5.9 hakkında tavsiye lütfen!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BaskanV8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,673

BaskanV8

Ana Kamp
Merhabalar,

Forumda yeni olduğum için konuyu cherokee bölümü yerine yanlışlıkla an sayfaya açmışım,kusura bakmayın lüfen.Jeep Grand Cherokee 5.9 konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var.1998 yılında sıfır km satın alıp 2004 yılında 200bin km'de sattığımız platin gri 5.9'dan 6 sene boyunca doya doya kullanarak aldığım keyfi bugüne kadar kullandığım başka hiçbir araçtan alamadım bu yüzden yakın zamanda haftaiçi çok sık olmamakla beraber (belki işe gidip gelirken bazen kullanırım ki ev-iş arası mesafe gidiş-geliş 10-15 km civarı) genelde haftasonları çevre gezisi yada hafif arazi yapmak için kullanacağım,herhalde en az 140-150bin km'de olması büyük ihtimal,lpg'siz,temiz,bakımlı ve diri bir 1998 Jeep Grand Cherokee 5.9 Limited LX almayı planlıyorum.Ancak o zamanlar çok iyi olan maddi durumumuz şu an pek iyi olmadığı için 5.9 konusunda tereddütlerim var.O zamanlar sorun olmayan 5.9'un bakımı ve yakıt tüketimi,tüm şahsi masraflarım (ev kirası,fatura,diğer ödemeler gibi) çıktıktan sonra elime kalan 1200-1500 tl civarı gelirimi zorlar mı? Değerli fikirlerinizi bekliyorum.Saygılar.

Etiketler
Burda herkes birbirine mümkün olduğunca yardımcı olur diye biliyordum,peki kimsenin bana yardımcı olmaya niyeti yokmudur?..Sizlerden alıcağım tavsiyelere göre bu hafta 5.9 konusunda karar vereceğim ve bir tane temiz 5.9'u bağlıyacağım..

Ynt: 5.9 hakkında tavsiye lütfen!

.O zamanlar sorun olmayan 5.9'un bakımı ve yakıt tüketimi,tüm şahsi masraflarım (ev kirası,fatura,diğer ödemeler gibi) çıktıktan sonra elime kalan 1200-1500 tl civarı gelirimi zorlar mı?

Hiç 5.9 kullanmadım ama çıkabilecek süpriz masraflar ve vergi bence zorlar. En fazla 2.0 lt motorlu bir araç bakın. Motor ne kadar büyükse süprizler o kadar artıyor.

Ben 96 5.2 Cheroke kullandım. 5.9 alana kadar 5.2 almanızı (96-97) tavsiye ederim. Bandrolden ve yakıttan biraz daha tasarruf edersiniz. 5.9 un tadını verirmi diyorsanız çok arazide zorlamıyosanız bence verir.

BaskanV8' Alıntı:
Burda herkes birbirine mümkün olduğunca yardımcı olur diye biliyordum,peki kimsenin bana yardımcı olmaya niyeti yokmudur?..Sizlerden alıcağım tavsiyelere göre bu hafta 5.9 konusunda karar vereceğim ve bir tane temiz 5.9'u bağlıyacağım..

Her ne kadar sorma şekliniz samimi de olsa 6 yıl boyunca sahibi olduğunuz ve kullandığınız arabanın işletme ve yakıt giderlerini bu ortamda sormanız bana pek samimi gelmedi.Ortada 6 yıl boyunca kullandığınız bir araç, gelir ve yaşam kalitesi de sizin.Bunu en iyi sizin bilmeniz gerekir.

Nerde ne kadar ve nasıl süreceksiniz, o 1200-1500 TL sadece yakıta da gidebilir, yada bir hafta sonu yapacağı bir şanzıman arızasına da gidebilir.

Benim merak ettiğim konu ise 6 yıl sahibi olduğunuz bir arabayı birisi size burdan tarif ederse ve almanıza sizi ikna ederse alacak mısınız ?

