fren ana merkezi komple değiştirmem gerekecek. hangi araçlarınki cj ler üzerinde daha etkili bir fren sistemi olur saygılar...

D100- 200 dodge ve AS250 dodge ana merkezi olur aralarındaki fark 100 -200-250 sıralaması ile piston çapları büyür 100 şasiye 4 civata bağlantılıdır 200ve 250 şasiye 2 bağlantılıdır her üçüde çift çıkışlıdır çıkışın birini ön tekerlere diğerini arka tekerlere bağlata bilirsin benim tavsiyem 250 ninkini takmanız piyasada en çok bulunan ve ilerde tamir takımınıda bulabileceğiniz bir modeldir isterseniz buna westighaus da takabilirsini fren çok yumuşak olacaktır kolay gelsin

bir kaç güncel foto atayım biraz daha şekle girdi sanki =) daha yapılacak çok işi var ihtiyar delikanlının :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

04042012955.jpg

04042012956.jpg

04042012957.jpg

04042012959.jpg

04042012960.jpg

Hüseyin ustam yükü epey hafifletmişsin,hayırlı olsun.
Fotoların birtanesinde direksiyon simidine " Suicide Steering = intihar kolu" taktığını gördüm.Şehir içerisinde bineceksen kaldırım ve benzeri tür yerlere çıkarken hele de arazi denemelerin olacaksa taş,kaya ,hendek vs gibi yerlere inip çıkarken dikkat et aniden bileğine vurdurup kırdırmıyasın.Böyle durumlarda direksiyon simidi aniden hızla dönünce o aparat çok kötü çarpar bilesin istedim.

seyit' Alıntı:
Hüseyin ustam yükü epey hafifletmişsin,hayırlı olsun.
Fotoların birtanesinde direksiyon simidine " Suicide Steering = intihar kolu" taktığını gördüm.Şehir içerisinde bineceksen kaldırım ve benzeri tür yerlere çıkarken hele de arazi denemelerin olacaksa taş,kaya ,hendek vs gibi yerlere inip çıkarken dikkat et aniden bileğine vurdurup kırdırmıyasın.Böyle durumlarda direksiyon simidi aniden hızla dönünce o aparat çok kötü çarpar bilesin istedim.

evet seyit abi bayağı işe benzedi yavaş yavaş ;)
evet geçenlerde bizim kütahya'nın halk otobüs şöfrleri biraz dengesiz duraklara geldiklerinde onlara ayrılan ceplere girmiyorlar ne hikmetse bende dedim altımızdaki jeep 15-20 santimlik kaldırımdan nolur dedim bi geçtim tan tun hoplaya zıplaya tabi kornayada dayandım bu arada :smiley: havamıda attım bedduamı da ettim geçtim ;D ama bileği çıkarıyodu meret altındaki lastiklerlede başka türlü dönmüyor. gevur :D

ben teşekkür edrim emin bey

seyit abiylede bu konuyu tel. görüşmüştük bizim aracın şase no su yok yani aracın şasesinde değil gögüs etiketinde oluyormuş şimdi ben bu gögüs etiketini buldum motor ısuzu ruhsata işli onun etiketinide saklamıştım onuda buldum. Motor No'sunda bi sıkıntı yok çünkü fabrika tip etiketi var. Sase ninde var etiketi ama kafama takılan bi kaç bişi var resimlerde görüldüğü gibi ruhsatta CZ5 yazıyor bu bir yazım yanlışımı yoksa doğal bişeymi birde. Gögüs etiketinde sase no'su sadece şu ''11172'' ama ruhsatta yazan resimde görüldüğü gibi ''831801311172'' son 5 rakamı tutuyor ama önündeki rakamlar nediye yazıldı neye bakarak yazıldı bunları bilen bi arkadaştan yada abimden açıklama bekliyorum saygılar selamlar...

