5,2 ile son zamlarla(2280 KURUŞ) lpg 1 lt ile ne kadar yol gidiyorsunuz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,577
Ynt: 5,2 ile son zamlarla(2280 KURUŞ) lpg 1 lt ile ne kadar yol gidiyorsunuz

bir konuda tepe bilgisayarla lpg hesabını nasıl yapıyorsunuz bu alet benzinin hesabını yapmıyormu lpg için nası bir hesap yöntemi uyguluyoırsunuz ben lpg de gözüm km sayacında kulagım lpg bitiyor sesli ikazında başka bir kontrol mekanizmam yok siz bu kontrolü nasıl yapıyorsunuz

Etiketler

tarık bey lütfen yanlış anlamayın fakat verdiginiz rakamları kendi hesap yöntemimle birde ben hesapladım farklı sonuçlara vardım acaba yanlışmı yapıyorum diye bu hesabı nasıl yaptıgımı aşagıda anlatmaya çalıştım sizin hesap 550 kuruşa tekamül ediyor hesabı nasıl yapıyoruz yada ben şöyle yapıyorum yanlışım varsa düzeltin lütfen

48 lt lpg ile en az 160 km yol yaparsanız 160/48: 3,3 km eder yani siz 1 lt lpg ile en az 3,3 km yol yapıyorsunuz lpg 1 lt si 2280 kuruş 2280/3,3: 690,90 kuruşa tekamül ediyor
48 lt lpg ile maksimum 175 km yol yaparsanız 175/48: 3,6 km eder yani siz 1 lt lpg ile en fazla 3,6 km yol yapıyorsunuz lpg 1 ltsi 2280 kuruş 2280/3,6 : 633 kuruş ediyor

şimdi bu benim hesabım eger ben bu hesabı yanlış yapıyorsam ki inşallah öyledir bana matematikten anlamıyorsunuz bu hesap şöyle yapılır der bana bu hesabı nasıl yapmamız gerektigini anlatırsanız bende belki yanlış yaptıgım kendi aracımla ilgili hesabı yeniden yaparım

48 litre tankın hepsnını dolmayacagını mantık calıstırarak hesaplama yaparsak eger yani şöyle basın durumundan dolayı 48 litre lpg tankının 8-9 lıtre kadarı dolmuyor yanı 39 litre üzerinden yapın bakalım bide hesabınızı ne cıkıcak ?? sizin hesap dogru dogru olmasınada ben ızahımda 48 lıtre lpg tankımın tamnamen doluymus gıbısını solemısoldum sanırım hesabım dogrudur 55 kurus cıvarında marşa basmaktayım kimi zaman dahada düşürebiliyorum bu oranı ama hafta sonu sadece benzinle kullandım 100 tl benzin ile 90 km gittim belkıde dahada gidebılırdım ama yolda kalmamak ıcın rıske atmadım kendımı

tarıkkk' Alıntı:
48 litre tankın hepsnını dolmayacagını mantık calıstırarak hesaplama yaparsak eger yani şöyle basın durumundan dolayı 48 litre lpg tankının 8-9 lıtre kadarı dolmuyor yanı 39 litre üzerinden yapın bakalım bide hesabınızı ne cıkıcak ?? sizin hesap dogru dogru olmasınada ben ızahımda 48 lıtre lpg tankımın tamnamen doluymus gıbısını solemısoldum sanırım hesabım dogrudur 55 kurus cıvarında marşa basmaktayım kimi zaman dahada düşürebiliyorum bu oranı ama hafta sonu sadece benzinle kullandım 100 tl benzin ile 90 km gittim belkıde dahada gidebılırdım ama yolda kalmamak ıcın rıske atmadım kendımı

hesabı bu şekilde çıkarmak bence pek doğru değil.şu şekilde daha net verilere ulaşılabilir diye düşünüyorum.deponuzu lpg yada benzinle doldurursunuz.yola çıkarsınız ş.içi veya ş.dışı 50-100 km kullanımdan sonra yeniden depoyu doldurusunuz.burdaki alınan tl ile ve yapılan km.gerçek sarfiyat mikrarını verir.bunun haricindeki hesaplar yanıltıcıdır.yani depoyu doldurdum şu kadarı dolmaz yada şu kadarlık yakıt aldım şu kadar km gitim gibi yaklaşımlar yanlış bilgi verir.....havanın 3-5 derece sıcak olması dahi alınan akaryakıtın miktarını +/- etkiler..........

