2001 vx100 4.7 V8 kullanıcısıyım aranızda tecrübesi en az ben de olabilirim toyotayıda tanımıyorum 7-8 aydır biniyorum..
bu kasada 2003 den sonra şanzıman 4 ileri nin yerine 5 ileri otomatik olarak degişmiş cok az tüketimde farkı var ama atla deve gibim degil bildiğim..
bendeki 4 ileri şu cok yakıyor diye nam yapanlardan..
bir konuya acıklık getireyim..
1.6 hacim motorlu benzinli bi araca lpg takılırsa tüketimi nasıl hesaplanır.. 100 km/h 10 lt. yakıt tüketiyor ise bu lpg 'li hali ile 12-13 litre gaz yakar.. işin mantığı lpg litre fiyatı ucuz oldugundan tüketim para olarak az...litre olarak fazla dır..
şehir içi katolog verilerine göre 22 lt benzin tüketen v8 işin mantıgına göre 28 lt lpg tüketmesi gerekli bi de bu içiyor gözüyle bakınça mantık 30 lt gaz yakar diyem calışıyor..
benim araca 2008 yılında prıns takılmış eski bi sistem üstünde vardı aldıgımda arıza lambası yakmıyor ama obd den bakınca oksijen sensörü hatası veriyor.. bu da normal bi durum muş..
sadece 2 minik filitresinin degişimi ne 150 tl para mı aldılar..
hollanda malı bu sistem kendi de pahalı bi vx 100'e taktırıp ruhsata işletmesi 7<>8 bin tl gibim bi para..bu günün şartlarında..
gazı ısıtan kellesi (regülatör) cok büyük degil hatta ufak bile..?
bütün numarası enjektör lerinde ..yüksek beygiri - torku vs.. verebilecek gibim dizayn edilmişler..
prıns servisi bu güne kadar ben hiç bozulup arıza yapan prıns enjektörü görmedim diyor..!
bu günkü rakamlar ile :
lpg 2.11 tl
depom 120 tl gaz alıyor..240 km yol yapıyor ..
şehir içi tüketim 590 krş civarı 23 lt gibim..
şehirler arası uzun yol da inanılmaz bi şekil düşüyor..400 krş altı mümkün oluyor..
şu an kış mevsimi tüketim fazla biraz + özenli kullanıp az yaktıracam diyede bi cabam yok bindikce keyifini almaya bakıyorum..
yüksek hacimli motorlar bilindiği gibi fazla yakmıyorlar bence derim.. kullanmadan yorum yapmıyalım derim haddim olmıyarak..
vx 100 asvaltta 180 basıyor..devre kesiçi tam o kilometrede devreye girip ..fazla sürate izin vermiyor..o tork ve beygir bu araca 240 rahat yaptırır ama izin vermiyor güvenli degil diye ..
ahc sistemi le aracı bi düğme ile yerden yükseltiyorsunuz.. 30 km sürati gecince hemen aracı düşürüyor güvenli degil diye..
vx sahibi aracını bi derdi yoksa satmaz ..yada şahsi bi para sıkıntısı yok ise kesin satmaz..
dünyada motor şanzıman ömrü 500 bin civarı ,,ülkemizde de en kötü 400 bin km sorunsuz biniliyor bu araclara..
ben aracı Ankara'dan aldım kendim inçeledim altına üstüne baktım begendim aldım kimseye baktırmadım..
geldik eve ilk sabah calışınca tekliyor..stop ediyor bi gariplik var..bujiden oldugu belli orjinal iridyum buji numarasını netten cıkarttım alıçam hiç bi yerde yok..şiparişle toptancıdan getirttim 8 buji 350 tl.. degişimi için actık kaputu ..üstünden yanlış buji cıktı 2 tırnaklı ve 6 buji gevşek bırakılmış..hiç sıkılmamış..kapkara cıktı porselen kısımları yolda hiç bi gariplik yapmadı güzel asılıyordu..?
8 bujiyi degişmesi yarım gün sürüyor el ayak girmiyor çalışması ustalığı zor bi motoru var..
bunun motoru el sallıyor satalım kendimizi kurtaralım mantıgı ile satıp kurtulmuş bana satan işin özeti..
vx 100 bir bilene gösterilmeden alınmaz..ben şanslı cıktım siz cıkmayabilirsiniz..
500bin km sorunsuz dizel olmaz diye düşünüyorum..
200 bin den sonra öksürmeye aksırmaya başlar..
düşük devirde yüksek torku ile kullanımı güzel olsada asavaltta 180 km/h dizelde mümkün degil gibi..
10bin km lik kullanımla yıllık dizel L.C. 'le binerseniz 800 litre az yakıt kullanırsınız..litresi 4 tl civarı..
14lt yakıyor dizeli
23 lt gaz yakıyor benzinlisi
1400 lt mazot x 4 tl : 5.600.tl
2300 lt gaz x 2.11 tl : 4.853 .tl
ilk çalışıp ısınmada kullandığı benzini filanda hesaplarsanız aynı paralara geliyor..gibim..
yıllık km yi cok yapacak arkadaşlar ..
20 bin ve üstü gibi..dizel anca o zaman düşünülebilir..
dünyada dagda bayırda iyi giden bi arazi aracının ..makam aracı olarak da kullanılan tek çeşidi bence vx 100 'dür ..
sahibini kendine aşık ediyor tek kelime..ah bide ön de de kilit olaydı diyom da başka da bişi demiyorum..
vx 100'ün az kilometre yapmışını bulmak diyede bişi yok ararken beynim sulanmışdı..yakıtı bu kadan cok içen aracla 300-400bin km leri nasıl yapıyolar ..? kayınpederleri hepsimi benzinçi bunların be ya..diye ..saydırıyordum..
yeni model olsun az km li olsun ..yok öyle bişi..?
180 bin de bulun ça 2001 modeli kefal gibin atladım üstüne..iyikide atlamışım..
üstüne bi binen bida inemiyor cok rahat ve fonforlu kullanmadan anlıyamazsınız diyorum kullanmıyan arkadaşlar için.. bunun yanında kadillak filan konforda hikaye kalır didim..
cok hesap seven de genede gözü vx 100'e kayanlar için..birde dip not yazayım..vergileride az degil..
2016 için 1800 tl gibim ..2001 model ve altı için..
dilekçe verip vergiyi düşürmece işi bu aracda olmuyor ..eskisi de iyi para ettiğinde kasko degeri yüksek her zaman..ödeyiçeginiz vergiyi kurtarmıyor..indirimli vergisi diye bişi yok..bindirimli.. her zaman.