05042012963.jpg

05042012964.jpg

huseyin43' Alıntı:
seyit abiylede bu konuyu tel. görüşmüştük bizim aracın şase no su yok yani aracın şasesinde değil gögüs etiketinde oluyormuş şimdi ben bu gögüs etiketini buldum motor ısuzu ruhsata işli onun etiketinide saklamıştım onuda buldum. Motor No'sunda bi sıkıntı yok çünkü fabrika tip etiketi var. Sase ninde var etiketi ama kafama takılan bi kaç bişi var resimlerde görüldüğü gibi ruhsatta CZ5 yazıyor bu bir yazım yanlışımı yoksa doğal bişeymi birde. Gögüs etiketinde sase no'su sadece şu ''11172'' ama ruhsatta yazan resimde görüldüğü gibi ''831801311172'' son 5 rakamı tutuyor ama önündeki rakamlar nediye yazıldı neye bakarak yazıldı bunları bilen bi arkadaştan yada abimde açıklama bekliyorum saygılar selamlar...
Hüseyin bey,Türkiye'de jeep ruhsatlarında yazan birtakım bilgiler tam anlamıyla saç baş yolduracak cinsten.
Willys fabrikasının topu topu bir adet ve o da prototip olarak ürettiği,sadece iki adet fotoğrafı ancak bulunabilmiş olan bir CJ 4 modelin bile ben Türkiye'de olduğuna şahit oldum.Bu da olsa olsa CZ motosikletlerin jeep versiyonudur demek geliyor ama durum öyle deyil elbette.
Ruhsatların ilk doldurulduğu zaman onu yazan kişinin bilgisi (bilgisizliği),eğitimi(eğitimsizliği) işte böyle sonuçlar doğuruyor.Bugün siz bu durumu nasıl düzeltirseniz düzeltin bakalım.Zamanında onu yazan da yazdıran da CZ 5 yazmış ve o jeep artık bir CZ 5.Biryerlerde birileri bu bilgiyi kabul etmezse pirincin taşını ayıklamak ta ne yazıkki size düşüyor.
Etikete yazılmamış numaralar ise kendi motorunun numarası olabilir.Motor dizele çevrildikten sonra yenilenen ruhsata sadece şase numarasını yazmakla kalmayıp orijinal motor numarasıyla birlikte ilk ruhsattaki haliyle yazmışlardır.
O numaraların eksikliğinden dolayı sorun yaratırlarsa sanırım savunacağınız tez bu olacaktır.Kabul ettiremezseniz zahmetli bir yolculuk başlıyor demektir.

seyit' Alıntı:
Hüseyin bey,Türkiye'de jeep ruhsatlarında yazan birtakım bilgiler tam anlamıyla saç baş yolduracak cinsten.
Willys fabrikasının topu topu bir adet ve o da prototip olarak ürettiği,sadece iki adet fotoğrafı ancak bulunabilmiş olan bir CJ 4 modelin bile ben Türkiye'de olduğuna şahit oldum.Bu da olsa olsa CZ motosikletlerin jeep versiyonudur demek geliyor ama durum öyle deyil elbette.
Ruhsatların ilk doldurulduğu zaman onu yazan kişinin bilgisi (bilgisizliği),eğitimi(eğitimsizliği) işte böyle sonuçlar doğuruyor.Bugün siz bu durumu nasıl düzeltirseniz düzeltin bakalım.Zamanında onu yazan da yazdıran da CZ 5 yazmış ve o jeep artık bir CZ 5.Biryerlerde birileri bu bilgiyi kabul etmezse pirincin taşını ayıklamak ta ne yazıkki size düşüyor.
Etikete yazılmamış numaralar ise kendi motorunun numarası olabilir.Motor dizele çevrildikten sonra yenilenen ruhsata sadece şase numarasını yazmakla kalmayıp orijinal motor numarasıyla birlikte ilk ruhsattaki haliyle yazmışlardır.
O numaraların eksikliğinden dolayı sorun yaratırlarsa sanırım savunacağınız tez bu olacaktır.Kabul ettiremezseniz zahmetli bir yolculuk başlıyor demektir.

oyy oyy milletin motoru işlenmemiş olur kafası ona bulanıktır.
bizim motorda problem yok şaşe işi püsürüklü :-X :-X :-X :-X

bu emniyetteki memurlarda da var bi gevşeklik gecen seni benim servis aracına (kia Pregio )
arazi taşıtı yazmışlar halbuki ruhsatı yeni çıkarmıştık. bu sene birde azami yük ağırlıgı muhabbetini çıkardılar agır kusur bu yazmıosa ruhsatta hapı yuttun demek bu TüV'ün amacı artık araçları ne yapsakta geçirmesek ne yapsakta bunlar muayeneye gelemese davranışı içindeler karlı olan yine TÜV

huseyin43' Alıntı:
oyy oyy milletin motoru işlenmemiş olur kafası ona bulanıktır.
bizim motorda problem yok şaşe işi püsürüklü :-X :-X :-X :-X