Aracıma yeni hava filtresi taktım geçen akşam 6 kişi bizim buraların hemen arkası dağlarla çevrili baktık tepeler bembeyaz çıktık akşam 8buçukta 90 liraya lpgyi fulledik 50 cm kar da toplam 43 km kadar gezdik köy yollarında 35 kmsi rahat dik rampada 50 cm karda ve dip gaz malum gece vakti dağ başında kalmamak için ama genede kaydırdık arabayı sağ arka tarafı ağaca dayadık sadece ordan çıkmak için rahat bir saat hiç stop etmeden arabayı çıkarcaz die debelenip durduk bi ara motor yanacak sandım neyse indik aşşağı bi 40 kmde şehir içinde gezdim o gazla...

Güven Bey, iyi akşamlar. İki sorum olacak size. 1-) LPG'li değil, sadece benzinli araçlarda da ayarı kontrol ediyor ve sorun varsa belirleyip giderip, ayarı yapıyorsunuz anladığım kadarıyla. Doğru mudur? 2-) İstanbul'da neredesiniz? 3-) Benzinli bir araçta ayar bozuksa ve bujiler değişecek, distribütör temizliği...vs yapılacak gibi tüm ateşleme sistemi elden geçecekse maliyet yaklaşık ne olur? Çok teşekkürler...

en son yakıt tüketimim.

hafta sonu diğer aracımızı eşim duvara sürtüğünden samsun renault servisine bıraktım.

gc de aldesa lpg kitimide genel kontrol için ışıklar otogaz a götürdüm.ecu arızalı çıktı .aslında hiç bir sorunum yoktu arada fazla gaza basınca benzine geçiyordu okadar.garantiden değiştirdiler.dönüşte tüketimi merak edip hesaplayayım dedim.

araçta silverstone mt 117 ler takılı 215 75 16. max 110 km hıza çıktım mt olduğudan pek basmadım.

4 kişi ve bagaj doluydu.

hava açıktı.

samsunda depoyu fulledim.

10km m samsunda 155 kmde samsun erbaa rasında yaptım toplam 165 km.

erbaa da gazı fulledim 2.30 tlden 55 tl lik gaz aldım depo doldu.

sonuç olarak 33krş şehirler arası yakıt tüketimim.söylediğim şartlarda.

6005016' Alıntı:
en son yakıt tüketimim.

hafta sonu diğer aracımızı eşim duvara sürtüğünden samsun renault servisine bıraktım.

gc de aldesa lpg kitimide genel kontrol için ışıklar otogaz a götürdüm.ecu arızalı çıktı .aslında hiç bir sorunum yoktu arada fazla gaza basınca benzine geçiyordu okadar.garantiden değiştirdiler.dönüşte tüketimi merak edip hesaplayayım dedim.

araçta silverstone mt 117 ler takılı 215 75 16. max 110 km hıza çıktım mt olduğudan pek basmadım.

4 kişi ve bagaj doluydu.

hava açıktı.

samsunda depoyu fulledim.

10km m samsunda 155 kmde samsun erbaa rasında yaptım toplam 165 km.

erbaa da gazı fulledim 2.30 tlden 55 tl lik gaz aldım depo doldu.

sonuç olarak 33krş şehirler arası yakıt tüketimim.söylediğim şartlarda.

normal lastik le en az %10 daha az yakar en azzzz....

hava sıcaklıgı feci etkiliyor 48 litre lpg tankıma bugün 59 lt gaz aldım yarın ilk işim bunu arastırmak özellıkle fiş aldım benzıncıden 48 lıtrelık tanka 41 42 lıtreden fazla alamıyordum ılk defa aldıgım bır benzıncıden tam 10 lıtre fazla yakıt aldım daha önce bu durumu yasamıs arkadaslar var ise acıklarsanız ??? sevınırım

ilkerklc' Alıntı:
hesabı bu şekilde çıkarmak bence pek doğru değil.şu şekilde daha net verilere ulaşılabilir diye düşünüyorum.deponuzu lpg yada benzinle doldurursunuz.yola çıkarsınız ş.içi veya ş.dışı 50-100 km kullanımdan sonra yeniden depoyu doldurusunuz.burdaki alınan tl ile ve yapılan km.gerçek sarfiyat mikrarını verir.bunun haricindeki hesaplar yanıltıcıdır.yani depoyu doldurdum şu kadarı dolmaz yada şu kadarlık yakıt aldım şu kadar km gitim gibi yaklaşımlar yanlış bilgi verir.....havanın 3-5 derece sıcak olması dahi alınan akaryakıtın miktarını +/- etkiler..........