Zamanında özellikle bağdat caddesi,silivri ve marmaris taraflarında çok iyi tanınan,maslak AVK servis Volkan bey bakımlı bir arac olan 34 sby plakalı platin gri 5.9 Lx aracımızı sahip olduğumuz 6 yıllık süreçte ne benzin,ne vergi ne de bakım konusunda en ufak bir sıkıntı yada sınırlandırma olmadan 200bin km boyunca doya doya kullandığımız için şu anki sıkıntılı dönemimde yeni bir 5.9 beni maddi olarak nası etkiler tam olarak tahmin edemediğimden dolayı fikir alış-verişi yaparak durumu netleştirme amaçlı sizlere danışmak istedim..samimiyetim sizlerin değerlendirmesine kalmıştır..saygılar..

haftaiçi her gün kullansam işe gidiş-dönüş 15 km,haftasonuda 100 km gezsem,5.9'un yeni pompa fiyatlarını düşünerek km'de 1 lira yaktığını farzediyorum,aylık yakıt masrafım bu hesabım doğruysa 700 tl gibi bir rakam çıkar ve haftada 175-180 km,yuvarlak hesap 200 km yapmış olurum..kullanma amacım aşağı yukarı bu şekildedir..

bence çok düşünmeye hatta hiç düşünmeye gerek yok çünki hiçbirzaman hesap tutmaz içinizden geleni yapın derim ben en dagınık dönemimde yaradana sıgındım bir 5,2 aldım iyikide aldım arabaya bindigimi anladım çok yakıyormuş yaksın lpg kullanırsın tıpkı benim gibi her an her arızanın herşeyin olabilecegini biliyorum olursa belimi bükeceginide biliyorum hatta işte bir örnek arazi şanzumanından yag damlaması var artık şanzuman keçelerimi desem başka birşeymi bilmiyorum kaça düzelir yada kendiliginden düzelirmi bilmiyorum öyleki bu arabalar en ufak ateşleme hatasını dahi arıza olarak algılayıp sizi ikaz eden araçlar önceleri check engine yandıgında ödüm patlıyordu fakat aracın teknolojisini teknigini aracın ne demek istedigini dilini ögrendikçe kodları şunu bunu ögrendikçe alıştıkça aracı daha iyi tanıyor ve anlıyorsunuz para derseniz bugün var yarın yok hiç belli olmuyor bu dönemde neyi planlıyabiliyoruzki işlerin hiç tadı yok ömür dediginizse kaç yıl yaşımız olmuş bilmem kaç şurda saglıklı yaşasak 15-belki 20 yıl daha yaşarız onuda allah bilir içinizden 5,9 geçiyorsa gidin alın derim benim param olsun bu 5,2 me arkadaş olsun diye birde 5,9 alırım bir sıkıntı olmazsa sorun yok olursada allah kerimdir..

gerçekten benim için moral verici bir cevap verdiniz çok teşekkür ederim,sanırım 5.9 konusunda böyle rahatlatan bir yoruma ihtiyacım vardı :smiley: yakıt ve bakım masraflarının bir şekilde altından kalkabilirim ama bu seneki 2000 liralık vergi açıkçası beni düşündürüyor..2013'te yıllık 900 liraya inecekmiş ama 2013'e kadar allah korusun kim öle kim kala..ayrıca şu an ilgilendiğim 5.9 hem görmem hemde yol testi yapmam suretiyle bana baya düzgün ve temiz göründü,şimdi değilde 2013'te başka bir 5.9 almaya niyetlensem,bu araçların temizini bulmakta artık gittikçe güçleşiyor..satarak yerine bir 5.9 almak istediğim elimdeki aracında zaman geçtikçe ikinci el değeri düşüyor..bir kararsızlıktır gidiyor ki kararsızlığı hiç sevmem..allah sonumuzu hayır etsin..

sayın baskanV8 şu anda LPG siz bir 5.9 kullanıyorum ben de size benzer bir şekilde ailemin 98 yılında sıfır olarak aldığı bu aracı kullanmış ve doyamamıştım. Bu yıl ocvak ayında kendi imkanlarımla bir 5.9 almayı kafaya koymuştum ve gerçekleştirdim çok şükür. Aracımı , yeni mağaza açtığım ve de seyahatlerim sıklaşacağı için satıp bir dizel station wagon almayı planlıyorum. Şu anda Bodrum'dayım fakat aracım evin önünde İzmit'te duruyor , bu site ve maluj site aracılığı ile bana ılaşan 3 kişi ile dönüşte görüşeceğim artık kime kısmet olursa. Siz aradığınız aracı bulmuşsunuz sanırım ama yine de kulağınızda bulunsun , belki 3 kişiden biriyle anlaşamazsam sizinle de görüşürüz .