bu emniyetteki memurlarda da var bi gevşeklik gecen seni benim servis aracına (kia Pregio )
arazi taşıtı yazmışlar halbuki ruhsatı yeni çıkarmıştık. bu sene birde azami yük ağırlıgı muhabbetini çıkardılar agır kusur bu yazmıosa ruhsatta hapı yuttun demek bu TüV'ün amacı artık araçları ne yapsakta geçirmesek ne yapsakta bunlar muayeneye gelemese davranışı içindeler karlı olan yine TÜV
Bak ruhsatlar doldurulurken birilerinin işlediği ciddi hatalar var ve bunların sıkıntıları yaşanıyor bu bir gerçek.
Öte yandan ben siyasi konulara girmek istemiyorum ama bizim sergilediğimiz tüm kuru kabadayılık gösterileri arkasında asıl cikleti gözümüzün içine baka baka çiğneyen Sarkozy ve Merkel.Çünki birisi Avrupa Birliğinin büyük ağabeyi ve diğeri de büyük ablası.Ortada ortak bir Avrupa Birliği karaları falan da yok.Tüm o birlik içerisinde de bu ikili ne derse o oluyor.Bize de zaten boyuna birşeyleri dayatan yine bu ikili.Avrupa Standartlarına uyum adı altında Alman kökenli o muayene istasyonu buraya gelince ardından ekonomileri artık çok büyük ölçüde otomotiv endüstrisine endeksli olan Almanya ve Fransa'nın asıl amacı da olabildiğince aracı trafikten çektirip yenilerini satmak olduğu zaten bilinmiyormu idi.Ufak ufak uygulamaya konulan yeni araç alacaklara araçlarını hurdaya ayırtıp fiyat indirimi uygulamaları ,ve şimdilerde eski araçlardaki vergi artırma planları sence nasil bir oyunun parçasıdır?Bir sonraki aşama???? Ben söyliyeyim; iki -üç yaşındaki araçları da artık çeşitli bahanelerle kullanım dışına çıkarmak olmiyacak mı?

seyit' Alıntı:
Bak ruhsatlar doldurulurken birilerinin işlediği ciddi hatalar var ve bunların sıkıntıları yaşanıyor bu bir gerçek.
Öte yandan ben siyasi konulara girmek istemiyorum ama bizim sergilediğimiz tüm kuru kabadayılık gösterileri arkasında asıl cikleti gözümüzün içine baka baka çiğneyen Sarkozy ve Merkel.Çünki birisi Avrupa Birliğinin büyük ağabeyi ve diğeri de büyük ablası.Ortada ortak bir Avrupa Birliği karaları falan da yok.Tüm o birlik içerisinde de bu ikili ne derse o oluyor.Bize de zaten boyuna birşeyleri dayatan yine bu ikili.Avrupa Standartlarına uyum adı altında Alman kökenli o muayene istasyonu buraya gelince ardından ekonomileri artık çok büyük ölçüde otomotiv endüstrisine endeksli olan Almanya ve Fransa'nın asıl amacı da olabildiğince aracı trafikten çektirip yenilerini satmak olduğu zaten bilinmiyormu idi.Ufak ufak uygulamaya konulan yeni araç alacaklara araçlarını hurdaya ayırtıp fiyat indirimi uygulamaları ,ve şimdilerde eski araçlardaki vergi artırma planları sence nasil bir oyunun parçasıdır?Bir sonraki aşama? ??? Ben söyliyeyim; iki -üç yaşındaki araçları da artık çeşitli bahanelerle kullanım dışına çıkarmak olmiyacak mı?

çok haklı bi tezde bulundun abi çok doğru Satılık cj5 kütahya diye açtıgım araç ilanında ki araçla bizzat ben kendim murat biyle istişare ettik tüvdekiler o cj5'i geçirmemek için ellerinden geleni yaptılar sonunda iş kavgaya döküldü muayeneyi yapan işçiyi tartakladık sonrada oranın müdürü çıktı geldi sorun Saşi numarasını okuyamıyormuş biz okuyup söylüyoruz ama o ne hikmetse okuyamıormuş sonunda müdür o işçi hakkında soruşturma başlatışdıgını söyledi ne kadar doğru nekadar yalan onu bilemem sonuç o ki sizin söyledikleriniz tamamen gerçek sayin seyit abi. bizim araca gelecek olursak şaside hiç bir ne etiket nede kazılı ve ya çakılı bi şasi no göremedik sadece elimizde gögüs etiketi var ve ruhsattaki şasi numarasının sadece son 5 rakamı tutuyor öndekilerin ne anlama geliğini bilen yok :-\

nedir ne olacak hiç bilmiyorum. tüv'e girmeden oradaki yetkili kişiyle bi istişare yapıp öyle sokalım diyorum ben bakalım ne olacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

SON KONULAR

Geri