LPG ile ölçüm için yine aynı istasyondan yakıtı tamamlamak şart. Farklı istasyonlarda çok farklı basınçlarda gaz verilebildiğinden hesap yanıltıcı olabilir. Hatta aynı istasyondan farklı zamanlarda alınan yakıtın basıncı ve dolayısıyla miktarı değişkenlik gösterebilir. Çünkü istasyonlar her an sabir bir basınçta gaz basmazlar; belli bir basınç aralığında çalışırlar.

y-bsungur' Alıntı:
arkadaşlar çok merak ediyorum ya 1997 model 5,2 grand cherokee.1 lt lpg ile şehir içinde ortalama ne kadar yol gidiyorsunuz 1 lt rede 5 km gittigini söyleyenler var bunun yarısı anca gidersin diyenler var yok aynı gidersin diyenler var valla işin çivisi zaten çıktı artık hesap mesap ettigimde yok fakat acaba farkında olmadan abartılımı yakıyorum diye merak ediyorum geçenlerde kazan ve şamandıra degiştirdim lpg nin kendi servisinde hesapta programına baktı aracı aldık yola çıktık ortalama 15 20 km kadar otobanda koşturduk ustanın kucagında bir lap top abi enjektörlerin bir yüzde ayarı var kıstım onları sonuna dek açıkmış gibi bir laf etti sanki musluk anasını sattıgımın sonuna kadar açıkmışta arkadaş yaptı birşeyler ayarı kıstı bunu yapan aracın üzerindeki lpg nin çok yetkili servisi bence yakışta çokta birşey farketmedi hatta araç hantallaştı gibi biraz bu arada uzun lafın kısası ankaradan bir servisten aracın geçmiş bakım bilgilerini aldım araça 2008 den bu yana birsürü şey yapılmış fakat her ne hikmetse hiç bujiler degişmemiş daha evveliyatını bilmiyorum elimde aracın 100 bin km den bu yana bakım listesi yapılanlar listesi var aracım şu an da 152 binde bujiler için aslında degişme zamanı geşmiş bile sayılmazmı burdaki servis bu arabalardan pek anlamıyor aracı ankaraya götürecegim bir buji kaç bin km dayanırki..gelelim lpg ye valla ne dersiniz bilmiyorum ama şehir içinde ben 850 kuruş yakıyorum hesaplarım bu noktada bu fazla degilmi tavsiyeleriniz ne olur...arabamı çok seviyorum içi gıcır gıcır tertemiz dışıda öylesine fakat yakışı bu durumda haha birde araç çalışırken egzozundan sanki damlataş magarası gibi şıpır şıpır su damlatıyor ilk çalışmada beyaz yada gri tonda fakat yagsız ve kuru bir buhar atıyor sonra geçiyor bu normalmi ..lpg şehir içi 850 yakıyorum manzara ve tavsiyeleriniz sizce nedir bir zahmet yazarsanız sevinirim

Abi valla helal olsun...

Soluksuz yazıyorsun, yav bi ara ver, enter yap, nokta yap, virgül yap... ;D

Okuyana kadar gözlerimiz felfecil oldu yav... ;D

Yıllar önce bu konu tartışıldı, hatta tartışmanın ayarı kaçıp birbirini kıranlar kavga edenler bile oldu maalesef...

O zamandan beri bu tür muhabbetlerden kaçıyorum...

Ama, şu karara bağlanmıştı.... Şehir içi 100 km' de 25 litreye kadar normaldir.... Normal kullanımda....
Agresif bi tarzın varsa, ikide bir şerit değiştiriyor, gazla felan çok oynuyorsan 28 normaldir...
Çok sakin şehir içi kullanım 21 22 litre 100 km' de...