sizin sorduklarınıza gelince evet vergisi şu anda 2.000 TL , ben aracıma kasko da yaptırdım , hasarsızlık indiriminden dolayı 983 TL. Çok şükür bugüne kadar tamir masrafını tecrübe etmedim , allah da ettirmesin. Bakım için yağ-filtre değişimi tabii ki yapıldı o da her aracınkinden az bişey fazla , şanzıman yağınız , motor yağınız , hava-yağ-benzin filtreniz yanlış hatırlamıyorsam 650 TL tutmuştu. Bu sitede bu masrafları kalem kalem yazan vardı , keza AVK

servisten de bilgi alabilirsiniz zaten , benim aracın da bakımları orada yapılmış.

yakıt ise dikkatli kullanımda 17 litre , biraz savurgan kullanımda ortalama 24-27 litre oluyor tabii.

olası lastik masrafınızı da dikkate alın bence satın alacağınız araçta , yüklü bir rakam sonuçta.

Öncelikle yeni mağazanız hayırlı olsun bol kazançlar dilerim,5.9 ile ilgili verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederim direk bir 5.9 kullanıcısından güncel bilgileri öğrenmek iyi oldu.Siz o 3 kişiyle görüşün tabiki,eğer uygun olursa bizde görüşürüz,sonra siz hem maddi hemde manevi olarak içinize hangi alıcı sinerse aracınızı o kişiye satarsınız,önemli olan 5.9'un değerini bilerek hayırlısıyla kazasız belasız güzel günlerde kullanıcak olan birine satılmasıdır.Eğer benimle temasa geçmek isterseniz burdan mesaj atabilirsiniz bende aracın bilgilerini (kmsi,kazası-boyası,fiyatı v.s.) sizden öğrenir,ona göre bir değerlendirme yaparım.Size hayırlı satışlar dilerim,sizden duruma göre haber bekliyorum.Saygılar.

Bundan yillarca sonra cocuklarim buyudugunda o gunler 0,3 lt tek silindirli araclarin muhtemel revacta olacagi o gunlerde , evladim benim bir zamanlar 5200 motor 8 silindirli bir aracim vardi, calistirdigimda otopartaki alarmlar calardi diyecegim... Cok dusunme al cok zorlarsa satarsin...

sayın baskanV8 aracımın bilgileri aslında sitede mevcut , " 5.9 düşünüyorsanız" başlığında yazmıştım , ilk istediğim fiyat 29.750 idi , 27.750ye indirince dediğim gibi alıcılar aradı , pazartesi-salı İzmit'e döneceğim araç zaten şu anda mağazanın önünde.

77.000 Kilometre , LPG takılmamış , bundan 3 sene önce tavan hariç çizik ve solmalardan ötürü boyanmış , değişen , düzelen hiçbir parçası yok. İlk satınalma faturası , yedek anahtarı , kullanma kitapçıkları mevcuttur. Ben yanlış bilmiyorsam aracın 3.sahibiyim , plakası ilk günden beri değiştirilmemiş.
Dediğim başlıktaki fotoğraflardan görürsünüz zaten. Dediğiniz gibi aramış olan kişilerle bir görüşeyim size de haber veririm.

iyi dilekleriniz için teşekkürler.

kyenipazar' Alıntı:
sayın baskanV8 aracımın bilgileri aslında sitede mevcut , " 5.9 düşünüyorsanız" başlığında yazmıştım , ilk istediğim fiyat 29.750 idi , 27.750ye indirince dediğim gibi alıcılar aradı , pazartesi-salı İzmit'e döneceğim araç zaten şu anda mağazanın önünde.

77.000 Kilometre , LPG takılmamış , bundan 3 sene önce tavan hariç çizik ve solmalardan ötürü boyanmış , değişen , düzelen hiçbir parçası yok. İlk satınalma faturası , yedek anahtarı , kullanma kitapçıkları mevcuttur. Ben yanlış bilmiyorsam aracın 3.sahibiyim , plakası ilk günden beri değiştirilmemiş.
Dediğim başlıktaki fotoğraflardan görürsünüz zaten. Dediğiniz gibi aramış olan kişilerle bir görüşeyim size de haber veririm.

iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Ben de 5.9 arıyorum ama sizin ilanınızı görmedim. Linki verebilir misiniz??

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR