Merhaba,
discofreak güzel söylemiş +++
Dilersen kendi araştırmam ve deneyimlerinden yola çıkarak yaptığım sıralama şu şekilde (50000 bütçe için) anlatayım;
1. amaç sadece off road ise;
*HILUX (1998) - 4*4 (ben tek kabin severim ama çiftleri aile için olabilir) kitleri ve parçalarıda var ve ucuz.
*XJ - Bir kere yaptır ömürlük satamazsın, gitmediğin yer kalmaz..
*Defender - Uzun boyluysan sıkıntı olabilir, araç yavaş bunalabilirsin (ama modifiyede sonsuz alternatif
motor seçeneklerine göre + ve - si çok yazmaya ömrüm yetmez
proflere ve sanayide ustasına soracan bilgi için..
*Lada NIVA - eşşek meşşek ama krallll
saygım çok büyük. kimisi 1.6 cı kimisi 1.7 ci net bilgiyi kullanıcılardan almak lazım.
2. amaç yarı offroad yarı asfalt ise;
* ZJ - Ben 5.9 cuyum alırsan 5.9 al derim (bu tamamen kişisel haz) Aracı orjinal modifiyesiz alırsan hem asfaltta hemde hafif offroad için sıkıntı çekmezsin. Ama araziye modifiye edersen (ki 4 lastik bile yeter kimisine) alet için ne kadar para harcarsan o kadar haz duyarsın, turda çıkamayacağın yer olmaz, görüntüde acayip bişey oluyor..
* Discovery- td5 veya v8
Aracı orjinal modifiyesiz alırsan hem asfaltta hemde hafif offroad için sıkıntı çekmezsin. Ama araziye modifiye edersen alet için ne kadar para harcarsan o kadar haz duyarsın, turda çıkamayacağın yer olmaz. içi zj den yüksek ve ferahtır. ingiliz atı işte..
3. amaç kır gezisi ve asfalt ise ve aracı offroad a sokarak kırmak istemiyorsan daha doğrusu kıyamam diyorsan (bu önemli)
*kj dizel veya 3.7 farketmez bütçene kalmış..
*nissan pathfinder 3.5 (hazzı 3.3 den çok farklı) dilersen az modifikasyonla off road a uygun hale getirebilrsin. canavar!, benimkini satarsam belki ondan alabilirim, (büyük geniş güçlü parçası benimkinden daha rahat bulunur vs..)
*wj tabiiki.. aleti parana göre istediğine dönüştür. ama bütçeyi fazlasıyla aşar temizi.. ama asla tam offroada kıyamayacaksın
ml ve touareg hk bilgim çok yok, zamanında soğutmuşlardı beni.. ama fiyatından fazladır havası
Suzuki vb lada boyutunda canavar offroad aletler var onlarada saygım büyük..
bu arada cj lerden bahsetmiyorum onlar başka bir sınıf bence
Hile yapmak istersen Orman bakalığının vs. ihaleleri var oradan bir hilux 4x4 çift kabin kap, 2000 tl harca zevkini alırsan karar ver derim buda bir seçenek.. araç ölümsüz.. Ondan sonra ne istediğin daha doğrusu ne istemediğin belli olur.
İnşallah gönlüne göre bir şeyler bulursun.. Ben buldum, birbirimizin dilinden anlıyoruz