110 120 km/h gibi şehir dışı 19 litre civarı 100kmde

Çok sakin, gaz pedalına sabit basmaya dikkat eden, 90 km/h civarından şaşmayan kullanımda 13 litre 100kmde yakalayan biliyorum ben... hatta 11 duydum güvenilir birinden... Ama uyuzun tekiydi ;D

Ama asılırsan 190 200 210, sonu yok.... Ölçülmemeli zaten...

Ustanın yaptığı doğru, bazı lpg sistemlerinin programları, lpg enjöktörlerinin aç kapa zamanları ile oynamaya müsade ediyor...
Bu zaman ne kadar çok açılırsa o kadar çok süre manifold içeri lpg çekiyor ve kaçışla birlikte yalış artıyor...

Ama, bazı lpg sistemlerinin programları buna müsade etmiyor, her bi ayarı kendi yapıyor, hatta lpg filtreli tıkandığında bu zaman aralıklarını otomatik açıyor..

Bujiler lpg li araçlarda erken değişmesi iyi olur... zira buji lpg yüzünden erken bozulmaz ama, lpg benzine göre daha az yanıcı olduğu için patlama kalitesi daha önemli... Düşük verimli ateşlemeyi benzin patlama tölere eder ama lpg edemez...

Bujileri kesin değiştir, farkı göreceksin.....

100.000 km' de sorun olmasa bile ateşleme kablolarını değiştir...

Tevzi makarası, distribütör kapağını kontrol et, bunlarda ateşlemede çok önemli...

İlk çalıştırmada eksoz için söylediklerin normal, eksoz sistemi felan soğuk, sıcak buhar gelince buhar yoğunlaşıyor ve sıvı yada görülebilir buhar haline gelir... buhara tuttuğun bardağı düşün, soğuk cama çarpan buhar sıvılaşıyor.
eksoz gazı yağlı değilse, sıcakkende su buharı atmıyorsa sorun yok..

Abi bak,
buradaki yazılarınla, aracı almadan önce dahi, senin bizler gibi titiz biri olduğunu anladık...

Gel sen şu garip kardeşini dinle ;D

yakıt sarfiyatında aşırı bi fark yoksa, motorda takırtı tukurtu zırıltı v.s. yoksa, periyodik bakımlarını zamanında yaptır, burada kullanma kılavuzunda v.s. yazan periyodik parça değişimlerini yap, güzel güzel bin....

Öyle eksozdan çıkanlara felan ikide bir göz atıp kafanı yorma....

Aracın tadını çıkar, zamanında bu takıntılar yüzünden millet caddelerde fink atarken ben sanayiden çıkmazdım, şimdi kaybettiğim vakitlere yanıyorum... ;D

Selamlar...

s40euro' Alıntı:
Bugun 200 mil 320 km yol yaptim

Ilk 155 km de 29 litre lpg kullanmisim aksam donuste depoyu doldurmadim yarim depo vardi. Yaptigim yol tamamen otoban ve yaklasik 30 km. kadar yol disi.

Yol billgisayari en son kontagi kapadigimda 18 lt/100 km gosteriyordu.

Onceki kullanimlarimda ki her gun en berbat trafige girdigim donemlerde ortalamam 25 lt/100 km. lpg de yol bilgisayarindan falan degil direk hesaplama ile cikan rakkam bu.

Doğrudur...

Bende 30 9.5 15 Cooper STT lastik var....
Bide 0 ET li jant, yani orjinal janta göre 3.1 cm kadar dışarda lastiklerim...
Ön tampon kesik...
2" yükseltme...

Aerodinami nanay yani.... :smiley:

Rock Sliderlar felan...
Benimle araç ağırlığı min 2100kg gibi... kantarda tarttırmıştım...

Süper bakımlı yağdır ateşlemedir felan...

Camımı 150ye kadar felan yaz kış hiç kapamam... Paraşüt misali... ;)
ben 65 litreyle felan 280 290 km gidiyorum sakin kullanım şehir içi şehir dışı.... 100 km' de 22 litre ediyor...
abi siz 59 litreyle 310 km gitmişsiniz, bende bi kaç kere gaza felan idare eder dikkatte basıp 300 mü 305 mi ne yakalamıştım... 19lt/100 kmde yapıyor, otoban ve 30km yol dışı...
Otoban olmasa şehir içi dışı karışık olsa bu 20 21 22 olacak...
biri 100 kmde 44lira, öbürü 40.... normal işte, aynıymışız... demekki iki motorda sağlıklı...

Yol bilgisayarı nispeten doğru ama bi kaç litre şaşıyor... Ben ilk başta yol bilgisayarı sadce benzinde iş görür zannediyordum... ama lpg beyni v.s. aracın benzin sistemlerine parallel girdiği için, yol bilgisayarı lpg dede iş görüyor...

concrete' Alıntı:
LPG ayarı, araçta fazla yakma durumu varsa, sadece Kit in programı ile bağlanarak yapılmaz. Araç ayarlanırken emisyon cihazına bağlamak; hem benzinde hem de LPG de durumları değerlendirmek, sorun varsa tespit etmek ve çözmek gerekir. Emisyon değerleri düzgün olmayan araç, be yaparsanız yapın fazla yakar.

Geçen hafta fazla yaktığı için üzerinde detaylı çalıştığımız bir V8 bugün fabrika değerlerine inecek kadar düşük yakıt yaktı. Aracın sahibi benzincien arayıp teşekkür etti.

Önce araç benzinde düzeltilir. ardından LPG de ayar yapılır. Eğer LPG tesisatı ideal şekilde döşenmemişse, müdahale edilir.

Aracınız benzinden LPG ye son derece pürüzsüz bir geçiş yapmıyorsa, bir yerde bir sorun var demektir. Sadece LPG ayarı yapılarak düzelmediğine göre, uzman birisinin müdahalesine ihtiyacınız var.

İstanbul da iseniz, işyerime uğrayın.

Güven abi,

Şu an Lpg' mde sorun yok ama,
keşke Ankara' da olsan...

Benim Lpg ustası hakkında kötü şeyler duyuyorum artık, eskiden çok güvenirdim, cozuttu dedi geçen gün birisi... ;D

Korkuyorum valla sistemde bi şey olcak diye.... En son LpG filtrelerimin değişim zamanlarıda geldi....

Ankara' da, senin kadar egsoz emisyonuyla felan çalışan, titiz, güveneceğin ve refarans olacağın bi lpg ustası varmı abi?
Adını vererek gidebileceğimiz....

Sistemim Prins' tir Güven abi...

Sağol....

concrete' Alıntı:
LPG de benzinde yaktığından %35 daha az yakmanı beklemelisin.
Çok muhtemelen emisyon değerlerin çok bozuk. Zaten fazla yakmasının sonucudur bu.
ZJ lerde distribütör bakımı genellikle yapılmamış oluyor; çünkü ulaşılması güç yerde. Bujiler de etken olabilir. Yenilenmişse de doğru buji takılmamış olma ihtimali var tabii. Fazla yakıtın çok sebebi olabilir ama ilk akla ateşleme gelmeli. Ateşleme sorunlarını gidermek nispeten ucuzdur.

Güven abi, %35 tabiki lira bazında dimi...

Benzin lpg farkı lire bazında ne olmalıdır abi....

Biri Lpg litre bazında %5 az yakar diyor, biri lpg litre bazında fazla yakar diyor...

Ben iki sene önce lpg filtrelerini değiştirdiğimde (iki prins filtre' ye 150lira vermiştim :smiley:) benzin ölçmüştüm, hatırladığım kadarıyla benzin 100 kmde 1 litre fazla yakmıştı...

tarıkkk' Alıntı:
5.9 ile 48 litrelik lpg tankımı ağzına kadar full doldurup arada gaza basmak kickdown ve sehıor ıcı durkalk sıkısık trafık dahıl olmak uzere 160 km yol yapabılıyorum,biraz daha yumusak kullanımalrda bu oran 175 km ile 185 km arasında degısıyor yanı yaktığı kuruş hesabı 50 ile 55 kurus arası sert kullanım trafık dur kalk hepsı dahıl , uzun yol 110-120 km sabit hız 30 kuruş ama bütün ayarlarım buji+buji kablolarım+lpg ayarlarım tam...maşallahı var herkeze kazasız belasız sürüşler...

Normal bu motora ve şartlara göre bence...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR